Perussuomalaiset murtavat kepun yksinvallan maaseudulla

Monien kuntien kunnanvaltuustoissa on nyt kepulla enemmistö paikoista. Odotettavissa on kuitenkin muutos parempaan. Kunnallisvaalit ensi vuoden keväällä muuttavat poikkeuksellisen paljon poliittisia valtasuhteita useimmissa kunnissa ja kaupungeissa.

Jos vertailukohtana ovat edelliset kunnallisvaalit, niin gallupit lupaavat kepun kannatuksen puolittuvan ja persujen kannatuksen tuplaantuvan. Jos vastaava muutos näkyy myös vaalituloksessa, se tarkoittaa kepun yksinvallan päättymistä monissa kunnissa. Samalla perussuomalaisten asemat vahvistuvat.

Nyt monissa kunnissa kepulla on sekä kunnanvaltuuston että -hallituksen ykköspuheenjohtajan paikat. Näin ei liene enää vaalien jälkeen, vaan useissa kunnissa jommalle kummalle keskeiselle päättäjän paikalle valittaneen perussuomalainen.

On kuitenkin muistettava, että gallupit eivät äänestä. Ratkaisevan tärkeää erityisesti kunnallisvaaleissa on ehdokasasettelu. Sen on oltava kattava määrällisesti, mutta myös tasapainoinen esim. asuinpaikan, ammatin, iän ja sukupuolen perusteella.

Perussuomalaiset on vahva toripuolue. Se on hyvä asia, mutta samalla pitää muistaa hyödyntää somea. Monilla paikkakunnilla on esim. Facebookissa paikallisia ryhmiä. Niiden hyödyntäminen on tulevissa vaaleissa hyvin tärkeää, jopa ratkaisevan tärkeää.

6 thoughts on “Perussuomalaiset murtavat kepun yksinvallan maaseudulla

 • 21.8.2020 at 12:37
  Permalink

  Voi olla näinkin. Mutta se että KEPU:lla on vankin kannatus uudenmaan vaalipiirissä, se takaa että se pysyy vallankahvassa pitkään.

  Toisaalta, Jussi politiikka ei ole ollut Suomea pelastava vaan jatkuvasti tuhoava. Niin että ei se meno muutu miksikään jos vaikka vallankahvassa olijat muuttuvat. Sen sanoi jo Timo aikoinaan ja se on sanonut Jussikin: Persut ei aja eroa EU:sta eivätkä markkaa takaisin. Tässä on ne kaksi asiaa jotka pitäisi saadan jonka jälkeen ulkomaalaiset firmat joutuisivat maksamaan veronsa jälleen Suomeen tekemistään voitoista, jotka nyt menevät verotta ulos.

  Yksin tullilta tulisi Suomen valtion kassaan noin kahdeksan miljardia euroa joka vuosi Kiina-tuotteista. Jo se pienentäisi katkuvaa velanottoa. Puhumattakaan Telian, Elisan, Storan, Enson, Nordean, Skansakan, IF:in, Dansken, … tekemistä miljardivoitoista.

  Reply
 • 22.8.2020 at 09:03
  Permalink

  Kiireisin veromuutos olisi säätää kommandiittiyhtiön yhtiömien kelpoisuudesta alkuperäisen pienyrittäjä tarkoituksen mukainen pakko luonnollisesta Suomessa verovelvollisesta henkilöstä.

  Kun nyt Suomi sallii Ky:n yhtiömiehen olevan ulkomaalaiseen veroparatiisiin rekisteröity osakeyhtiö – valuvat kaikki mm. kauppakeskus- ja vuokra-asuntorakentamisen rahasto- ja veroista maksettavat ARA-tukituotot (n.8M€/v) ja iso osa KELAn asumistuesta (4M€/v), myös osan kotimaisten vakuutusyhtiöiden toimesta, suoraan verotta pois maasta.

  Mutta niin kauan, kuin maksetut edunsaajat (mm. Li Andersson /Tradeka/ Kojamo ts. SAK) istuvat ministereinä, ei yhdenvertaisuutta saada verotukseen (-kaan) – vaan rakenteellinen korruptio voi hyvin ja paisuu – joten mieti ketä jatkossa äänestät… erityisesti isojen kaupunkien kunnallisvaaleissa….siivousta vai vihervasemmistolaista korruptiota!

  Reply
 • 22.8.2020 at 15:41
  Permalink

  Keskustan jatkuva nimittely on erikoista. Kilpailijat ei käytä vahingossakaan oikeata nimeä.

  Reply
  • 22.8.2020 at 18:56
   Permalink

   Kuten eivät käytä Perussuomalaistenkaan kilpailijat. Aina puhutaan persuista.

   Reply
   • 22.8.2020 at 19:11
    Permalink

    Kyllä se Keskustakin ennen muinoin ajoi ainutlaatuisen maaseutumme tulevaisuutta. Ei enää. Kun mittakaava on nyt laajentunut, Perussuomalaiset ajaa koko Suomen ja suomalaisten asiaa. Keskusta roikkuu SDP :n renkinä, oma agenda on sillä ihan hukassa.

    Reply
 • 23.8.2020 at 00:06
  Permalink

  Sekava pakka koko perussuomalaiset. Ei muka EU eroa,
  Sitähän Huhtasaari Puuhaa EU – parlamenttissa. Uutisoitiinkin.
  He ovat kertomansa mukaan kansallismielisiä ja se on tärkeää saada läpi. Saman tavoitellun takia nyt Valkovenäjällä on hyvin vaarallinen tilanne. Tällaista kommunismiako Suomi tahtoo.
  Toreilla on netti osaamatonta vanhusta täynnä, heille tämä kakan puhuminen menee läpi. Eikö Suomea kehitettäisiin tuleville sukupolville. Lapsille ja lasten lapIlle.
  Tuleeko tuleeko nuorten vanhemmista koodaajia, 3D tulostajia,. jne. Ammatit ovat murroksessa, ei loppumassa. Vanhempi väki ei huolla kaupan automaatti kassoja, robotti ruohonleikkureita. Pelastetaan Suomi. Jos Ukrainan ja Romanian seksityöläiset saavat tulla ilman perussuomalaisten mainintaa toreilla laittomaan ”mansikanpoimintaan” on jotain pielessä. Turtiainen saa lyödä 14 vuotiasta poikaa turpaan, kertoo ei kadu yhtään. Hakkarainen .. kai te nyt seuraatte uutisia, tästä narsisti porukasta tekisi vaikka kirjan.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.