JHL ja SuPer valmistautumassa poliittiseen työtaisteluun irtisanomissuojan heikennyksen vuoksi

Julkisten- ja hyvinvointialojen liitto JHL on ilmoittanut valmistautuvansa poliittiseen työtaisteluun hallituksen suunnittelemia irtisanomissuojan heikennyksiä vastaan. Tiedotteensa mukaan liitto on nostanut järjestöllistä valmiuttaan ja tarkempi sotasuunnitelma julkaistaan parin viikon kuluttua.

– Liitto lähtee poliittiseen työtaisteluun, koska hallitus on jälleen kerran heikentämässä työntekijän asemaa. Hallitus haluaa helpottaa irtisanomista yrityksissä, joissa on töissä korkeintaan 20 henkeä. Asiantuntijoiden mukaan muutos ei paranna työllisyyttä. Sen sijaan se voi olla ensi askel kohti irtisanomissuojan laajempaa purkamista, näkee JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine ja jatkaa…

– Kukaan ei ole turvassa työehtojen romuttamiselta. Heikompi irtisanomissuoja saattaa jatkossa koskea kaikkia työntekijöitä yrityksen koosta riippumatta.

JHL perustelee pelkojaan ja valmistautumistaan sillä, että se näkee hallituksen murentaneen työväestön asemaa useaan otteeseen hallituskauden aikana ja nostaa esiin esimerkiksi viime vuonna nähdyt 200 miljoonan euron työttömyysturvan leikkaukset sekä aktiivimallin, joka on leikannut toimeentuloa jopa 150 000 ihmiseltä.

Myöskin toinen sote-alan ammattiliitto, lähi- ja perushoitajien SuPer on ilmoittanut ryhtyvänsä samansuuntaisiin toimiin, mikäli hallitus päättää suunnitelmiensa mukaisesti heikentää irtisanomissuojaa.

– SuPer ei voi hyväksyä työnantajalle tarjottavaa mahdollisuutta irtisanoa työntekijöitä kevyin perustein, SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola sanoo.

SuPeriin kuuluu 90 000 sosiaali- ja terveysalan sekä kasvatusalan koulutettua ammattilaista, jotka työskentelevät julkisella ja yksityisellä sektorilla.

Lähde: JHL

Päivitetty klo 12:44 – Lisätty SuPerin kanta.

12 thoughts on “JHL ja SuPer valmistautumassa poliittiseen työtaisteluun irtisanomissuojan heikennyksen vuoksi

 • 12.9.2018 at 10:39
  Permalink

  Eikö se globalismi nyt kelpaakaan, jota työntekijäjärjestöt ovat olleet tukemassa ”äitinsä” SDP:n kanssa huutamalla haittamaahanmuuton puolesta asemoitumalla älämölöjen ja neekereiden ”kummiksi” antamalla heille kaikki mahdolliset sosiaaliset edut kaikilla herkuilla ja täyden rikosoikeuksellisen koskemattomuuden eli nk. ”diplomaatti passin” vielä tietysti poliisin suomalla täydellisellä suojelulla vastineena siitä, että nuo tarpeita täynnä olevat tarpeettomat ihmisen kuvatukset antavat äänensä jokaisissa valtiollisissa vaaleissa, joka täten paljastaa sosialistien ”humanismin” olevan perin raadollista sorttia olevaa ”inhimillisyyttä. Työläisten ”muka” etuja ajavat ammattiliitot ovat vouhottaneet haittamaahanmuuton ”tarpeellisuudesta” ja ”välttämättömyydestä” sekä tietenkään unohtamatta ”humanismia”, jota tuo murha kultti on toitottanut keihäänkärkenä puolueohjelmissaan, jonka laatu on kuitenkin sitä sorttia, että kaikki Afrikan savikylät ja arabien asiat ovat etusijalla toisin kuin suomalaisten joiden osana on vain maksaa sosiaalidemokraattista eli korkeaa veroa jokaisesta neulastakin, jonka löydät heinäsuovasta.

  Reply
  • 12.9.2018 at 12:00
   Permalink

   Niinpä ja saatanallisen korkeat vuokrat ovat myös ammattiliittojen ja SDP:n aikaan saama tilanne. Yhtä kaikki järki on karannut kaikkien osapuolien päästä Koiviston konklaavin räjäytettyä hulluuden valloilleen.

