VIP-vieras saapuu Suomeen ennen joulua!

Ilja Janitskinin koirakaveri on kärsinyt samalla tavalla kuin Ilja itsekin. Pennusta saakka Iljan kaverina elänyt Rapido on joutunut olemaan isännästään erossa pitkiä aikoja viime vuoden 4. elokuuta alkaen, jolloin Ilja otettiin kiinni Andorrassa ja vangittiin.

MV-lehden perustaja Ilja Janitskin on tänään ilmoittanut saavansa koiraystävänsä Rapidon Suomeen ennen joulua. Ilja kirjoittaa sosiaalisessa mediassa:

– Rescue Rapido-koira Andorrasta Suomeen, isännän luo…. tulee jouluksi. Vanhat oikeat ystävät, pitävät huolen. Kusiset komisariot pitäkööt passini.

Ilja ei ole hakemuksesta huolimatta saanut passia, jotta olisi voinut käydä asuinmaissaan Espanjassa ja Andorrassa hoitamassa yritysasioitaan, eikä hakemassa rakasta koiraansa Suomeen. Nyt ovat ystävät astuneet kehiin ja hoitavat asian.

Rapido tuli MV-lehden kautta tutuksi lukijoille Iljan luotettuna aisaparina. Rapido on äärettömän rauhallinen ja lempeä dogo argentino -rotuinen koira, joka aikoinaan paimensi Iljan Martta-kania Barcelonan asunnossa ja katsoi ”vankilasyndroomasta” kärsivän Chili-marsun perään. Chili menehtyi vanhuuteen ja Martta puolestaan pomppi Andorran vuorille seikkailemaan palaamatta koskaan takaisin.

Ilja sai kuitenkin uusia perheenjäseniä Andorrassa, kun paikallinen emakkosika, Kenya, ihastui Iljan tarjoamiin pottuihin niin, että vieraili hänen luonaan päivittäin ja kävi kerran jopa penkaisemassa Iljan keväiset pottuviljelmät kyltymättömään vatsaansa. Kun Ilja oli Andorrassa vankina, Kenya oli vankina hevostarhassa samaan aikaan, koska oli ahneuksissaan yrittänyt syödä naapuruston tupakkapellot.

Kenya vankilassa. Kuvakaappaus videolta.

Kisu, yksisilmäinen, häntänsä jollakin tavalla poikki saanut kissa adoptoi Iljan Andorrassa. Kisu hääti raivokkaasti tontille pyrkivät muut kissaeläimet ja sopeutui mainiosti yhteiseloon Rapidon kanssa.

Kisu. Kuva: MV-lehti.

Ilja tuotiin Andorrasta – ilmeisen laittomasti – Suomeen hieman ennen huhtikuun puoliväliä tänä vuonna. Iljasta oli tehty aiheettomasti Interpolille ”Red Notice” -tason etsintäpyyntö. Red Notice yleensä tarkoittaa terrorismia, kansanmurhaa tai vastaavaa vakavaa syytöstä. Ilja vain kirjoitti nettiin uhkaamatta ketään.

Iljan luovutuksen jälkeen Rapido, Kenya ja Kisu ovat olleet ilman päivittäistä ihmisseuralaistaan. Nyt sentään Rapido pääsee takaisin Iljan luokse. Ja on jo aikakin.

Lähteet: Sosiaalinen media, MV-lehti

Aiheeseen liittyvää:

12 thoughts on “VIP-vieras saapuu Suomeen ennen joulua!

 • 10.11.2018 at 20:05
  Permalink

  ”Ilja ei ole hakemuksesta huolimatta saanut passia, jotta olisi voinut käydä asuinmaissaan Espanjassa”
  Siis onko ihan jokin maastapoistumis kielto vai miksi vapaa liikkuminen eu alueella on kielletty?

  Reply
 • 10.11.2018 at 20:18
  Permalink

  Kumma juttu, vapaa liikkuminen EU:n alueella koskee näköjään vain paremman värisiä kolmannen maailman kultamunia.

  Onni, että Rapido pääsee takaisin isännän huomaan! 🙂

  Reply
 • 10.11.2018 at 20:30
  Permalink

  Toivon mukaan Rapido pääsee maahan ja saa oleskeluluvan vaikka ei olekaan musta.

  Reply
 • 10.11.2018 at 21:33
  Permalink

  Koira parka tuntee varmasti kovaa ero tuskaa. Suomen totalitaariseen vallan käyttöön hurahtaneet viranomaiset ovat syyllistyneet paitsi rikokseen ihmisyyttä vastaan myöskin eläin rääkkäys rikokseen. Kuitenkin viranomaiset ja poliitikot karjuvat kitapurje loimottaen ihmis oikeuksista ja universaalin rakkauden autuudesta.
  pipilän ja petturi orvon ™arvopohja on Stalinin plagiaatti.

