Kolumni: Kaikki antoivat kaikkensa ja melkein kaikki siinä menikin

Vaalit ovat takanapäin. Viimeinkin, joku voisi sanoa. Kenties politiikan karnevalisointi loppuisi edes hetkeksi ja voisimme saada poliitikoiltamme jälleen todellisia kannanottoja, joidenka sisällöstä uskaltaisi tehdä oikeita johtopäätöksiäkin, ilman
pelkoa siitä, että se suusta vuotava kädenlämpöinen viili olisi tarkoitettu vain kansalaisen äänen saamiseksi laatikkoon…

Sosiaalidemokraatit voittivat, vaikkakin ohuella marginaalilla. Sanoin viime syksynä, ettei demareiden vaaleja voi pilata kukaan tai mikään muu, kuin Antti Rinne ja lähellä se olikin. Toistuvasti epäselviä päättömyyksiään julkisuuteen lausunut Rinne olisi kannattanut piilottaa sängyn alle, tai viedä komeroon kuin TV-shopin yhtä lailla yhdentekevät jumppalaitteet, viimeistään tammikuussa. Jos vaalit olisivat olleet 14.5, väitänpä, että demarit olisivat hävinneet vaalit.

Kokoomus selvisi todella hyvin siihen nähden, että takana on harvinaisen syvää vihaa kansassa synnyttänyt hallitustaival. Kokkarit kuitenkin onnistuivat pesemään kätensä edellisestä hallituksesta järjestämällä näennäisiä näkemyseroja edelliseen pääministeripuolueeseen. Vaalivoittoon ei Kokoomuksenkaan kannatus riittänyt, mutta tarpeeksipa löytyi niitä sinisilmäisiä, jotka uskoivat, ettei kokoomus voisi kahta kertaa peräkkäin repiä hyvinvoivien hyvinvoinnin lisäystä alemman keskiluokan ja siitä köyhempien selkänahasta…

Erityisen huomion kuitenkin ansaitsee mielestäni Perussuomalaisten vaalitulos. Vaikkakin sen painoarvo jäänee vihervasemmiston jo etukäteen aloitettujen hallitusneuvottelujen vuoksi melko pieneksi, kakkossija oli huippusuoritus, johon vaikutti varsin omanlaistaan
karismaa omaava puheenjohtaja, aktiivinen kenttä, ilmeistä kannatusta nauttiva, laaja ehdokaspohja sekä tottakai media, joka tarjosi puolueelle, sen puheenjohtajalle ja ajatuksille alituista näkyvyyttä.

Median toiminta tuntui satavan persujen laariin kerta toisensa jälkeen, vaikka Halla-ahon nimi olisi liitetty saimaannorpan kuuttien salametsästykseen. Perussuomalaisten puoluejohdolla taitaa olla ensi kertaa syytä lähettää kiitoskirje YLE:lle, Sanomalle ja Alma-medialle, sen verran hienoa vaalityötä isot mediatalot puolueen eteen
tekivät.

Loppumetreillä ei nähty teräviä avauksia, koska nekin olisivat loppujen lopuksi todennäköisesti lisänneet Perussuomalaisten kannatusta. PS-äänestäjät muistavat ilmeisesti pidemmälle, kuin sen klassisen puoli vuotta, jota on joskus pidetty kansalaisten poliittisen muistin keskiarvona. Halla-aho muistutti puheissaan, kuinka puolue on jo kymmenen vuotta puhunut niistä asioista, joihin muut puolueet alkavat nyt
heräilemään. En ollut kymmenen vuotta sitten kovinkaan kiinnostunut parlamentaarisesta politiikasta, joten en voi sanoa, kuinka tuo pitää paikkansa, mutta jos asia todella on näin, on helppo ymmärtää, miksi muut puoluejohtajat pidättäytyivät äänekkäistä kannanotoista vaalien alla…

Mainitaan nyt vielä lopuksi koko kansan JuhaSipilä ilmoitti, että luopuu huonon vaalituloksen vuoksi puolueensa puheenjohtajan paikasta. Sipilä puhui tälläkin kertaa yhtä maireasti vastuunkannosta kuin hajottaessaan hallituksen karvaa ennen vaalitauon aloittamista. Itsekritiikistä ei ollut tietoakaan, vaan Juhis totesi, että vaalitappio tullaan ”syväanalysoimaan” ja puolue aloittaa uudistustyön… Uudistustyö on, Juha hyvä, tehty jo sinun puheenjohtajakautenasi. Se uudistustyö on johtanut siihen, että äänestäjänne hävisivät kuin pieru Saharaan, eikä edes maanviljelijät äänestä Keskustaa. Syväanalyysi vaalitappiosta on näytteenoton osalta tarpeen varsin kapealla terällä: Syyllinen olit Sinä ja Sinun ajamasi politiikka. Olet varmasti yksi maamme historian vihatuimpia pääministereitä ja hallituksesi oli kenties suurimpia farsseja, joita maamme ylimmässä johdossa koskaan on esitetty. Ei sinulla silti hätää ole… Monet jo aiemmin satumaisen rikkaista ystävistäsi jäi sinulle kiitollisuuden velkaan ja eipä ole tainnut omakaan lompakkosi ainakaan oheta
pääministerikautenasi…

