Länsi-Uudellamaalla huumeisiin liittyvä valvontaprojekti – 50 rikosilmoitusta

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksella toteutettiin syys-lokakuun aikana huumausaineiden välitykseen liittyvä valvontaprojekti. Projektin tarkoituksena oli saada läpileikkaus alaikäisille välitettävien huumausaineiden myyntitavoista ja myytävistä aineista. Projektin aikana kirjattiin yli 50 rikosilmoitusta.

Projektin aikana kirjattiin yli 50 rikosilmoitusta, joista 30 oli sakolla hoidettuja huumausaineen käyttörikoksia, 12 huumausainerikosta ja kolme törkeää huumausainerikosta. Poliisi takavarikoi kahden valvontaviikon aikana yhteensä noin 400 grammaa marihuanaa, 41 kappaletta kasvamassa olleita kannabiskasveja, yli 200 grammaa amfetamiinia, kymmeniä pillereitä ekstaasia / MDMA:ta sekä kokaiinia ja ketamiinia. Huumaavia lääkeaineita saatiin poliisin haltuun yli 100 tablettia.

Valvonnan aikana otettiin esitutkinnallisista syistä kiinni 15 henkilöä, tavattiin 20 etsintäkuulutettua, paljastettiin kaksi kätkemisrikosta, saatiin poliisin haltuun 3 vaarallista esinettä sekä yksi laiton ampuma-ase. Valvontatoimenpiteiden aikana jäi operaation haaviin 6 epäiltyä rattijuoppoa, yksi ajo-oikeudeton sekä kirjoitettiin kolme liikenneaiheista rangaistusvaatimusta.

– Poliisitoimenpiteiden kohteiksi joutuneista osa oli aikuisia ja osa alle 18-vuotiaita. Yhteinen nimittäjä kaikille oli jonkinlainen liittymäpinta nimenomaan alaikäisille suuntautuvassa huumausainekaupassa, kertoo komisario Hannu Väänänen.

Poliisi huolissaan huumausainekaupassa mukana olevista nuorista

Komisario Väänäsen mukaan Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen ennalta estävän toiminnan ja huumausainerikostutkinnan näkemys on, että suuri enemmistö nuorista pärjää yhteiskunnassa erittäin hyvin, ja valvonta ei missään nimessä ole läpileikkaus Länsi-Uudenmaan alueen nuorista.

– Toisaalta niistä nuorista, jotka ovat tekemisissä huumausainekaupan kanssa, on suuri huoli poliisissakin. Nuorten huumausainekauppaan osallistuvien nuorten tulevaisuuden suunnitelmat esimerkiksi ovat vaihtuneet opiskelusta ja ammattiin kouluttautumisesta huumausainekaupan pyörittämiseen ja elämiseen siitä saatavilla tuloilla. Huumausainekauppaan liittyvä velkaantuminen ja velkojen perintä aiheuttaa nuorelle isoja ja pitkäkestoisia harmeja sekä on omiaan edesauttamaan nuoren syrjäytymistä, Väänänen kertoo.

Komisario Väänäsen mukaan valvonnan aikana vahvistui käsitys siitä, että iso osa nuoriin liittyvästä huumausainekaupasta käydään verkossa.

Operaatioon osallistui ennalta estävän toiminnan, kenttävalvonnan, päivittäisrikostutkinnan sekä huumausainerikostutkintayksikön poliiseja. Poliisilaitoksen oman operaation aikana osallistuttiin myös Poliisihallituksen huumeiden katuvalvontateemaviikkoon.

Lähde: Poliisi

2 thoughts on “Länsi-Uudellamaalla huumeisiin liittyvä valvontaprojekti – 50 rikosilmoitusta

 • 9.11.2018 at 17:43
  Permalink

  Poliisilla olisi todellista työtä aivan joka ainoaksi päiväksi huumerikollisuuden piirissä. Eihän työ tekemällä lopu, mutta se on rikollisuuden haara, joka koskettaa koko yhteiskuntaa ja jäytää sitä sisältäpäin tuhoamalla monen nuoren elämän heti ”kättelyssä”, sillä se ensimmäinen ”ilmaiseksi” saatu huumeannos vie mennessään yhtä edottomasti kuin itse kuolema hoitaa omaa ”duuniaan” eikä edm. ole koskaan enempään kuin kukonaskel.

