Jari Aarnio epäiltynä Volkan Ünsalin palkkamurhasta

Helsingin Vuosaaressa lokakuussa 2003 tapahtuneen Volkan Ünsalin palkkamurhaan liittyvä uusi esitutkinta on valmistunut. Esitutkintaa ovat johtaneet Itä-Uudenmaan syyttäjänvirasto ja Keskusrikospoliisi. Esitutkintapöytäkirja siirtyy nyt loppulausunnoille asianosaisille.

Asiasta on aiemmin tuomittu elinkautinen vankeusrangaistus neljälle henkilölle, kun Helsingin hovioikeus tuomitsi 26.10.2005 kolme henkilöä murhasta ja yhden yllytyksestä murhaan.

Asiaan liittyvä uusi selvitys aloitettiin Helsingin poliisilaitoksen tekemän tutkintapyynnön perusteella vuonna 2015, kun Helsingin poliisilaitokselle oli toimitettu uutta tietoa henkirikokseen liittyen. Keskusrikospoliisi käynnisti asiassa tehdyn esiselvityksen jälkeen esitutkinnan.

Nyt tehdyn esitutkinnan perusteella jo aiemmin tuomittujen neljän henkilön lisäksi on syytä epäillä teosta myös viidettä henkilöä rikosnimikkeellä murha. Henkilön osuutta asiaan on tutkittu jo aiemmassa esitutkinnassa, mutta selvitysten perusteella tutkintaryhmällä ei ole tuolloin ollut käytettävissään kaikkia asiaan vaikuttaneita tietoja.

Asiassa epäillään lisäksi murhasta Helsingin poliisilaitoksen silloista huumerikosyksikön päällikköä Jari Aarniota. Entistä päällikköä on syytä epäillä siitä, että hän on laiminlyönyt velvollisuutensa estää ja paljastaa kyseinen henkirikos, vaikka hän on ollut tietoinen henkirikossuunnitelmasta, sen kohteesta ja tekijöistä ja hänellä olisi ollut siihen erityinen oikeudellinen velvollisuus ja mahdollisuus.

Tämän lisäksi asiassa epäillään virkavelvollisuuden rikkomisesta huumeyksikön päällikön kahta alaista poliisimiestä sen osalta, etteivät he ole saatuaan tietoon esimiehensä laiminlyönnit saattaneet esimiehensä toimia syyttäjän arvioitavaksi.

Esitutkinnan aikana on lisäksi arvioitu useiden muiden henkilöiden liittymistä tapahtumiin, mutta heidän osaltaan asiassa ei ole ilmennyt syytä epäillä rikosta.

Asiaan liittyen on kuultu yli 80:tä henkilöä joista neljää rikoksesta epäiltynä. Esitutkintapöytäkirja on laaja ja siinä on yli 4200 sivua.

Kaikki epäillyt ovat kiistäneet rikosepäilyt.

Lähde: Poliisi

4 thoughts on “Jari Aarnio epäiltynä Volkan Ünsalin palkkamurhasta

 • 17.4.2019 at 11:33
  Permalink

  ” Entistä päällikköä on syytä epäillä siitä, että hän on laiminlyönyt velvollisuutensa estää ja paljastaa kyseinen henkirikos, vaikka hän on ollut tietoinen henkirikossuunnitelmasta, sen kohteesta ja tekijöistä ja hänellä olisi ollut siihen erityinen oikeudellinen velvollisuus ja mahdollisuus.”

  Entäpäs kun Sipilä ja Orpo päästivät yli 32 000 täysin tuntematonta ihmistä Suomeen täysin tietoisina riskeistä joihin lukeutuu terrorismi, pahoinpitelyt, murhat, tapot ja raiskaukset. Puhumattakaan , huumerikollisuuden kasvusta, omaisuusrikoksista ja ihmiskaupasta.
  Sipilä ja Orpo olivat täysin tietoisia riskeistä ja heillä oli erityinen oikeudellinen velvollisuus ja mahdollisuus suojata Suomen kansa palauttamalla rajatarkastukset ja käännyttää asiattomat rajalta takaisin Ruotsiin.
  Aarnion syytöksillä pyritään vain kääntämään huomio pois megatason rikollisista Sipilästä ja Orvosta. Aarnio on pikkukala verrattuna Sipilään ja Orpoon.

  Reply
  • 17.4.2019 at 13:56
   Permalink

   Kuuluisat kansainväliset lait suorastaan pakottivat palkkaterrorismiin omaa kansaa vastaan, ei siinä oikein mitään voi, kuin hymyillä maireasti ja selittää 4 vuotta ***kaa. Onneksi äänestäjät ymmärsivät ja kiittivät äänestämällä lisää.

   Reply
 • 17.4.2019 at 13:01
  Permalink

  Tuo oli jo kertakaikkiaan uusi ”aluevaltaus” tuolta rikolliselta poliisilta. Mutta kun on kyse huumebisneksestä, kaikki on mahdollista ja varsinkin se tosiasia, että murhat sekä uhrin (velallisen, kilpailevan huumejengin) henkihieveriin viedyt pahoinpitelyt ovat osa tuota alaa kuin luuta kadunlakaisijalle.

  On meillä poliisit, mutta mitäpä siitä muuta voikaan odottaa kun EU! Tuo ”hunaja -sampo”, jonka piti nostaa Suomi korkeuksiin kunhan vain siihen sanotaan ”KYLLÄ”!

  Tuo päätös tai paremminkin kusetus sai kaiken mädännäisyyden ja korruption räjähtämään käsiin, koska suomalaiset politiikot ja viranomaiset pääsivät EU -tasolle rappioitumaan, jossa kaikki on ”suurempaa” ja sellainen perisuomalainen käsite kuin rehellisyys ei sinne kotia tehnyt vaan päinvastoin se koki siellä kylmäverisen murhan.

  Reply
 • 17.4.2019 at 16:51
  Permalink

  Tässä maassa on enemmän mätiä virkamiehiä kun rehellisiä, on tullut valitettavasti huomattua ihan omakohtaisesti.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.