Reijo Tossavainen: Punavihreässä totuudessa maalia siirretään tarpeen mukaan

Kasvissyönnin terveyshyödyistä on tehty useita tutkimuksia, mutta maapallon terveydelle vaikutus voi olla päinvastainen. Näin kertoo Ilta-Sanomat.

Carnegie Mellon -yliopiston tutkijat kuitenkin laskivat, että kasvispainotteinen ruokavalio kuluttaa energiaa 38 % enemmän ja vettä 10 % enemmän kuin ”tyypillinen amerikkalainen ruokavalio”. Lisäksi kasvihuonekaasuja syntyi 6 % enemmän.

Tutkimuksesta kertoo Washington Post. Siinä mainittu kasvispainotteinen ruokavalio on samanlainen kuin amerikkalaisten terveysviranomaisten suosittelema ruokavalio.

“Olimme yllättyneitä tuloksista. Odotimme oikeastaan juuri päinvastaista“, professori Paul Fischbeck totesi.

Minä en ollut yllättynyt tutkimuksen tuloksista, sillä niin monta kertaa on esitetty ehdottomana totuutena väittämiä, jotka myöhemmin ovat osoittautuneet joko täysin tai osittain huuhaaksi.

Pari vuosikymmentä sitten ilmastonmuutoksesta esitettiin arvioita, jotka ovat menneet monilta osin täysin pieleen. Niitä pidettiin silloin ehdottomasti oikeina. Kritiikkiin suhtauduttiin vähätellen, jopa ylimielisesti.

Uusin arvio ilmaston tulevasta kehityksestä saattaa pitää paikkansa. On myös suuri mahdollisuus, että se osoittautuu yhtä vääräksi kuin aikaisemmatkin. Se ainakin on varmaa, että tulevaisuuden ennustaminen on vaikeaa.

Mielestäni uusin arvio on otettava vakavasti. Se taas ei ole hyväksyttävää, että ilmastoraportti nähdään ehdottomana totuutena ja kaikkinainen keskustelu sen yksityiskohtien paikkansapitävyydestä tuomitaan.

………

Klikkaa oheisia painikkeita, että tämä blogi ja media saavat uusia lukijoita. Anna sanan kiertää.

34 thoughts on “Reijo Tossavainen: Punavihreässä totuudessa maalia siirretään tarpeen mukaan

 • 17.12.2018 at 10:49
  Permalink

  Vihreät, vihervassut ja kaikenlaiset wanna-be-hyvät-ihmiset kuuntelevat tunnepohjaista ideologiaa, eivät missään tapauksessa kestä ”niin kovaa ja kylmää totuutta”, joka kumoaisi unelmat.

  Reply
 • 17.12.2018 at 11:00
  Permalink

  Maapallolla ei ole yhtään ainoaa ihmistä joka on kasvissyöjä, ne jotka väittää olevansa ovat aivokuolleita.
  Ihminen ei kauaa elä pelkillä rehuilla ilman eläinperäisiä hivenaineita, ilman niitä ihminen ei selviä.
  Joka ituhippi otta rehujensa lisäksi lisäkepilleitä joissa on noita eläinperäisiä hivenaineita, monesti jopa ostavat kasvisruokaa valmiina kaupasta kuten vaikkapa kasvispihvejä, niissä aineinan jokaisessa on kananmunaa, mikäs kasvi tuo kananmuna on, olenko tyhmä kun en ole niitä nähnyt kasvavan missään..
  Moni ituhippi myös luulee että kala on kasvis sillä he syövät sitä moni lähes joka päivä, samoin moni heistä syö juustoa joka on tehty lehmänmaidosta, toki, on niitä kasvisperäisiä juustojakin mutta silti niitä ei useimmat ituhipit käytä.

  Ps: ihminen on sekaravintoa käyttävä nisäkäs.

  Reply
    • 17.12.2018 at 15:23
     Permalink

     Voit, ad hominem -argumentaatiovirheesi kera, temmata tuulesta ihan mitä lauseita haluat, mutta joko löytyisi myös lihaa kumisevien väitteittesi luiden ympärille? Esimerkiksi voisit todistaa, että tuon linkin Torre Washington valehtelee kun sanoo, että ei ole koskaan käyttänyt steroideja?

     Jäädäänkö taas odottamaan kunnollista vastausta, jota ei tule, ja häviät vaan eetteriin häntä koipien välissä, jäätyäsi kiinni halveksunnalla höystetyn hölynpölyn-mielipiteesi kanssa?

