Pirkanmaan kokoomusnuorten Valtteri Koivunen lupaa sylkeä jokaiselle Lotta-patsaalle

 – Lotta Svärd on kuvitteellinen henkilö, siksi sille on erikoista pystyttää sotasankaripatsasta. Lottajärjestö oli avoimen rasistinen, militaristinen ja poliittinen. Sen pitkäaikainen johtaja oli natsien suosiossa ja sai Saksan-matkallaan Hitleriltä huomattavan kunnianosoituksen.

Näistä syistä lupaa kokoomuslainen, Pirkanmaan kokoomusnuorten Valtteri Koivunen sylkeä jokaiselle ”eteensä sattuneelle” Lotta-patsaalle. Twitter-päivityksessään Koivunen kuvaa Lotta-patsasta ”hirvitykseksi”, joten epäselväksi jää, johtuvatko Koivusen antipatiat patsasta kohtaan twiitatuista, vaiko esteettisistä syistä.

https://twitter.com/vkoivunen_/status/1004054591275749376

Eräs kommentoija olikin muistuttanut Koivusta, että ”ilman lottia, miliisi räkisi sinua” ja että ”Kiitos lottien sait kasvaa pumpulissa, jotta voit isoksi tultuasi räkiä lotta-patsaita.”. Kommenttiosiossa ei ylipäätään kohdella Koivusta silkkihansikkain, vaan kielenkäyttö äityy jopa alatyyliseksi twiitin lukijoiden esittäessä mielipiteensä.

Lotta-patsas julkistettiin eilen Mäntyharjulla, Taidekeskus Salmelassa. Historioitsija Teemu Keskisarja kummasteli YLE:lle, kuinka ”on mahdotonta käsittää, että kukaan haluaa vastustaa lottien muistomerkkiä.

– Ei lotilla ole mitään rikoksia ihmisyyttä vastaan tilillänsä. Tämä ei ole mikään mielipide. Luuleeko joku, että talvi- ja jatkosodan aikana sosiaalidemokraattiset piikatytöt tai tehtaantytöt jonkun vasemmistolaisen ideologian takia eivät halunneet osallistua maanpuolustukseen mitenkään?

Lähde: TwitterYLE

 

 

41 thoughts on “Pirkanmaan kokoomusnuorten Valtteri Koivunen lupaa sylkeä jokaiselle Lotta-patsaalle

 • 6.6.2018 at 05:58
  Permalink

  Minäpä syljen Valtteri Koivusen päälle!!

  Reply
  • 6.6.2018 at 09:10
   Permalink

   Sama juttu. Valtteri ei ymmärrä että ilman Lotta-järjestöä, saksalaisia jääkäreitä ja Saksan armeijan apua, ei Valtteriakaan olisi olemassa ja täälä säksättämässä. Toisaalta, maailma voisi olla siltäosin parempi paikka.

   Reply
   • 6.6.2018 at 17:18
    Permalink

    Jos Suomi ei olisi natsi-Saksan kanssa
    pyrkinyt liittämään itseensä naapuri-
    maiden Ruotsin, Norjan ja Neuvosto-
    liiton alueita niin Suomi olisi säilynyt
    hiukkasen isompana ja väkeäkin
    olisi enemmän! Uskokaa jo lopultakin,
    että Erkon sotakin olisi vältetty jos
    olisi silläkin kertaa uskottu A.Hitlerin
    kehoitusta suostua alue vaihtoihin!
    Lukekaa kirja Finlands Lebensraum
    niin loppuu noi älyttömät väitteet
    NLn valloitusaikeista! Suomella niitä
    oli!

    Reply
    • 6.6.2018 at 17:55
     Permalink

     Kävitkö koulusi Leningradissa?

