Työläisten oikeuksista puhuvat ahtaalla yhä useammassa maassa- Murhia, pelottelua, pahoinpitelyjä…

Kesäkuussa julkaistun ITUC Global Rights Index 2018 -tutkimuksen mukaan työläisten oikeudet aina sananvapaudesta järjestäytymisenvapauteen tulevat loukatuksi yhä useammassa maassa. AY-aktivisteja pelotellaan, pahoinpidellään ja jopa murhataan 65 maassa. Tutkimuksessa selvitettiin työntekijöiden oikeuksien toteutumista laeissa ja käytännössä yhteensä 142 maailman maassa.

Kun vuonna 2018 ay-aktivisteihin kohdistui väkivaltaa tai sen uhkaa 65 maassa ympäri maailman ja vuotta aiemmin vastaava luku oli 59, voidaan todeta tilanteen huonontuneen. Asukasmäärältään maailman suurimpiin kuuluvat maat, Brasilia, Indonesia ja Kiina säätivät järjestäytymisvapautta rajoittavia lakeja ja käyttivät sotilaita, eli väkivaltaa tai sen uhkaa työriitojen tukahduttamiseen. Myöskin sananvapautta rajoitettiin nyt 54 maassa, vuotta aiemmin 50 maassa.

Aiempaa enemmän valtiollisen tason toimet ammattiliittoja vastaan ottivat kierroksia Kazakstanissa, Turkissa ja Valko-Venäjällä. Yleisesti ottaen 59 maassa pidätettiin mielivaltaisesti työntekijöitä. Aiempana vuonna luku oli 44. Kymmenen huonointa maata työntekijöille ovat Algeria, Bangladesh, Egypti, Filippiinit, Guatemala, Kambodža, Kazakstan, Kolumbia, Saudi-Arabia ja Turkki. Niiden lisäksi on vielä kymmenen romahtanutta maata, kuten Burundi, Jemen, Syyria ja miehitetty Palestiina. Viimeisessä ei työntekijöille ole olemassa minkäänlaista lain suomaa turvaa.

Jopa kaksi kolmesta maailman maasta kieltää järjestäytymisen joiltakin ammattiryhmiltä. Esimerkiksi Japanissa palomiehet ja vankiloiden henkilökunta eivät saa järjestäytyä. ITUC:n mukaan 2,5 miljardia ihmistä työskentelee epävirallisessa taloudessa ja jää työlakien ulkopuolelle.

Erikoinen yksityiskohta tutkimuksen tuloksissa on se, että sekä Saksassa että Venäjällä nähdään ITUC:n mukaan toistuvaa työehtojen ja lakien rikkomista.

Lähde: SAK

8 thoughts on “Työläisten oikeuksista puhuvat ahtaalla yhä useammassa maassa- Murhia, pelottelua, pahoinpitelyjä…

  • 25.6.2018 at 13:12
    Permalink

    ”Työläisten oikeuksista puhuvat ahtaalla yhä useammassa maassa”

    Suomessa menossa porvarihallituksen johdolla samaan ahtaampaan suuntaan. KiKyjä, AY-liikkeen vastaista toimintaa ja uutisointia valtamediassa. Proletaari halutaan lyödä lyttyyn eliittien ja rahavalla toimesta.

    Reply
  • 25.6.2018 at 13:14
    Permalink

    EK pistää seuraavaksi ison vaihteen silmään ja sama voi tapahtua tai tapahtuukin jossain vaiheessa Suomessa. Ensin kyykytetään työttömät kunnolla ja sitten on työssä olevien vuoro, merkkejä on jo ilmassa.

    Reply
  • 25.6.2018 at 13:42
    Permalink

    Tutkimus osoittaa ennen kaikkea sen, että kulttuurimarksismi ja sen hyväksymä parempi väkivalta on saanut jalansijaa monesta maasta.

    Reply
  • 25.6.2018 at 14:09
    Permalink

    Sipilä ja EK tykkää…
    Tällaisia ”palveluita” ostetaan vokkibisneksestä jatkojalostetuilta muslimiturvapalveluyrityksiltä, siinä saa kristityt ammattiliiton jäsenet ja lakkoilijat kyytiä – ei enää urputusta palkoista tai ylitöistä korvauksetta.
    9€/vrk on ihan liikaa, odottakaas kun aktiivimalli 3 saadaan käyttöön, Aatun työleiritkin vaikuttavat lepokodeilta…

    Reply
  • 25.6.2018 at 15:00
    Permalink

    Eihän se meitä peräkammarin sohvaperuna-aikamiespoikia koske , mehän voidaan aina kääntää kylkeä ja jatkaa nimimerkeillä jauhamista !

