Arto Luukkanen: Kaappaus

Seurakuntavaalien juntta-oletetut

Minulla on tapana joskus lounasta syödessä lukea Voima-lehteä. Miksi?

No ihan gastronomisista syistä. Se auttaa ruuansulatusta.

On hupaisaa lukea päivystävistä anarkisteista. Mikään ei tärisytä nauruhermoja niin paljon kuin henkisessä marginaliassa mellastavien artikkelien tutkiminen.

Älytön ideologinen uuskieli ja poliittisen korrektiuden puolesta kiivailu virkistää päivää samalla tavalla kuin kunnon sikari virvoittaa väsynyttä mietiskelijää. Lounaan jälkeinen lievä väsymys haihtuu ja voi nauraa helpottuneena kaikenlaiselle hupsuudelle. On ilo elää.

Myös mielikuvitus löytää loputtoman väylän kirjallisille hahmoille, joita voi sommitella mielessään. Esimerkiksi ”Nettipoliisi Hansu Hujasen” mielikuvitushahmot saivat rikkaita vaikutteita Voima-lehdestä.

Kaapataan kirkko?

Tällä kertaa ei naurattanut.  Luin ”Kirkkovaltuustot haltuun” artikkelia (Voima 9/2018). Sen on kirjoittanut Jarkko Kumpulainen niminen skribentti.

Syy siihen miksi hymy hyytyi, oli siinä, että tässä artikkelissa suositeltiin kirkon kaappaamista. Nyt olisi kuulemma ”aika vallata seurakunnat”. Tulkaa kaikki-liikkeen tärkeimpänä tavoitteena on kuulemma samaa sukupuolta olevien parien hyväksyminen kirkoissa. Ja tietenkin tehdä loppu kirkon rakenteellisesta syrjinnästä.

On tietenkin täysin laillista pyrkiä vaikuttamaan kirkossa. Pienikin joukko – jos se on järjestynyt – voi oikeasti kaapata vallan seurakunnassa sillä kuten artikkelissa mainittiin, äänestysprosentti on alhainen. Mutta onko se kristillisen moraalin ja opetusten mukaista? Onko se evankeliumin arvon mukaista toimintaa? Saarnasiko Kristus vuorella että ”kaapatkaa synagoogat!”.

Vallankumous kirkossa?

Näyttää siltä, että Voima lehden artikkelin mukaan tarkoituksena on tehdä jonkinlainen vallankumous kirkossa. Siitä puhutaan avoimesti: on tarkoitus kaapata kirkolliskokous. Viimeinen kirkolliskokous ei hyväksynyt samaa sukupuolta edustavien parien vihkimistä – ei vaikka siellä juntattiin oikein tosi mielessä.

Kirkkohistorioitsijana ajatus kirkon kaappaamisesta ei ole uusi. Harhaopit ovat kyenneet valtaamaan isojakin kirkko-organisaatioita itselleen uskottelemalla, että niillä on ”tosi tieto” tai ”todellinen evankeliumi”. Heresian luonteeseen on kuulunut jo alusta lähtien se ajatus, että harvat ja valitut ymmärtävät asiat paremmin ja että heidän pitää johtaa hitaita. Että he ovat niitä, joilla on oikea tieto –  ”τον εχοντα γνωσιν”. Kirkollisvaalien koko teema näyttää olevan juuri se, että nyt konservatiiviset voimat työnnetään syrjään ja ihan sieltä korkeimmalta taholta halutaan pientä vallankumousta.

Ja sitten nauratti taas…

Sitten rupesi kuitenkin taas hymyilyttämään. Voima-lehti on niin kovasti vasemmistolaisessa kuplassa kuin vain voi. Ei sieltä vallankumousta ole ennenkään tehty. Toisaalta, Luojan luomiahan ne äärianarkistitkin on – Jumala rakastaa heitäkin. Ei minun tarvitse huolehtia siitä miten Hän tekee työtään.

Tutkimattomia ovat Luojan tiet.