Hallitusneuvottelut alkavat ja niitä kannattaa seurata, vaikka henkeä ei tarvitse jännityksen vuoksi pidätelläkään. Demokratia otti turpasaunan ja hallitus on kasattu jo etukäteen. Me tavalliset kuolevaiset vain odotamme, mitä vihervasemmisto keksii reivatakseen hallituksensa pysymään pystyssä seuraavat neljä vuotta.

Hallaa oli hetken, mutta nelivuotinen talvi sieltä tuli kuitenkin.

Petri Perta

13 thoughts on “Kolumni: Kaikki antoivat kaikkensa ja melkein kaikki siinä menikin

 • 17.4.2019 at 10:22
  Permalink

  PIRUN huonolta näyttää. Eduskuntaan arvotut persutkin järjestään kyseisen jengin hämärintä porukkaa.

  Reply
 • 17.4.2019 at 11:01
  Permalink

  Heh-heh, vai Sipilä kantaa vastuuta!
  Eihän se vastaa sentin senttiä aiheuttamastaan MILJARDILASKUSTA!
  Orpon kanssa kaksi vellihousua joiden vatuloinnin kansa maksaa!
  Kyllä pitäisi olla laki jolla tällaiset rosvot saataisiin vaikka viikoksi jalkapuuhun eduskuntatalon eteen. Kansa voisi käydä vittuilemassa ja räkimässä päälle.
  Tai vaikka kusemassa!
  Oppisivat olemaan.

  Reply
 • 17.4.2019 at 11:46
  Permalink

  Siipilän ero on luultavasti sovittu juttu. Sipilä eroaa, joten keskustasta voi tulla tappiosta huolimatta hallituskumppani. Sehän on välttämätöntä, jotta PS ja kokoomus voidaan jättää pois. Hallitus mahdollisesti syntyy demarit 8 ministeriä, kepu 6, vihreät 4 ja RKp 2. Ennätysmäärä ministereitä, viis valtion menoista.
  Media varmasti tukee hallitusta, joka näkyy jo vaalituloksen voittajien julistuksessa. Perussuomalaisten saamat lisäpaikat on media litistänyt yhteen. Siniset ministereineen luetaan perussuomalaisiksi. Valtamedia on todella törkeä vääristelijä, jos siihen on pienikin mahdollisuus.
  Todennäköisesti lisääntyvä maahanmutto ja rahapula kaatavat hallituksen vuoden parin kuluessa. Saapa nähdä mitä sitten vaaleissa tapahtuu.

  Reply
 • 17.4.2019 at 11:47
  Permalink

  Vihervasemmistolaishallitus toteuttaa sisäministeriön 2017 laatiman skenaarion 100 000-1 000 000 turvapaikanhakijan tulosta Suomeen se on ihan saatanan varma. Rinne lennättää isiksen sotilaat suoraan Libyasta. Kansa tietenkin suuttuu ja siten Rinne tilaa Macronin Eu armeijan tappamaan kapinaan nousseen kansanosan.

  Reply
  • 17.4.2019 at 13:22
   Permalink

   Valmistelut tuota tulevaisuudenkuvaa varten ovat olleet käynnissä jo hyvän aikaa. Ongelmana on enää vain se miten operaatio saataisiin näyttämään Venäjän järjestämäksi . Toisiaan tappavat valkoiset on (((globalistien))) tavoite nro1. Mikään ei siis ole muuttunut reilun 100 vuoden aikana.

   Reply
 • 17.4.2019 at 13:12
  Permalink

  Täytyy sanoa, että Antti Rinne oli aivan yössä, koska oli ollut vakavasti sairas ja se näkyi niin päälle kuin pään ”sisällekin”.