     Reply
    • 6.6.2018 at 20:01
     Permalink

     Kommarin kirjoittama kirja, joka kirjoittaa historiaa uusiksi, jota tehdään jatkuvasti poliittisin ja henkilökohtaisesta julkisuuden halusta ”löytää” aina jotain ”uutta” ja ”sensaatiomaista” matskua, joka on muka ”maannut arkistojen kätköissä tai löytynyt jostain autiotalon patterin välistä.
     Lue Suomen historia Talvisodan ja WWII ajoilta kokonaan, äläkä usko jotain ”irtokappaletta” tuntematta ensin aina jopa Suomen itsenäisyyden taanneen v. 1918 Vapaussodasta lähtien WWII päättäneeseen Lapin Sotaan v. 1945 huhtikuuhun 25. pvään. jolloin viimeiset Saksalaiset joukot poistuivat Suomen kamaralta Norjaan.
     En edes viitsi alkaa kertomaan mitään taustatietoja Suomen ulkopoliittisesta ja sotilaspoliittisesta tilanteesta kansakuntana, jonka asukasmäärä oli hädintuskin neljää miljoonaa taisi itseasiassa olla 3 miljoonaa bolsevikkisen Neuvostoliiton rajanaapurina, joka jo Talvisodassa aikoi liittää Suomen ”Neuvostotasavaltojen suureen perheeseen” aivan kuten Baltian maat pääsivät tuosta ”onnesta” nauttimaan 70-vuotta. Länsivallat eivät auttaneet Suomea Talvisodassa, vaikka valheellisesti uskottelivat. Heitä kiinnosti vain Norja ja Ruotsin Kiirunan rautamalmin anastaminen itselleen ennen kuin Adolf Hitler sen ehti tekemään Huhtikuussa v. 1940. Tuon aikaisessa Euroopassa vain Saksa oli Neuvostoliiton vastavoima, joka pystyi toki omista valtapoliittisista pyrkimyksistään suojelemaan Suomea joutumiselta Baltian maiden kohtalolta ja Josif Stalinin hirmu vallalta, terrorilta ja kansanvaihdolta, jolloin Virosta, Latviasta ja Liettuasta vietiin satojatuhansia ihmisiä Siperian työleireille ja osa suoraan teloitettiin porvareina ja Saksan kätyreinä kommunistien mielivaltaisen vihan ja verenhimon tyydyttämiseksi, josta puuttui täysin mahdollisuus itsensä oikeudelliseen puolustamiseen. Tämä kaikki olisi voinut olla Suomenkin kohtalona tuolloin, mutta meni asiat miten hyvin hyvänsä, niin ihminen on kiittämätön ja tyytymätön saamaansa kohteluun ja osaan tässä maailmassa. Baltian maiden asukkailta, niiltä jotka ovat vielä säilyneet hengissä Stalinin myllyn ja hänen seuraajiensa läpi. Voi käydä kysymyssä, että miltäs se tuntui?
     Sen jälkeen voi sitten alkaa jeesustelemaan erinäisillä asioilla, jota niin osuvasti kutsutaan jälkiviisaudeksi.

     Reply
  • 6.6.2018 at 11:42
   Permalink

   Valtteri Koivunen on yksi näistä vaarallisista hulluista joka kuuluisi olla lukittuna psykiatrisella osastolla muutaman päättäjän mukana.

   Reply
  • 6.6.2018 at 14:58
   Permalink

   Valtteri vois sylkee vaik kokoomuslaisten päälle,, ja opetella historiaa,,, todella törkeetä kirjoitusta ja uhitteluu,, taitaa olla vapaan kasvatuksen tulos,, toivottavasti isi ja äiti näkee tän eivät varmaa kaiketi tykkää hyvää,, ei kun jalkapuihin torille tai lyhtypylvääseen käsiraudoissa kiinni ,, no jos on teelusikalla annettu ei voi paljoo vaatii..

   Reply
 • 6.6.2018 at 06:16
  Permalink

  ”Lotta Svärd on kuvitteellinen henkilö”

  Enpä ole ennen kuullut Lotta Svärdiä henkilöksi väitettävän, kuvitteelliseksi tai ei.

  Valtteri ei kai edes tiedä mikä se on ja mitä lotat olivat ja mikä merkitys niillä oli Suomen selviytymiselle.

  Elämännäkemys on harvinaisen kapea ja kieroutunut.

  Tämä Valtteri tekisi itselleen palveluksen, jos hän olisi hiljaa ja keskittyisi ymmärryksen kasvattamiseen muutaman vuosikymmenen ajan ennen kuin laukoo yhtään mitään. Noilla eväillä ei pitäisi esitellä tyhmyyttään julkisesti.

