Jyrki Åland: Nälkä syö miestä

Itse kuulun siihen ikäluokkaan joka nuorena miehenä naureskeli, kun itänaapurissa veli Sergei jonotti tunteja leipää. Silloin elettiin oikeasti hyvinvointi Suomessa ja meillä oli varaa veistellä vitsejä sosialistien suunnitelmatalouden heikkouksista. Siinä missä ennen Leningradin kaduilla jonotettiin joka päiväistä leipää, niin en olisi ikinä uskonut tämän saman olevan mahdollista myös meillä Suomessa.

Siinä missä sosialistisen Neuvostoliiton elintarvikepula johtui heikosta tuottavuudesta, sekä osaksi myös virkamiesten ja politiikkojen valheista. Valheilla tarkoitan sitä, että tuotantoluvut väärennettiin tilastoihin, jotta saatiin asiat näyttämään paperilla hyviltä paikoin jopa erinomaisilta. Silti venäläinen kansa kärsi, mutta päättäjät politbyroossa eivät nähneet oman kansan hätää.  Kauppojen hyllyt olivat tyhjät, paitsi länsikauppojen jotka oli tarkoitettu meille suomalaisille. Tarinan mukaan päättäjät elivät herroiksi, heitä ei jonoissa näkynyt.

Elintarvikepula avautui nuorelle miehelle seuraavasti: loputtomat jonot joissa jonotettiin ruokaa, vaatteita yms. rähjäiset talot, yleisen apatia ja ilon puute. Muistan elävästi kun matkanjohtaja sanoi, että – älkää menkö jonottamaan leipää tai muita elintarvikkeita, sillä paikallisilla on pulaa ruuasta. Ostamanne leipä on pois jonkun nälkäisen perheen ruokapöydästä. Karua tekstiä varsinkin kun Suomen mediasta ja oppikirjoista sai lukea sosialismin onnistumisesta Neuvostoliitossa.

Ympyrä sulkeutuu, on jo uusi sukupolvi päättämässä yhteiskuntamme asioista.  He eivät ole nähneet sosialismin ja Neuvostoliiton kaatumista. EU- Suomessahan ei virallisesti ole leipäjonoja, koska ruoka-avun tarjoaa EU. Meillä ei ole pulaa elintarvikkeista, kuten oli Neuvostoliitossa. Silti eri avustusjärjestöt keräävät ruokaa ja vaatteita ja näissä jonoissa on tuhansia ihmisiä viikoittain. Miksi?

Siksi koska rahasta on pulaa. Tilastokeskuksen mukaan Suomen köyhyys- tai syrjäytymisuhan alla elävien osuudesta suuri osa selittyy pienituloisuudella: noin kolme neljästä köyhyys- tai syrjäytymisriskissä olevasta on pienituloisia. Tämä koskettaa siis 896 000 suomalaista. Hyvin ei mene myöskään EU:n sillä 23,5 prosenttia Euroopan unionin 28 jäsenmaan kansalaisista eli köyhyys- tai syrjäytymisuhan alla. Meillä aina vedotaan kaikessa ”Kun meillä on asiat paremmin kuin muualla Euroopassa”. Totta tuokin, mutta se ei paljoa lohduta suomalaista isää tai äitiä ruoka-apu pisteen jonossa.

Pahinta suomalaisten ahdingossa on se, että rahaa jaetaan aivan muualle kuin oman kansan auttamiseen. Olemme todella vieraanvaraisia kaikille muille paitsi omalle kansalle. Kun rajan yli marssi tuhansia pakolaisia, niin asunnot, lääkärit, ruoka ja hellä huolenpito löytyivät heti. Toki se tarkoitti, että jostain piti leikata, jotta saadaan rahat riittämään. Ikävä kyllä leikkaus kosketti juuri tuota suurta pienituloisten joukkoa.

Puhumattakaan Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyöstä, joka haluttiin lopettaa Helsingin kaupungin toimesta epäämällä avustukset. Tarvittiin Metallica ja joukko ihmisiä, jotka lahjoittivat varoja, jotta vuosikymmeniä jatkunut toiminta voisi jatkaa. Keskiviikkona 7.11.2018 Helsingin kaupunginvaltuustossa nähtiin jälleen kerran miten suomalaisten auttamista rankaistaan. Valtuutettu Pia Kopra ja 14 muuta valtuutettua esittävät aloitteessaan Heikki Hurstin ruoka-aputyön jatkumisen turvaamista lisärahoituksella. Aloite sai valtuustolta täystyrmäyksen äänin 10–61. Kyse oli siis vain 50 000 eurosta. Toisaalta monikulttuurisuuden tukemiseen laitetaan rahaa silmät ummessa satoja tuhansia euroja.

Kekkonen aikanaan sanoi seuraavaa kun kysyttiin valtiopäämiehen hyveistä. ”Tosiasioiden tunteminen ja tosiasioiden tunnustaminen, tulevaisuuteen liittyvä kaukonäköisyys ja fantasia, joka seisoo lujasti maassa kahdella jalalla.”. Ikävä kyllä meidän nykyisillä päättäjillä on tosiasioiden tunteminen ja niiden tunnustaminen jotain kaukaista harhaa. Näyttää vahvasti siltä, että johtavat poliitikot ja virkamiehet ministeriöissä ovat ottaneet Neuvostoliiton aikaiset metodit käyttöön, eli tilastoidaan ongelmat pois. Kaikki liberaalit ja globaalistit hakevat irtopisteitä auttamalla pakolaisia ja maahanmuuttajia, sekä syytämällä resursseja kehitysapuna kaukaisiin maihin, jossa hyötyjänä on yleensä korruptoitunut eliitti.

