Helsingin seurakunnat osana pride-viikkoa – ”Jotkut ihmiset saattavat hylätä, mutta ei Jumala”

Helsingin pride-viikko käynnistyi tänään 25.6. Tapahtuman järjestäjän mukaan viikon tapahtumiin osallistuu yli 70 000 ihmistä ja yksittäisiä tapahtumia on yli 80. Myöskin Helsingin seurakunta osallistuu näkyvästi pride-viikkoon. Tänä vuonna Helsingin ja Vantaan seurakuntien lisäksi myös Espoon seurakuntien jäseniä ja työntekijöitä on ensimmäistä kertaa virallisesti mukana.

Paavalin seurakunnan jäsen Hanna Hokka näkee seurakuntien edustajien osallistumisen tärkeäksi:

– Monet ovat kokeneet, että eivät ole tervetulleita kirkkoon, monille on iskostunut ajatus, että Jumala ei rakasta homoja. Mutta tosiasiassahan näin ei ole. Jotkut ihmiset saattavat hylätä, mutta ei Jumala. Ja on todella tärkeää näyttää, että kirkossa on myös ihmisiä, jotka haluavat kutsua seurakuntayhteyteen ja Jumalan rakkauden äärelle ihan jokaisen ihmisen… Itse en varmaankaan koskaan olisi liittynyt takaisin seurakuntaan, ellen olisi huomannut, että mukana on myös oikeasti ”suvaitsevaisia” ja toisia ihmisiä kunnioittavia työntekijöitä ja seurakuntalaisia.

Espoon seurakuntayhtymän monikulttuurisuustyön asiantuntija Matti Peiposesta seurakuntien viesti seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville ihmisille on varsin yksioikoinen: osallistumalla halutaan vahvistaa yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa.

– Seurakunnat ovat mukana Pridessa, koska Jumalan edessä olemme kaikki yhdenvertaisia ja tasa-arvoisia. Hän on luonut meidät sellaisiksi kuin me olemme, omaksi kuvakseen, olimmepa sitten homoja tai heteroja tai muuta seksuaaliselta suuntautumiseltamme tai sukupuoliselta identiteetiltämme. Jumalan luomistyö on monimuotoista. Tämän vuoksi seurakunnat haluavat edistää seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmisten oikeuksien toteutumista tässä maassa ja maailmassa, Peiponen tietää kertoa.

Helsinki Pride -viikko huipentuu lauantain 30.6. Pride-kulkueeseen kello 12 alkaen Senaatintorilta ja kello 14 alkavaan Puistojuhlaan Kaivopuistossa. Kulkueessa kirkko on kolmatta kertaa mukana omalla rekallaan, jonka tunnistaa banderollista, jossa on teksti Raamatusta korinttilaiskirjeestä: ”Suurin niistä on rakkaus”.

Lähde: pride.fi, helsinginseurakunnat.fi

 

23 thoughts on “Helsingin seurakunnat osana pride-viikkoa – ”Jotkut ihmiset saattavat hylätä, mutta ei Jumala”

 • 25.6.2018 at 12:42
  Permalink

  Kirkosta on nykyään tullut sellainen jokapaikanhöylä. Voisiva alkaa ajatella josko perustaisivat ihan puolueen kun tuntuu että kaikki on mahdollista.

  Reply
 • 25.6.2018 at 12:45
  Permalink

  Eihän tuossa ole kysymys siitä, että ”rakastaako Jumala homoja”. On suorastaan harhaanjohtavaa väittää, että siitä olisi kysymys.

  Kyseessä on ideologinen paketti, jossa sukupuolet sekoitetaan, mies- ja naisnormaali halutaan vesittää ja suosia kaikenlaista seksuaallista poikkeamaa.Nyt kirkko tukee sitä poliittista pakettia.

  Seurakuntalaisen tulee kysyä kirkon osallisuuden vuoksi, että haluaako Jumala tukea suomalaisten seksuaalista sekoamista, homoliittoja ja muuta, millä heikennetään hnekisesti ihmiskunnalle normaalia perhettä?