     Alla linkissä kehonrakentaja -ammattilainen Torre Washington kertoo itse dieetistään, ja miten se toimii:

     https://www.youtube.com/watch?v=ID5V-gUL5Jg

     Toinen on Derett, myös vegaani -kehonrakentaja.

     Derek Simnett, Certified Nutritional Practitioner (CNP):

     https://www.youtube.com/watch?v=ovNQp4d8JSo

     ”What I Eat To Stay LEAN & STRONG Vlog | Vegan Nutrient Analysis”

     Reply
     • 17.12.2018 at 21:10
      Permalink

      Voit samantien kertoa että hevoset lentää taivaalla, sinä tässä olet okea adhd.kunkku.
      Yksikään oikea kehonrakentaja ei kehu kasvattavansa lihaksia rehiulla, ne kun ei niillä tee muuta kun katoaa.
      Olet näköjään ituhippi kun pääsi on rehuja täynnä.

     • 19.12.2018 at 03:21
      Permalink

      Jatkat ad hominen -argumentaatiovirheen tekemistäsi. Jos väitteissäsi olisi perää, olisit jo esittänyt oman väitteeni kumoavan faktan, ja olisit välttynyt häpeältä.

      Mikä siinä on niin vaikeaa, Debunkkaa vaikka Derek Simnettin saavutukset kehonrakentamisessa ”rehuilla” ?

      Tässä 10 (kymmenen) tämänhetkistä vegaani-kehonrakentajaa. Nämä ovat ehkä mullistamassa koko kehonrakennus-teollisuuden esimerkillään:

      https://www.collective-evolution.com/2017/07/31/10-modern-day-vegan-body-builders-that-are-changing-the-way-people-view-protein/

      P.S. Yksi kysymys – mistä hevonen tai härkä saa proteiininsa?
      Proteiinia on suuressa osassa kasvisruokaa – etkö tosiaan tiennyt??

   • 18.12.2018 at 04:59
    Permalink

    Menee sarjaan, teemme uskomattoman jutun ja hömöt uskoo. Tuo ei ole mahdollista ilman testo apuja ja olisko joku ”lisävitamiini” jäänyt mainitsematta. Aikanaan kun nuorempana itse harrastelin punttia, ihmettelin kun ei tullut tuloksia vaikka kuinka söin tonnikalaa, rahkaa, raejuustoa ja treenasin kovaa. ”Isot” kaverit vakuuttelivat että näillä se lihas kasvaa ja täysin puhtaasti kunhan jaksaaa treenata. Jälkeen päin kuulin että heillä oli oma rinki jossa hormoonit liikkuivat. Saattoivat hieman naurseskella hölmöä hyväuskoisuuttani.Yksi kaveri sitten kärähti bodipilding kisoissa ja kaveri hävisi salilta vähin äänin.

    Reply
    • 18.12.2018 at 21:59
     Permalink

     Ei tarvitte mitään kasvuhormoneita jos käyttää oikeaa ravintoa josta saa niitä proteiineja joita lihakset tarvitsee, ja niitä ei kasviksista saa, helvetin ituhipit luulee että soijan proteiinit on samoja mitä eläimien lihoista saa, se jo paljastaa mitä hulluja rehujen mässytäjät on.
     Ite kasvatin myös lihaksia 10 vuotta enkä ole tosiaan mikään nyhverö vieläkään vaikka keski ikä on ylittynyt, jos olisin ituja syönyt olisin tällä iällä pelkkä kuiva nahka luiden päällä ilman lihaksia.

     Reply
     • 19.12.2018 at 03:25
      Permalink

      Ituja?? Katso nyt tuota sun propagandaasi?? Ihan naurattaa, tahtomattani.

      Esimerkiksi soijassa on 36% proteiinia, muissa pavuissa 20 – 30%.

 • 17.12.2018 at 11:31
  Permalink

  Lehmät pieree 100-200 litraa joka päivä

  The world’s 1.5 billion cows and billions of other grazing animals emit dozens of polluting gases, including lots of methane. Two-thirds of all ammonia comes from cows. Cows emit a massive amount of methane through belching, with a lesser amount through flatulence.

