Ruotsin sosiaalidemokraattien keinot yhä likaisempia – Levittävät somessa törkyä muista puolueista

Sävsjön alueen Sosiaalidemokraatit ovat vaalien alla levittäneet arabiankielisen Facebook-sivuston kautta räikeitä valheita Moderaateista ja Ruotsidemokraateista, kertoo Rebecca Weidmo Uvellin blogissaan. Sosiaalidemokraatit ovat tunnustaneet tapahtuneen ja reagoineet voimakkaasti mm. median kautta.

Ruotsidemokraatit on äärioikeistolaiseksi mielletty maahanmuuttovastainen ja konservatiivinen puolue, jota vastaan ovat asettuneet median lisäksi käytännössä kaikki muut puolueet. Moderaatit taas edustavat käytännössä paikallista keskustaa.

Ruotsiksi käännettynä “Glaxia Elias”-Facebook-sivulla on sosiaalidemokraattien toimesta kerrottu mm. että ”Rasistiset puolueet alkoivat hiljattain nousemaan mielipidemittauksissa ja tämä on suuri riski meille kaikille”. Sivuilla demarit väittävät Ruotsidemokraattien ja moderaattien vaaliohjelmien sisältävän useita kohtia, jotka ovat suoraa valhetta.

Sosiaalidemokraattien mukaan kyseiset puolueet lupaavat vaaleissa ”muuttaa monia maahanmuuttajia ja erityisesti muslimeja koskevia lakeja”. Väitteiden mukaan puolueet tahtovat mm. “sulkea moskeijat, kieltää hunnut alle 18-vuotiailta, sulkea islamistiset hautausmaat, kieltää halal-lihan, sulkea kaikki islamistiset koulut, karkottaa suuren joukon pakolaisia näiden kotimaihin, syyttää muslimilasten vanhempia lasten rikoksista, rajoittaa työntekoa ja sosiaalisia avustuksia maahanmuuttajille ja muslimeille sekä poistaa kaikkien vasta tulleiden, lain mukaan heille kuuluvan taloudellisen avun.” Tämän lisäksi väitetään puolueiden yrittävän kylvää konflikteja ja paniikkia muslimien ja ruotsalaisten välillä.

Sivulla kehotetaan myöskin äänestämään ”vähemmän vahingollisia puolueita”

”Me olemme kaikki ruotsalaisia ja erityisesti maahanmuuttajataustaisten tulee äänestää sosiaalidemokraatteja (S) tai vasemmistopuoluetta (V) tai ainakin Ympäristöpuoluetta, koska ne ovat vähemmän vahingollisia maahanmuuttajille ja eritoten muslimeille”.

 – Tämä on siis puolueen virallinen sivu Sålandin Sävsjön sosiaalidemokraateille. Minun mielestäni nyt kaikki arabiaa puhuvat, jotka eivät pidä tästä, on okei imuroida kaikki sossujen ja muun vasemmiston puoluesivut jotka ovat arabiaksi siksi, että näette, jos on olemassa useampi tätä kaliiberia olevia. Me tarvitsemme apua, kirjoittaa Weidamo Uvell blogissaan.

-Tämä on täydellisesti hyväksymätöntä. Tämän tyyppinen valehtelu ei kuulu ruotsalaiseen vaalikamppailuun, sanoo sosiaalidemokraattien lehdistöpäällikkö Håkan Gestrin Expressenille.

Facebook-sivun on luonut sosiaalidemokraatti, joka on puolueen ehdokkaana Sävsjön kunnanvaltuustoon. Gestrinin mukaan henkilöä on nyttemmin kehotettu perumaan ehdokkuutensa.

Lähde: Fria Tiden / Markku Lindström

Aiheeseen liittyvää:

7 thoughts on “Ruotsin sosiaalidemokraattien keinot yhä likaisempia – Levittävät somessa törkyä muista puolueista

 • 29.8.2018 at 17:51
  Permalink

  Sinänsä nuo väitetyt aikeet ovat kaikki ihan kannatettavia ja positiivisia juttuja. Sääli jos edes nuo melko lievät toimenpiteet eivät ole yhdenkään puoleen ajamia asioita.

