Poliisiylijohtaja Kolehmainen: ”Turvallista tänään, huominen huolettaa”

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen puhuu turvallisuuskomitean blogissaan vähemmän yllätyksellisesti turvallisuudesta ja nostaa esille Suomen erinomaiseksi näkemänsä turvallisuustilanteen lisäksi epäkohtia yhteiskunnastamme.

Kolehmainen kuvailee Suomen turvallisuustilannetta monelta kantilta: Poliisin tietoon tulleet rikokset ovat laskeneet useita vuosia peräkkäin, Suomen poliisi ja sisäinen turvallisuus ovat kokonaisuutena maailman toiseksi parhaat ja niin edelleen. Kuitenkin hänkin muistuttaa turvallisuustilanteen mahdollisten muutosten olevan nopeita ja kuinka toimintaympäristön muutos on suurin sitten viime sotien.

– Turvallisuusympäristömme on muuttunut radikaalimmin kuin koskaan sitten sotien. Se on monimutkaisempi ja muutokset voivat olla erittäin nopeita. Täsmällisten ennusteiden laatiminen edes verrattain lyhyellä aikavälillä on vaikeaa. Epävarmuutta ovat tuoneet niin Itämeren jännittynyt tilanne, kansainvälinen voimapolitiikka, maahanmuutto kuin eurooppalainen uusimuotoinen terrorismi.

Suhteellisen pieni porukka aiheuttaa suurimman osan ongelmista

– Arjen toistuvat turvallisuusongelmat kasautuvat kapealle joukolle. Suurin uhkamme onkin eriarvoistuminen ja syrjäytyminen. Esimerkiksi alle viisi prosenttia väestöstä tekee yli puolet kaikista rikoksista ja 10 prosenttia kokee yli kaksi kolmasosaa kaikesta väkivallasta. Rikosten uhrit ja tekijät ovat usein samoja. Roolit toistuvat pitkin elämän eri tilanteita ja vaiheita.

Esiin nousee myöskin poliisin resurssien pieneneminen, joka näkyy parhaiten henkilöstömäärässä. Kolehmaisen mukaan tällä vuosikymmenellä on vähennetty lähes tuhat poliisia ja määrä on tällä hetkellä 7150, kun se viime vuosikymmenen lopulla oli noin 8000. Alati pienenevä porukka siis myöskin ottaa hoidettavakseen rikollisuuden ja yleisen tason turvallisuuden.

Blogissaan hän nimeää ulkopuolisten Eurooppaan tekemät terrori-iskut ”eurooppalaiseksi uusimuotoiseksi terrorismiksi” ja kertoo, kuinka esimerkiksi ”Pariisissa terrorismista epäiltyjen kiinniotossa ammuttiin arviolta 5000 laukausta.”. Joko tästä huolimatta, tai tästä syystä hän huomauttaa henkilöstömäärän olevan poliisin keskeisin palvelukykyyn vaikuttava tekijä.

– Keskeisin palvelukykyyn vaikuttava tekijä on henkilöstömäärä, oli kyse sitten toimintavalmiusajasta tai rikosten selvittämisestä. Tekeviä käsiä tarvitaan nyt ja tulevaisuudessa. Olemme olleet useamman kerran tilanteessa, jossa voimavarat on viritetty äärimmilleen, eikä särkymisvaraa ole enää ollut. Poliisin kannalta on erityisen tärkeää, että kansalaisten odotukset vastaavat todellisuutta. Jos poliisin kykyyn ei luoteta, niin oikeus otetaan helposti omiin käsiin.

Kolehmaisen mukaan poliisilta puuttuu myös keinoja…

Henkilötietolaki sekä tiedustelulaki hankaloittavat Kolehmaisen mukaan poliisin työtä. Myöskin sosiaali- ja terveysviranomaisilta saatava tieto on usein kiven alla ja hänen mielestään tiedonvaihtoa hankaloittavat kulttuuriset tai lainsäädännölliset esteet tulisi purkaa.

– Lainsäädäntö rajoittaa merkittävästi viranomaisella jo nyt olevan tiedon käsittelyä ja yhdistämistä. Esimerkiksi ulkomaalaislain perusteella otettuja sormenjälkiä ei voida käyttää vakavien rikosten torjunnassa, puhumattakaan passien sormenjäljistä tai biometriatiedoista.