   Reply
 • 12.9.2018 at 17:24
  Permalink

  SDP eikä vasemmisto muutenkaan ole ollut hallitusvastuussa vuoden 2003 jälkeen, eikä ole tehnyt päätöksiä niin maahanmuutosta, vuokrista kuin muustakaan työelämään liittyvistä asioista. Kyllä kaikki heikennykset työelämään on erityisesti Sipilän aiheuttamia. Eikä työttömyyden väheneminen, jota tosiassa ei kovin paljon ole edes tapahtunut, ole Sipilän, vaan suhdanteiden ansiota.

  Vasemmisto ei ole koskaan kannattanut globaalikapitalismia, kyllä sen puolen hoitavat porvaripuolueet ja suuryritykset. Jostakin syystä tietyt tahot tahallaan yrittävät sysätä globalismin kannattamisen vasemmiston vastuulle, eihän se pidä paikkaansa.

  P.S. Nykysuomi on asiallisin nk. vaihtoehtomedioista, vaikkei ihan puolueettomalta vaikutakaan. Kannattaa jatkaa samalla linjalla.

  Reply
  • 12.9.2018 at 19:00
   Permalink

   Paavo Lipposen rakkain asia oli EU ja globalismi, josta ensin mainittua hän kuvasi ”sosialidemokraattiseksi projektiksi” tarkoittaen tuolloin 1990-luvulla valtaa Euroopassa pitäneisiin sosiaalidemokraattisiin hallituksiin. Paavo Lipposen ollessa pääministerinä pahat kielet tiesivät kertoa, että hän on itse asiassa kokoomukselainen, mutta vain muuten SDP:n jäsenkirja taskussa. Joka tapauksessa Lipponen edusti tosiasiallisesti demareissa oikeaa laitaa ja sellaista hänen johtamiensa hallitusten tosiasiallinen politiikka olikin. SDP on aina kannattanut nk. pakolaisten yltiöpäistä ja kritiikitöntä lapioimista Suomeen samaan malliin kuin muutkin pohjoismaat tekivät 1970- ja 1980-luvulla. Kaikein haukutuin ja vihatuin vasemmiston taholta oli muuan Eila Kännö, joka piti siitä huolen, ettei edes russakakaan livahtanut Suomeen vetämään niitä runsaita etuja, joita jo tuolloin ”korkeinta humanismia” kannattavia vasemmistopuolueita oli sydäntä kaikkein lähinnä, koska tuo aatesuunta vannoo internationalismin nimeen, joka ei nakkaa paskaakaan Suomesta kansallisvaltiona ja kaikkein vähiten valkoisesta Suomesta. Toki Suomen säilymisessä vähän kiinnostavana vaihtoehtona ”maailmanmatkaajien” taholta oli se historiallinen tosiseikka, että Suomen naapuri oli kommunistinen Neuvostoliitto, jonka ulkomaalaiset odottivat hotkaisevan Suomen tuossa tuokiossa ilman mitään maailman poliittista kriisiäkin. Eli Neuvostokommunismi ei sävähdyttänyt ja ”pääseminen” ”Neuvostokansojen suuren perheeseen” ainakaan muita kuin kotoisia änkyrä-kommunisteja ja vasemman laidan demareita, jotka tekivät kerkeästi itseään tykö päästäkseen irti Väinö Tannerin (1881-1966) tokaisusta Josif Stalinille ennen Talvisotaa v. 1939 käydyissä neuvotteluissa J. K. Paasikiven kanssa (1870-1956), joita käytiin Suomen ja Neuvostoliiton välisistä ”konkreettisista asioista”, että hän on ”Menševikki” saamatta kuitenkaan Stalinilta mitään vastausta tuohon ”avaukseen”, mutta tuo edellä mainittu poliittinen ryhmä Venäjällä oli bolsevikkien verivihollinen, joka kannatti ”laimeampaa” tietä sosialismiin kuin bolsevikit, joille murhatyöt ja pidikkeetön anarkia tuntuivat olevan jopa tärkeämpää kuin koko mokoma vallankumous, mutta joka tapauksessa nämä kaksi ”asiaa” ympättyä yhteen kompaktiksi paketiksi Vladimir Leninin silitellessä varsin tyytyväisenä kissaa sylissään, jota kaiketi silitteli enemmän kuin emäntäänsä, joka oli ”ajan syömä”, mutta olihan Adolf Hitlerkin vegaani.
