Lomailijat hoi! Suomi avaa suurlähetystön Bagdadiin

Hallituksen budjettiriihessä päätettiin lisäpanostuksista ulkoministeriön edustustoverkkoon, alueelliseen yhteistyöhön ja vienninedistämiseen. Ministeriön toimintamenot ovat vuonna 2019 224,8 milj. euroa ja osana ulkoministeriön panostuksia Suomi valmistelee suurlähetystönsä uudelleen avaamista Bagdadiin, Irakiin. Bagdadissa ei ole ollut suomalaista diplomaattista henkilökuntaa vuoden 1991 jälkeen.
Suomella on ollut Helsingistä käsin Irakia hoitava kiertävä suurlähettiläs vuodesta 2016 ja  tällä hetkellä noin puolella EU-jäsenmaista on pysyvä suurlähettiläs Bagdadissa.

Edustuston uudelleen avaaminen edistää laaja-alaisten kahdenvälisten suhteiden ja myös kaupallisen yhteistyön kehittämistä. Myöskin irakilaisten paluumuuttajien ja palautettavien asioiden hoidon odotetaan helpottuvan.

”Irak on Euroopan lähialuetta, jonka kehitys vaikuttaa myös Suomeen. Suomessa on suurehko irakilainen diaspora, jonka myötä maidemme välinen kansalaistason ja muu yhteistyö on lisääntymässä.  Kielteisen turvapaikkapäätösten saaneiden paluukysymykset ovat myös Suomen ja Irakin kahdenvälisten suhteiden agendalla”, ulkoministeri Timo Soini toteaa lähetystön uudelleenavaamisen merkityksestä.

Ulkoministeriön mukaan turvallisuustilanne Irakissa on huono ja kaikkea matkustamista sinne kehoitetaan välttämään. Maassa käydään edelleen taistelua Isis-äärijärjestöä vastaan, joskin Irakin joukot ovat virallisten tietojen mukaan poistaneet Isis-joukot maasta.

Lähde: Ulkoministeriö, 2

9 thoughts on “Lomailijat hoi! Suomi avaa suurlähetystön Bagdadiin

 • 30.8.2018 at 14:10
  Permalink

  Kaikkien irakilaisten pakoloisten palautus on paikallaan, koska Irakissa on tarpeeksi turvallista elellä.

  Reply
  • 30.8.2018 at 17:22
   Permalink

   Kyllä ja kiireellisesti. Samoin somalit somaliaan haisemaan.

   Reply
 • 30.8.2018 at 15:37
  Permalink

  Timo haloo , kaikkien loisivien irakilaisten paluukysymus pitää olla agendalla.Ei mikää kriminaalien ja sotilaskarkureiden suojelu kuulu suomelle hevon vittua.Kaikki turvapaikat peruttava välittömäsi parasiiteiltä…

  Reply
  • 30.8.2018 at 16:02
   Permalink

   Eikä elintasosurffareiden elätys kuulu suomalaisille.

   Lisäksi kehitysmaalaisten hiilipäästöt kymmen kertaistuu, kun tulevat länsimaihin ja sossu kustantaa niille veronmaksajien rahoilla asunnot, jääkaapit, autot, lomalennot yms..

   Reply
 • 30.8.2018 at 19:24
  Permalink

  Tuohan merkitsee sitä, että Irak on turvallinen maa. Ellei sitten tarkoituksena ole siirtolahdata suomalaisia itse paikan päällä, jolloin kätevästi ruumihista voidaan olla ihan hiljaa täällä koto kalifaatissa ja keskittyä ”natseihin” ja ”öörioikeistoon”, joista on tullut todellinen Vanha Testanmentillin Egyptin vitsaus sammakoineen kun Faarao ei kursaili köppäsyyttään päästämästä erästä etnistä ryhmittymää, jolla on aina ollut niin huono mäihä ja köyhiäkin ovat kuin kirkonrotat. Ei synagoogan, sillä silloin itse rotillakin olisi kultainen turkki ja smaragdeilla koristeltu häntä.
  Toki tuon kaiken ymmärtää, nimittäin ”vararahaston”, koska Jumalan Valittuna Kansana täytyy heidän varautua maailman myrskyihin, mikä onkin suorastaan pakko, koska muuta turvaahan juutalaisilla ei ole, sen enempää kuin kissalla, jolla on 9 henkeä ja se putoaa aina jaloilleen sekä saa kehrätä kuono joogapöksyisen hottiksen tissivaossa. … Toisin kuin minä!

  Reply
 • 31.8.2018 at 05:31
  Permalink

  No niin palautukset täydelle teholle ja uudelle levelille. Siellä on turavallista ja jälleenrakennus vaatii työvoimaa. Eivät sitten turhaudu ja muutu näköalattomiksi kun on tekemistä.

  Reply
 • 31.8.2018 at 09:27
  Permalink

  Timo Soini suurlähettilääksi Bagdadiin ja hoitamaan täällä laittomasti hengailevat irakilaiset kotiinsa. Tosin mielestäni hän lupaili sellaista jo päästessään hallitukseen, mutta on tainnut asia muissa kiireissä unohtua…

  Reply
 • 1.9.2018 at 01:23
  Permalink

  Voi voi, kun ihmisiä pidetään taas tyhminä. Taitaa Irakista tulla Somalia, jossa käydään lomilla
  ja hakemassa ”sukulaisia” perheiden yhdistämiseen.
  Asioita veivataan ja niistä tulee niin paljon (dis)informaatiota, että itse asioiden ydin hukkuu info tulvaan,
  pätee muuten moneen asiaan nykypäivänä ja se on tarkoituksellista.

  Mitähän tämä on?
  https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/maahanmuuttoviraston-toiminnasta-tehdaan-riippumaton-selvitys-sisaministeri-ylelle-koskaan-ei-saada-jarjestelmaa-jossa-45-000-turvapaikkapaatosta-saataisiin-tasmalleen-kohdalleen/7053798

  Vihervasemmisto tuntuu olevan ainakin innoissaan, kun saadaan jarruttettua palautuspäätöksiä.
  En muuten tienytkään, että hakijoita virallisestikin 45 000kpl ja aina jos painotetaan ”riippumatonta”
  niin se ei ole sitä.

  Reply
 • 3.9.2018 at 15:09
  Permalink

  Tarkoittaako tämä sitä että jatkossa jo Bagdadissa voi hakea turvapaikkaa Suomeen? Ja jos asyylilotto osuu kohdalle niin saa ilmaisen matkan lentäen tänne. Ei tarvitse kulkea junalla.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.