Ruotsissa aletaan kouluttaa hoitajia somalin kielellä

Alvestan kunta alkaa kouluttaa lähihoitajia heidän omalla kielellään, somaliksi.

Alvestan kunnan toimijat ovat päättäneet alkaa kouluttaa lähihoitajia somaliksi. Koulutus kestää kolme vuotta, ja ensimmäisen vuoden aikana koulutuskieli on pääosin somalin kieli. Kun koulutus etenee, ruotsin kieltä aletaan käyttää yhä enemmän. Kolmantena vuonna koulutuskieli on pääosin ruotsi.

– Tässä on uutta se, että nyt panostetaan yhtä aikaa koulutukseen ja kielen oppimiseen – niitä tehdään rinnakkain, kertoo projektipäällikkö Amr Sheikh Dayeb.

Samantapaista koulutusta on jo menossa toista vuotta arabiaksi. Toiveena on, että kouluttautujat työllistyisivät nopeasti.

– Kun koulutusta tarjotaan kotikielellä, luulen, että opit menevät paremmin perille. Tämä on paljon parempaa opiskelijoille. Heidän on helpompaa ymmärtää ja syventää tietojaan, sanoo opettaja Najma Mohammad.

Lähde: SVT Nyheter

Aiheeseen liittyvää:

10 thoughts on “Ruotsissa aletaan kouluttaa hoitajia somalin kielellä

 • 3.10.2018 at 19:23
  Permalink

  Ruotsalaiset vaikeuttavat somalien sopeutumista ruotsalaiseen yhteiskuntaan tinkimällä ruotsin kielen osaamisvaatimuksista.

  Asiasta toiseen. Mikä on se ihmetekijä, joka saa länsimaiset ihmiset pokkuroimaan MENA-maiden asukkaiden edessä ja palvelemaan heitä.

  Reply
 • 3.10.2018 at 19:31
  Permalink

  ”sanoo opettaja Najma Mohammad.”

  Tarpeeksi sanottu.

  Reply
 • 3.10.2018 at 20:17
  Permalink

  Ei mene kauaa kun somali on Ruotsin virallinen kieli ja ruotsinkielen puhuminen on laitonta vihapuhetta.

  Reply
 • 3.10.2018 at 20:24
  Permalink

  Maailman parantamisen kannalta olisi tärkeämpää, että somalin kieli tulisi pakolliseksi Ruotsin parlamentissa. Ehdokkailta vaadittaisiin kielikoe ja vähintään kymmenen vuoden oleskelu Somaliassa.

  Tämän seurauksena ruotsalainen poliittinen kulttuuri ja lainsäädäntö alkaisi levitä Somaliassa kulovalkean tavoin. Ja eipä aikaakaan, kun Somalia jo avaisi rajansa ja sosiaaliturvan kaikille Afrikan asukkaille, erityisesti Etelä-Afrikan kristityille valkoisille.

  Ja Eurooppa pelastuu!

  Reply
 • 4.10.2018 at 06:05
  Permalink

  Ruotsalaisten sairaaloiden henkilökunnan on myös opeteltava somalian kieli, muu rakaisu on rasimia. Myös potilaiden on vastattava somaliaksi. Tässä ajankuvaa Ruotsin kansankodin tulevaisuudesta.

  Reply
 • 4.10.2018 at 09:38
  Permalink

  Ai lähihoitajiksi somalit nuo työtävieroksuvat ämmänmärännöt.Hukkaan heitettyä rahaa,koulutaa nyt yhtään mihinkään loisimaan tottuneita parasiitteja…

  Reply
 • 4.10.2018 at 13:01
  Permalink

  Kaikkihan sen tietävä mikä se näiden kieli on. Toisaalta hoitokin on lähellä..

  Reply
 • 4.10.2018 at 17:42
  Permalink

  Tämän kehitystrendin loppupäässä häämöttää tilanne, jossa kaikki Ruotsin sosiaali- ja terveydenhuollon asiaakkaat ovat somalinkielisiä.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.