  Reply
 • 29.8.2018 at 19:13
  Permalink

  ylen taistoalais vasemmistolainen proipaganda anylysoidaan
  taas realismilla nätisti

  KUN TURVAPAIKANHAKIJAT RAISKAAVAT JA TAPPAVAT, MEDIA PANIKOI VAIN ”ÄÄRIOIKEISTOSTA”

  Asyflut Stoppen – Pysäytä turvapaikkatulva! Näin vaativat
  saksalaiset sen jälkeen kun kaksi turvapaikanhakijaa
  tappoi saksalaismiehen Chemnitzissä.

  Ylessä on tänään päivän teemana jälleen kerran ”äärioikeisto”, jonka sisältöä se vääntelee mielivaltaisesti omien poliittisten päämääriensä mukaan. Objektiivisesti arvioituna ääriliikkeistä ja ääri-imiöistä puhuttaessa pitäisi viitata hallitsevaan hegemoniaan; valtapuolueiseen, valtakulttuuriin ja valtamediaan. Suomen ja muun Euroopan yhteiskunnallisia muutoksia ei tarvitse tarkastella kuin lyhyellä aikahaitarilla niin huomaa, että muutokset ovat olleet aikaisempaan verrattuna äärimmäisiä ja vieläpä huonompaan suuntaan. Kuvaavaa on, että kun nykyistä yhteiskunnallista hulluutta vastaan asettuu poliittisia voimia, valtaa pitävät ääri-ihmiset leimaavatkin maalaisjärkeä puolustavat totuudenpuhujat äärilliikkeiden edustajiksi.

  Kun puheeksi nousee demonisoitu ”äärioikeisto”, korruptoituneelle järjestelmälle huoraavat suomalaiset sopulitoimittajat noudattavat täsmälleen samaa poliittista linjaa kuin muiden EU-maiden valtavirtatoimittajat. Ylen harhaanjohtavasti osoitteleva uutinen Saksan Chemnitzissä useita loukkaantunut äärioikeiston ja vastamielenosoittajien yhteenotoissa – Miesjoukot ovat jahdanneet ulkomaalaisia puukotuksen jälkeen voisi hyvin olla Saksan miehityshallintoa mielistelevän Die Weltin tai Frankfurter Allgemeine Zeitungin toimittajan kynästä.

  Kuten tavallista äärioikeistouutisissa, tässäkin tapauksessa toimittaja Simo Ortamo kiinniittää päähuomion seurauksiin, eikä varsinaiseen syyhyn, jossa laittomat turvapaikanhakijat tappoivat puukolla kylmäverisesti 35-vuotiaan saksalaismiehen. Jutun sävy on täysin erilainen kuin niissä uutisissa, joissa poliisi on ampunut itsepuolustukseksi mustan miehen, jonka jälkeen ”musta yhteisö” on polttanut pari korttelia ja hakannut vastaantulevia valkoisia. Narraatioon kuuluu, että toimittajat etsivät syitä aina muista kuin mustista, jolloin syntipukiksi joutuu yleensä ”rasistinen poliisi”, vaikka monet aseisiin turvatuneista virkavallan edustajista on itse mustia. Sen sijaan liberaalitoimittajilta ei löydy ymmärrystä saksalaisille, kun nämä ovat vihdoin saaneet tarpeekseen raiskaavista ja murhaavista kehitysmaalaisista. Todellisten syiden arvioinnin sijaan valtamediassa alkaa hillitön kauhistelu ”väkivaltaisesta äärioikeistosta ja sen nosususta”.

  Saksan viime tapahtumat ovat antaneet punavihreille toimittajille mahdollisuuden ”todistaa” itse keksimänsä narraation, jossa aina vain ilman syytä kasvava väkivaltainen äärioikeisto on uhka kaikkialla Euroopassa. Valtamedian fiksaatio ”äärioikeiston väkivaltaan” on huvittavaa, sillä normaalisti kuvio menee niin, että nationalistit järjestävät rauhallisen mielenilmauksen, jonka kimppuun äärivasemmisto yrittää hyökätä, mutta siinä epäonnistuttuaan se alkaakin tapella ”fasistisen” poliisin kanssa. Kaiken tämä äärivasemmistolaisen hulabaloon jälkeen uutisotsikot eivät osaa kirkua muuta kuin että ”Äärioikeiston marssilla mellakoitiin”.