  Ei kaiketi terveenäkään tuolta mieheltä – demari (aate) kun on – ei voi odottaa kovinkaan järkeviä lausuntoja Suomen ja sen kansan kannalta, vaan ne noudattelevat vasemmistolaista maailmanparannusta ja -halaamista, verojen / maksujen korottamista… etc…

  Demarit pelastivat demarit, jotka ovat puolueuskollisia perusdemareita, jotka eivät vanhuuttaan osaa vaihtaa puoluetta toiseen, vaikka SDP on hylännyt ”rasvakourat” eli duunarit aikaa sitten. Nuoret ovat idealisteja, joilla on aivan kuten kaikilla vasemmistopuolueiden ja vihreiden kannattajilla ”jalat irti maasta” taloudellisista lainalaisuuksista ja kantokyvystä tuottaa palveluja ja sosiaalisia etuja koko maailmalle kuitenkin rahoittamalla tämä holtittomalla valtion velanotolla ja jo selkäytimeen painuneella periaatteella leikata etuja ja avustuksia kantasuomalaisilta; varsinkin vanhuksilta, lapsiperheiltä, vammaisilta, mielenterveysongelmaisilta, pitkäaikaissairailta, alkoholisteilta ja kaikilta muilta syrjäytyneiltä ihmisryhmiltä.

  Reply
 • 17.4.2019 at 22:29
  Permalink

  https://oikeamedia.com/o1-106009

  Kähmäpolitiikka ja kansan tahto
  Antti Rinne ei olisi kovin hyvä mafiamies tai rikollinen.

  Hän nimittäin kertoa hulauttaisi syvimpiä salaisuuksia heti sille, joka niitä kysyy.

  Päätelkää itse.

  Antti kertoi päivä vaalin jälkeen toimittajalle seuraavaa:

  ”…Puheenjohtajien kesken on käyty keskusteluja ja erilaisten tahojen, siis toimihenkilötahojen ja puoluesihteerien kesken, lähtökohtana on ollut, että on haluttu selvittää jo ennen vaaleja sitä, mikä on asento, mistä neuvotteluissa lähdetään liikkeelle… Niissä yhteyksissä on käyty keskusteluja myös siitä, millä tavalla Suomea viedään eteenpäin eduskuntavaalien jälkeen…” (https://www.is.fi/politiikka/art-2000006073080.html) .

  Maan tulevasta hallituksesta oli jo siis jonkinlainen yhteisymmärrys ennen huhtikuun vaaleja!

  Se tarkoittaa sitä, että hallitushalukkaat wanhat puolueet kävivät samaan aikaan vaalikampanjoita, kehuivat politiikkaansa ja moittivat toisiaan – samalla kun salaisesti puristelivat toistensa käsiä pöydän alla! Ennen vaaleja.

  Suomi demokratian slummina

  mietikää sipilä erotti hallituksensa ja aloitti uudet kampanjat heti

  luulen pelastuvansa

  miksi hän erotti hakkitujsen ja pakeni taas median kysymyksiltä

  oliko Antti Rinne jo sopinut
  että tervetuloa seuraavaan hallitukseen jos….

  sen takia tämä toiminta on vielä irvokaampaa

  eihän tässä maassa ole mitään oikeaa kansan vallan demokratiaa

  mietikä keneltä juha sipilän piti meidät pelastaa viimeksi poliitisena messiaana

  no kokomukseltqa SDP ltä vihreiltä rkp ltä vasureilta

  eli juuri niiltä samoilta jotka hyökivät taas tulevaan hallitukseen

  eihan pimieetä touhua

  suomen poliitikka uudistuu hitaamin

  kun tutak hammonin luut maatuvat

  Reply
 • 18.4.2019 at 02:12
  Permalink

  Suomi on syvässä laittomuuden tilassa.

  – Oikeuslaitos tuomitsee nk. vihapuheesta jota laki ei tunne. Mielipidevapautta ei ole.

  – Viranomaiset hakevat väkisin ulkomailta asti väärinajattelijoita ja laittavat heidät jopa vakavasti sairaina vankilaan.

  – Poliittinen ”parempi” väkivalta sallitaan poliisin ja viranomaisten puolesta.

  – Vaalit ovat vilpilliset. Sillä ei ole merkitystä ketä äänestää vaan kuka laskee äänet.

  – Yhdistymisvapautta ei ole.

  – Rikollisille on annettu etuoikeus käyttää väkivaltaa ja selviävät siitä käytännössä ilman rangaistuksia.

  Valtaa pitävät muistuttavat että väkisinmakaaaminen on kulttuuriteko. Rikos on lahja josta pitäisi olla kiitollinen. Valtaa pitävät katsovat että vapaudet ja oikeudet kuuluvat museoon. Menneisyyteen. Sinä et tarvitse enää omaa taloa etkä omaa autoa. Ne pakkokollektivisoidaan ilmastonmuutoksen perusteella eli rikollisen maailmanjärjestyksen vallan lujittamiseksi.

