Pääministeri Orpo kiirehti aseapua Ukrainalle Ylimääräisessä Eurooppa-neuvoston kokouksessa

Ylimääräinen Eurooppa-neuvosto käsitteli keskiviikkoiltana 17. huhtikuuta Euroopan ja Lähi-idän turvallisuustilannetta. Euroopan unioni tuomitsi Venäjän iskut Ukrainaan ja peräsi kiirehtimään aseapua. Ukraina tarvitsee pikaisesti tukea erityisesti ilmapuolustuksessa. EU-valtiojohtajat ilmaisivat niin ikään huolensa Lähi-idän kiristyneestä tilanteesta ja kehottivat välttämään voimankäyttöä. Suomea kokouksessa edusti pääministeri Petteri Orpo.

Eurooppa-neuvosto vaihtoi näkemyksiä Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyin kanssa videon välityksellä. Valtiojohtajat toistivat jatkavansa tukeaan Ukrainalle. EU tuomitsi jyrkästi Venäjän tihentyneet ilmaiskut, jotka kohdistuvat siviilikohteisiin ja kriittiseen infrastruktuuriin kuten energialaitoksiin.

”Ukrainalla ei ole aikaa odottaa kompromisseja. Ukraina tarvitsee pikaisesti lisää apua. EU:n on oltava valmis tekemään enemmän. Ukrainan ilmapuolustusta on vahvistettava, ja ammuksia on toimitettava nopeammin. Emme halua Harkovasta seuraavaa Mariupolia”, pääministeri Orpo sanoi.

EU tuomitsi Iranin tekemät iskut Israeliin ja ilmoitti laajentavansa Iranin vastaisia toimiaan. Unioni vetosi kaikkia osapuolia pidättäytymään toimista, jotka voisivat edelleen lisätä jännitettä Lähi-idässä.

Pääministeri Orpo muistutti, että myös Etelä-Libanonissa on jännitteinen tilanne. ”Tulitauko Gazassa edesauttaisi vakautta koko Lähi-idän alueella, myös Etelä-Libanonissa”, pääministeri Orpo sanoo.

Valtiojohtajat kävivät strategisen keskustelun EU:n ja Turkin suhteista. Näkemysten vaihtoa pohjusti komission tiedonanto poliittisista, taloudellisista ja kaupankäynnin suhteista. Eurooppa-neuvosto ohjeisti jäsenmaita edelleen valmistelemaan yhteistyön mahdollisuuksia.

Pääministeri Orpon mukaan Turkki-suhteiden kehittyminen hyödyttäisi molempia osapuolia ja edistäisi samalla koko itäisen Välimeren alueen turvallisuutta.

”EU:n ja Turkin on kyettävä dialogiin niillä alueille, joissa sillä on yhteisiä tavoitteita. Tällaisia ovat esimerkiksi maahanmuutto, ilmastokysymykset ja energia-asiat”, pääministeri Orpo totesi.

Eurooppa-neuvosto jatkuu Brysselissä torstaina. Asialistalla on unionin kilpailukyky. Keskustelua pohjustaa selvitys, jonka esittelee Italian entinen pääministeri Enrico Letta.

7 thoughts on “Pääministeri Orpo kiirehti aseapua Ukrainalle Ylimääräisessä Eurooppa-neuvoston kokouksessa

 • 18.4.2024 at 11:31
  Permalink

  Oli aivan alusta lähtien selvää, kuinka tässä konfliktissa tulee käymään. Tässä vaiheessa pitäisi pystyä jo vetämään johtopäätökset. Tilanne on kuitenkin se, että Suomen hallitus heittää nyt hyvää rahaa huonon perään. Se ei ole valmis myöntämään tilanteen heikkoutta, vaan turvautuu epätoivoisen himopelaajan tai huumeriippuvaisen taktiikkaan eli kaivaa jostakin muuhun tarkoitukseen varatut rahat, jotka se voi toiveajattelussaan heittää Ukrainan lihamyllyyn vääjäämättömän tappion hetken lykkäämiseksi ajassa eteenpäin. Tätä puuhaa Suomi harjoittaa yhdessä muiden epätoivoisten ja harhaisten länsihallitusten kanssa. Taustalla toki lymyilee kaaosagentteja ja asekauppiaita, jotka ovat luotuun kaaokseen tyytyväisiä.

  Reply
 • 18.4.2024 at 11:39
  Permalink

  Kas kun ei ehdota rauhanneuvotteluita Disney Worldissa Mikki Hiiren kanssa, ja sillä tavalla yritä saada rauhaa.