  Rationaalisena esiintyvän liberaalimedian silmissä ”äärioikeisto” näyttäytyy pimeänä henkimaailman voimana, jonka ilmaantumiselle ei ole muuta syytä kuin sen silkka itseään ruokkiva pahantahtoisuus. Jos toimittajien annettaisiin pohtia ääneen todellisia syitä, se voitaisiin mediakeisarien korvissa tulkita äärioikeiston ymmärtämiseksi ja sehän jos mikä olisi ensimmäinen askel kerettiläisyyteen. Siksi toimittajien analyyseissä ”äärioikeiston nousua” ei voida selittää sillä, että Saksaan on vuosikymmenien aikana päästetty kansalaisilta kysymättä toistakymmentä miljoonaa saksaa taitamatonta kehitysmaalaista. Tämä ilmeinen syy on kiistetty itsepintaisemmin liittokansleri Angela Merkelin harjoittaman politiikan kohdalla.

  Chemintzin massiiviset mielenosoitukset olisivat jääneet syntymättä, mikäli Merkelin Saksa ei olisi päästänyt maahan valepakolaisia, joihin kuuluivat saksalaismiehen puukottaneet 23-vuotias syyrialaismies ja 22-vuotias irakilaismies. Murhan ymmärrettävissä vastareaktioissa ei ole kuollut vielä yksikään ulkomaalainen, mutta silti Chemnitzin tapahtumissa median päähuomion vie ”äärioikeisto”, vaikka sen pitäisi keskittyä epäonnistuneen pakolaispolitiikan synnyttämään ulkomaalaisväkivaltaan. On röyhkeyden huippu, että Merkel tuomitsee saksalaisen Chemnitzissä käyttämän muinaisgermaanisen Vehm-oikeuden, vaikka johtavalla hallituspuolue Kristillisdemokraateilla on itsellään verta käsissään. Se on Merkelin johdolla koko tämän väkivaltakierteen pääsyyllinen.

  Viimeksi kun Chemnitzissä kansanjoukot rynnivät kaduille kaupunki tunnettiin nimellä Karl-Marx Stadt. Elettiin syksyä 1989, jolloin itäisen Euroopan sosialismi romahti ensimmäisenä DDR:ssä. Jotain tuttua on siinä, että myös silloin ”edistyksellinen” valtiovalta kutsui tavallisia mielenosoittajia nationalisteiksi, äärioikeistolaisiksi ja natseiksi kunnes menetti valtansa.

  ***********************

  Yle TV1, tiistai 28.8.2018 klo 21:00, A-studio

  Uusnatsijärjestön lakkauttaminen hovioikeudessa. Mikä on äärioikeiston tila Suomessa? Markus Liimatainen juontaa. #yleastudio HD

  Linkki Yle Areenaan.

  A-studioon kutsutut Poliisihallituksen poliisitarkastaja Timo Kilpeläinen ja rikosoikeuden professori Kimmo Nuotio saivat ilman opponentteja puolustaa yksipuolisesti syyttäjän näkökulmaa jutussa, jonka Poliisihallitus on nostanut Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen (PVL) kieltämiseksi. Ohjelman propagandistinen luonne korostuu siinä, että juuri tänään alkoi Turun hovioikeudessa PVL:n ja siihen kytkeytyvän Pohjoinen Perinne -yhdistyksen lakkauttamisesta tehdyn kantelun käsittely. On selvää, että A-studion mediaoikeudenkäynnillä halutaan vaikuttaa jollain tapaan Turun hovioikeuden tuomarien päätöksiin. Järjestön oman näkemyksen tämänpäiväisestä oikeudenkäynnistä voi lukea täältä.

