Love Sport -yhtyeen jäsenille tuomio kunnianloukkauksesta – ”Rasisti!”

Vantaan käräjäoikeus on tuominnut tällä viikolla kaksi Love Sport -yhtyeen jäsentä kunnianloukkauksesta. Kun vanhempi mieshenkilö kuvasi heidän julkista esiintymistään yleisessä tilaisuudessa, hän sai yhtyeen jäsenet kuumenemaan huolella.

Videokuvaaja Pertti Nykänen oli kuvaamassa suorana Love Sport -yhtyeen ilmaiskeikkaa heinäkuun lopulla, kun yhtyeen jäsenet yhtäkkiä alkoivat lämmetä hänen läsnäolostaan.

Yksi yhtyeen jäsenistä kuumeni jopa niin paljon, että hän juoksi Nykäsen luokse ja vaati häntä lopettamaan kuvaamisen. Yhtye solvasi Nykästä rasistiksi.

– Paikalle sitten tuli nopeasti useampia vartijoita, joilta kysyttyäni ihmettelivät laulajan käytöstä. Yleisöönkin kuuluvat totesivat, että olin vaan kuvannut. Ja ei pidä sitäkään unohtaa, että nimitteli minua rasistiksi. Tämä sitten johti siihen, että orkesteri lopetti soittamisen, selvitti Nykänen tapausta heinäkuussa.

MV-lehti raportoi tapauksesta.

Vantaan käräjäoikeudenkäynnin mukaan asianomistaja Pertti Nykänen on kertonut kuvanneensa useita julkisia tapahtumia ja mielenosoituksia. Hän on kiistänyt olevansa poliittinen toimija. Nykänen ei ole myöskään rasisti.

Vantaan käräjäoikeus päätti, että Love Sport -yhtyeen ”Max Mäkisenä” esiintyvä Aki Pohjankyrö on syyllistynyt  kunnianloukkaukseen, vaikka Pohjankyrö selitteli oikeudenkäynnissä, että ”rasisti ei ole nykyisin loukkaava sana”.

Saman yhtyeen Teemu Tanner syyllistyi myös kunnianloukkaukseen ja vetosi Pohjankyrön todisteluun.

– Rikoslain 24 luvun 9 §:n 1 kohdan mukaan kunnianloukkaukseen syyllistyy henkilö, joka esittää toisesta valheellisen tiedon tai vihjauksen siten, että teko on omiaan aiheuttamaan vahinkoa tai kärsimystä loukatulle tai tähän kohdistuvaa halveksuntaa. Saman pykälän 2 kohdan mukaan kunnianloukkaukseen syyllistyy myös henkilö, joka muuten kuin 1 kohdassa tarkoitetulla tavalla halventaa toista, kertovat oikeudenkäynnin asiakirjat.

– Lainkohdassa on kyse epäkunnioituksen osoittamisesta toiselle henkilölle esimerkiksi haukkumasanoja käyttämällä. Käytetyt ilmaisut voivat olla sinänsä tosia mutta tekijän tarkoitus on ollut ilmaisua käyttämällä tahallaan halventaa toista tai tekijä on ainakin pitänyt toisen halvennetuksi joutumista varsin todennäköisenä seurauksena.

– Lisäksi hän [Pohjankyrö] on kehottanut Nykästä painumaan helvettiin. Videotallenne osoittaa Pohjankyrön käyttäytyneen tavalla, mikä osoittaa hänen tarkoituksensa olleen halventaa Nykästä henkilönä, eikä kyse ole ollut vain Nykäsen edustaman aatteen kritisoinnista. Halventamistarkoitus ilmenee myös siitä, että Pohjankyrö on rasisti-sanan yhteydessä käyttänyt Nykäsestä muitakin ilmaisuja kuten ääliö ja pelle. Pohjankyrön menettelyä ei voida pitää hyväksyttävänä riippumatta siitä, olisiko Nykästä mahdollisesti pidettävä poliittisena tms. toimijana ottaen huomioon halventamisen laatu ja ilmaisutapa, mitä ei voida pitää hyväksyttävä kritiikkinä.