  Reply
 • 18.4.2024 at 21:26
  Permalink

  Tyypillistä EU:n TOHELLUSTA, puhummattakaan nyt ”USA-Suomesta” (vrt. Ruotsi-Suomi), joka heiluu suuruudenhulluudessaan kuten AINA kuin ”pikkujättiläinen” kokonainen maa planeetta harteillaan. Ja kaikki tämä ”huolestuisuus” ja ”vaikuttaminen” kulloisenkin täkäläisen pää-”sanasepon” suulaalla suulla on yhtä TYHJÄN kanssa sinänsä, mutta sinällään antaa osviitaa muille nukkevaltioille (EU) kenet kannattaa laittaa ”poimimaan kuumia kastanjoja” kun sellaista HÖLMÖÄ tarvitaan. Ja tarvitaanhan sitä kun EU:sta on kyse, sillä tuo ”maailman valta” kurnuttaa kuin sammakko mättäällä ilman mitään muuta kuin kykyä sotkea omat ja vielä toistenkin asiat. Mutta yksi on varmaa. Ja se on EU alueen valkoisten kansakuntien yhä tiukkeneva kurkuttaminen veroilla ja ”direktiiveillä” – lue KIELLOILLA! – niin, että kohta EI saa edes PERSETTÄÄN raapia ”ilmastonmuutoksen” takia. Eikä edellinen ole edes mitään kettuilua, sillä tämä saattaa olla jo jonkun himo-byrokraatin ”silmäkulmassa” muhimassa kuten erään ”Suomen metsäpolitiikkaa” huolenaan pitävän suomi etustajan mielissä pyörii kun ”avustaja” neitoset RYSSELISSÄ antavat parastaan eli neuvoja aivan liiankin kanssa. Mutta AINAHAN akat tieävät aivan KAIKEN! Mitä EU:n ”kummi lapseen” Ukrainaan tulee ja sen sen ”vaippoihin” niin ”kätilönä” tähänKIN murhenäytelmään – joka koskee KAIKKIA sen osapuolia – on ITSE *”saatanan tunari” eli EU. Joka haluaa levitä kuin ”TURBO SYÖPÄ” tai ylinoussut pullataikina jokaiseen vain paljaalla silmällä nähtävään ”rotan koloon”, josta EI tule loputonta rahan menoa ja vaivaa, sillä mitä köyhempi sitä HERKUMPI ”loijerille” ja loppu orgasmista pitää huolen ”Hölmölä”!!! Iloisna EU:ta jumalanaan pitävä YLE touhottaa siitä kuinka ”Suomen vastuut” nyt lisääntyvät kuin iki-kiimaiset kanit ja aivan ITSE voi vielä ehdottaa niitä lisättävän, sillä YLE:n käytöshän vastaa autokuumeisen lisävarusteiden valitsemista kun akka on vielä sokissa. Ukrainan omistaa BLACK ROCK, joten se maailman RIKKAIMPANA voi rahoittaa koko paskan. AINOAT todelliset kärsijät ovat OIKEAT valkoiset ukrainalaiset, joilla tarkoitan TAVALLISIA ihmisiä kuten kaiketi kaikki tähän mediaan mielipiteitään kirjoittajat ovat. Sama koskee etenkin jo vuodesta 2014 ahtaalla ollutta Ukrainan venäläistä vähemmistöä, jonka ainoa rikokset olivat olla etnisiä venäläisiä ja tavallaan ”palestiinalaisia länsirannalla”, joista oli päästävä eroon keinoja kaihtamatta. EI ole propagandaa, että nyttemmin Venajään liitetyllä alueella MURHATTIIN 14 000 siviiliä v:teen 2022n mennessä ja vielä sen jälkeenkin TERRORIPOMMITUKSET ovat jatkuneet tsaiseen tahtiin. Se, mitä sotilaat tappvat toisiaan on normaalia sodan työtä, mutta lasten, nuoren, naisten ja vanhusten eli puolususkyvyttömien siviilien etniseen taustaan katsomatta on SOTARIKOS ja sellaisena se pysyy, vaikka lännen ”rauhankyyhkyillä” olisivat KAIKKI silmät mustina. Maailmaa pyörittävät NYT globalistit eli NWO RAPPARIT, jotka käyttävät kuten ovat tehneet eli ”KÖYHIÄ miehiä sotimaan RIKKAIDEN miesten SOTIA”. Myymällä keropäille jokainen sota VALHEILLA ja pumppaamalla korruptoidut valtamediat täyteen VIHAA ja ”kansallismielisyyttä”, jolla EI ole MITÄÄN tekoa oikean ja AIDON kansallismielisyyden kanssa. TOTALITÄRISMI ja TYRANNIA ei kanna huolta ”omista” soilaistaan (orjia) eivätkä niitä RAKASTA kuten oli Talvisodassa Stalinin puna-armeijan sotilaiden laita, joista jotkut eivät edes tienneet miksi heidät oli raahattu Suomen rajalle. Eikä heistä edes huolehdittu tai ihmisinä pidetty vaan he olivat kuin tyhmää nautalaumaa, joiden hengellä ja verenvuodatuksen määrällä ollut väliä kuin lisätä sitä ampumalla perääntyviä sotilaita kun hyökkäyskin ”kuoli” kommunisti politrukkien täyttä mieltä vailla olleisiin vaatimuksiin, joita eivät edes komentavan sotilaspäällystön ollut kiistäminen. Sillä tositapauksen mukaisesti näin käytyä. Politrukki ampui ainoan järjissään olevan ihmisen kuoliaaksi eli kuulan kalloon ”virka-aseellaan”!

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.