   Pohjoismainen korkea verotus on pohjoismaissa hallitsevien sosiaalidemokraattien rakkain ajatus äärettömän byrokratian ja pienyrittäjien kuristamisen kanssa, joka perustuu pelkästään pahansuopaiseen kateuteen ja vihaan yrittäjiä kohtaan ”luokkana”, joka ainoastaan ”riistää” työtätekeviä työläisiä pelkästä sadismissaan mikä punaisten kannalta katsottuna porvarille vielä tärkeämpää kuin se, että yritys tuottaa voittoa ja näin tuloa ”suurelle saatanalle”. Suomi on vieläkin sosialistien ja kommunistien jäljiltä Euroopan yrittäjä vihamielisin maa, jossa suurin tavoite on kaataa verottajan ja poliisin taholta elinvoimainen ja voittoisa yritys. Syyksi yksin riittää se, että yrityksellä näyttää menevän ”liian” hyvin eli konkreettisesti pihaan kertyy erilaisia ”öky-esineitä”, joita läpeensä kateutta täynnä olevat suomi-peräiset naapurit kihisevät vihreinä ja tästä useinkin nimettömästä ”vihjeestä” käynnistyy operaatio, joka ei jätä kiveä kiven päälle tuosta yrityksestä ja tätä juhlitaan suurena voittona yökausia pämpäten sitä ”kaadettua saalista” eli lypsävää lehmää, joka tuottaa loppujen lopuksi vähäisen kerta potin mitä lahtiin laittamalla siitä saatiin. ”Bonuksena” päälle tuo ”kansanvihollinen” saattaa vielä tappaa perheensä ja itsensä rupisella tavalla kun elämä ja yritys vietiin alta tekemällä hänestä epäonnistuja, jota mitään enempää ei voi toinen suomalainen rakastaa kuin , jopa ”maalinauhan” kireydellä kilpaillen ensimmäisestä syntyvästä suoraa huutoa huuvasta lapsesta kätilöopiston ”tilannehuoneessa”.
   Toinen demareiden pää vihan kohde on talonpojat eli maanviljelijät, jotka ovat saaneet tuta sitä oikeaa vihapuhetta kyldyyri ”runoilijan” Arvo Salon taholta lauselmalla ”Tapa talonpoika päivässä!!!” -sloganilla, joka taas osoitti sen syvän hengen heimolaisuuden islamin kanssa, joka myöskin samanlaisena murhakulttina mieltää ”parhaimman” opposition ja eri mieltä olevat ”vastavallankumoukselliset” ”tarjoiltuna ”kylmänä”. Suomen vahingollisimpia presidenttejä olivat Mauno Koivisto (Sdp) 12-vee, Martti Ahtisaari 6-vee ja Tarja Halonen 12-vee, joka ent. heilansa Erkki Tuomiojan kanssa teki tuhojaan Suomen ulkopolitiikassa ja pilasi Suomen sisäpoliittisen ilmapiirin jakamalla Suomen kansan ”oikeisiin” ja ”väärin” heidän mielipiteidensä sekä yhteiskunnallisten poliittisten pyrkimystensä perusteella asettamalla ne paitsioon ja aina niiden kannattajia myöten, johon heillä (kannattajilla) oli ja on täysi Suomen perustuslaillinen oikeus ja jopa kohtuus. Mutta tätähän ei tarvitse ihmetellä, sillä Tarja Halonen vieraillessaan Kiinassa antoi lausunnon, jossa hän kehui Kiinan ihmisoikeustilannetta, mikä aiheutti pienoisen kansainvälisen kohahduksen, joka johti siihen, että presidentti joutui ottamaan hieman ”sanojaan takaisin” julkisesti, mutta tuskin hänen henkilökohtainen mielipide siitä muuttunut miksikään. Sillon ja yhä vielä tänä päivänäkin hieman elämää nähneiden tuoreahkossa muistissa on Tiananmenin aukion verilöyly v. 1989 kesäkuun alussa, jossa Kiinan hallitus armeijoineen tukahdutti väkivaltaisesti opiskelijamielenosoitukset, joissa vaadittiin demokratiaa ja vapaanpaa ilmapiiriä yhteiskunnassa lehdistönvapauksineen.

