Tasovaatimukset täyttyivät – Suomalaisia joukkoja NATO:n nopean toiminnan joukkoihin

Satakunnan jääkäripataljoonan 1. jääkärikomppanian toimintaa arvioi 26.–30.11.2018 Naton valtuuttama suomalaisista ja ulkomaalaisista arvioitsijoista koostuva ryhmä, joka esittää nyt Natolle yksikön taisteluvalmiuden vahvistamista. Toteutettu NEL2-arviointi on Naton neliportaisen arviointijärjestelmän korkein taso ja se suoritettiin Suomen ilmoitettua halukkuutensa liittää joukkojaan osaksi NATO:n nopean toiminnan joukkoja.

Arviointi toteutettiin asiakirjatarkastuksilla, haastatteluilla, sekä toimintaa seuraamalla. Arviointiryhmän työtä oli seuraamassa kaksi Naton asettamaa monitoria, joiden tehtävänä oli varmistaa, että arviointi toteutettiin Naton käskemien prosessien mukaisesti. Mainitun NEL2-arvioinnin läpäisy on edellytys NATO:n nopean toiminnan joukkojen toimintaan osallistumiselle.

Kumppanimaana Suomen asettamat joukot, ovat luonteeltaan NATO:n joukkopoolia täydentäviä ja mahdolliseen NATO:n johtamaan kriisinhallintaoperaatioon osallistumisesta Suomi päättää aina itse, kuten se päätti itse myöskin isäntämaasopimukseen liittymisestä ja mainitusta nopean toiminnan joukkoihin liittymisestä.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Suomi tarjoaa joukkojaan NATO:lle. Tämän lisäksi Suomi on alati näkyvämmin osallistunut NATO:n toimintaan, mm. hiljattain päättyneen Trident juncture-harjoituksen muodossa.

Lähde: PV,

Aiheeseen liittyvää:

28 thoughts on “Tasovaatimukset täyttyivät – Suomalaisia joukkoja NATO:n nopean toiminnan joukkoihin

 • 14.12.2018 at 16:34
  Permalink

  Jee, saadaan tuoksahtelevia sinkkiarkkuja paluupostissa ja Suomi kansalaisineen taas yhtä pykälää tärkeämmäksi ískukohteeksi jihadisteille.

  Reply
  • 14.12.2018 at 17:31
   Permalink

   NATO:n tärkein tehtävä ja olemassaolon tarkoitus on ylläpitää sotilaallinen infrastruktuuri jolla tarvittaessa voidaan estää Venäjän raaka-aineresurssien ja keskieuroopan, erityisesti Saksan, teknologisten resurssien yhdistäminen sellaisella tavalla joka voisi vahvistaa kaupallista mahtia alueellisesti. Tämä voisi uhata Euroopan pysymistä ylikansallisessa, eli globalistisessa, eli Saksaa miehittävien liittovaltojen taustavoimien hallinnassa.

   Tämä motiivi eristää Saksa Venäjästä (silloin USSR) oli myös tärkein syy miksi USA liittyi toiseen maailmansotaan. USA liittyi pääasiallisesti estääkseen sen lopputuleman jossa joko Neuvostoliitto olisi saanut Sodan loputtua liikaa hallintaa Saksassa ja idässä tai Saksa ja Japani olisivat saaneet Neuvostoliiton perääntymään ja solmineet rauhan joka myös olisi johtanut massiiviseen resurssien keskittymiseen Saksan, nykyisen Venäjän sekä Silloisen Japanin hallitsemien kaukoidän alueiden välille muodostuvalle alueelle. Eli tapahtui mitä tahansa, jos USA ei olisi tullut mukaan olisi muodostunut kaupankäynnin, resurssien ja työvoiman väylä joka olisi ulottunut Saksasta Neuvostoliiton läpi Kiinaan asti ja ollut maailman mahtavin kaupallinen alue.

   Tämä taloudellinen superelin olisi ollut USA:lle hyvin vaarallinen ja sen prospekti on ollut vaarallinen siitä lähtien. Siksi NATO on olemassa, estämään ja hillitsemään tuota kanavaa toimimasta. Siksi myös atomipommit oli pudotettava Japaniin, jotta sota saataisiin loppumaan siten, ettei Neuvostoliitto ehtisi valloittaa liian paljon silloin Japanin vallassa olleita alueita.

