Brexitille jatkoaikaa – Määrä riippuu siitä, hyväksyykö brittiparlamentti erosopimuksen

Eurooppa-neuvosto vastasi kokouksessaan pääministeri Theresa Mayn pyyntöön pidentää Britannian EU-eroneuvotteluille annettua määräaikaa 30. kesäkuuta 2019 asti. Eurooppa-neuvosto on valmis pidentämään määräaikaa 22. toukokuuta 2019 asti, jos Britannian parlamentti hyväksyy erosopimuksen ensi viikolla.

Jos parlamentti ei hyväksy erosopimusta ensi viikolla, määräaikaa pidennetään 12.4.2019 asti. Tuohon mennessä Britannian odotetaan esittävän suunnitelman jatkoaskeleista. Erosopimusta on viilattu jo vuosien ajan, eikä

Suomen pääministeri Juha Sipilä linjaa ilmeisen merkityksellisenä pitämäänsä Suomen kantaa asiaan:

– Olemme valmiita joustamaan, koska sopimukseton ero ei ole kenenkään etu. Nyt odotamme Britannialta päätöksiä, pääministeri Juha Sipilä sanoo.

Eurooppa-neuvosto vahvisti pääministeri Mayn pyynnöstä hänen ja Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Clauden Junckerin Strasbourgissa 11. maaliskuuta 2019 sopimat asiakirjat, jotka koskevat erosopimusta sekä Britannian ja EU:n tulevaa suhdetta.

EU:n ja Iso-Britannian tulevien suhteiden ja sopimusten neuvottelujen odotetaan tulevan päätökseen brexit-siirtymä-ajan puitteissa, 31.12.2020 mennessä. Mikäli näistä neuvotteluista on tulossa yhtä hankalat, kuin brexitiin, eli suoraan Iso-Britannian EU-eroon liittyvistä erosopimusneuvotteluista, aika tulee olemaan kortilla.

Brexit käynnistettiin jo 29.3.2017, kaksi vuotta sitten, eikä erosopimusta ole vieläkään saatu aikaiseksi lukuisista yrityksistö huolimatta.

Lähde: Valtioneuvoston kanslia

 

4 thoughts on “Brexitille jatkoaikaa – Määrä riippuu siitä, hyväksyykö brittiparlamentti erosopimuksen

 • 22.3.2019 at 12:54
  Permalink

  ”Brexitiä” vastaan käyvät kaikki maailman globalistit ja EU:n maho liitoksistaan natiseva liittovaltio aate, koska Ison-Britannian lähtö on EU:lle itselleen miljoona kertaa pahempi asia kuin Isolle-Britannialle, koska kaikki mitä mielikuvituksellismmat ”vitsaukset”, mitä saarivaltiolle koituu siitä, että se lähtee omilleen koko eurooppalaisesta suljetusta osastosta nimeltä: EU!

  On tuolle merivallalle ja meren takaisten siirtokuntien ja -maiden ent. omistaja kulloisenkin kruununpään nimissä saamassa kaikki ne edut ja taloudelliset hyödyt moninkertaisesti mitä luvattiin EU:n koituvan Suomi-paran hyväksi, jos suomen harhaan johdettu kansakunta äänestäisi ”KYLLÄ” EU-jäsenyydelle v. 1994.
  Se, mitä Suomi ”sai” tietää jokainen järjellä ajatteva ja lopullisen ”tuloksen” nähnyt tuskallisen hyvin.

  Reply
 • 22.3.2019 at 13:58
  Permalink

  Mikä perkeleen erosopimus?
  Kun eroaa niin eroaa. Britannia ei tarvitse Eu:lta edes paskapaperia. Deep Staten pelinappulat yrittävät vesittää kansan tahdon.

  Reply
 • 22.3.2019 at 16:14
  Permalink

  Suoraan sanottuna suurin piirtein……toivon, että koko eeeuuu kaatuu mahdollisimman pian ja tavallisille kantaeurooppalaisille koittaa jälleen itsenäisyys.

  Sen jälkeen ,kun uudet kansallismieliset päättäjät on puikoissa, menee rajatkin kiinni varmasti, säästyy rahaa, tuotanto palaa eurooppaan, eurooppa elpyy, kansallisvaltiot kauniine ominaispiirteineen palaa takaisin, tulee turvallisuutta, oikeudenmukaisuutta, verot madaltuu , valta palautuu kantaeurooppalaisille jne…

  eli peruskantaeurooppalaisille todella suuri voitto.

  Muistatteko ajan, kun eurooppa muodostui kansallisvaltioista..

  -Ranskasta tuli mieleen ja oli ,patonki, juustot, viini, muoti,parfyymi, linnat, historia jne.. ( kauas on Ranska luisunut, kävin viime keväänä pitkästä aikaa ja olin järkyttynyt)

  -Saksasta tuli mieleen ja oli, olut, makkarat, Reininjokilaakso, kansallispuvut,oktoberfest jne..

  -Itävallasta tuli mieleen ja oli suussasulavat leivokset..nam…, ihanat kahvilat, alpit, historia, dirndelit jne..

  -Kreikasta tuli mieleen ja oli ,Antiikin Kreikka,temppelit, upea menneisyyden historia,kreikkalainen kansantanssi jne…

  JA SUOMI, tuhannet järvet, kansallispuvut, kansantanssit, tango, valssi, lavatanssit,hiihto, perinneruoat, sauna, vasta, keskikesän juhla, koivu,Suomi-neito,Kalevala, maakunnat erityispiirteineen jne…listaa voisi jatkaa loputtomiin.

  Muutaman maan tunnuspiirteitä mainitakseni.

  Eihän noita enää korosteta, kun eeuu= yhtä mössöä, ei mitään järkeä.

  Se, mitä olen ja hyvin, hyvin, hyvin moni muu on pannut merkille,kuinka kaikki paikat on päästetty/ päästetään rapistumaan, tiestöä ym. myöten.Ketään ei tunnu kiinnostavan vähän kuin kommunistisessa Neuvostoliitossa.

  Ihan kuin joku kehitysmaameininki Suomessa nykyisin.Ehkä noilla valtaapitävillä ei ole tarjota parempaa???
  Ennen muinoin asioista sentään pidettiin huolta ja käytöstavat ja tapakulttuuri, kyllä sitä oli aikaisemmin.

  Ai niin, päätöksenteossa olikin, itsenäisessä maassa kansallismielisiä, joille oma isänmaa merkitsi paljon ja siitä pidettiin huolta.
  Verojahan juuri kerätään siksi tai niiden alkuperäinen tarkoitus on, että niillä rahoitetaan maata ja palveluita; tämäkään ei enää juuri toteudu ja verot on Suomessa kautta linjan aivan älyttömän korkeat.

  Politiikka on yhteisten asioiden hoitoa ja kerättyjen verorahojen kohdentamista arvopohjalta.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.