   Reply
   • 12.9.2018 at 21:18
    Permalink

    Totta että Lipponen on aika oikeistolainen minunkin mielestäni. Mutta ”sateenkaari” hallituksessa oli myös kokoomus. En ole kuitenkaan samaa mieltä yrittäjyydestä kanssasi. Olen ollut yli 20v yrittäjä ja silti vasemmistolainen. Katsos kun oikeistopuolueet kannattavat ja tukevat vain suuriyrityksiä sekä globalisaatiota, joka on kurjistanut meitä pieniä firmoja Suomessa. Tosin en ihan ymmärtänyt pointtiasi; oletko nyt siis sitä mieltä, että vasemmisto kannattaa yhtaikaa globaalikapitalismia ja samanaikaisesti kurittavat yrittäjiä, vaikka Lipponen oli oikeistolainen? Vähän outo yhtälö, enkä näe sitä loogisena…
    Halonen kävi Kiinassa 2011 eli 29 vuotta Tianenmenin tapahtumien jälkeen ja totesi Kiinan ihmisoikeuksien kehittyneen. Kyllä ne varmaan siinä ajassa olivat oikeastikin kehittyneet! Eipä siitäkään lausunnosta tosiaan pidetty. Kiina oli kuitenkin jo silloin tärkeä kauppakumppani ja suomalaiset suuryritykset siirsivät tuotantoaan sinne. Kapitalismissa kun moraali on kuitenkin siellä pääoman tuoton puolella, eikä ihmiset ja työntekijät ole se pääasia.
    Minun pointtini oli, ettei vasemmistolla ole voinut olla vaikutusta hallituksen päätöksiin, koska he eivät ole hallitusvastuussa olleet. Miten ihmeessä sdp olisi voinut vaikuttaa 15 vuoden porvarihallitusten aikaan; eivät ole! Suomessa, toisin kuin Kiinassa, eduskunnan enemmistö tekee päätökset.
    Minä olen ihmisten puolella, globaalikapitalismia vastaan, pienyrittäjä, isänmaan puolesta viimeiseen saakka!

    Reply
    • 13.9.2018 at 21:18
     Permalink

     Viimeisen kirjoittamasi lauseen allekirjoitan täysin. Nämä ajat sisältävät latausta ja Suomea sekä sen kansaa viedään kuin pässiä narussa. Parhaana esimerkkinä tästä on Unkarin saama kohtelu EU:ssa syystä, että se suojelee maatansa, kansaansa, uskontoaan ja kulttuuriaan. Ja ennen kaikkea tyttöjään ja naisiaan. Suomessa sen sijaan sisäministeri Jouni Mykkänen, KOK sai ”idean” ja antaa irakilaisten viranomaisten jakaa passeja elintasopakolaisille pois heitettyjen tilalle millä mahdollistetaan kokoomuksen märän unen toteutuminen ”halpatyövoimasta”, joka polkee suomalaisen työläisen ja käsillään työtä tekevän ”pikku-porvarin” palkkoja alimpaan helvettiin siten, että heillä ei ole mitään mahdollisuutta kilpailla suomalaisella kustannus tasolla tietenkin ”ulkomaalaisia” sossusta annettavine ”subventioin”, joita samoja hakemaan erehtynyttä suomalaista näytetään ovea.
     Jo nyt rakennusala ja pääkaupunkiseudun raksatyömaat kuhisevat virolaisia ja muista baltian maista tulleista ”höystettynä” vielä ent. Itä-Euroopan maiden työmiehillä, joista eräskin puolalainen asui maakuopassa ulkomaalaisen vuokrafirman ”hellä kätisyyden” suomalla oikeudella. Suomalaiset rakennusfirmat eivät näin tarvitse maksaa sosiaalisivukuluja puhumattakaan suomalaisten työehtosopimusten säätämiä palkkoja rakennusmiehille. Niinpä näillä työmailla ei enää suomen sanaa kuule, vaan porukka on kuin Baabelin tornin rakentajia, jotka eivät edes ymmärrä toistensa kieltä, sillä kuka alemman sosiaalisen luokan vähän koulutettu ihminen osaa englantia kun on vielä entisestä itä-blokista kyse, jolloin oli päinvastoin hyvä ettei kansa osannut ”vahingollista” englantia vaan venäjää.
     Nk. ”halpatyövoimalla” tehtyä työn ”hedelmää” ja sen seuraamuksia näkee parhaiten joka-ainoa päivä LiveLeak.com:ssa, jossa huonolla ammattitaidolla tehdyt rakennukset ja tiilimuurit kaatuvat yksinkertaisesti kadulla pahaa aavistamattomien jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden päälle haudaten heidät alleen, joka merkitsee joko kuolemaa tai vakavaa vammautumista. Oma lukunsa ovat erilaisten työkoneiden käyttäjät esim. kaivurin kuljettajat, jotka aikaansaavat todellisia katastrofeja siitä yksinkertaisesta syystä, että ovat täysin ammattitaidottomia ja kokemattomia käyttämään ”hullujussia”.
     Halpatyövoima on kallista säästämistä ja matalantason teollistuneiden maiden riiston tuomista Suomeen ja Eurooppaan. Eli juuri sen mitä vastaan työväenliike on ansiokkaasti ja täydestä syystä vastaan taistellut Suomessa ja pohjoismaissa onnistuen juurimaan sen pois viime vuosisadan alun kurjuudesta kehittäen työsuojelua ja 8 tunnin työpäivää. Toki osaltaan kurjat työolosuhteet olivat tuon vielä Euroopassakin vaikuttaneen kehittymättömyyden ajankuva öljylamppuineen ja vielä työnantajan ylivoimaisesta yksinvaltaisesta asemasta työväestöön nähden kautta maailman. Toki nykyaika mahdollistaa kaiken sen ”ylellisyyden”, jota ennen ei ollut. Mutta nyt Herran vuonna 2018 ollaan tietoisesti kääntämässä ajan pyörää taaksepäin ainoastaan vain globalistisen kapitalistisen kyltymättömän ja loppumattoman ahneuden takia luomalla olosuhteet, jotka tuovat takaisin Ison-Britannian kaivosmiesten 12-tuntiset työajat, sortuvat tunnelit, likaiset pimeät lihasvoimalla tehtävät raskaat tyolosuhteet ja lopulta hiilipölystä täynnä keuhkot, jotka lopettivat tuon raatajan elämän keskimäärin 40-vuotiaana. Palkka tästä raatamisesta on muutama penny tunnilta tai urakkapalkka, josta ei voinut muuta sanoa kuin ”haista paska” -valuuttaa. Ja jos pomolle jotain mainitsi, lähtöpassit tulivat heti tai ruoska viuhu tavalla, joka ei erottanut tätä ihmisparkaa Egyptin pyramidien rakentajisa tuumaakaan.