Arto Luukkanen

18 thoughts on “Arto Luukkanen: Kaappaus

 • 11.11.2018 at 16:23
  Permalink

  Liekö tuo pahaa jos yliopistossa opiskeleva nuoriso on vasemmistolaista ja tahtoo muuttaa maailmaa? Paljon pahempaa on kun korkeasti koulutettu setämies on jämähtänyt persuksi,. Vihaamaan kaikkia muita kuin omaan kuplassa kuuluvia . Huhtasaari, sananvapauden puolesta puhuja, näkyy hakevan vankeja tiheään twitterissä koska ei edes ymmärrä, mitä hänelle sanotaan, valmiina lynkkaamaan kaikki muut.
  On vonkunut jonkun pakistanilainen naisen puolesta. Kuitenkaan ei itse soisi turvapaikkaa kenellekään. Hänhän vihaa myös mamunaiset. Semmosta Elovena-porukkaa.

  Reply
  • 11.11.2018 at 23:41
   Permalink

   Stalinin ohjeistamaa eurooppalaista kommunistista solutustyötä 1920–30-luvuilla rahoittanut ja johtanut saksalainen Willi Münzenberg kiteytti Frankfurtin koulukunnan pitkäaikaisen operaatiosuunnitelman näin:

   ”Me teemme Lännen niin korruptoituneeksi, että se löyhkää.”

   Viher- ja muiden punikkien kulttuurimarixistisiin pääideologeihin varmastikin kuuluu entisiä fanaaattisia taistolais-kommunisteja, jotka olivat perehtyneet Frankfurt-koulukunnan kehittämiin moraalinrapautus-tekniikoihin.

   Feminismi oli alunperin Yhdysvaltain kommunistipuolueen luomus: ”Feminism Was Created by the US Communist Party”, https://www.henrymakow.com/000180.html
   Neuvostoliitossa feminismi oli kielletty, koska se on luotu on epävakauttamaan yhteiskuntajärjestystä.

   Reply
  • 12.11.2018 at 10:16
   Permalink

   Yliopistot joutaa lopettaa kokonaan, ne on pullollaan punavihreitä taivaanrannan maalareita

   Reply
 • 11.11.2018 at 16:55
  Permalink

  Vihervasemmisto ja sen torpedona toimiva anarkisti-järjestö aikoo muuttaa kirkot järjen temppeleiksi Ranskan 1793 vallankumouksen tyyliin. Seuraavat kolme vuotta kirkoissa näyteltiin irvokkaita Jumalan pilkka kuvaelmia, syötiin, juotiin, naitiin ja homoiltiin. Aito nyky leftis tyyliin rikottiin ihmisten omaisuutta ja kirkon pyhiä esineitä särjettiin ja häväistiin. Erään kerran puettiin aasi piispan vaatteisiin ja harrastettiin sen kanssa ties mitä. Kirkot muutettiim paljolti teattereiksi, varastoiksi ja maneeseiksi. Samoinhan myös vihervasemmiston idolivaltio N-L teki.
  Siinäpä on anarkistien ja vihervasemmiston mielenmaisema ja tavoitteet. Ei mitään uutta auringon alla. Noan ajan sodomiitti riettaudet pukkaavat esiin aika ajoin ja esiin tuojat kuvittelevat keksineensä jotakin uutta ja ihmisille välttämätöntä suuressa viisaudessaan.

  Reply
 • 11.11.2018 at 19:16
  Permalink

  Ei kyllä kannata Voima-lehteä syödessä lukea; siinä voi naurunpurskahduksessa mennä pöperöt henkitorveen ja päästä hengestään.
  Tai ehkäpä se onkin lehden perimmäinen tarkoitus, naurattaa hengiltä kaikki täysjärkiset.

  Reply
  • 11.11.2018 at 19:37
   Permalink

   Tuon paskemmistopropagandaläpyskän ilmaisjakelutelineitä on kauppakeskustel auloissa ym. vastaavissa tiloissa. Helposti voi käydä sellainen vahinko että joku jättää siihen pinkan päälle hiljakseen vuotavan juomamukin ja koko pino kastuu niin että lehdistä tulee entistä vähemmän houkuttelevia poimia mukaan.