  Edessä on joko alistuminen/antautuminen teurastettavaksi tai sota systeemiä vastaan.

  Reply
  • 18.4.2019 at 07:55
   Permalink

   Saanko lainata osaa tuosta kirjoituksestasi, olen kirjoittamassa totuuden Suomalaisten pienituloisten arjen todellisuudesta avoimen kirjeen muodossa, jonka pyrin julkaisemaan niin monilla palstollia, joidenka agenda on totuus. Saavatpahan sen myös ns. kansnaedustajat ja ministerit, kunhan ovat hallituksen ja eduskunnan saaneet kokoon arvotuksi.

   Mitä tulee Petri Perran kirjoitukseen, ei voi muuta sanoa, kuinka osuvasti kirjoitettu, itsekkin vertasin puolueiden vaalitempauksia suoraan tv-shoppien mainoksiin, jossa kurkku suorana toistetaan samaa mantraa pääpunaisena, päättäen vaalivalheet sanoihin, jos äänestät nyt meitä, saat sitä ja tätä kaupan päälle, ja ikuisen unohduksen. Tosin tuota tv-shop huutamista vertasin sekoomusloisien ja kepuloisien asiaksi, eli noilta kahdelta roska puolueelta, vuosikymmenten ajalta. Eikä nytkään vallan vaihtuessa demareihin ole muuta eroa sekoomusloisiin ja kepuloisiin, kuin kirjiaimet puolueen nimessä.

   Reply
 • 18.4.2019 at 12:35
  Permalink

  https://areena.yle.fi/1-50122536
  yle leipoo vehkosta uhria huolella

  sanavallinat ovat todella nasevia

  koska nämä lain tuomarit menetävät hermonsa ylen toimitaaan

  koska kritiikki kyseenalaistaa heidän päätöksensä

  ja nämä ylimieliset ääri viher vasemmistolaiset toimittajat

  kuvitelevat olevansa lain yläpuolella

  tamä uutisointi on myös tuomarin päätöksen vaikutamis yrityksiä

  hänen mustamaalamistaan demonisointia huolella

  eli häntä yritetään painostaa jopa uhkailla tavalaan

  ylen valtamedian toimitajien puolelta TÄMÄN HEISTÄ VÄÄRÄN PÄÄTÖKSEN TAKIA

  journalistiliitto on niistä se agresiivisin osapuoli

  Mietikää nämä samat tyypit ylellä itkevät että heitä vainetaan painostetaan henkisesti
  iha puhella

  siis mitä helvettiä he juuri YLELÄISET itse tekevät tällä hetkellä

  No painostavat lakia tuomaria muutamaan päätöstä tällä helvetilisella media sota kampanjalansa

  vehkoon puolesta

  vehkoon joka edutstaa vasemmisto politista aktivismia

  objektiivisuudesta
  tai järjen käytöstä tietoakaan

  siis miten ylessä ylipäätään voi työskenellä

  näin selkästi politisoitunut henkilö toimittajana

  Reply
 • 19.4.2019 at 00:01
  Permalink

  SKE, Tähtiliike, Reformi ja muut aktiiviset kansallispuolueet ja liikkeet yhdessä Narinkkatorille EU vaaleissa.

  Mukaan pyydettäköön vapaaehtoisia SVR:n ja Odinien riveistä paikalle turvallisuusjoukoiksi.

  Tulikivenkatkuisia puheita. Ei tuumakaan periksi. Palopuheita. Olkoon puheet yhtä voimakkaita kuin konekiväärin luotisuihku vihollista kohti.

  Matut ulos!

  Reply
 • 25.4.2019 at 05:55
  Permalink

  aika kauan oon tutkinu asiaa!! Uskon että satanistit yrittää tehdä mahdollisimman paljon pahaa saadakseen jumalan esiin!! Suurin osa teistä ei ymmärrä miksi taivaankantta ydinlatauksilla aikoinaan ammuttiin ym ym. Teidän ja muiden on mahdoton ymmärtää että meillä on luoja ja satanistit nasa, vapaamuurarit ym haluaa antaa ymmärtää ettei näin ole!!! Antartiks ja navat pohjois ja ”etelänapa”!! Tässä vastarintaliikkeessä riittää myös aivokuolleita!!

  Reply
 • 26.4.2019 at 08:02
  Permalink

  Olisi kiva tietää, minne ne Sipilän 2,4mrd taskurahat oikein menivät

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.