– Videotallenteesta ei ole pääteltävissä Nykäsen myöskään provosoineen tilannetta tavalla, millä olisi vaikutusta Pohjankyrön rangaistusvastuun kannalta.

Aki Pohjankyrö määrättiin maksamaan Nykäselle kunnianloukkauksen aiheuttamasta henkisestä kärsimyksestä 300 euroa. Lisäksi hänelle määrättiin maksettavaksi 15 päiväsakkoa eli 435 euroa.

Teemu Tanner velvoitettiin myös korvaamaan asianomistaja Nykäselle kunnianloukkauksen aiheuttamasta henkisestä kärsimyksestä 300 euroa ja lisäksi 15 päiväsakkoa, mikä hänen kohdallaan merkitsee 300 euroa.

Lähde: Pertti Nykänen / VK.com

11 thoughts on “Love Sport -yhtyeen jäsenille tuomio kunnianloukkauksesta – ”Rasisti!”

 • 3.10.2018 at 17:54
  Permalink

  ”… ”rasisti ei ole nykyisin loukkaava sana”.

  Niin ja kukonaskel edellisestä…: Poliittinen murha ei ole enää henkirikos!

  Reply
 • 3.10.2018 at 19:00
  Permalink

  Melko pärsaukisia rämpyttelijöitä. 🙂

  Reply
 • 3.10.2018 at 19:02
  Permalink

  Kerrankin oikeus toimi oikeuden mukaisesti.
  Tapaus kertoo kaiken vihervasemmistolaisista ja heidän taipumuksestaan agressiiviseen käytökseen. Lukinkalvon alaisesta urinaalisesta absessiosta kärsivä laulaja kehtasi rähjätä vanhalle ja harmittomalle striimaajalle.
  Yhtyeen nimikin on suorastaan vastakohta käytökselle.

  Reply
  • 3.10.2018 at 19:28
   Permalink

   Onko vain säännön vahvistava poikkeus?

   Reply
  • 3.10.2018 at 19:51
   Permalink

   Olihan Neuvostoliitollakin vain rauhanohjuksia..

   Reply
 • 3.10.2018 at 19:29
  Permalink

  Suvaitsevaiset käyttävät sanaa rasismi halutessaan mitätöidä muita ihmisiä ja leimata heitä. He käyttävät sanaa siksi, että pitävät sanaa kunniaa loukkaavana.

  Ihme sinänsä, että nämä itseään muita parempina pitävät saivat tuomion.

  Reply
 • 4.10.2018 at 01:20
  Permalink

  Uskoni oikeusvaltioon saattaa tämän seurauksena ajatuksen palautua.

  Demla tuomarit pitäisi kuitenkin pistää kaikki välittömästi vaihtoon. Ideologiseen äärijärjestöön kuuluvat tuomarit eivät nauti asemansa edellyttämää luottamusta eikä heidän puolueettomuuteensa väkivaltaisen salaseuran jäseninä voida luottaa. Niinistön ja ylimmän oikeusvalvojan pitäisi toimia nopeasti.

  Reply
 • 4.10.2018 at 06:26
  Permalink

  Eikös tuo Tanner ollut TV2 Sohvaperunat ohjelmassa ? Niin no Ylen valikoimia hahmoja yllättäen..

  Reply
  • 4.10.2018 at 12:08
   Permalink

   YLE-Pravdassa piiri pieni pyörii. Ohjelmissa esiintyvät ”satunnaiset” henkilöt ovat toimittajien tuttuja ja samalla aatemaailmalla mädätettyjä, ja ”uutis”-lähetysten haastatteluissakin kadulta löytyy ”tavallisena kaduntallajana” ihan sattumalta tunnettuja vihervasemmistolaisia mokuttajia agendoineen joita sitten esitellään ”tavallisen kansan mielipiteinä”.

   Oksettava Derkkumedia.

   Reply
 • 4.10.2018 at 19:26
  Permalink

  Nykänen ei ole muka poliittinen toimija, vaikka on äärioikeistolaisen reformin ehdokkaana.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.