   Reply
 • 11.11.2018 at 19:51
  Permalink

  Näinhän ne 1918 kapinalliset myös kirkkoja häpäisi. Komea lajitelma valokuvia on olemassa näistä pippaloista. Pappeja murhattiin ja kidutettiin ja eräskin kirkkko oli teurastamona. Mitä lie iloa ollut tämmöisestä riehunnasta siihen päämäärään, johon pyrkimys oikeasti oli, että työläisten oikeuksia olisi saatu korjattua. Äärimmäisellä tyhmyydellä tämäkin asia totaalisesti pilattiin. Mikä pirulainen näitä maailman parantajia oikein riivaa, että pitää omat asiansa sössiä aina ja sitten kärsiä tulokset omissa nahoissaan. Tietoa kyllä olisi saatavilla.vaikka millä mitalla niin historiasta kuin nykypäivästäkin, mutta kunei uppoa kaaliin, niin ei sitten millään. Sitten itketään ja ruikutetaan maailman kurjuutta, kun on pelimerkit lopussa.

  Reply
  • 11.11.2018 at 20:03
   Permalink

   ”Mikä pirulainen näitä maailman parantajia oikein riivaa, että pitää omat asiansa sössiä aina ja sitten kärsiä tulokset omissa nahoissaan.”

   Kun sössisivätkin vain omat asiansa niin maailma olisi mallillaan, mutta sen sijaan nämä vasemmistoidealistit sössivät järjestelmällisesti muiden asiat ja laittavat muut kärsimään nahoissaan ideologioidensa seuraukset.

   Reply
  • 11.11.2018 at 21:22
   Permalink

   Se ei kaikille valopäävallankumouksellisille ole vielä valjennut. Ja ainahan vallankaappauksen voi tehdä uudelleen, sehän on vähän niin kuin koko sportin juju.

   Reply
 • 11.11.2018 at 21:23
  Permalink

  ”Saarnasiko Kristus vuorella että ”kaapatkaa synagoogat!”

  Martti Luther kirjassaan Juutalaisista ja heidän valheistaan:

  ”Mooses kirjoittaa, että jos jokin kaupunki kumartaa epäjumalia, se tulee kokonaan polttaa ja siitä ei saa jättää jäljelle mitään. Ja jos hän nyt eläisi, hän olisi ensimmäinen, joka sytyttäisi juutalaisten koulut ja talot palamaan…”

  Lähes viisisataa vuotta on tämä Lutherin kirja ollut meiltä lähes kätkettynä.

  Reply
 • 12.11.2018 at 00:40
  Permalink

  Uskonnon suhteen kansalaisella pitää olla valinnanvapaus.
  Demokratia ja kirkko eivät kuulu yhteen.

  Uskontojen ja kirkkojen demokratia toimii siten,
  — että maassa on uskonnonvapaus,
  — että kansalainen on vapaa vaihtamaan kirkkokuntaa tai seurakuntaa niin halutessaan.

  Oletetaan, että tällä elämäni matkalla kohtaan Suomessa evankelis-luterilaisen seurakunnan, jossa tunnen olevani kuin kotona. Haluan liittyä tuon seurakunnan jäseneksi. No, soitanpa kirkkoherralle ja kerron tästä iloisesta asiasta:
  — Ei käy! Laki kieltää. Sinulla ei ole oikeutta liittyä seurakuntamme jäseneksi.
  Tämä on lähes varmasti kirkkoherran kuin kirkkoherran vastaus. (Tee vaikka soittokierros.)

  Evankelis-luterilainen kirkko määrää hallinnollisella päätöksellä sen, mihin seurakuntaan jäsen kuuluu. Ota tai jätä. Tähän ei ole valitusoikeutta.
  — Minä jätän. Minulle usko on henkilökohtainen asia. Ei hallinnollinen päätös.