   Reply
   • 15.12.2018 at 11:44
    Permalink

    Eli äärimmilleen pelkistettynä kyse on merivaltojen taistelusta maavaltoja vastaan. Virallinen Suomi toimii nyt globaalia valta-asemaansa kiihtyvällä tahdilla menettävien merivaltojen puppettina ja vieläpä niin, että kansalle tästä pinnistelystä aiheutuvat haitat ja rasitteet ovat mahdollisimman suuret.

    Reply
 • 14.12.2018 at 17:09
  Permalink

  Satakunnan jääkäripataljoona on siis syynätty edestä ja takaa ja on valmis osallistumaan Naton nopean toiminnan joukkoihin. Suomeen majoitetuille Naton Lähi-Idän 2 – 3 divisioonalle taas ei ole asetettu minkäänlaisia laatu- ekä kurinpidollisia vatimuksia saati, että kukaan valvoisi niiden täyttymistä. Tasapaino säilyy siis tältäkin osin.

  Reply
  • 14.12.2018 at 17:18
   Permalink

   Suomen ”Puolustus”- voimien käsitys nopeasta toiminnasta on se että varusmiespikkolo kantaa nopeasti maahantunkeutujan laukut hotelliin, kumartaa vikkelästi ja sipsuttaa kumarassa takaperin herransa katseen alta pois. Vaimoväki puolestaan taas on sitten huoneessa vastaanottamassa haarat levällään.

   Reply
   • 14.12.2018 at 23:18
    Permalink

    Laukku liikkuu juosten! Mars! mars !

    Haaparanta -Tornio 2015 EI UNOHDU KOSKAAN!

    Reply
    • 15.12.2018 at 18:58
     Permalink

     Nevö forget!

     Seuraavaksi varmaan juoksumarssit korvannut sauvakävely saa ihan uutta sisältöä, ja sulkeiset korvataan pyllistysharjoituksilla.

     Reply
 • 14.12.2018 at 17:11
  Permalink

  Vai Suomen halukkuudesta. Paskat. Puolustusvoimissa on muutama sotahullu kapiainen keillä kiiltää uusien nato-kaluunoiden kuvat silmissään. Heidän paatunutta omaatuntoaan ei helistä nuorten suomalais poikasten tapattaminen Deep State-johtoisissa öljy-ja uraani esiintymien ryöstösodissa. Liekö kaikilla kolmella surkuhupaisalla Niinistöllämme optioituja osuuksia Uranium One kansojen murhaamis firmassa?
  Nato maista ainoastaan Puola, Unkari, Slovakia ja Tsekit pysäyttivät jihadistien tsunamin 2015- Jo se kertoo Naton olevan kaikkea muuta kuin puolustusliitto. Nato on valtioterrorijärjestö, jota johtaa Deep State varjohallitusten varjohallitus ja Suomen korruptoituneet päättäjät ovat pelinappuloita suuressa pelissä jonka palkkiona on kuolema. He ovat kohtalonsa ansainneet.

  Reply
 • 14.12.2018 at 17:22
  Permalink

  Suomen nopean kuoleman joukot ja riemulla ei ole rajoja… siis niillä, jotka eivät itse joudu ristituleen eli poliitikoilla, jotka siemailevat sampanjaa ja muita kuohuvia Naton suurten joukossa kuvitellen olevansa itsekin kovin ”suuria”. Mutta tuo turhamaisuuden verenvuodatus kohdistuu syyttömiin Suomen kansalaisiin, jotka ovat luodut puolustamaan omia rajojaan, mikäli petturuudessa rypevät poliitikko vain antaisivat siihen luvan, sillä niin kamalaa kuin se onkin. Tämäkin elintärkeä asia on sellaisten käsissä, jotka eivät kuuntele tahi palvele kansaansa, vaan isänmaatonta mammonaa ja rappiollisia arvopohjia, jotka merkitsevät hyvää vain heille itselleen ja vain heille itselleen, jotka nämä ”kunniattomat paskiaiset” pyrkivät kätkemään valheiden suohon ja verkkoon sillä samalla kavaluudella millä paholainenkin on eksyttänyt ihmiskuntaa aikojen alusta aikojen loppuun.

