Jussi Halla-aho: ”metsästystä, urheiluammuntaa, asekeräilyä tai reserviläistoimintaa ei pidä hankaloittaa…”

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho vetää facebook-päivityksellään puolueensa linjan aselakien tiukennukseen. Halla-aho kertoo hallituksen esitysluonnoksen olevan nyt syynin alla ja vaikka sisäministeriö on ilmoittanut samansuuntaisista aikomuksista kuin perussuomalaiset, on Halla-aho skeptinen asian suhteen.

”Viime viikolla julkaistiin hallituksen (luonnos)esitys EU:n asedirektiivin kansallisesta täytäntöönpanosta. Aiheesta on jo käyty vilkasta keskustelua ja esitetty huolestuneita puheenvuoroja. Käymme parhaillaan esitystä läpi täikammalla. Tähän kuluu hetki, koska esitys on 188 sivua pitkä. Perussuomalaisten linja on, että metsästystä, urheiluammuntaa, asekeräilyä tai reserviläistoimintaa ei pidä hankaloittaa yhtään enempää kuin direktiivin näkökulmasta on pakko. Sisäministeriö on ilmoittanut, että vain direktiivin edellyttämiä muutoksia ollaan tekemässä. Onko näin, valkenee lähipäivinä.”

Sisäministeriön kanta on yksiselitteinen, joskin se sisältää ”miinoja”

Lausuntokierrokselle lähteneen esityksen tarkoitus on saada Suomen aselainsäädäntö vastaamaan uutta EU-tason direktiiviä. Kuitenkaan esimerkiksi ongelma ”kiellettyjen aseiden” luokasta, eli A-luokasta ei ole poistunut, vaan yhä vieläkin kaikki rynnäkkökivääriä muistuttavat, itselataavatat aseet tulevat olemaan kiellettyjä siviileiltä. Siis myöskin vapaaehtoiseen maanpuolustukseen kuuluvilta. Tulevaisuudessa voisi kuitenkin olla mahdollista saada ns. ”reserviläispoikkeuksella” lupa A-luokan aseeseen, mikäli sen käytön voidaan osoittaa liittyvän kansalliseen puolustukseen ja vapaaehtoiseen sotilaskoulutukseen.

Sisäministeriön saatesanat lausuntokierrokselle lähteneelle esitykselle sisälsivät kohdan ”Asedirektiivin tarkoituksena on huolehtia siitä, että ampuma-aseiden sisämarkkinat toteutuvat, ja samalla taata korkea turvallisuustaso EU:n kansalaisille.” ja tämähän voi tunnetusti tarkoittaa mitä tahansa. Varsinaisessa esityksessä lausutaan kuitenkin seuraavaa: ”Lakia vapaaehtoisesta maanpuolustuksesta ehdotetaan muutettavaksi niin, että laissa määriteltäisiinMaanpuolustuskoulutusyhdistyksen julkisena hallintotehtävänä olevan sotilaallisiavalmiuksia palvelevan koulutuksen antaminen ja Maanpuolustuskoulutusyhdistykselle säädettäisiinmahdollisuus saada aselupia tiettyihin direktiivin A-luokan aseisiin sotilaallisia valmiuksiapalvelevan ampumakoulutuksen antamista varten.”. Tämä on tulkittavissa varsin yksiselitteisesti: Reserviläisille ollaan luomassa poikkeus lakiin, joka mahdollistaa reserviläiskiväärien yms. aseiden pysymisen ”Oikeissa käsissä”.

Lain tarpeellisuutta perustellaan esityksessä mm. seuraavasti: ”Asedirektiivissä käsitellyt turvallisuuskysymykset ovat luonteeltaan rajatylittäviä. Rikolliseen toimintaan liittyvä yhden jäsenvaltion haavoittuvuus vaikuttaa koko Euroopan unioniin. Eroavaisuudet
kansallisessa lainsäädännössä, ampuma-aseiden luokittelussa ja hallintomenettelyissä
haittaavat direktiivin yhdenmukaista soveltamista. Asedirektiivillä vahvistetaan yhteiset
sääntelypuitteet, jollaisia ei olisi saatu aikaan pelkästään kansallisilla tai kahdenvälisillä toimilla.”

Myöskin deaktivoituihin aseisiin on tiedossa tiukennuksia.

Lähde: Sisäministeriö, facebook 

 

 

 

 

14 thoughts on “Jussi Halla-aho: ”metsästystä, urheiluammuntaa, asekeräilyä tai reserviläistoimintaa ei pidä hankaloittaa…”

 • 7.5.2018 at 19:45
  Permalink

  Miksi näistäkään asioista ei voitaisi päättää kansallisesti oman väen tarpeiden ja tilanteen mukaan? Miksi joka h-tin asiaan pitää sotkeutua direktiivillä tai miksi niitä pitää muka aina noudattaa pilkuntarkasti? Jos sana ’direktiivi’ suomennetaan, niin sehän on vain suuntaa antava ohje tai suositus.

