Sipilä kiillottaa kilpeään: Isännöi lasten itsenäisyyspäivän juhlaa

Pääministeri Juha Sipilä isännöi lapsille järjestettävää Suomen lastenjuhlaa itsenäisyyspäivän aattona. Valtioneuvosto kutsuu median erikseen mukaan juhlaan ylistämään pääministerimme avosylistä erinomaisuutta.

Pääministeri Juha Sipilä isännöi lapsille järjestettävää Suomen lastenjuhlaa itsenäisyyspäivän aattona keskiviikkona 5. joulukuuta klo 15–18. Vieraiksi on kutsuttu kaksi 10-vuotiasta koululaista jokaisesta Suomen kunnasta Utsjoelta Hankoon.

Juhlan aluksi pääministeri Sipilä kättelee ja toivottaa tervetulleeksi jokaisen juhlaan saapuvan lapsen. Juhlallisen alun jälkeen lapsilla on mahdollisuus kiertää erilaisissa toimintapisteissä.

Ensimmäisen kerran lasten itsenäisyyspäivän juhla viime vuonna Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi.

– Lasten oma itsenäisyysjuhla oli minulle yksi mieleenpainuvin Suomi100-tapahtuma viime vuonna. Siksi halusin tälle tilaisuudelle jatkoa. Toivon, että tästä muodostuu perinne, Sipilä toteaa ja jatkaa…

– Itsenäisessä Suomessa ylisukupolvisuuden roolia ei voi korostaa liikaa. Itsenäisyyspäivänä muistellaan paljon historiaa, menneiden sukupolvien työtä ja se on arvokas asia. Yhtä tärkeä on myös miettiä Suomen tulevaisuutta ja huomioida nuoret sukupolvemme.

Juhlan teemana on lukeminen ja kirjallisuus. Samana päivänä juhlitaan uuden keskustakirjasto Oodin avajaisia. Oodi on Helsingin kaupungin ja valtioneuvoston Suomi100-hank. Tapahtuma järjestetään Säätytalolla Helsingissä. Juhla tehdään yhdessä Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja Lapsiasiavaltuutetun toimiston kanssa.

Lähde: Valtioneuvosto

15 thoughts on “Sipilä kiillottaa kilpeään: Isännöi lasten itsenäisyyspäivän juhlaa

 • 11.11.2018 at 11:23
  Permalink

  Olen sitä mieltä, että lasten kanssa tekemisissä olevien henkilöiden taustat olisi tutkittava erittäin tarkasti, jolla karsitaan pois rikolliset tai muutoin erittäin heikolla moraalilla varustetut aikuiset. Myös asianomaisen terveystiedot tulisi tarkistaa, sillä mahdollinen äkillinen sokkitila vaarantaa lasten turvallisuuden, koska tällöin siitä vastaava aikuinen on – sanoisinko – ”pois pelistä”.

  Reply
 • 11.11.2018 at 12:15
  Permalink

  Juhlii itsenäisyyttä jota ei ole ja jota on itse ollut hävittämässä, lasten kanssa joiden elämään on järjestänyt ihan uusia vaaroja jotka eivät aikaisemmin kuuluneet kulttuuriimme. Aika mato.

  Reply
 • 11.11.2018 at 12:28
  Permalink

  Varmuuden vuoksi on asetettu ikäraja riittävän alas, kun Juha-setä ei tunnetusti erota 17-vuotiasta 40-vuotiaasta.

  Reply
  • 11.11.2018 at 12:34
   Permalink

   Lestapiireissä tuo lasten erottaminen aikuisista on ollut perinteisesti hyvin vaikeaa. Ja sisäpiirien vaikenemisen vuoksi lakikaan ei aina auta aikuisen erottamiseksi lapsesta.

