Sipilä ja Juncker juonivat Euroopan tulevaisuutta?

Pääministeri Juha Sipilä ja Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker tapasivat 8. marraskuuta Helsingissä. He kävivät keskustelun EU:n kehittämisestä ja sen tulevaisuuden haasteista ja keskustelivat myös Suomen prioriteeteista komission tulevaan viisivuotisohjelmaan sekä Suomen tulevasta EU-puheenjohtajakaudesta.

Juha Sipilän ja Jean-Claude Junckerin keskusteluissa esille nousi muun muassa EU:n toimet muuttoliikkeeseen vastaamiseksi sekä kansainvälisen kaupan kysymykset ja EU:n sisämarkkinoiden kehittäminen.

– Muuttoliikkeen osalta meidän tulee ennen kaikkea keskittyä juurisyiden hoitoon ja yhteistyöhön lähtömaiden kanssa. Tarvitsemme myös tehokkaampaa EU:n ulkorajojen valvontaa ja näin ollen EU:n yhteisen turvapaikkajärjestelmän uudistamista. Suomi on puheenjohtajakaudellaan sitoutunut etsimään ratkaisuja muuttoliikkeen haasteisiin käytännön läheisellä ja ratkaisuhakuisella otteella, totesi Sipilä.

Sipilä ja Juncker olivat yhtä mieltä siitä, että sääntöpohjaisen kansainvälisen kaupankäyntijärjestelmän vahvistamisen tulee olla jatkossakin EU:n kauppapolitiikan prioriteetteja.

– EU:lla täytyy olla jatkossakin vahva rooli maailman kauppajärjestö WTO:n uudistamisessa. Yhtä lailla meidän tulee pyrkiä sitouttamaan myös Yhdysvallat ja Kiina tähän prosessiin, sanoi Sipilä.

Sipilä ja Juncker keskustelivat lisäksi myös EU:n puolustusyhteistyön kehittämisestä sekä hybridiuhkiin varautumisesta, brexit-neuvottelujen tilanteesta, EU:n ja Afrikan yhteistyöstä, ilmastokysymyksistä ja EU:n tulevasta rahoituskehyksestä.

Junckerin lisäksi Sipilä tapasi 8. marraskuuta myös Bulgarian pääministerin Boyko Borisovin. Tapaamiset olivat osa Suomen EU-puheenjohtajakautta pohjustavien tapaamistensa sarjaa. Sipilä tulee tapaamaan kaikki EU-maiden päämiehet ennen Suomen EU-puheenjohtajakauden alkamista.

Tallenne pääministeri Sipilän ja Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Junckerin tiedotustilaisuudesta katsottavissa: vn.fi/live.

Lähde: Valtioneuvoston viestintäosasto

12 thoughts on “Sipilä ja Juncker juonivat Euroopan tulevaisuutta?

 • 8.11.2018 at 20:26
  Permalink

  ”Kaksipa huijaria aivotonta Suomesta ja Luxemburgista” RALLAL-LEI!

  Sipilä ja Jucker Suomessa! Miksi en ole kuullut mitään poikkeustilasta tai kriisinhallintajoukkojen marssi saappaiden ääntä katukiveystä vasten?
  Toinen on täysin pihalla ja toinen nauraa tyhjää tyhmää naurua. Mille? Katastrofille tietenkin, jota kutsutaan EU:ksi.
  Mieleen tulee väistämättä Ohukainen ja Paksukainen tuon legendaarinen koomikkopari, jolloin huumori oli hyvällä maulla tuotettua ja todellisten alan nerojen käsialaa.
  Mutta kuvituskuvan pellet eivät yllä lähellekään karkeasti loukkaamani kaksikon tasolle, vaan ovat karmeimpana esimerkkinä siitä, millaiseksi on maailma muuttunut ja mennyt, sillä niin vähäidellä järjenjuoksulla on kokonaista Eurooppaa johdettu ettei sillä saisi edes panostajan virkaa.