  Reply
 • 7.5.2018 at 20:11
  Permalink

  Globalistit ja mokuttajat riisuvat valkoiset aseista, jonka jälkeen maailma on ”turvallisempi” negridien vaeltaa machete kourassa, joista seurauksena ovat ainoastaan ”yksittäistapaukset”. PAX.

  Reply
 • 7.5.2018 at 20:46
  Permalink

  Jokaisella kantasuomalaisella tulisi olla oikeus kantaa asetta puolustaakseen tarvittaessa perhettään, itseään ja omaisuuttaan, koska valtio on täysin impotentti islamilaisenterrorismin edessä.

  Reply
 • 7.5.2018 at 21:45
  Permalink

  Historia toistaa itseään, taas.
  Aina, kun jokin tietty yhteiskuntamalli on lähestynyt loppuansa on hallinto kääntynyt kansalaisiaan vastaan,aina. Arvatkaapa mikä on enteillyt kääntymistä? Aivan! Aseiden määrän raju supistaminen siviilien keskuudessa… toisinaan ne on kielletty kokonaan.
  ”Hyvinvointiyhteiskunta” lähenee (oletettavasti) loppuaan, ja aseellisia yhteenottoja yritetään ehkäistä kieltämällä ”tulivoimaiset” aseet…
  Historiaa tutkimalla kuitenkin tiedämme, että tämä vain pahentaa yhteiskuntamallin kaatumisen jälkeistä aikaa, koska silloin valtaosa aseista on rikollisten (tai vastaavien) hallussa.
  Reserviläiset ja urheiluampujat tuskin ovat niitä rikollisia (tai vastaavia) edes yllämainitussa tilanteessa…
  No, toivottavasti olen väärässä…
  Toivottavasti järki voittaa tässäkin asiassa ja kaikki saavat harrastaa haluamaansa urheilulajia asianmukaisella kalustolla, myös tulevaisuudessa…

  Reply
 • 7.5.2018 at 21:52
  Permalink

  Mä oon ollut mukana urheiluammunnassa lapsesta asti ja tämä on yhdistänyt koko perhettä. Se on siis sopiva harrastus kaiken ikäisille lapsille ja aikuisille. Tuossahan kehittyy ihmisen keskittymiskyky, oman kehon hallinta ja tasapaino ja tarkassa työskentelyssäkin pystyy olemaan rauhellisemmin. Mahtava harrastus siis josta varmasti löydät paikkasi.

  Reply
 • 7.5.2018 at 22:30
  Permalink

  On siinä aseista kieltäytyjä kovasti aseiden puolesta.

  Reply
  • 8.5.2018 at 07:47
   Permalink

   JHA harrastaa aktiivisesti ammuntaa , siksi ymmärtää luonnollisesti aseista enemmän kuin viherpunademarit
   Kumma että JHAta jaksetaan aina lyödä sillä että suoritti siviilipalveluksen, mutta viherkommareita puolestaan samasta ylistetään, samojen ihmisten toimesta jopa… kaksinaismoraali kukkii jälleen

   Reply
   • 8.5.2018 at 09:55
    Permalink

    Aivan.Sitä juuri tarkoitin. Miten aseista kieltäytyneellä voi olla aseita?

    Reply
    • 9.5.2018 at 16:13
     Permalink

     Siviilipalvelus ja aseista kieltäytyminen ovat kaksi (2) eri asiaa, vajakki.

     Siviilipalvelus ei ole este aseiden omistamiselle ja ampumaharrastukselle. Siten niitä voi olla, aivokääpiö.

     Reply
  • 8.5.2018 at 11:28
   Permalink

   Oletko Harry ollu koko ikäs esimerkillisen kansallismielinen, isänmaallinen ja kaikissa tilanteissa johdonmukaisesti nuodattanu kehdossa muodostetun ensimmäisen tietoisen ajatuksen luomaa elämänkatsomusta ja lukkoon lyötyä toimintamallia. Minä ainakin voin tunnustaa että oma ikä, elämäntilanteet ja oman lähiympäristön ja maailman olosuhteet ja tapahtumat on vaikuttanu siihen minkälainen katsantokanta mulla on ollut elämään. Itse suoritin aseellisen palveluksen lyhyen kaavan mukaan ja ilman korpin siipiä siviiliin, syynä paljolti opintojen päälle painava aloitus ja elämäntilanne kotona käsiin jääneen omakotityömaan muodossa. Myöhemmin on tullut mietittyä, että jos olis hiukan toisin ollut kai siellä olis voinut muutaman kuukauden pidempäänkin viipyä. Halla-Aholla on arvatenkin ollut oman syynsä, ja voi olla hänkin jossain vaiheessa jälkiviisaudella päätynyt toiseen ”ratkaisuun”. Höyrähtäneinkin menneen vuosikymmenen takainen suvakki on mun mielestäni ihan kohtuullisen järkevä otus jos se on heränny todellisuuteen ja osannut ottaa opiksi aatteensa virheistä, ei sitä tarvi kääntymyksestään maasta taivaisiin ylistää, mutta ei se asiallinen puhe huonommaksi muutu pelkästään niistä menneistä virheistä. Jos on vuosien takainen suvakki, tajunnut puhuvansa puuta heinää ja ihan puhtaasti oman taloutensa ja vallanhimonsa takia jatkaa aatteen ylistystä, niin tälle parasiitille ei tarvi sanoja säästellä.

