Ulkopoliittinen instituutti kyllästyi Mika Aaltolaan – ”Hieman hönölle” tyly ilmoitus

Mika Aaltolan syöksykierre, Aaltolalle tyly ilmoitus ei jatkoa UPI:n johdossa.

Ulkopoliittinen instituutti ei voinut muuta tehdä kuin siirtää Aaltolan sivuun. Instituutti oli huolissaan Aaltolan julkisesta kommentoinnista missä kerrottiin vain ”omia” mielipiteitä, eikä asioita kommentoitu fakta pohjaisesti ja politiikkaan lähteminen oli viimeinen pisara UPI:lle.

Vielä 9.4.2024 Aaltola piti STT:n haastattelussa täysin varmana valintaansa UPI:n jatkokaudelle ja ilmoitti median välityksellä ettei ole käytettävissä eurovaaleissa. Tästä muutama viikko eteenpäin oli ääni kellossa muuttunut, Aaltolalle ilmoitettiin ettei hänen palveluksiaan enää tarvita instituutissa ja Aaltola ymmärsi ettei töitä ole tarjolla enää mistään. Aaltolan ainut vaihtoehto oli lähteä tavoittelemaan suojatyöpaikkaa eurovaaleihin. Suurta menestystä ei ole luvassa näissäkään vaaleissa ja vaalit tuovatkin Aaltolalle sen lopullisen romahduksen.

Aaltola jakanut disinformaatiota koko Ukrainan sodan ajan, ehkä noloin Aaltolan disinformaatio seikkailu oli kun Venäjä irroitettiin kansainvälisestä maksujärjestelmästä ja Aaltola oli tätä kommentoimassa tuoreeltaan. Aaltola kertoi tuolloin, että Venäjä romahtaa viikonlopun jälkeen maanantaina, mutta toisin kävi, Venäjän talous jatkoi kasvamistaan. Tämäkin kommentointi toi esiin Aaltolan täydellisen tietämättömyyden asioista.

Kun Aaltola lähti presidentin vaaleihin ehdolle, oli siinä kaikki kaaoksen ainekset ilmassa ja niihän siinä kävi, nolo romahdus oli todellisuutta. Aaltolan tietämättömyys tuli ensimmäisistä tenteistä lähtien esiin ja ihmiset loikin hänestä kuvan ”hieman hönö”. Hönö on hyvä ilmaisu Aaltolalle, hän edustaa ihmistyyppiä mikä sanoo mitä tahansa julkisuudessa mitä ihmiset haluaa vain kuulla. Ukrainan sodassa Hönöä käytettiinkin härkisti hyväkseen, hänet laitettiin laukomaan täysin päättömiä asioita vailla minkäännäköistä totuuspohjaa. Aaltolasta tehtiin disinformaation väline, tuskin ”hieman hönö” Aaltola edes itse ymmärsi olevansa disinformaatio koneiston väline jota käytettiin härskisti hyväkseen.

Minun mielestä voidaan Aaltolan kohdalla puhua tyhmästä ihmisestä mikä on valmis tekemään mitä vain kunhan saa olla esillä ja leikkiä tärkeää. Jälkeenpäin ajateltuna on uskomatonta että Ulkopoliittisen instituutin johtoon voidaan edes valita tommoinen perässä vedettävä hönö, mikä laukoo suustaan mitä tahansa.

Tämä Aaltola ilmiö on taas jälleen kerran loistava osoitus siitä mitä kaikkea ollaan valmiita tekemään jotta ihmisille saadaan jaettua disinformaatiota. Ei tarvita kuin tommoinen hönö mitä voidaan pyörittää miten halutaan ja sitten onkin instituutin johtajana ihminen kenellä ei ole mitään hajua maailman menosta ja tämä hönö sitten esiintyy mediassa useita kertoja päivässä kertomassa täyttä valhetta.

Suomessa eletään ennenäkemätöntä disinformaation aikakautta ja isoimpana ongelmana ei ole Venäjän tuottama disinformaatio, vaan lännen tuottama valheiden verkko jota kieltämättä pyöritetään loistavalla menestyksellä, uppoo ihmisiin kuin kuuma veitsi voihin. Ehkä tämä kertoo myös ihmisten älykkyydestä ja medianlukutaidosta jotain.

Juha Korhonen

Liity Nykysuomen WhatsApp ryhmään
https://chat.whatsapp.com/DxDon12qrSyHYXR6Q1Zaqi

4 thoughts on “Ulkopoliittinen instituutti kyllästyi Mika Aaltolaan – ”Hieman hönölle” tyly ilmoitus