  Reply
  • 15.12.2018 at 11:35
   Permalink

   Ole suomalainen ylpeä, kun maasi joukot on kelpuutettu depleted uraniumin viljelyyn tuonne Lähi-Idän ja Keski-Aasian suunnalle. Niinistön olisi pitänyt neuvotella edes osa Afganistanista saatavasta heroiinista Suomeen edelleen maailmalle myytäväksi. Olisi mukavasti kuitannut solttujen kuluja, jotka nyt täysimääräisesti Suomen verovaroin katetaan ja pyritään kohti 2% BKT tavoitetta globalististen sotaretkien kulujen kattamisessa.

   Reply
 • 14.12.2018 at 17:48
  Permalink

  Ei sitten muuta kun Krimille vaan tappelemaan niin pirusti.

  Reply
 • 14.12.2018 at 19:00
  Permalink

  Suomen vanhat puolueet on jo miehitetty: Iltalehti 19.2. 2013 ”Miljoonien rahavirrat puolueille.” Jorma Heikkinen: ”Puolueille ei maksettu rahaa turhaan”. Rahalla on saatu ”omanlaista lainsäädäntöä”.

  Puolueiden johto on siis OSTETTU Suomessa hyväksymään Suomen kansalaisille vahingollista lainsäädäntöä ja ”sopimuksia”.

  Julkinen lakitietokanta Finnlex: Suomen perustuslaki 118 § … Kansalaisten kokemat ihmisoikeusloukkaukset … syyteoikeutta ei kuitenkaan ole mikäli syyte perustuslain mukaan on käsiteltävä Valtakunnanoikeudessa.

  Puoluekurilla kiristettiin 2 eduskuntaa tekemään suojalaki maanpettureille: kun heidän toimiensa seurauksena saamme sinkkiarkut; raiskattuja ja tapettuja kansalaisia !

  Mutta PL 118 § on valtiopetos … archive.is/kimmoleaks.fi

  Reply
 • 14.12.2018 at 19:24
  Permalink

  ”Suomi päättää aina itse”

  -Aika väsynyttä propagandaa ”puolustus”voimilta. HYBRIDIKESKUKSELLA HEEERÄÄTYYYS! Haluamme uskottavampaa valehtelua.

  TV: EX RES.KERSANTTI

  Reply
 • 15.12.2018 at 11:27
  Permalink

  Sisältyikö älykkyystesti osioihin?

  Reply
 • 15.12.2018 at 16:38
  Permalink

  On se NATO sitten pelottava voima, kun slobojen pikkutrollit näin parkuu hädissään. Vielä kun ehtisitte oikein tosissanne miettiä, mitä kirjoittelette, saattaisi joku ehkä luulla jutissanne olevan hitunen järkeä, joskin tuskin.

  Reply
  • 15.12.2018 at 18:43
   Permalink

   NATO _on_ suomen puolueettomuuden ja kansallisen turvallisuuden vaarantava voima. Tiedät sen itsekin vaikka työksesi ainakin vertauskuvallisesti lutkutatkin isojen natopoikien mulkkuja, trolli.

   Reply
  • 15.12.2018 at 18:55
   Permalink

   Slobojen? Sieltä takarivistähän ilmoittautui oikein mallikas pikku rasisti, niih.

   Kuinkas muuten selität sen että NATO on laajentunut itään Venäjän rajoille vaikka Berliinin muurin kaatumisen yhteydessä tehdyn lupauksen mukaan sen ei pitänyt koskaan laajentua enempää itään? Kuinka jonkin valtion rajoille aggressiivisesti tunkeutuva ja jatkuvista konflikteista ja sodista elävä sotateollisuuskompleksi sinun mielestäsi ajaa rauhan asiaa? Sinun mielestäsi varmasti mafiakin on järjestystä ylläpitävä oikeuslaitos tuolla logiikalla..

   Reply
  • 17.12.2018 at 04:58
   Permalink

   Mikä se kannatusprosentti olikaan? Aivan, sloboja täynnä koko maa.