Ikävä kyllä nykyiset päättäjät elävät fantasiassa, että meillä on kaikki hyvin. Ei ole jos mittarina on leipäjonon pituus. Minusta ei ole oikein, että suomalainen jonottaa leipäjonoissa, lääkkeet jäävät ottamatta, kun varaa ei ole… MUTTA maahanmuuttoon ja kehitysapuun löytyy aina rahaa. Suosi suomalaista puheet on jäänyt unholaan, koska ilmaisu voi olla liian rasistinen. Anna mun siis kaikki kestää ja kärsiä. Kyllä suomalaisen arvopohjan kuuluisi olla siinä, että omat ensin!

EU on selkeästi samalla tiellä, kuin Neuvostoliitto aikanaan silloin oli rahaa, mutta ei ostettavaa, nyt on ostettavaa, mutta ei rahaa. Sama tilastojen ja numeroiden kanssa kikkailu jatkuu edelleen. EU:n korttitaloa ikävä kyllä pidetään pystyssä epärehellisin ja valheellisin keinoin ja ne samat valheet ovat läsnä myös meidän omassa hallinnossa.

Jyrki Åland

7 thoughts on “Jyrki Åland: Nälkä syö miestä

 • 11.11.2018 at 11:18
  Permalink

  Hyvä ja todenmukainen kirjoitus. Ei lisättävää.

  Reply
 • 11.11.2018 at 12:17
  Permalink

  Tähän olisi voinut lisätä ” Kauppojen hyllyt olivat tyhjät, paitsi länsikauppojen jotka oli tarkoitettu meille suomalaisille” ja nomenklatuuran (poliittisen eliitin) jäsenille.
  Neuvostoliiton kansalisilla oli rutkasti töitä ja rahaa, muttei ollut ostettavaa. Suomalaisilla on rutkasti ostettavaa, mutta osalla ei ole töitä eikä rahaa – eräs ero EU ja NL kultuurin välillä.

  Reply
  • 11.11.2018 at 14:29
   Permalink

   Noita ns. Berjozka-kauppoja oli kahden sorttisia, meille turisteille tarkoitetut turistikaupat, sekä sitten muilta suljetut hallintoeliitin erikoiskaupat, joissa saivat asioida vain sen ainoan puolueen korkeat virkamiehet ja ulkomaiset diplomaatit.
   Kaikkein tyhjimpinä ammottivat kylien kolhoosikaupat joissa joskus pääsin käymään. Hyllyt saattoivat olla täysin tyhjät, mutta keskellä lattiaa oli kaksi kasaa, toisessa huonolaatuisia kumisaappaita ja toisessa rotanloukkuja, niin isoja että niillä olisi pyydystänyt mäyräkoiran.
   Vielä nytkin venäläiset ovat kotisäilönnän mestareita. Eteiset ja keittiöt ovat täynnä purkkeja ja purnukoita. Kannattaisi ehkä suomalaistenkin ruveta jo varmuudeksi opettelemaan niitä taitoja.

   Reply
 • 11.11.2018 at 13:32
  Permalink

  Sitä se on kun kansainvälisten pankkiirien ja jättiläisyritysten annetaan päättää valtioiden sisäisestä politiikasta. Deep State on ohjannut mailman tähän saatanalliseen jatkumoon. Pari sataa rosvoa globalisti-klikin yläportaalla on haalinut kohta kaikki maailman varannot liiveihinsä. Valtioiden poliittiset päättäjät on lahjottu ja kiristetty mukaan tähän peliin hyödyllisinä idiootteina, Heidätkin kyllä raivataan tieltä aikanaan, vaikka Sipiläkin luulee lopulta saavansa jonkin suuren palkkion entisten pikku lahjusten jatkoksi.
  Olisi päättäjillämme luullut olevan järkeä edes sen verran että edes varmuuden vuoksi kelvollinen karjatalous ja maanviljely olis pidetty hengissä, mutta ei. Yleisesti tiedetään että kapina on kolmen syömättömän päivän jälkeistä, mutta äkkiä se energia loppuu ja nälkään kuoleva ihminen hiipuu rauhallisesti ikiuneen.

  Reply
 • 11.11.2018 at 16:47
  Permalink

  Niinpä…
  Demokratiassa asiat muuttuvat silloin, kun riittävän moni ajattelee joistakin tärkeistä asioista samoin ja äänestävät sitä tahoa joka pitää näitä ko. asioita tapetilla muulloinkin kuin vain vaalikampanjoissa…

  Reply
 • 13.11.2018 at 15:05
  Permalink

  Kuunnelkaapa pääministerin haastattelutunti 11.11. jossa Sipilä puhuu tulosorientoituneesta yhteistyöstä työmarkkinajärjestojen kanssa ja saavutettavina etuina voisi olla 1,4mrd eur. No mihin tuo raha sitten käytettäisiin. Haastattelu löytyy Ylen Areenasta ja kohdasta 50:50 eteenpäin meidän PÄÄMINISTERI mainitsee ENSIMMÄISENÄ asiana, että tuolloin kehitysapu voitaisiin kolminkertaistaa! Tämä kuvaa aika hyvin mikä on meidän hallituksen arvomaailma!

  Reply
 • 19.11.2018 at 00:24
  Permalink

  Jyrki Ahvenanmaan kirjoituksissa ei ole päätä eikä häntää. Muutama kirjoittamisen oppituntikaan ei tekisi huonoa.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.