Puolustusministeri ensin NATO-henkiseen, sitten NATO:n kokoukseen Pohjois-Atlantin turvallisuudesta

Puolustusministeri Jussi Niinistö matkustaa Alankomaihin ja Belgiaan 6.-8.6.2018 osallistuakseen Haagissa pidettävään Northern Group -ryhmittymän kokoukseen ja Brysselissä järjestettävään Naton puolustusministerikokoukseen. Northern Groupin maista vain kaksi ei ole NATO-maita (Suomi ja Ruotsi), joten kokousta voidaan turvallisesti kutsua vähintäänkin NATO-henkiseksi kokoukseksi.

Keskiviikkona 6.6.2018 ministeri Niinistö osallistuu Haagissa Northern Group -ryhmittymän työkokoukseen. Kokouksen aiheita ovat Itämeren ja Pohjois-Atlantin turvallisuustilanne, kansainvälinen harjoitustoiminta, sotilaallinen liikkuvuus sekä kansalliset puolustuspoliittiset linjaukset. Northern Group -ryhmittymään kuuluvat Pohjoismaiden ja Baltian maiden lisäksi Alankomaat, Iso-Britannia, Puola ja Saksa.

Torstaina 7.6.2018 puolustusministeri Niinistö pitää puheen Euroopan puolustusviraston (EDA) järjestämässä sotilaallista liikkuvuutta käsittelevässä ”Military Mobility – Key to European Security” -symposiumissa. Niinistö osallistuu myös Saksan johtamaan kehysvaltiokokoukseen, jossa keskustellaan eurooppalaisten suorituskykyjen kehittämisestä sekä NATO-EU-yhteistyöstä.

Perjantaina 8.6.2018 ministeri Niinistö osallistuu Naton puolustusministerikokoukseen Brysselissä. Työkokouksessa puolustusministerit käsittelevät yleistä turvallisuustilannetta sekä Naton ja EU:n välistä yhteistyötä. Hän osallistuu myös Resolute Support Mission -kokoukseen, johon on Naton jäsenmaiden lisäksi kutsuttu muut Afganistanin operaatioon osallistuvat maat. Lisäksi Niinistö osallistuu erilliseen ISISin vastaisen koalition (D-ISIS) tapaamiseen, jossa keskustellaan Yhdysvaltojen johtaman koalition kriisinhallintaoperaatiotoimien edistymisestä.

Lähde: Valtioneuvosto

5 thoughts on “Puolustusministeri ensin NATO-henkiseen, sitten NATO:n kokoukseen Pohjois-Atlantin turvallisuudesta

 • 6.6.2018 at 05:16
  Permalink

  Tuosta Niinistöstä täytyy sanoa vaikka sininen onkin että on hoitanut hommansa mallikkaasti ja koko Suomea ajatellen. Muistakaa RKP:n Haglund joka ajoi VAIN ruotsinkielisten asiaa mm. varuskuntien alasajossa.Piti tuoda se kielipolitiikka ensimmäisen ja järki unohtui. Itä-rajalta pistettiin varuskuntia pakettiin kun länsi-rajalla säilytettiin. Voihan olla että Haglund oli varsinainen enneustaja ukko nyt kun seuraa Ruotsin islamisoitumista kovalla vauhdilla. Islamistit ovat suurempi tai ainakin yhtä suuri uhka kuin venäjä.

  Reply
 • 6.6.2018 at 12:38
  Permalink

  NATO on nykyisin poliittisesti niin hajanainen, ettei tuon järjestön lisääntyvästä roolista Suomen sotilaallisessa puolustuksessa oikein jaksa olla kovasti huolissaan. EU ja nimenomaan Saksa-Ranska-vetoinen EU on nyt se suuri peikko, jota vastaan pitäisi käydä, mikäli itsenäisen Suomen tulevaisuus huolettaa.

  Reply
 • 6.6.2018 at 18:10
  Permalink

  Puolustusliitto ja aseyhteistyötä Israelin kanssa, ei kukaan voisi syyttää natsiksi…

  Reply
 • 6.6.2018 at 19:43
  Permalink

  Wikipedia:
  Naton päätehtävä on turvata sen jäsenten yhteisiä arvoja, joita ovat demokratia, yksilönvapauksien kunnioittaminen, oikeusvaltio ja kiistojen rauhanomainen ratkaisu.
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Nato

  Naton puheet demokratiasta on myyntipuheita hölmöläisille. Jos Nato oikeesti kunnioittaisi demokratiaa, niin ei se Jussia kokoukseen edes kutsuisi. Kun Jussi pääsi ministeriksi, kannatus oli 17,7%, nyt kannatus on jotain 1,5% eli -90%.

  Ihan käsittämätöntä että Jussi ylipäätänsä jatkaa ministerinä. Ja Naton puheet demokratian kunnioittamisesta on täyttä paskaa.

  Reply
 • 6.6.2018 at 20:07
  Permalink

  Suomelle olisi aivan riittävästi hommaa oman ”länttinsä” puolustuksen ajantasaistamiseen ja kehittämiseen. Mutta kuten tunnettua tsuhnien ”kansantauti” on suuren hulluus!

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.