  Reply
 • 8.11.2018 at 20:50
  Permalink

  Lyhtypylvään koristeita molemmat nilkit.

  Reply
 • 8.11.2018 at 20:50
  Permalink

  kaks saatanan pelleä jauhamassa paskaa.. kenkää molemmille

  Reply
 • 8.11.2018 at 21:41
  Permalink

  ”Miksi emme kapinoineet 35 vuotta sitten, kun he ottivat koulumme pois meiltä ja alkoivat muuttaa niitä monirotuisiksi viidakoiksi? Miksi emme heittäneet niitä kaikkia ulos maasta 50 vuotta sitten, sen sijaan, että sallimme heidän käyttää meitä tykinruokana sodassa Euroopan alistamiseksi?

  Ja miksi emme heränneet kolme vuotta sitten, kun he alkoivat viedä aseitamme? Miksi emme nousseet ylös oikeutetun raivon vallassa ja raahanneet näitä ylimielisiä muukalaisia silloin kaduille ja viiltäneet heidän kurkkujaan auki? Miksi emme paahtaneet heitä rovioilla jokaisessa Amerikan kadunkulmassa? Miksi emme tehneet loppua tästä oksettavasta ja ikuisesti koppavasta klaanista, tästä Idän viemäreistä nousseesta vitsauksesta sen sijaan, että lammasmaisesti annoimme aseistariisua itsemme?

  Vastaus on yksinkertainen. Me olisimme kapinoineet jos kaikki se, mihin meidät on alistettu viimeisten 50 vuoden aikana, olisi yritetty tehdä kerralla. Mutta kun kahleet jotka sitovat meitä pakotettiin päällemme vähitellen, lenkki lenkiltä, me alistuimme.

  Yhden yksittäisen lenkin lisääminen kahleeseen ei ollut ikinä tarpeeksi iso asia, jotta olisimme nostaneet isomman metelin. Aina vaikutti helpommalta – ja turvallisemmalta – seurata vain mukana. Ja mitä pidemmälle menimme, sen helpommalta tuntui mennä vielä yksi askel pidemmälle.

  Yksi asia, jonka historioitsijat saavat päättää – jos kukaan meidän rodustamme selviää hengissä kirjoittamaan historiaa tästä aikakaudesta – on harkinnan ja epähuomion suhteellinen tärkeys meidän muuttamisessamme vapaiden ihmisten yhteiskunnasta laumaksi ihmiskarjaa.

  Eli toisin sanoen, voimmeko oikeutetusti syyttää kaikesta tapahtuneesta tarkoituksellista kumousta, toteutettuna kontrolloidun median viheliäisellä propagandalla, kouluilla, kirkoilla ja valtiolla? Vai pitääkö meidän laittaa suuri osa häpeästä mitään huomaamattomuuteen, rappioon – hengellisesti tylsistyttävään elämäntapaan, johon länsimaiset ihmiset ovat sallineet itsensä vajota 1900-luvulla?

  Todennäköisesti nämä kaksi asiaa ovat kietoutuneet yhteen ja on erittäin vaikeaa syyttää vain toista niistä. Aivopesu on tehnyt rappeutumisesta meille hyväksyttävämpää, ja rappeutuneisuus on tehnyt meistä sallivampia aivopesun suhteen. Joka tapauksessa, olemme nyt liian lähellä puita nähdäksemme metsää kovin selvästi.

  Mutta yksi asia, joka on melko selvä, on se, että tässä on kyseessä paljon enemmän kuin vapautemme. Jos Järjestö epäonnistuu tehtävässään nyt, menetämme kaiken – historiamme, perintömme, kaiken sen veren, uhraukset ja tuhansien vuosien ylöspäinponnistelun. Vihollinen, jota vastaan taistelemme, tähtää täysillä olemassaolomme rodullisen perustan tuhoamiseen.