   Reply
 • 15.12.2018 at 16:58
  Permalink

  Minä en sure yhden yhtä sotahullua joka vapaaehtoisesti hakeutuu Säkylään nopean toiminnan joukkoihin. Elämä on vaihtoehtoja ja jos kuolee tai vammautuu, niin itse saa kaiken maksaa. Sotahullut ovat vaaraksi meille suomalaisille. Ja on oikein että niitä menehtyy ja vammautuu riittävästi.

  Reply
  • 15.12.2018 at 18:50
   Permalink

   Oikein että kuolevat, mutta väärin että vammautuvat, sillä tuolloin me veronmaksajat joudutaan elättämään noita sotakersoja koko niiden elämä.
   Puhumattakaan siitä että ovat suomen lain mukaan veteraaneja ja imevät vähiä varoja oikeilta sotiemme veteraaneilta.

   Reply
 • 15.12.2018 at 20:40
  Permalink

  Tarkotus on tuhota eurooppa ja pelotella perus jutkuja muuttamaan israeliin josta mailmaa hallitaan!! Hehän hallitsevat jo rahajärjestelmään koko mailmassa!! Eli ranskasta on saatu jo juutalaiset muuttamaan israeliin jokunen osa ja tarkoitus olisi saada kaikki jutikat israeliin tuhottuaan ja varastettuaan heidän asuttamansa maat ja karkuun israeliin ja muistakaa samson optiot!! Eli ydinlataukset euroopan suur kaupunkeihin jos ei israel meinataan tuhota tai eurooppa kääntää selkänsä tuhoajilleen!! MAILMAN HULLUIN JA SAIRAIN SATANISTI KANSA KANSA MITÄ MAAPÄÄLLÄÄN IKINÄ KANTANUT!!

  Ei sanaakaan vaikka avoimesti uhkaavat muuta mailmaa ja varsinkin valkoisia läntisiä maita!! ja joku vitun puupää vielä ei näe kuka on massamaahan muuton takana niin voi hyvää vitun päivää!!!

  todennäköisesti 90% terroristi iskuista on juutalaisten rahottamien järjestöjen tekemisiä, että saadaan sisällissotia ympäri mailmaa nekrujen, muslimien ja valkoisten välille ja sillä välin huomio pois jutikoiden touhuista eri maiden totaalisesta ryöstöstä ja raiskauksesta!! JOs ihmiset ympäri mailmaa vain ymmärtäisivät mitä nämä talmud tyypit tekevät eri maissa, niin 100% jokainen mailman juutalainen tultaisiin telottamaan joka ainoa!!!

  Niin kauan kun heitä maapäällään kantaa mailma tulee pysymään kaaoksessa PISTE!!

  ketä ei saa arvostella ja ketkä käskyttää suurinta osaa mailman salaisista turvallisuus palveluista cia, mossad,nsa, venäjällä samoin samat herrat kaiken takana!!!

  Miten ihmiset jaksaa ihmetellä??? Kaikki raiskaus aallot ym on täysin suunniteltuja asioita että gojimit tappaa toisiaan samoin kun ukrainassa sniperit eli juutalaisten maksamat ampui molempia osa puolia!! Ja tarkotus on neo poliisi valtiot samoin kuin jutkujen hallitsemassa neuvostoliitossa täysin samat voimat tämän takana ja vapaamuurarit order out of chaos!! Harvan on vain vaikea ymmärtää kuinka pahoja ihmisiä nämä ovat!! Kaikki muutkuin sisäpiiriin kuluvat ovat pelkkää tykin ruokaa!!!

  Ei teistä suurin osaa herää ku vasta sitten kun atonkultin eli poliisin piippu osottaa naamaan kun olet mielenosoituksessa kun oma lapsesi on raiskattu!! Vitun aivokuolleet perkeleen tyhmät lammas massat!!!

  Reply
 • 16.12.2018 at 11:09
  Permalink

  Aihe: Vl:
  Huoltovarmuuskeskuksen toimitusjohtaja Ilkka Kananen kertoo, että Suomeen tuodusta maakaasusta kaikki tulee Venäjältä. Öljystä ja kivihiilestä 90 prosenttia on venäläistä ja tuodusta sähköstä neljännes tulee itänaapurista.