  Cows emit a massive amount of methane through belching, with a lesser amount through flatulence. Statistics vary regarding how much methane the average dairy cow expels. Some experts say 100 liters to 200 liters a day (or about 26 gallons to about 53 gallons), while others say it’s up to 500 liters (about 132 gallons) a day. In any case, that’s a lot of methane, an amount comparable to the pollution produced by a car in a day.

  https://animals.howstuffworks.com/mammals/methane-cow.htm

  Reply
  • 17.12.2018 at 13:15
   Permalink

   Luulen että lehmät pieree sen takia niin paljon kun joutuvat syömään niin paljon heinää, että saavat kaloreita. Heinässä ei ole kaloreita.

   Uskon että ratkaisu olisi siinä, että jos lehmät söisi MCDonalds hampurilaisia, niin ne saisi niin paljon kaloreita niistä, ettei niitten tarvitsisi syödä niin paljoa. Näin pierentä vähenisi.

   Maailma pelastuisi.

   Reply
   • 17.12.2018 at 20:02
    Permalink

    Niin syöhän lehmät paljon heinää ja sen tilalle kasvaa uutta heinää mikä sitoo CO2:ta, joten pitää sekin huomioida, varmaan päästöt puolittuvat.

    Reply
 • 17.12.2018 at 11:44
  Permalink

  Vihreä liike kuten EUkin on natsien perustamia. SIksi niiden päämäärä on kommunistinen tyrannia. Nämä nuoremmat oikeassa-olijat eivät enää muista, millainen ”onnela” oli Neuvostoliitto. Johtajille se oli onnela,m utta kansalle karmea tyrannia. Kyllä ihmetyttää että sivistyneet nykyihmset ajavat innolla tuollaiseksi kehitysmaaksi Suomeakin, ajamalla EUn tavoitetta, 57milj. alkuuasukas jihadistin pakkotuontia. Ja ovat käsittämättömän vihaisia Suomen itsenäisyyttä takaisin haluaville ! Nuo kommari-ihailijat eivät ole mitään suvaitsevia, kuten itse väittävät, vaan Yle-Hs vuosikymmenen aivopesun nielleitä, eli vajakkeja. Sisäministeriö on jo suunnitellut pakkolunastavansa 5milj. suomalaisen asunnon ja omaisuuden matujen käyttöön. Siinä vilu ja nälkä tulee puseroon kovimmallekin suvaitsevaiselle. 500 000:n hengen A- ryhmään ette sovi itsekään.

  Reply
  • 17.12.2018 at 12:32
   Permalink

   Vihreä liike on kulttuurimarxilaisten perustama, joita edusti myös Frankfurtin koulukunta.

   Reply
   • 17.12.2018 at 15:22
    Permalink

    Frankfurtin koulukunta kehitteli kriittisen teorian, joka levisi vasemmistoon kuin syöpä. Työmiehen asian ajaminen unohtui sen jälkeen melko pian tunnetuin seurauksin. Vasemmisto on tavallaan kussut niiden edeltäjiensä haudoille, jotka onnistuivat taistelemaan työväestön asemaan merkittäviä parannuksia. Viheliäisin ja nurinkurisin uusvasemmiston saavutus on ’rajat auki’-filosofia, joka tuhoaa kotimaisen työväestön aseman.

    Reply
    • 17.12.2018 at 20:05
     Permalink

     Frankfurtin koulukunta oli kommunistipohjainen ja kommunismi ei ole pätkääkään ajanut työväestön etuja.

     Sitä ei kaikki työläiset tajua ja siksi osa onkin hanttihommissa (anteeksi, sillä osa duunareista on tosi fiksuja).

     Reply
 • 17.12.2018 at 11:46
  Permalink

  Vihervasemmistolaiset ovat korvanneet Kristinuskon punavihreällä valheella, johon kuuluu ilmastonmuutos, monikulttuurisuus, rajaton maailma yhden suuren keskushallinnon alaisuudessa. Viherpunikki uskontoon kuuluu kasvissyönti joka koostetaan maailman ääristä tuotetuilla eksoottisilla kasviksilla. Helsinkiläinen kasvissyöjä pyörittelee levärullien sisälle koiranpaskalla kasvatettuja kiinalaisia yrttejä. Niitä hän sitten syö hampaat heiluen buddha-patsaan edessä. Joogatunnille rientäessä kasvissyöjä hörppii himalajan kivisuolalla ryyditettyä pullovettä ja glygofosfaatilla käsiteltyjä gojimarjoja varatessaan aikaa reiki-hoitajalle.