  Reply
 • 6.6.2018 at 06:24
  Permalink

  Ja tällaisia ”viidennen kolonnan” räkäpäitä on entinen isänmaallinen puolue täynnä. Ei näytä selkärankaa löytyvän enää kuin persujen joukosta. Eikä seiltäkään kaikilta.

  Reply
  • 6.6.2018 at 11:57
   Permalink

   Onko kukaan vielä ilmiantanut julkaisun ?

   Reply
 • 6.6.2018 at 07:10
  Permalink

  Minä myös lupaan sylkeä valtteri koivusen päälle, jos jossain kohtaamme.
  Ja pieraisen naamalle, jos sattuu pierettämään.

  Reply
 • 6.6.2018 at 07:32
  Permalink

  Suomi oli Saksan liittolainen.
  Tuntekaamme siis kollektiivista syyllisyyttä menneistä ja ryhtykäämme poistamaan itsemme päiviltä.

  Reply
 • 6.6.2018 at 07:34
  Permalink

  Nämä Koivuset ovat samaa paskalaatua kuin stubbit, kataiset, orpot ja vastaavat.

  Reply
 • 6.6.2018 at 07:56
  Permalink

  Miten toi kyky-puolue on nykyään täynnä noita pällejä???

  Reply
 • 6.6.2018 at 08:03
  Permalink

  tämän aamun trumph uutisointi on kyllä ylen riman alitus
  miksei yle ikinä näytä dokumenteja amerikalaista jengeista tai vakila documenteja tai kerro että

  amerikalaista rikoksen tekiöistä suhtueutetuna koko kansaan
  maahan muuttajat mexikaanit ja negrit ovat juuri niitä jotka eniten nitä rikoksia tekee

  heitä on myös eniten linnassa mutta samalla he pyörittävät sitä huume rikolis jengejään se on fakta mitä yle ei tuo ikinä päivän valon
  taas studiossa se pelle tutkia yksinän saa toisen ääri anti thrumph toimitajan kanssa puhua paskaa ilman että ketän muun mielistä oltaisii kutsuttu studioon
  juuri se asia tekee ylestä vitsin trumph uutisoinissa
  jolle ei voi muuta kuin nauraa nykyään

  kaksi anti trumphia studiossa ilman vasta väitteitä jauhavat hänestä paskaa

  eiväthän he edes puhu poliitikasta vaan jostain ihan muusta

  voisiko nykysuomi tehdä taas syväanalyysin tämän päivän ylen ääri anti thrumph propaganda pläjäyksestä
  ja osoitaa millaisa pellejä he ovat lyömällä vain faktoja peliin kuten yle watch tekee aiheen tiimoilta

  te ylen toimittajat olette oikeasti epäuskotavia säälitäviä punaviher vasuri liberaali kupla pellejä

  Yhdysvaltojen vaarallisin paikka on rikostilastojen perusteella Detroit.
  FBI:n viimeisimpien tilastojen perusteella eniten rikoksia yli 200 000 asukkaan kaupungeista tapahtuu Detroitissa. Detroitissa on hieman vajaa 700 000 asukasta, joista 38 prosenttia elää köyhyysrajan alapuolella.

  Tilastoja analysoineen Law Street -sivuston listauksen mukaan Detroitissa 100 000 asukasta kohden väkivaltarikoksia tapahtuu 2072 ja murhia 45.

  Nämä ovat tilastojen mukaan USA:n vaarallisimmat kaupungit:

  1. Detroit, Michigan

  2. Oakland, Kalifornia

  3. Memphis, Tennessee

  4. St. Louis, Missouri

  5. Cleveland, Ohio

  6. Baltimore, Maryland

  7. Milwaukee, Wisconsin

  8. Birmingham, Alabama

  9. Newark, New Jersey

  10. Kansas City, Missouri

  nää Fergusonissa ei osoiteta mieltä, mutta väkivaltaisuuksia voi puhjeta kaduilla täysin yllättäen. Helsingin Sanomia avustava kuvaaja Dermot Tatlow[6] oli St. Louisissa lokakuun alussa, kun hän joutui ristituleen jengien välisessä ammuskelussa keskellä katua. Tatlow kuvasi tulitaistelua suojautuessaan luodeilta auton alle ja puun taakse. Tatlow’n reportaasi on luettavissa kokonaisuudessaan täällä[7].