   Tässä on vielä kaiken lisäksi tullut selväksi ainoastaan sun kanta Halla-Ahoon, ei itse asiaan. Eli, kannatatko EU:n hallinnollisen eliitin oikeutta, oman asemansa kriisitilanteessa turvatakseen, kieltää kansalaisten oikeus aseisiin? Omalta osaltani en hyväksy kansalaisten täyteen aseistariisuntaan tähtäävää EU-linjaa. Metsästys, urheiluammunta, keräily ja reserviläistoiminta tulee säilyä sallittuna ja laillisena toimintana Suomen kansalaisille.

   Reply
 • 8.5.2018 at 16:09
  Permalink

  EU-diktatuuri pelkää, että kansa nousee kapinaan, kun pienten askelten taktiikalla täydellistettävä poliisivaltio etenee riittävän pitkälle ja kansa huomaakin mistä on kysymys.

  Ks. myös ”Expose the EU dictatorship and its police state”, https://eutruth.org.uk/
  (Britti-patriootti David Noakesin sivusto)

  Reply
 • 9.5.2018 at 15:39
  Permalink

  Kansa on huomannut JO mistä on kyse: Suomen ”perustuslaki” 118 § …”Kansalaisten kokemat ihmisoikeusloukkaukset … syyteoikeutta ei kuitenkaan ole mikäli syyte perustuslain mukaan on käsiteltävä Valtakunnanoikeudessa.”

  Herrat ovat JO korottaneet itsensä kansaa korkeammalle TEHDÄKSEEN ja PEITELLÄKSEEN rikoksiaan.

  Jorma Jaakkolan plogi: Suomi vietiin EMUun eli euron esiasteesteen VALTIOPETOKILLA .

  Eduskunta VARASTAA kansalta; archive.is/ kimmoleaks.fi

  Jo 2005 oli kova kovaa vastaan:…. EOA ”päätös” 876/2/05 ( poliisilla ei ole oikeutta suorittaa esitutkintaa kansalaisen sille ilmoittamassa presidentin- ja ministerinvastuuasiassa).

  Suomen ”lainsäädäntö” siis lakkasi olemasta 2005 ja kokonaan 2011 Pl 118 §:n VALTIOPETOKSEN myötä ?

  Vuodesta 2005 lukien on voimallisesti peitelty ”päättäjiemme” tekemiä rötöksiä Suomen kanssa kohtaan !

  Suomen reserviläset eivät näitä tule suojelemaan; kun TOTUUS selviää; siksi ”herramme” haluavat Naton suojakseen KANSAA vastaan ?

  Minä olen JO PL 118 §:n mukainen IHMISOIKEUDETON Suomen kansalainen VKSV:oon 9.12. 2005 jätetyn SYYTEILMOITUKSEN nojalla. ( kirjattu diaariin 8 kuukautta myöhässä).

  archive.is/kimmoleaks.fi … siinä tosiasioita kiinnostuneille !

  Suomi ei siis käytännöää edes ole eurossa; jos valtiopetokset jätetään huomioimatta ? ( Jorma Jaakkolan kotisivut )

  Reply
  • 11.5.2018 at 08:47
   Permalink

   Viherpunikkien dominoima valtaVALEmedia tukee vallankahvassa olevia rikollisia salaamalla niiden rikokset.

   Reply
 • 4.6.2018 at 13:00
  Permalink

  Aselakiehdotus olisi sellaisenaan käytännössä lipaskieltolaki, joka kieltäisi suurimman osan olemassa olevista ampuma-aseiden lippaista. Suurikapasiteettisetkaan lippaat eivät ole koskaan ennen olleet Suomessa kiellettyjä tai luvanvaraisia. EU-direktiivikään ei vaadi niiden määrittelyä aseiden osiksi eikä niiden hallussapidon säätämistä rikokseksi tai laittomaksi. Se vaatii kuitenkin B luokan aseiden lupien menettämisseuraamuksen jos niiden luvanhaltijalla havaitaan hallussa kapasiteettirajat ylittävä keskisytytteisiin aseisiin sopiva lipas eikä hänellä ole poikkeuslupaa. Mitään muita rangaistuksia tai rangaistuksenomaisia seuraamuksia direktiivi ei vaadi lippaiden hallussapidosta. Minä olen tästä aiheesta kirjoittanut paljon omalla nimelläni internetiin. Kirjoituksiani löytyy muun muassa seuraavista osoitteista. https://www.facebook.com/asepolitiikka/
  http://aarokustaanheimo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/
  https://asepolitiikka.blogspot.com/

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.