  Reply
 • 10.11.2018 at 21:41
  Permalink

  Tällä sairaalla yhteiskunnalla ei ole mitään rajaa kanta-asukkaiden ja niiden koirien suhteen. Ei Rapido koira ole syyllistynyt mihinkään, kuten ei Iljakaan läheskään siinä laajuudessa mitä häntä syytetään.

  Reply
 • 10.11.2018 at 22:30
  Permalink

  Vaikuttaa hyvin vaaralliselta porukalta vai mitä sanoo supo ja polpo?

  Reply
 • 11.11.2018 at 00:01
  Permalink

  Kannattaa katsoa tarkkaan, että koiran rokotukset ym. on kunnossa, muuten PolPo pidättää koiran karanteeniin määräämättömäksi ajaksi. Demla natseilta se onnistuu kyllä.

  Reply
 • 11.11.2018 at 11:52
  Permalink

  Ilja Janitskinin vangitseminen ja koko tapauksen ympärillä näytelty arvoton näytelmä tulee jäämään Suomen historiaan ellei ainoana – riippuen tulevaisuudesta – niin ainakin ensimmäisenä neuvostoliittolaisen kommunismin kaltaisena ihmisoikeusrikkomuksena ja erityisesti rikoksena perinteistä länsimaista demokratiaa vastaan, johon on kuulunut eräänä peruspilarina sananvapaus, lehdistönvapaus ja oppositiopolitiikka jota on suojannut maan perustuslaki korkeimpana arvona sen pois ottamattomassa suojeluksessa, jonka kirjoittivat 100-vuotta sitten poliitikot ja valtiomiehet, jotka eivät synkinmissäkään painajaisunissaan koskaan voineet kuvitella sitä, että suomalaista yhteiskuntaa voivat johtaa niin alhaisella mielen laadulla varustetut ja ”kunniattomat paskiaiset”, jotka polkevat jalkojensa alle nämä korkeat periaatteet niin keveästi ja halveksuntaa osoittaen samalla hallitsemilleen kansojen syville riveille, jotka eivät itse ole muuttuneet 100-vuoteen niistä päivistä ja niistä miehistä joiden yli on samallalailla kävelty yli halvasti ja halveksuntaa osoittaen kuin Suomen kansasta, joka kaipaa nyt noita kunnian aikoja ja valtiomiehiä, jotka olivat varustetut isänmaallisella tunteella ja korkealla moraalilla, jota ei saanut horjutettua suurinkaan lahjusrahat eivätkä he tunteneet vähäisintäkään oman edun kiusausta, vaan he pitivät itsestään selvänä tarkoituksenaan palvella kansakunnan etua ja etsiä sen parasta vaivojaan säästämättä ja omasta hengestään välittämättä taistellakseen tälle maalle perustuslain ja järjestyksen, joka suojaa ja turvaa jokaiselle maan kansalaiselle ja yksilölle ihmisarvoisen elämän ja hengen niin toisiltaan kuin erityisesti siltä valtakoneistolta, joka sitä hallitsee ei heidän oikeuksiaan polkien ja pois ottaen vaan luvaten heitä suojella sen mielivallalta ja kaikista rikoksista ihmisyyttä vastaan eli ”syömästä omaa lihaansa”!

  Reply
 • 11.11.2018 at 12:27
  Permalink

  Vai on Iljalta passi viety eikä päästetä poistumaan Suomaliasta, miksi ei ole schengenrajat auki Iljalle – elämmekö uus-Berliinissä tai Neurostoliitossa?
  Voisiko Ilja hakea passia Sellon kirjastosta kun on kärsinyt Suomen viranomaisten kidutuksesta ja vainosta?
  Toivottavasti Rapido pääsee hengissä yli Suomen rajan eikä koiruutta lopeteta kuukausien pakkokaranteenissa puuttuvien (lue kadonneiden) papereiden ja rokotusten takia tai lukihäiriöisen viranomaisen luettua paperista Rabid dog…

  Reply
 • 12.11.2018 at 09:15
  Permalink

  Jopa on yritetty kirjoittaa nyyhkytarinaa.

  Reply
 • 12.11.2018 at 20:06
  Permalink

  Onnellinen uutinen.
  Tietenkin olisi nähnyt mieluummin Iljan saavan passinsa.
  Näistä tapahtumista, siis MV-lehden noususta ja sen perustajan tuhoamisyrityksestä jää kuva sananvapaustaistelusta, jossa viimeinen sana on vielä sanomatta.

  Omalta osaltani muotoilisin niin, että jokainen suomalainen on tällä hetkellä Iljalle velkaa.

  Reply
 • 13.11.2018 at 01:12
  Permalink

  Hieno homma tuo Rabidon tuleminen. Eiköhän Ilja saa passinsa kunhan se tuomio on vahvistettu. Kakkukin on oikeastaan lusittu eikä ehdonalaista ole. Nehän saattaa tehdä kiusaakin kun ja jos tuomiosta valitetaan.. no ei se nyt ainakaan kasva.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.