Poliisi tutkii alaikäisten nuorten kovien huumeiden käyttämistä ja välittämistä Iisalmessa

Iisalmen poliisi epäilee 15-20 hengen nuorisoporukan käyttäneen, välittäneen sekä myyneen muun muassa huumaavia lääkeaineita ja koviksi huumeiksi luokiteltavia huumeita. Tutkittavana olevat nuoret ovat poikkeuksia luukuun ottamatta Iisalmelaisia ja suurin osa heistä on iältään 15-16 vuotiaita.

Poliisin mukaan nuorten keskuudessa liikkuu nykyisin yleisesti enemmän huumeita ja niitä on jopa helpompi saada hankittua kuin esimerkiksi tupakkaa. Tässä tutkinnassa on poikkeuksellista nuorten hyvin nuori ikä ja siihen nähden vahvoiksi luokiteltujen huumeiden aktiivinen käyttäminen ja myyminen. Nuorten epäillään käyttäneen ja myyneen muun muassa metamfetamiinia.

Poliisi on suorittanut tapauksessa kuulusteluita ja asian tutkinta jatkuu. Aikanaan asia etenee syyttäjälle syyteharkintaan.

Poliisi on lisännyt viime vuosina henkilöstöä ennalta estävään työhön. Esimerkiksi Iisalmeen on perustettu moniammatillinen Ankkuri-ryhmä, joka keskittyy lähinnä alaikäisten tekemiin rikoksiin ja niiden ennalta estämiseen.

Poliisi toivoo vanhempia olemaan kiinnostuneita lapsensa liikkumisista ja tekemisistä sekä keskustelemaan avoimesti päihteistä. Viranomaisten resurssit ja valvonta eivät yksistään riitä.

Lähde: Poliisi

One thought on “Poliisi tutkii alaikäisten nuorten kovien huumeiden käyttämistä ja välittämistä Iisalmessa

  • 29.6.2020 at 19:26
    Permalink

    Ohhoh. Mitenkähän Iidensalmen reipas nuoriso on huumeisiin sortunut? Eikö valtavan suurkaupungin Iidenin syke ja neonvalojen loiste enää päihdytä Olvin juojia?

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.