   Reply
 • 11.11.2018 at 13:03
  Permalink

  ” – Itsenäisessä Suomessa ylisukupolvisuuden roolia ei voi korostaa liikaa. Itsenäisyyspäivänä muistellaan paljon historiaa, menneiden sukupolvien työtä ja se on arvokas asia. Yhtä tärkeä on myös miettiä Suomen tulevaisuutta ja huomioida nuoret sukupolvemme. ”

  Silti Sipilän hallitus ja kaikki eduskuntapuolueet yhtä lukuun ottamatta ovat tehneet kaikkensa jotta tuo ylisukupolvien raadanta menee islamin uskoisten jihadistien paapomiseen.
  Sipilä ei mieti kuin omaa tulevaisuuttaan. Sitä millä keinoin saa eniten pumpattua veronmaksajien rahoja omalle tililleen.
  Islamin mustan kiven suutelijat kokoomus, vihreät, keskusta, sdp, rkp ja vesemmistoliitto ovat Suomen pahin turvallisuus uhka.

  Reply
 • 11.11.2018 at 14:20
  Permalink

  ”Tärkeää miettiä Suomen tulevaisuutta”
  Saatana tuo KYRPÄ ei todellakaan ajattele Suomen tulevaisuutta!
  Kovaa vauhtia mennään Ruotsin tietä kohti MUSLIMIVALTIOTA!

  Reply
 • 11.11.2018 at 14:39
  Permalink

  Miksi 17 vuotiaita lapsia ei kutsuta? Rakenteellista ikärasismia.

  Reply
 • 11.11.2018 at 14:49
  Permalink

  Super-valehtelija ja kansanpetturi vauhdissa!

  Reply
 • 11.11.2018 at 17:25
  Permalink

  Omassa uskonlahkossa on kaikki hyvin ja lapsilla turvalline olo, vai onko.

  Reply
 • 12.11.2018 at 08:19
  Permalink

  Toi mulkku ei enää kiillota kilpeään yhtään millään, niin paljon on silkkaa vahinkoa saanut Suomessa ja Suomelle aikaan. Varmaan pian vetää taas kuolleen äpäränsä kortin esiin, kun vaalit lähestyy, että edes säälistä moinen Ek:oon ja natsiliiton talutusnuorassa oleva ääliö saisi jonkin typeryksen itseään äänestämään, älkää sitä virhettä enää tehkö, vaan unohtakaa keskusta, kokoomus paskat ja smurffit äänestyksissä.

  Reply
 • 12.11.2018 at 08:21
  Permalink

  Vai on lesta lapsista kiinnostunut..

  Reply
 • 12.11.2018 at 09:34
  Permalink

  Toivottavasti muistaa esitellä itsensä ”minä olen se setä, joka olen heikentänyt sinunKIN mahdollisuuksiasi elää turvallisessa Suomessa, nauttien lapsuudestasi ilman kurjuutta ja pennin venytystä. Minä olen se setä, joka olen siunannut lapsilisäleikkaukset, heikentänyt mahdollisuutesi opiskella turvallisessa koulussa ilman häiriötekijöitä. Minä olen se setä, joka neljä vuotta sitten seisoin tekohymy naamallani kantaen kylttiä ”koulutuksesta ei leikata”. Juu, minä olen JUST se setä. Vie terveisiä vanhemmillesi…”

  Reply
 • 12.11.2018 at 14:18
  Permalink

  Taitavat olla jo sen ikäisiä lapsia, etteivät ihan luontojaan osaa nähdä tuon teeskennellyn ulkokuoren ja ilmeen läpi.
  Nuoremmat lapset vaistoaisivat heti, ettei tuo setä tarkoita lainkaan sitä mitä se sanoo.

  Reply
 • 13.11.2018 at 12:41
  Permalink

  Minkä lasten? Partalasten varmaan.

  Reply
 • 18.11.2018 at 17:29
  Permalink

  Väitän todellisuudessa ettei herra Sipilä välitä lapsista mitään. Asian nyt näkee kun lapsilisiä leikannut ja perheiden tukia leikannut eri tavoin. Sellainen joka välittää lapsista ja nuorista tukee heitä niin että kansa näkee todella. Syntyvyys nousisi asteittain kun olisi tuet asian mukaisia jolla pärjää. Nykyinen Sipilän hallitus tuhoaa Suomen oman kansan ja pakko mielle saada maa täyteen maahanmuuttajia, tulijoista ei ole montaa lasta ollut on ikävä mainita. Missä on lapsen rakkaus tai välittäminen heistä? Kyllästynyt valheisiin toistuvasti.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.