  Reply
  • 12.11.2018 at 08:46
   Permalink

   Mikään ei estä sinua käymästä sen seurakunnan tilaisuuksissa, .pyytämällä sen pappeja vihkimään/hautaamaan itsesi. Väestörekister-asioissa taas asuinpaikka määrää . Vain siinä,. Sinulla on uskonnonvapaus.
   Sinut voidaan myös haudata sinne lempiseuraku tasi hautausmaalle.
   Ja voit käydä kirkossa, vaikket kuulu EV.lut.kirkkoon

   Reply
 • 12.11.2018 at 11:03
  Permalink

  Kulttuurimarxistien ideologiaan nimenomaan kuuluu mädättää ja tuhota länsimaiset yhteiskunnat sisältäpäin valtaamalla sen keskeisiä instansseja ja rakenteita sekä kaikkien yhteiskunnan perusarvojen horjuttaminen aina länsimaista heroseksuallista perhekäsitystä myöten ja nimenomaisesti siitä alkaen. Tämä työ aloitetaan ujuttautumalla koululaitokseen kuten feministit ja LGBT -liike on tehnyt queer aatteineen onnistuen tuomaan kouluihin ja päiväkoteihin transut, homot, lesbot ym. vähemmistöt julistamaan ”ilosanomaansa” pienille lapsille ja nuorille ja näin pilaamaan heidän normaalin psykologisen kehityksen aikuisuuteen normaalien ”vaistojensa” sekä sukupuoli taipumusten mukaisella tavalla saaden viettää normaalia lapsuutta vailla päätä sekoittavia ajatuksia, joita lapsi ei edes kykene ymmärtämään, vaan kyse on aikuisten omasta hulluudesta ja edesvastuuttomuudesta, jolla laiminlyödään se tärkein aikuisen ihmisen tehtävät eli suojella lasta hänen kehittymistään horjuttavilta asioilta eli suoranaiselta hulluudelta ja mielipuolisuudelta, jossa vain todella sairaat ihmiset ”kylpevät”.

  Samalla tavalla kirkko on se taho, joka on saman hyökkäyksen kohteena ja se onkin jo pitkälle valloitettu Ruotsissa ja Euroopassa ja Suomessakin se on jo pitkällä ainakin Helsingissä, jota edisti ent. Helsingin piispa Irja Askola ja enti. arkkipiispa Kari Mäkinen, jotka yrittivät ajaa väenväkisin kirkolliskokouksessa läpi homoparien kirkkovihkimistä, mutta hävisivät. Tästä huolimatta he ilmoittivat itse vihkivänsä homopareja kirkossa kirkolliskokouksen tekemää hylkäys päätöksen vastaisesti.

  Mitä tulee Raamattuun ja sen Sanomaan ei nykyinen kirkon alennustila ja vielä tulevaisuudessa tapahtuvaan tämän ilmiön vielä pahentuneeseen tilaan ole mikään yllätys vaan täysin ennustettu tapahtumien kulku, sillä kirkon eksyminen kauas varsinaisesta Jumalan Sanan mukaisesta opista kuuluu nk. ”lopun aikojen” merkkeihin. Se, että kirkko ja sen auktoriteetista vastaavat papit kumartavat maailmaa liehitellen sen suosiota ja mädättyen itsekin mennen mukaan ”synnin iloihin” julistamalla mitä erinäisimmät irstailut luvallisiksi ja ”kauniiksi” sekä ”luvallisiksi” he samalla eksyttävät laumoittain hyväuskoisia ihmissieluja, koska nämä kuvittelevat liperikaulaisten ihmisten vastaavan siitä mitä Jumalan Sana todellisuudessa on. Tästä kaikesta vastaa tietenkin aina maailmassa huseerannut saatana.

  Reply
 • 12.11.2018 at 17:47
  Permalink

  Eivät ne moskeijoita ole vaatineet kaapattaviksi? Voima-porukkahan ihailee islamia ja etenkin Suomen islamilaistamista. Vai vihitäänkö sama sukupuolta olevia niissä jo?

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.