  Millään selityksellä epäonnistumisellemme ei tule olemaan merkitystä, koska sitä tulee olemaan kuulemassa vain välinpitämättömien mulattizombien kuhiseva lauma. Ei tule olemaan valkoisia muistamassa meitä – saatikka syyttämässä meitä heikkoudestamme tai antamassa anteeksi meille typeryyttämme.”

  Reply
  • 8.11.2018 at 22:04
   Permalink

   10/10 tekstiä. Ei mitään lisättävää.

   Reply
 • 8.11.2018 at 22:34
  Permalink

  Juncker hoippuu kolmen promillen iskias vaivoissa ja Sipilää naurattaa kun voi ostaa palkkio rahoilla uuden lentokoneen, kun kohta 62 miljoonainen murjaani lauma läpsyttelee Suomessa.

  Reply
 • 8.11.2018 at 23:55
  Permalink

  Molemmat ovat laskevan auringon ratsastajia.

  Reply
 • 9.11.2018 at 06:32
  Permalink

  Kuinka tämä 5-vuotis-suunnitelma kuulostaakaan Neuvostoliitolta ? Tilastoissa kaikki näytti hyvältä, koska tilastoja vääristeltin.

  Suomi on petoksilla; askel askeleelta viety lähemmäs keskusjohdettua järjestelmää, jossa pieniltä ihmisiltä kerätään omaisuus pois, jotta heidät voidaan ORJUUTTAA !

  Tämä oli näkyvissä jo 2005; jolloin jätin Valtakunnansyyttäjänvirastoon SYYTEILMOITUKSEN lainsäädännöllisen syrjinnän lopettamiseksi … asian käsittelyn estäminen LAITTOMIN keinoin ( asian kirjaaminen diaariin 8 kuukautta; jotta laki ehdittiin VALTIOPETOKSELLA muutta ) suisti Suomen anarkiaan; virkamiesanarkiaan.

  Tätä Suomen todellista tilaa on peitelty mm. seuraavilla viranomaispäätöksillä: Eoa 876/2/05 ( salattu 20.12 2007 asti poliisilla ei ole oikeutta suorittaa esitutkintaa kansalaisen sille ilmoittamassa presidentin- ja ministerinvastuuasiassa; lahjomalla Kansainvälinen rikostuomioistuin toimivallattomaksi näissä Suomen virkakunnan rikoksissa: He 55/2007 ja sitä seurannut ”sopimus”: Suomi MAKSAA ja pitää Ruanda-oikeudenkäynnin ja Kansainvälinen rikostuomioistuin tulee toimivallattomaksi käsittelemään Suomea koskevia yksittäistapauksia.

  Myös EIT on jo osa Suomen lainsäädännöllisen syrjinnän peittelyjärjestelmää ( Eoa kanlsiapäätös 1350/4/08 … 99 % Suomen tapauksista seulotaan pois käsittelystä.

  Ilman näitä edellämanittuja toimia seuraavaa valtiopetosta ei olisi voitu suorittaa: Suomen ”perustuslain” 118 § … kansalaisten kokemat ihmisoikeusloukkaukset … syyteoikeutta ei kuitenkaan ole mikäli syyte perustuslain mukaan on käsiteltävä Valatakunnanoikeudessa. ( julkinen lakitietoknata Finnlex… ei yhtään artikkelia ”lehdistössä” tästä asiasta ? ).

  Ja kansan omaisuuden keräämien pois ”lainsäädännöllä”: Iltalehti 7.4. 2012 ”Eduskunnassa muhii miljardikaappaus”. Yli lain salliman perityt tasoitusvastuurahat aiotaan kaapata. ( suomeksi varatsaa noin 3 miljardia euroa ”lailla 444/2012”. )

  Edellämanittujen JULKISTEN asioiden julkistamisen estämiseksi tarvittiin ”vakoilulaki” TIEDON KULUN ESTÄMISEKSI:

  Olen koska tahansa valmis todistamaan PL 118 §:n valtiopetoksellisuudesta 9.12. 2005 jättämäni Syyteilmoituksen pohjalta Valtakunnanoikeudessa lainsäädännöllisestä syrjinnästä Suomessa .