  Yhdysvaltain oikeisto ja vasemmisto ovat eri mieltä paitsi ongelman syistä, myös sen ratkaisuista. Vasemmiston mielestä rikollisuuden nousu Yhdysvalloissa johtuu aseiden lisääntymisestä ja siitä, että mustat eivät enää luota poliisiin.

  Poliisi on ampunut Yhdysvalloissa Brownin lisäksi viime vuosina monia aseettomia mustia miehiä. Yhteistyö lainvalvojien ja mustien naapurustojen välillä ei siis enää toimi.

  Oikeisto näkee asian päinvastoin: aseiden lisääntyminen lisää turvallisuutta. Oikeisto syyttää rikollisuuden noususta vankien armahduksia ja sitä, että poliisi ei enää uskalla tehdä töitään kunnolla rasismisyytösten pelossa.

  Tätä ilmiötä kutsutaan Yhdysvalloissa ”Ferguson-vaikutukseksi”.
  Veronkorotukset ovat kuitenkin myrkkyä sille valkoiselle enemmistölle,

  *joka joutuu poliisin kanssa harvemmin tekemisiin.kuin mustat ja latinot*

  Ja niin kierre jatkuu.

  Ylen mielestä Amerikan neekerien rikollisuus johtuu muinaisesta rotuerottelusta
  YLEN TOIMITTAJA SELITTÄÄ MUSTIEN KÖYHYYDEN VALKOISTEN RASISMILLA

  Tosiasiassa mustat saavat kykyihinsä nähden monesti työpaikan valkoisten ja aasialaisten nenän edestä, koska Yhdysvalloissa harjoitetaan mustia suosivaa positiivista syrjintää eli Affrimation Action -nimistä politiikkaa. Tästä mustia suosivasta rasistisesta työvoima- ja virkapolitiikasta apulaisprofessori ei mainitse sanallakaan. Myös toimittaja Hentunen jättää kertomatta asiasta, koska se ei sovi yhteen sen narraation kanssa, jossa mustien heikko tulotaso johtuu heihin kohdistuvasta syrjinnästä.

  VALKOISTA SYYLLISYYTTÄ JA MONIKULTTUURISUUTTA VASTUSTAVAA VALHEMEDIAA

  YLESSÄ RASISMI SITÄ, ÄÄRIOIKEISTO TÄTÄ, ÄLÄ KOSKAAN VALKOISTA SYYLLISTÄMÄTTÄ JÄTÄ!

  tsekaa yle watch

  Reply
 • 6.6.2018 at 08:41
  Permalink

  Taitaa olla joku liiman imppaaminen tai vastaava päässyt muoti-ilmiöksi kokkareissa, koska niin syöoyneiden aivojen aikaansaamilta vaikuttavia kannanottoja tulee siltä suunnalta jatkuvasti ja monilta henkilöiltä. Sairasta.

  Reply
 • 6.6.2018 at 09:21
  Permalink

  toivotavasti USAN SUOMEN SUURLÄHETILÄS AVAISI SUUNSA JOSSAIN VAIHESSA TÄSTÄ SUOMEN VALTAMEDIAN ANTI THRUMPH PROPAGANDASTA

  Antamalla oman painavan mielipiteensä asiaan
  miksi muuten tle käytää aina tuota samaa tutkiaa haastatuluisaan
  eikö tosiaan asiaan ole mmuden tutkioiden mielipidettä syy on vain poliitinen
  tuo tutkija nainen on umpi demla anti thrumph joka sopii ylen akendaan t5ai hän on korruptoitunut YLEN KANSSA JA SAA VEROVAROISTA MAKETTUJA LAHJUKSIA ENNALTA SOVITUISTA KOMMENTEISTAAN Tuhansia euroja vuodessa

  Reply
 • 6.6.2018 at 09:58
  Permalink

  Valtteri Koivunen on esimerkki maata pitkin kasvaneesta ihmisestä.
  Kokoomus onkin hänelle juuri sopiva porukka.