  Poliisitarkastaja Kilpeläinen liiotteli ja korosti jatkuvasti järjestön väitettyä väkivaltaisuutta, mutta se on tosiasiassa vain savuverho sille, että poliisi taustavoimineen haluaa kieltää järjestön ideologisista ja poliittisista syistä. Kilpeläinen myönsi itsekin, että PVL:n kieltopäätöksellä Poliisiihallitus voi toteuttaa (luultavasti EU-komission antamien ohjeiden mukaisesti) pitkän tähtäimen tavoitteita, jossa viedään kasvupohja pois ”ääriliikkeiltä”. Toisin sanoen poliisi toimii eräänlaisena poliittisena poliisina, joka katsoo tehtäväkseen kaitseta kansaa niin, ettei se ajattele ”väärin”. Toki tämä näyttäisi koskevan vain nationalisteja eikä äärivasemmistoa ja etnisten ryhmien valtapyrkimyksiä.

  Studiossa pohdittiin jonkin verran kieltopäätöksen konkreettisia vaikutuksia. Timo Kilpeläinen vakuutti, että järjestön siirtymisellä maan alle ei ole merkitystä valvonnan kannalta, sillä yksittäisiä toisinajattelijoita ja järjestöjä pystytään edelleen valvomaan, vaikka ne eivät marssikaan näkyvästi kadulla. Näin poliisi sanoo avoimesti tarkkailevansa laillisia mielenosoittajia kuin myös kielletyn PVL:n jäseniä. Vaikka muutoin poliisitarkastaja puhui koko haastattelun ajan muunneltua totuutta, niin ainakin hän oli rehellinen tulevista päämääristä, joita Isoveli on valmis käyttämään toisinajattelijoita kohtaan.

  Mustamaalatakseen lopullisesti PVL:ää Kilpeläinen pelasi vielä Venäjä-kortilla ja väitti PVL:llä olevan skandinaavisten yhteyksien lisäksi kontakteja venäläisiin. Myytin synnyn taustalla lienee viime joulukuun Iltalehti, jonka ainoa peruste ”yhteistyölle” oli se, että avoimella internetfoorumilla joku venäläinen nationalisti tervehti Vastarintaliikettä ja Suomen itsenäisyyspäivää. Yleisesti saatavien tietojen mukaan itsenäisyyspäivän marssille ei osallistunut ainuttakaan venäläistä nationalistia, mutta A-studiossa poliisitarkastaja Kilpeläinen vakuutti yhteistyötä olevan, johon toimittaja Markus Liimatainen tarttui innokaasti. Ensin hän kysyi ”minkälaiset nämä suhteet Venäjälle ovat?” ja vielä perään jatkokysymyksen: ”Millä tavalla te pystytte seuraamaan tätä yhteistyön kehittymistä?”. Poliisitarkastaja vastasi jälkimmäiseen kysymykseen, että ”se on suojelupoliisin tehtävä työnjaon mukaisesti seurata milloin liike kehittyy sen kaltaiseksi, että se voisi vaarantaa kansallisen turvallisuuden”. Bravo! Johdateltujen aasinsiltojen jälkeen saatiiin tässäkin ohjelmassa kyhättyä liberaalimedian ja Kokoomuksen Nato-kiihkoilijoiden toistama valhe, että Venäjä ohjailee lännen äärioikeistoa ja että kaiken takana on Putin!

  Toimittajan foliohattu vain kiristyi, kun hän kysyi Kilpeläiseltä ”onko esimerkiksi jäsenistöllä jotain poliittisiin vaikuttajiin olevia kytköksiä?”. Poliisitarkastajan vastaus oli koominen, sillä kaiken politikoinnin jälkeen hän sanoi ensimmäiseksi, että ”tämän kysymyksen jätän vastaamatta, koska poliisin tehtävä ei ole politisoida asioita”. Kuitenkin heti tämän jälkeen hän jatkoi tuttua politikointiaan ja sanoi: ”Se verran voin todeta kuitenkin, että mikäli yhteyksiä on, ne ei liene rikollisia, eikä siinä mielessä kyse ole poliisiasiasta”. Vieressä istunut professori Kimmo Nuotio totesi, että ”ilman muuta tämä on huolestuttavaa”, mutta samanlaista lausuntoa tuskin kuulemme häneltä Takku.netistä ja Varisverkostosta, joilla on vahvistettuja yhteyksiä ainakin Vasemmistoliittoon puheenjohtaja Li Anderssoniin.