     Reply
  • 13.9.2018 at 18:40
   Permalink

   Oskari Seltti:
   Lipponen osallistui viiteen Bilderberg-kokoukseen kuuntelemassa ohjeistusta ja otaksuttavasti myös sellaisilta globaalikapitalismia puhtaimmillaan edustavilta Bilderberg-sisäpiiriläisiltä ja ihmiskunnan arkkivihollisilta kuten Rockefeller ja kasaarijuutalainen johtava sionisti Rotschild, joka orjuuttaa hallitsemallaan velkaponzi-imperiumilla vähintäänkin läntistä maailmaa.

   Suomi on kytketty Rotschildin velkahuijaus-rahajärjestelmään euron avulla.
   ”Suomen talous- ja integraatiopolitiikan veteraani Pekka Korpinen kuvaa uutuuskirjassaan, miten Paavo Lipposen hallitus harhautti Suomen yllättäen euroon. Se oli virhe, joka Korpisen mukaan haittaa Suomen taloutta – ja ennemmin uhkaa kuin takaa turvallisuutta.”, https://www.is.fi/taloussanomat/porssiuutiset/art-2000005113442.html

   P.Lipponen kuuluu Suomen historian vasemmistopoliitikkojen raskaaseen sarjaan joten ”Vasemmisto ei ole koskaan kannattanut globaalikapitalismia” vai kuinka Oskari Seltti?!

   NYKY-kokoomuksessa eli KANSATTOMASSA kokoomuksessa valtaapitävät maanpetturit ovat samoin globaalikapitalistien ja näiden luomuksen EU-diktatuurin vailla omaa tahtoa olevia korruptoituja nukkeja.

   Kepun Sipilää kuvastaa hyvin Seura-lehden artikkeli:

   ”Seuran selvitys: Juha Sipilästä tuli miljonääri valtion tuella ja härskeillä tutunkaupoilla”,
   https://seura.fi/asiat/seuran-selvitys-juha-sipilasta-tuli-miljonaari-valtion-tuella-ja-harskeilla-tutunkaupoilla/

   Reply
 • 13.9.2018 at 05:22
  Permalink

  Jos tuo laki astuu voimaan, pienet yritykset tuskin saavat osaavaa työvoimaa. Kuka menee yritykseen töihin kun ei voi tietää milloin pomo potkaisee perseelle kun suhdanteet hieman heikkenevät. Varsinkin aikana kun on sitä työvoimapulaa, sanovat. Keikkaa tekeville opiskelijoille ne kyllä kelpaavat mutta se motivaatio voi olla sitä sun tätä.

