Suomi osallistuu EU:n kriisinhallinta ja hybridiharjoitukseen – Harjoitus alkaa tänään

Suomi osallistuu Euroopan unionin yhteiseen EU HEX-ML 18 (PACE) -päätöksentekoharjoitukseen, joka järjestetään 5.-23. marraskuuta 2018, harjoitus siis alkoi tänään. Asiasta tiedotettiin valtioneuvoston toimesta tänään.

Niin kutsuttu desk top -harjoitus keskittyy päätöksentekoon ja suunnitteluun. Valtioneuvoston tiedotteen mukaan tavoitteena on parantaa EU:n toimintakykyä kriiseihin vastaamisessa erityisesti unionin yhteisen turvallisuus- ja puolustuspolitiikan alalla sekä edistää EU:n kykyä vastata hybridiuhkiin. Harjoitus perustuu kuvitteelliseen tilanteeseen, joka heijastelee nykyajan monitahoista kriisiä.

Harjoitus järjestetään neljättä kertaa, mutta tänä vuonna järjestettävä harjoitus on aiempaa laajempi ja sisältää ensimmäistä kertaa hybridiosuuden. Viimeksi harjoitus järjestettiin vuonna 2016. Harjoitukseen osallistuvat EU:n ulkosuhdehallinto, neuvoston sihteeristö, EU:n komissio, jäsenmaat sekä relevantit muut EU-toimijat.

Suomessa poikkihallinnollisena yhteistyönä toteutettavaan harjoitukseen osallistuvat ulkoministeriön lisäksi puolustusministeriö, pääesikunta, sisäministeriö, Rajavartiolaitos, Poliisihallitus, keskusrikospoliisi, valtioneuvoston kanslia, maa- ja metsätalousministeriö sekä Elintarviketurvallisuusvirasto.

Siitä, kenen ”tarjoilemaa” tai minkälaista kriisiä vastaan harjoitellaan, ei toistaiseksi ole tarkempaa tietoa.

Lähde: Valtioneuvosto

9 thoughts on “Suomi osallistuu EU:n kriisinhallinta ja hybridiharjoitukseen – Harjoitus alkaa tänään

 • 5.11.2018 at 22:45
  Permalink

  Just. Taas Eu puuhastelee harhojen maailmassa, vaikka ihan oikea uhka on päällä: islamin invaasio. Ai niin sitähän ei saa kritisoida, koska se kuuluu jumaliksi itsensä korottaneen globalistieliitin suureen rodunjalostus operaatioon. Samoin kuin jäsenvaltioiden kansallisomaisuuksien ryöstö.

  Reply
 • 6.11.2018 at 04:07
  Permalink

  ”globalistieliitin suureen rodunjalostus operaatioon”

  Jalostuksesta ei tosin ole kysymys, vaan huonontamisesta, rappeuttamisesta.

  Reply
 • 6.11.2018 at 09:30
  Permalink

  harjoitus on todennäköisesti kansallismielistä kansannousua vastaan, joka on tänä päivänä sitä terrorismia jos päättävissä asemissa olevilta kansanpettureilta kysytään. sitä nämä paskasäkki ministerit yms ihmisroska pelkäävät yli kaiken, sillä silloin heidät laitetaan maksamaan kansanpetturuutensa

  Reply
 • 6.11.2018 at 10:06
  Permalink

  Ne pitää laittaa maksamaan – ja ANKARASTI!

  Reply
  • 6.11.2018 at 11:43
   Permalink

   Isossa kirjassa sanotaan, että synnin palkka on kuolema.

   Reply
 • 6.11.2018 at 11:44
  Permalink

  Parlamentaarinen kehitys todennäköisesti johtaisi Euroopassa open borders-filosofian lopulliseen hautaamiseen. EU:n internationalisteilla on vain kaksi tapaa vastata tähän. Ensimmäinen tapa on tuottaa jäsenmaihin niin paljon muukalaisia, että äänestäjäkunnassa pääsevät voitolle massamaahanmuuttoa ajavat puolueet.
  Toinen vielä ikävämpi tapa on masinoida sota tai valtava muu kriisitilanne, jonka uhka kattaa koko EU:n. Se ”pakottaisi” alueen viranomaiset yhteistyöhön. Silloin hajaannusta aiheuttavat voimat voidaan laittaa kuriin väkipakolla. Tehostettu tarkkailu ja ’pisteytys’ tätä operaatiota silmällä pitäen on jo aloitettu. Tosin tämä kuuluu jo kansallisvaltion turvallisuuselimien normaaliin ja aivan järkiperäiseen toimintaan, mutta ilmeisesti sitä harmonisoidaan nyt koko EU:n alueelle ja osin toiminnassa ovat mukana myös keskeiset ulkomaiset tiedusteluelimet.

  Reply
 • 6.11.2018 at 11:45
  Permalink

  Siitä, kenen ”tarjoilemaa” tai minkälaista kriisiä vastaan harjoitellaan, ei toistaiseksi ole tarkempaa tietoa. Taitaa olla se kriisin uhka omassa pesässä mutta sitä ei huomata. Sata varmasti taas käytetään Venäjää uhkana, sehän on standardi.

  Reply
 • 6.11.2018 at 12:32
  Permalink

  Suomi on ollut kriisitilanteessa 3.9.2014 lähtien ja tilanne paheni vuonna 2015 kun vihollisen miehitysjoukot kuljetettiin ruåtsin kautta suomeen eikä niitä edelleenkään ole alueiltamme saatu (haluttu) poistaa.

  -Vai oliko tällä ”harjoituksella” kenties jotain muita tarkoitusperiä kuin puuttua TODELLISEN, jo olemassa olevan vaaran ja laittomuuden eliminoimiseen?

  Reply
 • 6.11.2018 at 13:07
  Permalink

  EU on ollut yhtä ”kriisinhallintaa” jo vuosikausia erilaisine sanojensyömisineen eli rikkomalla omia sovittuja sopimuksiaan jo ennen kuin muste on ehtinyt kuivumaan. EU:n ulkorajat vuotavat kuin seula sen ulkopuolelta tuleville rottalaumoille kun sen sijaan ainakin Suomessa kaikki vähänkin kanta-asukkailta vaikuttavat tulijat tarkistetaan täikammalla. Täkäläinen ”hybridisodankäynti” tarkoittaa kansallismielisten ja EU:n vastustajien mielipiteiden sensurointia verkossa sekä lasten kouluttamista ilmiantajiksi ”vihapuheesta” samaan aikaan kun nk. ”vihapuheen” kohteet saavat vapaasti katkoa kanta suomalaisten päitä niin, että aina kun yksi ”yksittäistapaus” pääsee vuotamaan julkisuuteen tiukennetaan tulevien ruumiiden kansalaisvapauksia reagoida kyseisiin ”pikku juttuihin”.

  Brysselissä sijaitseva europarlamentti ei ole muuta kuin navetta, jossa ruokaa odottavat lehmät möökivät turhia puheitaan, joita toiset turhimukset kuuntelevat simultaanitulkkauksen avulla niin kuin niiden ymmärtäminen olisi jotenkin tähdellistä yhdenkään sielun kannalta.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.