  1973/1974 peloteltiin että öljy loppuu, sitten piti tulla jääkausi, sitten otsoni-aukon piti korventaa maapallo, sitten kohistiin kasvihuoneilmiöstä, jonka aiheuttaisi ponnekaasuina käytettävät kaasut, kansoja alettiin kurittaa olan takaa viherveroilla. Kun Lontoo ja New York eivät uponneetkaan Atlantiin niin sitten syy olikin hiilidioksidi. Tuli mahtava rahasampo päästö kauppa.
  Juu juu ilmasto muuttuu kaiken aikaa. Onhan meillä talvi, kevät, kesä ja syksy, jotka kiertävät kiertämistään. Silti yksikään vihervaleeseen uskova ei ole melonut edes Frans Joosefin saarille.

  Reply
  • 17.12.2018 at 12:58
   Permalink

   Naurettavinta joka sivuaa vahvasti tätä juttua, on kasvissyöjien päteminen, ”lihas kasvaa kasvissyöjillä”.. Jos ei eläinproteiinia saa, kehossa alkaa lihakset pienentymään sillä lihakset on niitä jotka häippää kun rehuja alkaa mässäämään, tuo opettiin jo aikanaan kansakoulussa, ja siitä lähtien on tehty läjäpäin tutkimuksia asian tiimoilta jotka kertoo samaa, joka joka järjen omaavalle on selvä.

   https://lihastohtori.files.wordpress.com/2012/08/noprotein.jpg

   Reply
   • 17.12.2018 at 15:28
    Permalink

    Kerro nyt, onko suvussasi karjankasvattaija tai lihatehtaan omistajia?

    Tässä vielä yksi vegaani -kehonrakentaja, ole hyvä. Ja mukavaa joulun aikaa sinulle. Tekstisi ovat tosi viihdyttäviä, kiitos niistä.

    https://www.youtube.com/watch?v=dR1FCJS8DoM

    ”Vegan Strongman Eats ONE MEAL A DAY !”

    Reply
    • 17.12.2018 at 16:18
     Permalink

     Lihas ei kasva kasvisravinnolla, jos sitä joku väittää, ja luulee olevansa vielä ”kehonrakentaja” on kyllä tullut vedeltyä liikaa hormoneita. Voihan sitä syödä vihanneksia kun samaan aikaan toisella kädellä mättää testosteroonia naamaansa.
     Lihaksia kasvua auttavaa proteiinia ei ihminen saa mistään muualta kun eläimistä, kuten vaikka, kana, kala, punainen liha ja kananmunat.

     Reply
     • 17.12.2018 at 17:45
      Permalink

      Mistä johtuu että aikoinaan kun söin soijaproteiinia treenatessani niin lihakset kasvoivat?
      Mitä tapahtui?

     • 17.12.2018 at 17:46
      Permalink

      Niin, miten kasvissyöjäeläimille sitten kasvaa lihaksia?????

     • 17.12.2018 at 20:07
      Permalink

      Vastaan tähän Latelle: Kasvissyöjäeläimillä on erilainen ruuansulatus entsyymeineen päivineen ja siten saavat kasviksista muskeleita toisin kuin ihminen.

     • 4.1.2019 at 12:09
      Permalink

      On paljon ihmisiä, jotka ovat kasvissyöjiä ja joiden lihakset kasvavat. Joten ”Syy..” nimimerkkki valehtelee. Ehkä lihavalmisteen tuottajalla töissä?

      Eräs tietty proteiini edistää lihasten kasvamista paljon enemmän kuin muut. Lisää aiheeseen liittyen:

      ”As you know, the best sources of vegan protein are those that are both well absorbed and rich in essential amino acids, with special attention given to leucine.

      There are quite a few protein sources that fit that bill:

      Grains like wheat, rice, and oats.
      Vegetables and legumes like peas, beans, and potato.
      Nuts like almonds, peanuts, walnuts, and pistachios.
      Seeds like quinoa and buckwheat (unfortunately most other seeds are poorly digested unless ground up into a flour).
      It’s as simple as this:

      If you get the majority(70%+) of your daily protein from high-quality sources like these, you’re going to do well.”

      https://www.muscleforlife.com/vegan-bodybuilding/

      ”This Is the Definitive Guide to Vegan Bodybuilding Every Plant Eater Needs
      By Michael Matthews”