  Reply
 • 25.6.2018 at 13:26
  Permalink

  Järjestäkäämme heteroiden normaaliutta julistava juhla.
  Kaikki 5 000 000 kansalaista mukaan.
  Loput lgbt-väki, suvaitkaa ja liittykää mukaan julistamaan luonnonmukaista sukupuolielämää.

  Reply
 • 25.6.2018 at 13:28
  Permalink

  Koskahan joku ammattipöyristyjä huomaa että itse asiassahan kirkko suhtautuu homoihin alentuvasti, koska käytetäänhän esimerkiksi rikollisten kohdalla samaa ”ihmiset saattavat hylätä, mutta ei Jumala”- fraasia?

  Reply
 • 25.6.2018 at 13:48
  Permalink

  Viherpunikki- eli valtaVALEmedian taukoamatta suoltama kulttuurimarxistinen mädätys on rappeuttanut evankelisluterialaisen kirkonkin: ””Totuuden henki johda sinä meitä…harhaan!” eli kuinka kulttuurimarxismin henki täytti valtionkirkon”, https://sarastuslehti.com/2013/02/07/totuuden-henki-johda-sina-meita-harhaan-eli-kuinka-kulttuurimarxismin-henki-taytti-valtionkirkon/

  Kulttuurimarxismi perustuu kommunistisen Frankfurt-koulukunnan kehittämiin ihmisten moraalin mädätysoppeihin.

  Stalinin ohjeistamaa eurooppalaista kommunistista solutustyötä 1920–30-luvuilla rahoittanut ja johtanut saksalainen Willi Münzenberg kiteytti Frankfurtin koulukunnan pitkäaikaisen operaatiosuunnitelman näin:

  ”Me teemme Lännen niin korruptoituneeksi, että se löyhkää.”

  Loistavasti ovat onnistuneet!

  Viherpunikkien pääideologeihin kuuluu entisiä taistolais-kommunisteja, jotka ovat perehtyneet kommunistisen Frankfurt-koulukunnan kehittämiin moraalinrapautus-tekniikoihin.

  Reply
 • 25.6.2018 at 14:36
  Permalink

  ”Room. 1:24 Sentähden Jumala on heidät, heidän sydämensä himoissa, hyljännyt saastaisuuteen, häpäisemään itse omat ruumiinsa..”

  Kirkon oppi ei taida perustua raamattuun..

  Reply
 • 25.6.2018 at 17:33
  Permalink

  PERSEENNUOLIJOINA PERVERTTEJÄ ITSEKIN!

  Reply
 • 25.6.2018 at 17:53
  Permalink

  Taas näkyy pride-kulkueessa seonneita pervoja joiden pitäisi olla vähintäänkin avohoidossa, mieluummin ihan suljetulla osastolla.

  Reply
  • 26.6.2018 at 14:05
   Permalink

   Juuri näin, valitettavasti mielenterveyshoidon alasajo johtaa kaikenlaisten sekopäiden vapaana kulkemiseen, osa jopa kirkolla töissä, esim. eräs punatukkainen papitar

   Reply
 • 25.6.2018 at 17:54
  Permalink

  Vai oikein pride väkeä. Häpeäisivät!

  Reply
 • 25.6.2018 at 17:59
  Permalink

  Kirkon tehtäviin ei kuulu homolippujen liehuttaminen eikä islamisaatio ja laittomien maassaoleskelijoiden piilottelu. Hell-singinseurakunnan paimenet ovat hylänneet kristillisyyden ja ottaneet tilalle saatanan palvonnan.

  Reply
 • 25.6.2018 at 19:15
  Permalink

  Suomi on mätä.
  Pride marssilla näkyy äitejä tissit paljaana pornoreleissä työntämässä lastenrattaita ja se on ihan ok.
  Sitten kun normaaliäiti arvostelee netissä vaikka ählämien rikoksia, tehdään lastensuojeluilmoitus!