    Reply
    • 25.6.2018 at 17:19
      Permalink

      Niin, mikään pakkohan ei ole asua kaupungissa. Tai jos haluaa niin muuttaa vaikka Valkeakoskelle tai Toijalaan. Molemmissa kulkee julkiset mutta asuntojen hinnat ja vuokrat ovat murto-osia muista kaupungeista.

      Reply
  • 25.6.2018 at 19:57
    Permalink

    Juutalais globalismi valtaa alaa koko maailmassa ja tämä uhkailun ilmapiirin yhä röyhkeämmiksi ja röyhkeämmiksi käyvien työnantajien EK suurimpana päällepäsmärinä on jo antanut ensi kaikuja siitä, että myös Suomessa luottamusmiehet ja työntekijäliittojen edustajien asema käy yhä ahtaammaksi ja heidän perusoikeuksia tullaan polkemaan EU:n mahti -direktiiveillä ja salakähmäisillä epädemokraattisilla päätöksillä suljettujen ovien takana virkamiespäätöksellä. EK:n lanseera ”halpatyön” haaliminen nk. ”pakolaisten” rahtaamisella Suomeen taka-ajatuksenaan ”halvan” työvoiman saanti paskaduuneihin muutaman 10-sentin tuntipalkalla, jolla poljetaan alas liittokohtaiset palkkasopimukset ja muut työehtosopimukset lantraten ne pelkäksi ”vedeksi”, joka syrjäyttää totaalisesti suomalaiset työntekijät pois työmarkkinoilta, koska he eivät voi mitenkään olla mitenkään kilpailukykyisiä palkkojen eikä työaikojen suhteen kansantaloudessa nimeltä, Suomi.
    Juosten kustut työt tulevat kirjaimellisesti kaatumaan ihmisten päälle ammattitaidottomien työntekijöiden takia, koska kaikki se tietotaito, jota korkeasti koulutetuilla (verrattuna kehitysmaalaisiin) suomalaisilla on puuttuu heiltä täysin ja työmoraali on jostain Afrikan rautateiden ratatyömaalta, sillä miksi raataa kuin hullu 5 eurolla per päivä.

    Reply
    • 25.6.2018 at 20:25
      Permalink

      Petteri Orpon Kokoomuksen hinku kiintiöpakolaismäärän kymmenkertaistamisiin Kai Mykkäsen suulla, kun suuri osa EU-maista haluaa pakolaiskeskukset EU:n rajojen ulkopuolelle esim. Pohjois-Afrikkaan kertoo jo että hinku veronmaksajien rahoilla omille eturyhmille pyörivään pakolaisbisnekseen on edelleen suurta ja osa pakolaiskiimasta johtuu tietenkin myös matuhalpatyön rantauttamisesta Suomeen ja suomalaisen tes-palkatun työn ulosliputtamisesta sekä ay-liikkeen rampauttamisesta ulkomaisen halpatyövoiman ja kulttuurillisen hajaannuksen avulla.

      Vaikka Oxfordin pakolaisasiantuntijaprofessori on laskelmissaan osoittanut että pakolaisten auttaminen heidän omassa kulttuuripiirissään on kokonaiset 135 kertaa edullisempaa/tehokkaampaa kuin tuottaa heitä Eurooppaan/EU-maihin. No toisaalta kokoomuksen veronmaksajien rahoilla eturyhmilleen tarjoama pakolaisbisnes vain hyötyy tästä 135 kertaisesta erosta kuluissa, rahaa saadaan puhallettua enemmän kansalta.

      Myös porvarihallituksen hyvinvointioikeusvaltion ja sopimusyhteiskunnan alasajotalkoo ja Suomen amerikkalaistaminen on osa agendaa laittaa proletaari ja ammattiyhdistysliike syväkyykkyyn. Kummaa miten enemmistö suomalaisista näyttää kannattavan kehitystä, vaikka kokoomuksen eturyhmään +5.000€/kk tienaaviin ja elinkeinoelämään kuuluu vain marginaali kansasta. Kovin kummaa.

      Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.