  – Käytännössä olemme riippuvaisia Venäjän energiatuonnista, hän sanoo.

  Kaikki uutiset suomen ja venäjän välillä ovat täyttä teatteria, kaikki johtajat on,satanisteja ja muurareita. Joka ainoa.

  Piste lopettakaa jo!!!!!

  Jutkut tai ei suomi loppuu siinä vaiheessa kun toimitukset loppuu!! Kaikki johtajat on muurareita!!! Eli tehdään niinku he käskevät

  Reply
  • 16.12.2018 at 19:41
   Permalink

   Ei lopu. Ota rauhallisesti ja käytä huutamiseen kuluva aika varautumiseen -taistelu on vasta alkamassa.

   Reply
 • 16.12.2018 at 14:36
  Permalink

  Nyt on suunta aivan oikea, siitä vaan sitten jäsenhakemusta sorvaamaan.

  Reply
  • 16.12.2018 at 19:46
   Permalink

   Natottajat voivat kiimoissaan sorvailla toisiaan. Suomen kansa on selkeästi ilmoittanut ettei se lähde globalistien sotaleikkeihin mukaan.

   Reply
 • 18.12.2018 at 08:46
  Permalink

  Suunta on oikea ja osallistuminen voi kattaa osallistumisen myös kriisinhallintaan Suomessa, jos asiasta on behind the close doors-tyyliin sovittu. Natosta on hyötyä Suomelle kiitos isäntämaasopimuksen; EU ja YK ovat huonoja vitsejä. Keskustelut Yhdysvaltain kanssa ovat myös hyvin tärkeitä.

  Reply
  • 18.12.2018 at 13:19
   Permalink

   Niin paljon maahantunkeutujia länsirajalla ettei suomen mortit jaksa kantaa niiden laukkuja -sitäkö tarkoitit?

   Miten vaikeaa Nato-öyhöttäjien on ymmärtää että vuoden 2015 invaasio suomeen oli nimenomaan tämän teidän ylistämän rikollisarmeijan suojaama operaatio missä suomalaiset haluttiin lopullisesti nöyryyttää?

   Reply
 • 21.12.2018 at 08:52
  Permalink

  Trump toimii aivan johdonmukaisesti. Malliin Yhdysvallat ensin. Miksi hän jatkaisi satojen miljardien dollarien ja tuhansien kuolleiden ja vammautuneiden sotilaiden kärsimystä häntä pilkkaavan suvakkimaailman puolustamista. Juurihan nämä valtiot päättivät rajattomasta maailmasta, jota hallitaan rakastelemalla. Trump jättäytyi pois takuumiehen asemasta. EU:n päättäjät istuvat norsunluutornissa/bunkkerissa funtsailemassa islamistien levittäytymistä suosivia lakeja ja arvostelevien vihapuheiden suitsimista. Hoitakoon suvakit ISISIN holhouksen nuolemalla kuntoon. Natossa on samankaltainen järjestys kuin YK:ssa. Yhdysvallat maksaa ja toimii ja muut pyrkivät johtamaan ja sotkeutumaan kaikkiin mahdollisiin keisseihin ja sitten kun sössitään huudetaan jenkkejä apuun. Suomen nykyjohdolla on hirmuinen halu päästä näihin karkeloihin mukaan ja siten keikuttaa puolueettomuutta tällä kulmalla. Yhdysvallat eivät sitoudu kuitenkaan takaamaan Suomen tai Ruotsin koskemattomuutta, jos nämä riittävästi omilla toimillaan ärsyttävät Venäjää. Ja Nato ilman Yhdysvaltoja on yhtä tyhjän kanssa. EU suoltaa tätä suvakkioppiaan tähän aivan vielä toisella halssilla kulkevaan maailmaan kuvitellen sen suunnan kääntyvän pelkällä propakandalla. Koko tämä sotku lähti arabikeväästä, joka loiskahti reisille ja Ukrainassa kävi samoin. Venäjä hoitelee oman osuutensa kuntoon omilla menetelmillään. Kun jenkit lähtee tulemme näkemään miten Junckerin opetuslapset hoitelee omansa.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.