Iran kertoo pidättäneensä kymmeniä vakoojia – Vihjailee kaksoiskansalaisten tuomasta uhasta

Iranin tiedustelusta vastaava ministeri on kertonut maan paljastaneen ja pidättäneen kymmeniä vakoojia, joista merkittävän osan ministeri Mahmoud Alavi antaa ymmärtää olevan kaksoiskansalaisia. Maa on myöskin Alavin mukaan paljastanut kolmatta sataa terroristisolua ja linjaa IS (ISIS, ISIL jne…)-terroristiryhmän olevan tällä hetkellä yksi maan merkittävimmistä uhkaajista.

– Rahalla ja muin keinoin vihollisemme yrittävät saada tietoa maastamme. He toimivat vakoilun ja soluttautumisen keinoin. Onneksi vastavakoilu on yksi armeijamme vahvimpia osa-alueita, Alavi totesi valtiollisessa televisiossa.

Alavin mukaan 230 terroristisolun toiminta on keskeytetty yksin viimeisen vuoden aikana. Valtion toimilla on estetty iskuja mm. yliopistoihin ja metroihin, mutta tapauksista on jostain syystä jätetty kertomatta. Sen enempää yksityiskohtia Alavi ei tarjonnut terroristeista tai vakoojista, mutta nosti esille kaksoiskansalaiset, joidenka kautta valtiollisia virkoja on pyritty mm. vakoilutarkoituksessa täyttämään. Ministeri pyytää kansalaisia myöskin ilmiantamaan sellaisia henkilöitä, joidenka nämä epäilevät toimivan laittomissa tarkoituksissa.

Terrorismin ja vakoilun vastaisen työn lisäksi Alavi kertoo viranomaisten paljastaneen myöskin laajaa korruptiota mm. valuuttamarkkinoilla, joidenka epävakauden on tulkittu olevan yksi suurimpia syitä maassa ilmenneisiin levottomuuksiin.

– Jos tahdomme dynaamista taloutta, meidän on kitkettävä korruptio talouselämästä. Olemme tiedusteluministeriössä avanneet yli 130 tapausta uudelleen ja pidättäneet yli 180 korruptiosta epäiltyä on pidätetty, Alavi hehkutti samaisessa televisiolähetyksessä.

Viime aikoina mm. Yhdysvallat ovat ryhtyneet alati kovemmin ottein vastustamaan Iranin politiikkaa. Syyksi voidaan epäillä Iranin keväällä tekemää vaihtoa dollarista euroon kaupankäynnissä ja ylipäätään kansainvälisessä talouselämässä käytettävässä valuutassa. Yhdysvallat on asettanut Iranille pakotteita mm. öljyn kohdalla ja Yhdysvaltalaisten yritysten öljykauppaa Iranin kanssa rajoitetaan voimakkaasti. Yhdysvallat palautti Iranin vastaiset pakotteet sen vetäytyessä Iranin ydinasesopimuksesta. Taloudellinen agressio on siis alkanut puhtaasti Yhdysvaltojen aloitteesta.

Lähde: AFP, CBS, 2

 

 

3 thoughts on “Iran kertoo pidättäneensä kymmeniä vakoojia – Vihjailee kaksoiskansalaisten tuomasta uhasta

 • 29.8.2018 at 10:51
  Permalink

  Alavilla mailla hallan vaara!

  Reply
 • 29.8.2018 at 20:33
  Permalink

  Iran on oikeassa kaksoiskansalaisuudessa on nimeomaan VAARA. Hyvänä esimerkkinä Yhdysvalloissa huipulla ja läpi yhteiskunnan vaikuttavat juutalaiset eli ”Yhdysvaltain kansalaiset”, jotka palvelevat Israelia ja juutalaisten ylivaltaa Yhdysvalloissa.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.