  Reply
 • 6.6.2018 at 11:16
  Permalink

  Mitä vitun väliä sillä on, että Hitler arvosti järjestöä? Aivopesun uhri tuokin kokkari

  Reply
 • 6.6.2018 at 11:35
  Permalink

  Selkeästi näkee tuonkin Valtterin jääneen pysäkille, kun järkeä jaettiin…

  Reply
 • 6.6.2018 at 11:37
  Permalink

  Tätä mieltä on siis KANSANTUHO KOKOOMUS. Hyvä tietää!

  Reply
 • 6.6.2018 at 12:29
  Permalink

  Kuinka pitkälle tuo Kokoomus-nimisen poliittisen syöpäkasvaimen annetaan oikein kehittyä? Taas uusi rankka pohjanoteeraus. BTW, Elina Lepomäki on Bilderberg 2018-kutsuttujen listalla ja tuo henkilö on sentään Kokoomuksen parhaimmistoa.

  Reply
  • 6.6.2018 at 17:57
   Permalink

   Tällaiseen seuraan Lepomäki on hyväksytty:

   DANIEL ESTULIN: The True Story of the Bilderberg Group:

   ”Maailmaa hallitsee todellisuudessa pienen valtaeliitin muodostama
   ydinjoukko, jota ei ole vaaleilla valittu ja joka kokoontuu
   säännöllisesti keskustelemaan salassa maailman tulevaisuudesta. Tämä
   salainen maailmanhallitus muun muassa päättää, kenestä tulee USA:n
   seuraava presidentti, minne EU laajenee, missä soditaan, paljonko öljyn
   hinta on tai paljonko asuntolainasi korko on. Lopullisena päämääränä
   sillä on alistaa koko maailma yhden hallinnon alaisuuteen. Tässä uuden
   maailmanjärjestyksen hirmuvallassa ei ole keskiluokkaa, vaan vain
   eliitti ja sitä kuuliaisesti palvelevat köyhät alamaiset, joiden elämä
   on läpikotaisin kontrolloitua huipputeknologian valvomassa
   poliisivaltiossa. Tämä on tiivistettynä Daniel Estulinin
   maailmanlaajuisen menestyskirjan väite. Hänellä on myös perustelut
   väitteensä tueksi.” – https://keskustelu.diabetes.fi/index.php/topic,1718494.msg1783220.html#msg1783220

   Reply
 • 6.6.2018 at 14:11
  Permalink

  Tuo nulikka pitäisi laittaa koneeseen ja tiputtaa jossain afrikan yllä laskuvarjo selässä. Idiootti jolle tekisi hyvää muutaman vuoden työleiri.

  Reply
 • 6.6.2018 at 18:13
  Permalink

  Valtteri on kova jäbä ! Ei tosin uskalla räkiä esim laittomien mamujen päälle mutta PATSAIDEN päälle peloton poika hyökkää hullun kiilto silmissä

  Reply
 • 6.6.2018 at 18:45
  Permalink

  Pari vuotta sitten uutisoitiin, että Kokoomusnuorten silloinen puheenjohtaja oli murhannut naisen suutuspäissään. Rikollisia kuten Hitleriä ei tietenkään tarvitse hännystellä. Ei Hitlerin ja lottien töistä voi puhua samana päivänäkään. Hitlerin kunnianosoituksista ei kuitenkaan tuohon aikaan varmaan kannattanut kieltäytyä. Suhteellisuudentaju taitaa puuttua kommentin möläyttäjältä pahemmanlaatuisesti.

  Reply
  • 12.6.2018 at 07:06
   Permalink

   Hitler ei ollut rikollinen. Jos hän jotain arvosti, se on varmasti arvostuksen arvoinen. Tietenkin Hitler sai paljon enemmän aikaan kuin lotat, mutta Suomi on pieni. Sanoisin lottia paljon kelvollisemmiksi kuin Suomen johtoa. Suomen johto koostui jo sodan aikana pitkälle vapaamuurareista, jotka juonivat kommunistien ja Lännen kanssa koko sodan ajan.