 • 17.12.2018 at 16:13
  Permalink

  Kulloinkin vallassa olevat ”totuudet” ja ”tutkitut faktat” ovat valtaosaltaan vain uskonliikkeiden kaltaisia haihatuksia, väittämiä, uskoon perustuvaa sekä yksi ja ainut tutkimustulos, jota ei ole edes jaksettu viedä loppuun asti, vaan ”lopullinen” päätelmä vain suuntaa-antava, josta leivotaan lopullinen peruskallioon hakattu monoliitti. Se, että oikea lopputulos onkin aivan toinen, se jätetään kaikessa hiljaisuudessa mainitsematta, sillä aivan kuin väärä totuus median uutinen, se on jo tehnyt ”tehtävänsä” ja jos edes haluttaisiin pienellä präntillä oleva oikaisu. Sitä ei kukaan enää huomaa, eikäpä nykyinen agenda -tutkimus mihinkään tieteelliseen tutkimustulokselliseen totuuteen pyrikään vaan se on keino ajaa tietynlaista politiikkaa, joka useimmiten on lähellä vihreää ja sosialistista liikettä.

  Ja mikä pahinta! Cityvihreät, jotka eivät erota västäräkkiä ja kurkea toisistaan kuvittelevat omaavansa jotain sellaista tietoa luonnosta ja sen lainalaisuuksista eli ”luonnonlaista” toisin kuin ne ihmiset, jotka asuvat edes haja-asutusalueella maaseudulla, jotka näkevät vuoden kiertokulun aiheuttamat muutokset luonnossa ilman valosaastetta ja betoniviidakkoa.

  Esim. joskus muinoin lääketieteessä on varottu pätemättömien valelääkäreiden ”tohtorointeja”, siksi etteivät he tiedä tosiasiassa ”alastaan” yhtään mitään ja näin tuottavat *modumentaalisia hoitovirheitä.
  Sen sijaan vihreät saavat melskata niinkin suuresta kokonaisuudesta kuin luonnosta toisen yhtä vahingollisen ryhmän eli globalististen pääoma piirien kanssa, jotka kytkeytyvät toisiinsa kuin siamilaiset kaksoset maailman valta poliitikkojen kanssa.

  *Nikke Pärmi (1887-1957), jääkärieverstiluutnantti ja suojeluskuntaupseeri.

  Reply
 • 17.12.2018 at 16:30
  Permalink

  Ilmasto-huuhaa on tosiaan myös kupla. Eipä sorosmedia ole kertonut, että Saharassa oli talvella 60cm lunta ! Taitaa olla Haarp ahkerassa käytössä. lmastovalhe keksittiin muinoin , kun mietittiin miten saataisiin maailmanlaajuinen jatkuva vero NWO tyrannian rahoittamiseksi. Päästökaupasta ei ole puhuttu mitään vuosiin. Syynä on se, että päästökauppamafiosot kävi keskenään valekauppaa rahaston varoilla. Näin nämä tyhjensivät rahaston kaikki varat omiin taskuihinsa ! Hys-hys on oltu siitä lähtien. EU puuhamaa pysyy pystyssä vain jatkuvilla valheilla, nyt Suomenkin poltrukit on pakotettu niitä kertoilemaan. Ilmastoa lämmittää sadat ydinvoimalat, jotka puhaltaa 2,3 miljoona-miljoonaa celsiusasteiset plutonium myrkkynsä raakana taivaalle. Katsokaa Artolauri videoista.

  Reply
 • 19.12.2018 at 08:28
  Permalink

  ”Ohhoh!”
  Ei herne herää ituhipin päässä, etkö oikein tajunnut, ota mikä tahansa papu, siinä ei ole samaa proteiinia mitä lihassa.

  Reply
 • 8.1.2020 at 08:50
  Permalink

  Have a cheat day and treat yourself to all the goodies
  you love. Furthermore, when a body obtains plenty of sleep abnormal cells can be healed.
  Despite snapping back into her fitness regime
  was tough at first, Snooki claimed that it wasn’t as hard as she thought
  it was.

  Reply
 • 13.2.2020 at 12:39
  Permalink

  Very well written information. It will be valuable to anyone who utilizes it, including me. Keep doing what you are doing – can’r wait to read more posts.

  Reply
 • 26.5.2020 at 11:39
  Permalink

  ”Attractive section of content. I just stumbled upon your
  site and in accession capital to assert that I acquire in fact enjoyed account your
  blog posts. Anyway I will be subscribing to your augment
  and even I achievement you access consistently fast.”

  Reply
 • 12.6.2020 at 12:55
  Permalink

  Hello there! Would you mind if I share your blog with my facebook group?
  There’s a lot of people that I think would really enjoy your content.
  Please let me know. Thanks

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.