 • 19.4.2024 at 13:06
  Permalink

  Maataloudessa sonnan levittämisestä pellolle palkitaan. Myös median ja politiikan maailmassa väkevän sonnan levittäminen kansan mielipidepeltoon on ilmeisen palkitsevaa. Lännettäjät ovat saaneet runsaan sadon ja tuloksina ovat kolme Suomen itsenäisen ulko- ja turvalllisuuspolitiikan lopullisesti lopettavaa sopimusta. Ensin Natoon liittyminen, sitten DCA-sopimus ja vieläpä 10-vuotinen puolustusyhteistyösopimus Ukrainan kanssa. Natosta sentään vaivauduttiin järjestämään pikainen gallup-kysely, jossa Suomen peloteltu vaalikarja ilmaisi myötämielisyyttään. DCA-sopimuksesta ei ole kysytty kansalta tai edes kansanedustajilta mitään olletikin, että kumileimasin-eduskunnalta haetaan myöhemmin leima paperiin. 10-vuotissopimuksesta ei ole kysytty yhtään mitään keneltäkään. On myös epäselvää, minkä tahon kanssa tuo sopimus on sovittu. Länsimaisen demokratian puolesta taistelevan presidentti Zelenskyin mandaatti päättyy 22.5.2024 ja on epäselvää kuka Ukrainaa sen jälkeen edustaa. 10-vuotissopimuksen sisällöstä ei siis ole kerrottu mitään paitsi otsikkotasolla jotain. Nämä sopimukset tyypillisesti julistetaan salaisiksi sen varalta, että joku villiintynyt journalisti pääsisi niiden sisältöä ja varsinkin hintalappua suomalaisille kaivelemaan. Otsikkotasolla sentään kerrotaan jotain, että Suomen kansa saa tietää, millaista herkkua se saa veronkorotuksia ja tukileikkauksia vastaan.

  Reply
 • 19.4.2024 at 20:01
  Permalink

  Elämme aikaa, jolloin suuri suista on maailmassa niin PALJON ylitarjontaa – vaikka maailma on menettänyt järjen valonsa – ettei kaikille ”kaahareille” yksinkertaisesti ole tilaa. Sinansä Aaltola olisi nykykäsitykse4n mukaisesti ”pätevä” juoksemaan NATO:n pääsihteerin virkaa tai EU:hun ”loijeriksi” loijerin tilalle tai WEF:n ”talliin” vaikkapa Kanadan pääministeriksi tahi ”macroniksi” Ranskaan. Mutta kun länsihallinnot ovat muuttuneet sirkuksen pelleiksi kuten Ameeriikan ”respekti” Biden eilen kertoi Enonsa joutuneen KANNIBAALIEN syömäksi niin peruseellisesti, ettei ”luonnollisista” syistä nk. ”jäämistöä” säilynyt tästä kovan onnen sukulaisesa. Toistaiseksi täällä Suomessa ”Enot korkeintaan putovat venestä”! Tuntemattomksi jääneen viisasatelijan mietteeksi poliitikoista on tiivistynyt ”haiku”: ”Aika ajoin poliitikot ja vaipat on vaihdettava. Ja samasta syystä!!!”

  Reply
 • 20.4.2024 at 07:34
  Permalink

  Suomen presidentinvaalit oli selvästi laittomat.

  Korkeimman hallinto-oikeuden ennakkopäätöksen KHO:2009:39 mukaan, jos vaaliviranomaiset ovat antaneet puutteellista tietoa, ja se on voinut vaikuttaa vaalitulokseen, niin vaalit on laittomat ja ne on uusittava.

  Vaaliviranomaiset antoivat puutteellista tietoa siitä milloin vaalikortit piti viimeistään toimittaa.

  Vaaliviranomaiset kertoivat näin Vaalit.fi sivuilla:

  12.12.2023:
  Ehdokashakemukset viimeistään jätettävä Helsingin vaalipiirilautakunnille 12.12.2023.

  https://vaalit.fi/aikataulut-presidentinvaalissa

  Ehdokaskandidaatit Väyrynen ja Huhtasaari ja YLE ja Helsingin Sanomat ovat ymmärtäneet sen niin että myös vaalikortit on jätettävä 12.12.2023 mennessä.

  YLE
  12.12.
  Kannattajakorttien viimeinen jättöpäivä on tänään.

  https://yle.fi/a/74-20064595

  TODELLISUUDESSA:

  Vaikka todellisuudessa riittää että vaalikortit olisi toimittanut 20.joulukuuta mennessä.

  Helsingin sanomat 12.12:

  Jätettyä hakemusta voi nimittäin täydentää ehdokasasettelun vahvistamiseen asti, vaalipiirilautakunnasta kerrotaan.

  Ehdokasasettelu vahvistetaan 21. joulukuuta.

  https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010052159.html

  Jos Väyrynen ja Huhtasaari olisivat ajoissa tienneet, että todellisuudessa vaalikorttien keräämiseen on aikaa 20.12 asti, eikä vain 12.12 asti, niin he olisivat ehkä mm.

  suunnitelleen ja mainostaneet puhe tilaisuuksia 20.12 asti, joissa olisivat keräänneet kortteja

  sijoittaneet enemmän vaalibudjettiin, koska todennäköisyys päästä ehdokkaaksi olisi ollut suurempi

  Ehkä joku muukin olisi alkanut oyrkimään presidentiksi, jos olisi tiennyt että korttien keräämiseen on aikaa 20.12 asti eikä 12.12 asti.

  Ehdokkaille annettiin puutteellista tietoa ja se oli voinut vaikuttaa vaalitulokseen.

  Presidenvaalit oli siksi laittomat, ja ne on uusittava.

  Helsingin sanomat 28.1:
  PRESIDENTINVAALEISSAKIN on tosin niin sanotun ylimääräisen muutoksenhaun mahdollisuus. Korkeimmalta hallinto-oikeudelta voi hallinto-oikeudenkäyttölaissa säädetyllä tavalla hakea lainvoimaisen päätöksen eli tässä tapauksessa vaalituloksen purkua, kertoo Jääskeläinen

  .https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010150431.html

  Laki oikeudenkäynnistä hallintoasioissa 118 § nojalla vaalituloksen purkua voi hakea 5 vuoden ajan, ja myös Oikeuskansleri voi hakea sitä.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.