   Reply
 • 6.6.2018 at 19:25
  Permalink

  Tässä on ilmeisesti kyse vain sairaasta julkisuudenkipeydestä.
  Jokainen selväjärkinen ihminen ymmärtää kuinka asiat olivat sodan aikana.

  Reply
 • 6.6.2018 at 19:40
  Permalink

  Kokoomus, wohooo! kommunistisempi mitä stalin oli koskaan

  Reply
 • 6.6.2018 at 19:45
  Permalink

  Tulepa Valtteri tänne ”räkimään”, niin se onkin sitten viimeinen tekosi tässä maailmassa.
  Äitini oli Lotta, joten enempää minun ei tarvitse tästä asiasta sanoa.
  Muuta kuin sen, ettei se 1960-luvun taistolaisten ja kommunistien ym. ”haloslaisten” Lottien huorittelu sitten riittänyt, vaan vielä tälläinen kermaperse kokkareen piti vielä Tampereella päätään aukoa, että uskaltaa punikki kaupunginssa vetelehtiä.

  Reply
 • 6.6.2018 at 22:34
  Permalink

  Valtteri luettelee nyt ne sotarikokset,mitkä lotat ovat tehneet sodan aikana.å
  Luettelo on varmaan todella suuri!

  Reply
 • 7.6.2018 at 03:01
  Permalink

  Äitini (1920-2009) perheestä seitsemän veljeä Pohjanmaalta palvelivat sodassa. Nuori sisko ymmärsi sodan vakavuuden hoidettuaan kotona rintamalta palautuvia veljiään ja pyysi vanhemmiltaan lupaa lähteä hänkin rintamalle. Ainoa tapa mennä mukaan auttamaan oli tehdä se lottana. Oulun kaupungin kustantamassa kirjassa OULU JA OULULAISET SODASSA sivuilta 406-407 löytyy äitini radiohaastattelu purettuna, realistinen kuvaus hänen kokemuksistaan rintamalta. Vielä bussissa matkalla sinne äitini luuli menevänsä kenttäsairaalaan auttamaan, mutta hänet määrättiinkin erään toisen nuoren naisen kanssa KEKiin eli Kaatuneiden Evakuoimiskeskukseen. Äitini tehtäväksi tuli pestä näitä sankarivainajia, jotka olivat elämänsä uhranneet itsenäisyytemme edestä. Hän pyrki pukemaan heidät, aina kun vain oli mahdollista, puhtaisiin valkeisiin vaatteisiin ja siunaamaan heidät kenttäpastorin kanssa viimeiselle matkalle täällä ajassa. Kesällä hajut olivat karmaisevat, talvisodassa jäätyneet ruumiit tuotiin, jos mahdollista, ensin saunaan sulatettaviksi ja edelleen pestäviksi. Äitini vahva ja positiivinen luonne ja uskonsa Jumalaan auttoivat häntä läpi vaativien päivien, hän ymmärsi tehtävän arvon ja tärkeyden. Kysymys ei ollut vain muutamista vainajista, joille he toimittivat tämän viimeisen palveluksen, lukumäärä nousi kahdessa sodassa runsaasti yli tuhannen. Tahtoisin kysyä Teiltä, Valtteri Koivunen, olisitteko ollut valmis tekemään tuon työn itse? Olisiko äitini pitänyt kieltäytyä tästä vastuusta sen tähden, mitä Te koette Lotta Svärdia kohtaan? Tahtoisitteko tulla äitinikin haudalle sylkemään, koska hänenkin hautakiveensä on kaiverrettu Lottamerkki? Kunnioitan äitiäni, hänen muistoaan ja sitä, että hänen ja kaltaistensa – miesten mutta myös naisten – työn ja uhrien varassa oma lapsenikin saa tänään elää vapaassa maassa. Tätä todellisuutta ajatellessa kyseessä oleva kiista Lotta-patsaan ympärillä tuntuu, yhdellä sanalla sanottuna, häpeälliseltä.