  Nuotio puolusti Tampereen käräjäoikeuden kieltopäätöstä ja sanoi suoraan, että odottaa myös Turun hovioikeudelta ”viisasta ja taitavaa punnintaa missä ne [sananvapauden] rajat menee”. Muissa puheenvuoroissaan hän otti yhtä selkeän puolueellisen kannan ja vaati erilaisin korusanoin PVL:n kieltämistä. Tässä mielessä ei ollut yllätys, että hän totesi yksiselitteisesti, ettei kansallissosialisteilla voi olla yhteiskunnassa sananvapautta. Haastattelun loppupuolella Nuotio herkkutteli sillä, että hovioikeuden kielteisen päätöksen jälkeen järjestön tominta lakkautetaan välittömästi eikä se voisi toimia samalla tavalla kuin nyt, vaikka puolustus saisikin valitusoikeuden korkeimpaan oikeuteen.

  Nuotion puhe sananvapauden poliittisista rajoista on viime kädessä naurettavaa semantiikkaa, sillä koko ajatus sananvapaudesta perustuu siihen, että myös niillä, jotka arvostelevat vallanpitäjiä kovin sanoin, on oikeus mielipiteen vapauteen ja poliittiseen järjestäymiseen. Mikälin sananvapaus rajataan vain hyväksyttyihin näkemyksiin, kyse ei ole enää sanavapaudesta, vaan yhdenmukaistamisesta ja poliittisesta vainosta. On hieman ironista, että sananvapauden asiantuntijaksi oli valittu ohjelmaan juuri pahamaineinen vasemmistolainen juristi ja rikosoikeuden professori. Wikipediassa tästä kulttuurmarxialaisesta agitaattorista kerrotaan mm. näin:
  Kimmo Nuotio on ollut useaan otteeseen esillä mediassa esittämässä kannanottoja ajankohtaisista ja poliittisista aiheista.[2][3][4] Hän on mm. ollut vahvasti esillä rasismin saattamisesta rikoslakiin, jotta rasismiin syyllistyneet saataisiin herkemmin tuomiolle.[5] Helsingin Asema-aukion pahoinpitely tapauksessa Nuotio esittii että syytetyn olisi pitänyt tuomita myös ”rasistisesta motiviista”.[6] Professori Nuotio on myös esittänyt, että Ilja Janitskin voitaisiin tarvittaessa saada Suomeen vastoin tämän tahtoa Espanjasta eurooppalaisella pidätysmääräyksellä.[7][8][9]
  Oikeustieteellisen tiedekunnan dekaani Nuotio aiheutti kohua antamalla 3. toukokuuta 2012 professori Vesa Majamaalle huomautuksen, jonka mukaan Majamaa esitti naisvastaisia ja ulkomaalaisvastaisia mielipiteitä arvostellessaan tiedekunnan henkilöstöpolitiikkaa.[10] Majamaa piti väittämää vääränä ja lähetti tiedekuntaan vastineen, jossa hän totesi huomautuksen jättävän pois olennaisimman osan hänen puheenvuoronsa sisällöstä.[11] Professori Jukka Kekkosen mukaan kokoukseen osallistuneet parikymmentä professoria ymmärsivät Majamaan puheenvuoron ironisen retoriikan ja piti huomautusta, joka oli kurinpitotoimi, sananvapauden kannalta arveluttavana. Kokouksessa läsnä olleelle professori Juha Raitiolle huomautus oli täydellinen yllätys, eikä hän kokenut Majamaan kielenkäyttöä provosoivana.[1
  Jutun toisessa osiossa haastateltu eduskuntatukimuksen johtaja Markku Jokisipilä kommentoi Turun Perussuomalaisten ratkaisua olla allekirjoittamatta muiden valtuustoryhmien julkilausumaa, jossa tuomitaan PVL:n marssi terrori-iskun muistopäivänä. Jokisipilä piti toki perussuomalaisilta johdonmukaisena sitä, että puolue tuomitsi valtuuston päätöksen olla muistamatta muistopäivää samalla kun äärivasemmisto tekee sillä samaan aikaan omaa siirtolaispolitiikkaa.