– On muistettava, että yleinen järjestys ja turvallisuus ovat järjestäytyneen ja demokraattisen yhteiskunnan peruspilareita. Sen turvaaminen edellyttää yhteisiä ponnisteluja kokonaisturvallisuuden kaikilta toimijoilta. Poliisin rooli on olla sisäisen turvallisuuden luotettava ammattilainen ja siten kaikkien aikojen turvaaja.

Lähde: turvallisuuskomitea.fi

 

 

13 thoughts on “Poliisiylijohtaja Kolehmainen: ”Turvallista tänään, huominen huolettaa”

 • 5.6.2018 at 21:39
  Permalink

  mitä vittua toi ukko selittää? mikään muu ku maahanmuutto ei oo aiheuttanu missään euroopan maassa turvallisuustilanteen perseelleen menemistä… mikä saatanan eurooppalainen terrorismi

  Reply
  • 6.6.2018 at 09:28
   Permalink

   Tämä on samanlainen tyhjäntoimittaja kuin aikaisemmatkin poliisin johtajat. Virka-aikana ylistetaan globalistien agendaa ja ollaan avoimen iloisia. Sitten kun päästään eläkkeelle niin saadaan suu auki ja todetaan että ”tulipas tehtyä vääriä päätöksiä” ja että ”suomessa kaikki on huonommin kuin itsenäisyyden aikana”.

   Rahan edestä uhrtaan Suomi ja sen kansa. Mitään omaatuntoa ei ole ja sen näkyy ehkä parhaiten siitä että toinen toisensa jälkeen poliisin johto on tuomiolla milloin mistäkin rikoksesta epäiltynä.

   Reply
 • 5.6.2018 at 21:59
  Permalink

  ”Katuturvallisuus on parempi kuin koskaan tällä vuosituhannella”
  Enpä usko että kovin moni kansalainen tuntee samoin?

  Reply
 • 5.6.2018 at 22:05
  Permalink

  Lotto-Seppo arpoo seuraavat rikostilastot…

  Reply
 • 5.6.2018 at 22:27
  Permalink

  Ne Kolehmaisen hehkuttamat kokonaisturvallisuuden kaikki toimijat ovat epäonnistuneet täydellisesti Suomen ja Suomen kantaväestön turvallisuuden takaajina. Politisoitunut poliisi ei kykene edes poistamaan maasta laittomia oleskelijoita. Sipilän kutsuvieraat olisi pitänyt Dublinin sopimuksen mukaisesti käännyttää jo rajoilta, mutta Orpon vaimon bisnekset ajoivat kansallisen turvallisuuden edelle. Samoin SDP:n ja Kokoomuksen VOK toiminta Luona Oy piti ja pitää yhä rajat auki kurkun leikkaajille.
  Poliitikot laidasta laitaan, virkamiehet ja yritysjohtajat ovat yksissä tuumin romahduttaneet kansakunnan luottamuksen kaiken karvaisiin virkamiehiin, hallitukseen, kansanedustajiin, poliisiin, oikeuslaitokseen ja armeijaan. Kansalaisen ainoa apu ja turva on oma raivokas puolustustahto.

  Reply
 • 5.6.2018 at 23:11
  Permalink

  Seppo. Kannattaisiko tallentaa pieni opetuksen siemen kovalevyysi. Jos et ole meidän puolella, olet meitä vastaan. Period.

  Reply
  • 6.6.2018 at 00:14
   Permalink

   Olikos tää aikanaan jonkun kotimaisen punkbändin riimeistä ”jos et ole puolellamme, olet meitä vastaan”. Taitaa olla antifanttien sepustuksia mutta nuoreen mieleen iski aikoinaan rajusti.

   Mutta helppo sepon on höristä puutaheinää, on läppärit, liput ja virkapuku siinä vieressä.. ai niin ja suojelu. Kuka suojelisi mun syöpään kuolevaa isää joka on takuulla tehnyt tämän maan eteen 5 kertaa enemmän kuin joku kolehmainen. On jopa suuri riski siinä että isäni on jopa aikoinaan kouluttanut tätä kolehmaista, ihan varma en oo mutta kysyn jos isä enää pystyy puhumaan.