  Mutta PL 118 § on ensin saatava kaikkien kansalaisten tietoon ja julistettava pätemättömäksi syrjivanä ”lakina”.

  archive.is/kimmoleaks.fi … jos linkki ei toimi tiedon salaamista harrastaa valtiovalta; joka ei halua rikostensa paljastuvan ennen ”vaaleja”…viitteitä kolmissa vaaleissa vaalivilpistä on… Suomen oikeusjärjestelmä ei suostu käsittelemään !

  Reply
  • 9.11.2018 at 13:35
   Permalink

   Eräs petos, jonka Sipilä & Co koettaa tehdä sekä Suomen kansan että eduskunnan selän takana:

   ”Tšekki liittyy Yhdysvaltojen, Unkarin, Itävallan ja Australian kanssa samaan rintamaan ja aikoo jättää YK:n GCM-siirtolaisuussopimuksen allekirjoittamatta Marokossa joulukuussa.

   [ulkoministeri Tomas] Petříčeki lisäsi, että “emme pidä epäselvästä erosta laittomien ja laillisten maahanmuuttajien välillä sosiaalisten oikeuksien näkökulmasta. CSSD ymmärtää tšekkiläisen yleisön mielialat ja hallituksen on kuunneltava niitä.”
   https://www.kansalainen.fi/tsekin-tasavalta-ei-allekirjoita-ykn-gcm-siirtolaisuussopimusta/

   Kuunteleeko Sipilä & Co tässäkin asiassa Brysseliä vai Suomen kansaa, jolle hän tosiasiallisesti on virkavalansakin vannonut?

   ”Perussuomalaiset vaativat kyselytunnilla YK:n GCM-siirtolaissopimuksen tuomista avoimeen keskusteluun ja eduskunnan päätettäväksi. Hallituksen on tarkoitus allekirjoittaa sopimus Suomen puolesta YK:n kokouksessa joulukuussa.

   Kansanedustaja Laura Huhtasaari muistutti sopimuksen vaikutuksista Suomen kyvylle hoitaa itsenäistä maahanmuuttopolitiikkaa. Huhtasaari varoitti, että sopimuksessa on tarkoitus tehdä laittomasta siirtolaisuudesta laillista ja sitoa kaikkien sopimusmaiden käsiä niin, ettei kiristyksiä voisi tehdä.

   – Sopimus tyrmää täysin turvapaikanhakijoiden säilöönoton. Sopimuksen ulkopuolelle jäävät ainakin, Yhdysvallat, Itävalta, Puola, Tšekki ja Unkari – mahdollisesti myös Australia ja Tanska.

   – Kunnioittaako hallitus demokratiaa ja tuo asian eduskunnan täysistunnon käsittelyyn kuten perussuomalaiset sitä vaativat? kysyi Huhtasaari.” – https://www.kansalainen.fi/perussuomalaiset-kyselytunnilla-ykn-gcm-siirtolaisuussopimus-on-tuotava-eduskunnan-paatettavaksi/

   Reply
 • 9.11.2018 at 11:49
  Permalink

  Sipilän sänkiposkea on nyt vähän ikävämpi puristella. Eli itse asiaan jää enemmän aikaa. Maapallosta pitäisi saada yksi suuri hikipaja eli Global Corporation eikä aikaa ennen fyysistä maailmanloppua ole yhtään liikaa.

  Reply
 • 9.11.2018 at 12:50
  Permalink

  Ilmeisesti Sipilä suostuu keskustelemaan myös juopuneiden kanssa, toisin kuin Salvini.
  Siitä Sipilän lentokoneesta; täytyyhän olla varma pääsy pakoon, jos vaikka suomalaiset heräisivät ja huomaisivat tämän massiivisen kusetuksen.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.