  Muutoin Jokisipilän esiintyminen ja näkemykset olivat Järjestelmän miehen puhetta, jossa ei perustuslailliselle sananvapaudelle paljon arvoa anneta. Kieltopäätöksessä häntä ei huolestuttanut se, että näin rikotaan yhtä perustuslaillista perusoikeutta, vaan sitä, että järjestö voi saada lisää ”ansaitsematonta näkyvyyttä”. Kieli keskellä suuta puhunut ”tolkun mies” Jokisipilä oli pitkälti samoilla linjoilla kuin demarieläkeläiset, jotka kuvittelevat nykymenon jatkuvan maailman tappiin ja ”ääriliikeiden” olevan pelkkiä merkityksettömiä päiväperhoja vakiintuneessa (((länsimaisessa demokratiassa))).

  Uskottavuutensa Jokisipilä menetti siinä vaiheessa, kun toimittaja Liimatainen alkoi kauhistella ”äärioikeiston” viime päivien liikehdintää Saksan Chemnitzissä. Jo aiemmassa haastatteluosuudessa poliisitarkastaja Timo Kilpeläinen varoitteli Chemnitzin ”äärioikeistolaisista” tapahtumista, mutta kukaan studiossa olleista ei missään kohtaa maininnut sitä, miksi kansalaiset olivat lähteneet kaduille. Nyt uutisia huonosti seuraaville sohvaperunoille jäi mielikuva, että pirun riivaama ”äärioikeisto” riehuu Saksassa lämpimikseen eikä siksi, että kaksi turvapaikanhakijaa tappoi saksalaismiehen. Jokisipilälläkin oli tämä tiedossa, mutta hän ei halunnut korjata Liimataisen vaahtoamaa narraatiota Saksan ”väkivaltaisesti mellakoivista äärioikeistolaisista”.

  lähde yle watch

  Reply
 • 29.8.2018 at 20:31
  Permalink

  Sosialistit ovat rikollisia ja valehtelijoita sekä murhaajia, ryöstäjiä, lapsentappajia, vanhusten hylkääjiä, huoria, Jumalan kieltäjiä, Jumalan pilkkaajia, maantierosvoja, oman kansansa kansanmurhaajia. oman isänmaansa vihaajia ja kansan pettureita, jotka haluavat kansallisvaltioiden tuhoa ja valkoisen kantaväestön kansanmurhaa korvaamalla heidät neekereillä ja muslimeilla orjuuttaen ne ja murhauttaen heidät rasistisesti aivan kuten Etelä-Afrikassa tapahtuu parasta-aikaa. Sosialisti on perkeleestä saantanasta, joka palaa helvetin tulessa iäisyydestä iäisyyteen.
  Tämä kaikki eroaa ruotsalaisten sosialistien panettelevasta aineistosta siinä, että edellinen on TÄYTTÄ TOTTA! JOKA SANA!!

  Reply
 • 30.8.2018 at 05:36
  Permalink

  Ilmeisesti fase kirjoittaja on itse muslimi, niin ei paljon ihmetytä tuo parjaus.
  Paikallinen ”syö paskaa ja kuole” husu.

  Reply
 • 30.8.2018 at 22:05
  Permalink

  Vasemmisto ei tunne muita kun likaisia keinoja. Likainen ideologia = likaiset keinot.

  Reply
 • 2.9.2018 at 09:30
  Permalink

  Huolestuttavaa lukea yllä olevia kommentteja, ja kokoomus sekä kepu paskatko sitten smurffeineen paras? Saa ainakin sen käsityksen, minä pistäisin kaikki mainitut seinää vasten ja mg42:sta perään.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.