   Isäni on kouluttanut monen monta silloista kloppia jotka nyt maan asioita ajavat. Isä kuolee syöpään, muut keksi alkaan valehtelemaan. Mahtaa ukkoa vituttaa. Mutta kun luonne on mitä on niin syövästä viis, kunhan vene talvitelakoidaan oikein.. tässä vaiheessa vuotta? Taitaa ukko aavistaa miten asiat menee mutta suoraan ei myönnä mitään. Se meillä onkin aina riitana ollut. Ei oo enää, ainakaan kauan.

   Meen jeesaan isää, kunnioitan hänen koko elämäänsä ja jos luoja tai piru suo, niin kyllä se sieltä vielä ulos köpöttää. Ukon tuntien niin joko luvalla tai luvatta kun sitä alkaa vituttamaan.

   Reply
 • 6.6.2018 at 00:31
  Permalink

  Kun tuo hönö alkaa puhua maan hyvästä turvallisuustilanteesta, on paras lähteä maasta!

  Reply
 • 6.6.2018 at 05:23
  Permalink

  Tämä mies ei ole ihan kartalla missä mennään Euroopan suhteen. Kovan luokan Islamistit kolkuttelevat jo pohjoismaiden ovia ja meno tulee pahenemaan lähivuosina. Nämä tapahtuneet ”terroriteot” ovat lasten leikkiä tulevan rinnalla.

  Reply
 • 6.6.2018 at 19:36
  Permalink

  Lotto-Kolehmainen haistakoot monikulttuuriset paskat. Mokoman äijän kuvatuksen sepustukset kun eivät kiinnosta todellista arki elämäänsä elävää suomalaista sitten paskan vertaa. Pöydän takaa poseeraten ei tiedä mitään siitä todellisuudesta, jossa suomalaiset vanhukset, lapset, naiset ja miehet joutuvat elämään umpi-poliittisen punikki-poliisin mielivaltaisissa kourissa, joka ei tunnusta Suomen Perustuslakia eikä edes tavallistakaan lakia, joka on rakennettu peruskansalaisen oikeusturvaksi ja yhteiskunnalliseksi oikeudeksi mielipiteen- ja sananvapauden pois ottamattoman itsestäänselvään länsimaiseen perusoikeuteen, josta ei pitäisi edes puhua tai sanaksi kirjoittaa vain siksi, että sen olemassaolo pitää erikseen ääneen sanoa vaan se on kuin luonnonlaki, joka on ja pysyy kuin paska seinässä.
  Kolehmainen voisi sen sijaan pakottaa ja ajaa poliisi voimissaan läpi mm. Yhdysvalloissa ”vakiovarusteena” käytettävän ”rinta-kameran”, joka kuvaa todisteellista suoraa streamia poliisin toimista ja pidätystilanteista suhteessa kansalaiseen taaten näin hänen oikeusturvan esivallan ja lain edessä, jotka ovat kirjatut Yhdysvaltain perustuslakiin tai vähintäinkin kansalaiselle suotujen oikeuksien joukkoon ollessaan hallintoalamainen ja esivallan rikosoikeudellisessa vastuussa tai epäilyn kohteena.
  Suomalaiset poliisit eivät suostu ”rintanappia” käyttämään ja jos nämä ”kunniattomat paskiaiset” – väh. niin kauan kuin he eivät suostu sitä käyttämään – kameran käyttöön alistuvat. Katsovat HE perusoikeudekseen ylipyyhkiä kaikki tekemänsä rikokset kansalaista vastaan esim. ylimitoitetun voiman tai Suomen perustuslain vastaisen kansalaisen perusoikeuksien rikkomisen poliittisin ja korruptiolla ymmärrettävillä syillä etenkin kansallismielisiä poliittisen poliisin toimiessa.

  Reply
 • 7.6.2018 at 19:48
  Permalink

  Tuon polpon kirjoitukset ovat samalla tasolla, kuin kirjoitukset ja puheet siitä, että pipilä on pistänyt maan kuntoon, vaikka tosiasiassa maa on tämän hallituksen jälkeen niin perseellään kuin olla ja voi, eikä tehtyjä virheitä korjata edes 10 hallituskauden aikana. Varsinkaan jos Suomalaiset dementtia äänestäjät edelleen nämä samat paskat valtaan äänestävät.

  Reply
 • 10.6.2018 at 08:30
  Permalink

  ”eurooppalainen uusimuotoinen terrorismi.”

  Ei, Kohelmainen, se ei ole eurooppalaista terrorismia, vaan lähi-itäläistä islamilaista terrorismia joka suoritetaan euroopassa.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.