  Reply
 • 25.6.2018 at 20:02
  Permalink

  Vaikka en edes enää kuulu Kirkkoon ent. Arkkipiispa Kari Mäkisen aivopierujen ja avoimen Suomi-vihan osoituksista sekä ylimmäksi ”jumalaksi” nostetun Islamin, homoilun yms. epäpyhän irstailun ynnä Raamatun Sanan vääristelyn lukemalla sitä kuin itse piru – uskallan väittää ettei itse Jumala katso hyvällä eikä siunaa avointa synnin harjoitusta, vaan tuomitsee sen yksioikoisesti, sanovatpa ylen viisaat ja kultivoituneet Luterilaisen Kirkon papit ja diakonit hyvänsä. Uskallan tässä vielä viiltää kurkkuni auki, sanomalla, että ensimmäinen vituralleen mennyt päätös Kirkolta oli hyväksyä naispappeus.
  Aamen!

  Reply
  • 25.6.2018 at 20:28
   Permalink

   Jiisusta ei ole olemassa kaikki on jonkun hourun keksimä paska joka uppoaa vielä näinäkin päivinä heikkojen päähän.
   Itse en ikinä ole kuulunut kirkkoon, se ei tarkoita sitä että suvaitsisin hinttejä/lesboja he ovat ihan yhtä sairasta joukkoa kun ne jotka ajaa vieläkin jonkun satuolennon sanaa muualla kun omien seiniensä sisällä.

   Reply
   • 26.6.2018 at 12:43
    Permalink

    Se on sinun vakaumuksesi, mutta ilman uskoa ei voi olla uskomatta.siihen ettei ole Jeesusta Mutta joka tapauksessa ihmiseen sisäänrakennettuna on jumala kaipuu, sillä suomalaisillakin oli omat jumalansa ennen kristinuskon saapumista Suomeen. Jokaisella primitiivisimilläkin heimoilla ympäri maailmaa ovat omat jumalansa ja henkimaailmansa, jolta pyydetään metsästysonnea, apua oikeiden päätösten tekemiseen ja siunaamaan omat aseet sodan hetkellä ja antamaan urhoollisuutta omille sotureille yms.
    Kirkkoon ollaan kuulumatta monesta syystä, ei pelkästään siksi ettei tunnusta sen oppeja. On olemassa uskovaisten joukossa monia kuppikuntia, jotka eivät siedä toisiaan vain siksi, että jostain Raamatun tulkinnasta ollaan eri mieltä eli nk. ”vapaamieliset” ja fundamentalistit”, jotka vetävät äärimmäisen kireää tulkintaa kirjaimellisellä Raamatun noudattamisella.

    Reply
    • 27.6.2018 at 09:23
     Permalink

     ”ihmiseen sisäänrakennettuna on jumala kaipuu”.. No, älä yleistä, minä en kaipaa satuolentoja, minä kestän kaiken paskan mitä eteeni elämässä tulee ei tarvitse hourautua satujen maailmaan sen takia.

     Reply
 • 25.6.2018 at 20:31
  Permalink

  Ehkä joku taas tuonkin homman jälkeen viisastuu ja älyää erota kirkosta joka nykyään täysin mätä laitos..raamattu heitetty romukoppaan jo ajat sitten.
  Ps..olisikohan Tervo uskaltanut uutisvuodossa viskellä koraania..ja olisko mahdollisesti asia tutkittu viharikoksena

  Reply
 • 26.6.2018 at 05:29
  Permalink

  Myös keijut ja yksisarviset kirkon suojaan, niitä kun vainotaan myös.

  Reply
 • 30.6.2018 at 17:56
  Permalink

  Millä tavalla tässä ei jo nyt toteudu yhdenvertaisuus ? Eduskunta sääti lain joka salliin homojen vihkimiset yms.Onko se yhdenvartaisuuden tavoite,että jokaisen pitää kumartaa niille arvoille joita ei itse edusta ?

  Reply
 • 28.9.2018 at 20:06
  Permalink

  You guys are all invited into Canada

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.