  Reply
  • 7.6.2018 at 12:39
   Permalink

   Hieno kirjoitus historian traagisista asioista ja uhri mielestä, jota tuolloisina aikoina löytyi jokaiselta suomalaiselta iästä ja sukupuolesta riippumatta. Ja aiheen kirjoitukselle antoi Lotta, joka omalla tinkimättömällä isänmaansa palvelemisella takasi sen sisällön, johon ei ole sanaakaan lisäämistä, eikä poisottamista.

   Reply
 • 7.6.2018 at 07:30
  Permalink

  Tuskin maltan enää odottaa, kun tämä sekoomuksen roska sakki alkaa Suomea kiertämään vaalien alla, saavat kyllä minulta sellaista kyytiä jokainen pelle, ja suurella äänellä, eikä olisi ensinmäinen kerta kun moinen roska sakki lähtee vaalitilaisuudestaan karkuun, kun alan totuuksia laukomaan roska sakeista, ja niin käy keskusta paskoillekkin.

  Reply
 • 7.6.2018 at 11:26
  Permalink

  Edesmennyt isoäitini toimi lottana. Toi Koivunen ei ymmärrä, että ilman Saksan tukea Suomelle olisi käynyt kalpaten. Kun on koko kansan elossajäämistaistelu kyseessä, niin ei siiinä ruveta käymään ideologista debaattia. Isoäitini hyväksyi aikoinaan siviilipalvelukseen menoni. Rauha hänen muistolleen.

  Reply
 • 7.6.2018 at 14:45
  Permalink

  Nimimerkki ”juha” hieman säveltää talvisodan kulkua,joka ei ollut niin mustavalkoista,mitä hän antaa ymmärtää…Länsivalloilla Ranska (Britannia ) OLI jo helmikuun alussa 1940 valmisteltu suunnitelma lähettää joukkoja (erikois, mm.alppijääkäreitä) NORJAN Narvikin kautta Pohjois-Suomeen,mutta suurin syy,että mahdollinen apu ei koskaan lähtenyt SUOMEA kohti, oli silloinen hyvin sekava maailmanpoliittinen- sotaisa/epävarma tilanne Euroopassa ja Skandinaviassa .Sekä jo melkein lamaantunut,vitkasteleva ja päättämätön SUOMEN HALLITUS ,jota säesti armeijan päällystö !! Yksi taho halusi rauhanneuvotteluja (”luovuttaa”) jo tammi-helmikuussa 1940 ja toinen taho halusi jatkaa toivotonta sotaa ns.hamaan tappiin vielä maaliskuussa ,vaikka miehet kaatuivat/ loppuivat käsiin rintamalla. Ja mahdollinen avustussaattue olisi lähtenyt liikkeelle vasta 15.3.1940,vaikea matka olisi kestänyt kaikkinensa n.KUUKAUDEN .Koska suomenlahti oli ”suljettu”,niin pakonsanelemana kaikki kuljetukset SUOMEEN tapahtuivat /olisivat tapahtuneet läpi myrskyisän Pohjois-Atlantin /jäämeren , eli myös sää- olosuhteiden takia aika loppui kesken avulle !! Jälkiviisasteleva spekulointi asialla nyt n.80v.jälkeen on lähinnä naurettavaa…
  Onneksi maallamme kuitenkin oli älykäs,kylmähermoinen ja kauaskatseinen ylipäällikkö C.G.Mennerheim jonka avulla talvisodastakin luovittiin jotenkin ”kuiville”!!

  Reply
 • 26.2.2020 at 12:20
  Permalink

  Kun väittelet poliittisen populisti-idiootin kanssa , Valtteri Koivunen, on riski, että väittelet itsesi kanssa.
  Joten, antakaa Valtterin puhua mitä sylki suuhun tuo.
  Näin hän paljastaa itsensä ja kaltaistensa ajatukset ja tavoitteet.
  Parasta mahdollista kannatuskampanjaa Perussuomalaisille.
  Kiitos Valtteri.
  Jatka samaan tahtiin niin päädyt puolueesi jäähyaitioon.
  Ehkäpä Li Anderssonin joukkue hykäsyy sinut omaan kerhoon.

  Reply
 • 4.4.2023 at 15:39
  Permalink

  Tätä ei vaan aikuinen mies ymmärrä. Ei sitten millään.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.