  Reply
 • 13.9.2018 at 10:12
  Permalink

  Tutkimuslaitos: Suomen pitkäaikaistyöttömyyden lasku on ”tilastopuhdistus”

  KOTIMAA
  |
  TYÖTTÖMYYS
  Pellervon taloustutkimus PTT panee kovat piippuun, kun tutkimuslaitos arvioi kriittisesti Suomen pitkäaikaistyöttömyyden kehitystä. Tutkimuslaitoksen mukaan pitkäaikaistyöttömyyden lasku johtunee tilastopuhdistuksista, ei pitkäaikaistyöttömien työllistymisestä.
  PTT:n mukaan viimeaikainen hyvä työllisyyskehitys ja työttömyyden aleneminen on näkynyt lähinnä vain ansio- ja peruspäivärahaa saavien määrässä, kun molempien määrä laski 11 prosenttia vuonna 2017 ja tänä vuonna heinäkuussa vähennystä oli viime vuoteen verrattuna 16 prosenttia.

  ”Sen sijaan työttömyysajalta työmarkkinatukea saavien määrä kääntyi laskuun vasta vuoden 2017 lopulla ja tämän vuoden heinäkuuhun mennessä saajien määrä oli laskenut kahdeksan prosenttia eli selvästi vähemmän kuin ansiotukea saaneiden määrä”, PTT toteaa.

  suomen valtamedia on erimieltä
  koska hallitus niin vaatii heidän uutioimaan näistä asioista vatsinkin yle hallituksen kätyri
  erikista kun unkaria sytetään vastamedioden sensuurista valtion media valjastamista hallituksen äänitorveksi

  kun suomi ei poikea siitä asiasta milään tavalla

  EU n meppien kaksinais moralismia *tämän asian* puiteissa ja huolella

  hehän ovat itse umpi korruptoituneita *oman maansa* vihatuja poliitikkoja suurimaksi osaksi

  george sorosin lahjomia löysiä kanoja ja kukkoja

  kuten jyrki katainen
  tällä suomessa vihattu maanpetturiin verrattu –ex poliitikko
  EU ssa palkkiovirasaan suuri herra joka sa päätää euroopan kohtalosta näillä imartelevilla

  meriiteilään meitä kohtaan olesan pääministeri
  tuhoten suomalaisten elämän laatua bryselistä käsin lisää

  t*ällä järjetömällä poliitisella akendalanssa*

  E n tajua kun ihmiset eivät ymmärrä

  *Millaisia oman maansa poliitisia petturi hylkiöitä Eu ta johtaa SUOJATYÖPAIKOISAAN *

  Reply
 • 14.9.2018 at 00:01
  Permalink

  Juha Sipilän ja PettUri Urpon kansanpetturi-hallitus onnistui sensuroimaan kuukauden ajan arvostetun tiedelehden Lancetin tutkimuksen jossa Suomen terveydenhuolto todettiin maailman parhaaksi ja kilpailukykyisemmäksi. Täytyy ihmetellä miksi Yle ja muu valtamedia oli kuukauden hiljaa tästä arvostetun tiedelehden Lancetin tutkimuksesta juuri silloin kuin vääntö Sotesta oli kovinta.

  ”Suomen terveydenhuolto on maailman laadukkainta ja kustannustehokkainta, kertoo kansainvälinen tutkimus. Lancet-tiedelehdessä julkaistusta tutkimuksesta tiedottaa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS.

  Tutkimuksen mukaan Suomen julkisesti rahoitettu terveydenhuolto on laatunsa ja saatavuutensa osalta maailman paras yhdessä Islannin, Norjan, Alankomaiden, Luxemburgin, Sveitsin ja Australian kanssa.”

  https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201806272201038935_u0.shtml

  Reply
 • 14.9.2018 at 12:06
  Permalink

  Super ei saa mitään positiivista aikaiseksi. Ei ole saanut ennenkään eikä saa nytkään.

  Silloin aikoinaan Superin neuvottelija oli se lihava nainen. Superille tarjottiin 3%-yksikön suuruista palkankorotusta ja sen jälkeen 1.5%-yksikköä kolmelle vuodelle. Lakkojen ja kolme kuukautta kestäneiden neuvoteluiden jälkeen tämä lihava nainen ”voitti” 0.5% palkankorotuksella/vuosi. Hitto mikä lehmä.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.