  Enemmän kuin ikävää on ollut Helsingin huumepoliisin rypeminen omassa paskassaan, joka on nyt vihon viimeinen asia, mutta varsin ”ymmärrettävääkin” eräällä tavalla kuvatakseen sitä vakavimman rikollisuuden muotoa, joka rehottaa latinalaisessa amerikassa ja Yhdysvalloissa aina tuottaja maihin eli Afganistaniin ja Pakistaniin, jossa peltopinta-alat menevät huumeviljelmien käyttöön leipäviljalta.

  On selvää, että suurin kompastuskivi nykyisenlaisessa ”arvopohjassa” on se, että liberaalit ja vihervasemmisto rummuttaa huumeiden käytön laillistamista ”lievä kylki edellä” eli sillä samalla, jolla kaikki muitakin vahingollisia arvoja ja käytäntöjä ”joka päiväistetään” kuten nyt pedofiliaa. Näissä, jos missä pätee se wanha totuus: ”Kun antaa pirulle pikkusormen, se vie koko käden!”

  Tätä strakiaa on käytetty mm. homo lakien sisäänajossa suhteen rekisteröinnissä, joka nälän kasvettua alettiin hivuttamaan homoparien oikeuteen ”hankkia” lapsia, joka ajettin läpi varsin kevytmielisesti unohtaen joskus muissa asioissa niin korkea kynnys eli lasten oikeudet ja lapsensuojelulain piiriin kuuluvat seikat.

  Mennäkseni vielä taistelussa huumeita vastaan kaikkein suurin este on yhteiskunta itse ja varsinkin sitä hallitsevat poliittiset päättäjät, jotka tekevät valtion taloudellisia päätöksiä, jotka ovat olleet jo vuosikymmeniä ”leikkaus talkoita”, joissa pää hyveenä on ollut menojen vähentäminen kautta linjan ja varsinkin kaikesta sellaisesta, jotka kansalaisten hyvinvoinnin kannalta ovat sitä ”perus leipää”. Jos ja Kun hallitus ei lisää poliisille suunnattuja määrärahoja vaan niitä pienennetään joka vuosi niin, että poliisivirkoja vähennetään ei silloin lain valvonnalla ole määrärahoja taistella esim. huumerikollisuutta vastaan. Kaikkinainen rikollisuuden ja väärinkäytösten torjuntaa voidaan pitää lähes maanpuolustuksellisena kysymyksenä, mutta sitä ei todellisuudessa koeta sen kummemmaksi asiaksi kuin mitään muutakaan hetken päiväperhoksi noussutta kysymystä, joka saa muutaman 10 miljoonaa vain siksi, että poliitikot pasteeraavat ja tekevät moraali poseerausta sananmukaisesti halvalla.

  Viimeiseksi se ensimmäinen syy Suomen kaikkinaiseen kurimukseen on EU! Jota voi verrata aivan täydestä syystä pahemmaksi maatamme kohdanneeksi katastrofiksi kuin WWII päättäneet kaksi atomipommia Japaniin Hiroshimaan ja Nagasagiin.
  Vertaus on suolainen, mutta nämä kaksi kauheaa pommia tekivät sen fyysisen ja henkisen pahansa siinä missä konventionaaliset pommit esim. Saksan Dredsenissä. Jonka jälkeen alkoi hiljainen toipuminen ja nousu jaloilleen yhä järkytystä tuntien, mutta yhtä kaikki maailma ja maa planeetta on aina ollut aikojen alusta sen loppuun koettelemusten ja kärsimysten paikka ihmisen historiassa. Ja lopulta aina ihmisen suurin älyllisten pyrintöjen kiinnostuksen kohde on kehittää yhä tuhovoimaisempia ja tehokkaampia aseita. Ja useat lääketieteelliset innovaatiot ovat syntyneet sotakentillä tai osana armeijan ”elinkelpoisuuden” säilyttämiseksi ja ylläpitämiseksi sotakentillä aina haavoittuneiden hoitoon aina logistiikkaa myöten.

  Reply
 • 9.11.2018 at 18:31
  Permalink

  Rajatarkastukset käyttöön ja asiattomat ulos maasta. Myös schengen sopimus jäihin.
  Kaikki vapaata liikkuvuuta kannattavat ovat huumebisneksessä mukana ja/tai vok-bisneksessä.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.