Ulkoministeriö myy Suomi-kuvaa – Tuo Suomeen nuoria toimittajia mm. Keniasta ja Thaimaasta

Ulkoministeriö järjestää nuorille ulkomaalaisille toimittajille suunnatun ”thisisFINLAND Foreign Correspondents’ Programme” -koulutusohjelman 6.−24. elokuuta 2018. Ohjelmassa 16 kansainvälistä toimittajaa ja mediavaikuttajaa tutustuu Suomeen ja suomalaiseen yhteiskuntaan kolmen viikon ajan.

Vuodesta 1990 järjestetyn ohjelman puitteissa Suomessa on lähes kolmen vuosikymmenen aikana vieraillut yli 400 nuorta toimittajaa 64:stä eri maasta. Ohjelma on osa ulkoministeriön mukaan osa sen tekemää maakuvatyötä ja merkittävä investointi tulevaisuuden mediasuhteisiin. Ministeriö kertoo tavoitteena olevan nuorten toimittajien ja muiden mediavaikuttajien kiinnostuksen ja sitoutuneisuuden kasvattaminen Suomea kohtaan siten, että maakuvatyön kannalta tärkeällä edustustoverkostolla on Suomen-ystäviä keskeisissä vaikuttajatehtävissä myös median puolella. Toki ulkoministeriön projekti helpottaa myöskin nimenomaan tietyn laisen maakuvan luomista myös ulkomailla.

Osallistujia perehdytetään ohjelman avulla Suomen historiaan, politiikkaan, talouteen, kulttuuriin ja muihin ajankohtaisiin kysymyksiin. Ohjelmaan sisältyy yhteistyössä kaupunkien kanssa toteutettavat vierailut Espooseen, Lappeenrantaan ja Porvooseen sekä suomalaisessa perheessä vietetty viikonloppu.

Helsingin kaupunki ja Helsingin yliopisto järjestävät osallistujille omaa ohjelmaansa omina päivinään. Lisäksi Helsingin Sanomat, Hufvudstadsbladet, Kauppalehti, MTV, STT ja Yleisradio järjestävät toimittajille päivän mittaisen työharjoittelun ohjelman aikana, joten laaja kuva Suomesta on taattu ja kotiinviemisinä harjoittelijoilla on varmasti monipuolinen ja virallisesti täysin oikea kuva maastamme. Tämän lisäksi toimittajat tapaavat ohjelman aikana Suomen poliittista johtoa, mukaan lukien ulkoministeri Timo Soinin.

Osallistujat ovat 24–29-vuotiaita, ja heidät valittiin ohjelmaan noin 1 800 hakijan joukosta. Tänä vuonna ohjelman osallistujat tulevat Euroopan ulkopuolelta, osin melko eksoottisista  paikoista. Osallistujat valikoituivat seuraavista maista: Brasilia, Egypti, Etelä-Afrikka, Etelä-Korea, Intia, Japani, Kenia, Kiina, Kolumbia, Libanon, Meksiko, Nigeria, Peru, Singapore, Thaimaa, Yhdysvallat.

Lähde: Ulkoministeriö

9 thoughts on “Ulkoministeriö myy Suomi-kuvaa – Tuo Suomeen nuoria toimittajia mm. Keniasta ja Thaimaasta

 • 6.8.2018 at 10:21
  Permalink

  Ehkä jokunen näistä toimittajista hakee turvapaikkaa Suomesta.

  Reply
 • 6.8.2018 at 10:41
  Permalink

  Ulkomaalaisia nulikoita perehdytetään suomalaisuuteen ja sen historiaan. Miksi? Eihän noita arvoja saa itse suomalaiset noudattaa millääntavoin saatika vaalia niitä puhumalla tai käytännön teoin, joka konkretisoi isänmaallisia arvoja kunnioittamalla sen pyhiä asioita, jotka ilmentävät suomalaisuutta vähintäinkin 100-vuoden ajalta ellei kauempaakin.
  On suoranainen häpeä polkea isänmaallisuutta ja suomalaisuutta maanrakoon tuntematta sitä masentavaa surua, mitä tuo kunniaton suhtautuminen aiheuttaa jo harvalukuisten sotaveteraaniemme keskuudessa, joista suuri osa on antanut henkensä, nuoruutensa, terveytensä ja aikansa puolustaessaan tätä maata kahdessa sodassa yhteistyössä tuolloin isänmaallisten ja viisaiden poliittisten johtajiemme avustuksella, joiden paskatonissakin on enemmän miestä ja vastuunkantoa kuin nykyisten lokin peräpään pläjäysten kohdalla voi sanoa, koska nuo tämän päivän tuhon suurlähettiläät kumartavat vain omaa hyväänsä ja EU:n kultaista vasikkaa kuvitellen olevansa isännilleen jonkin arvoisia ja nauttivansa arvostusta tuosta matalamielisyydestä sukiessaan Angela Merkelin turkkia kuin reesusapinat liehakoivat alfauroksen ympärillä säilyäkseen puremilta ja selkäsaunoilta, joiden syynä on vain se, että kyseinen kädellinen ei ole minkään arvoinen laumassa vaan toimittaa nyrkkeilysäkin virkaa. Mutta nuo suomalaiset maanpetturit tulevat pettymään karvaasti, sillä kun heidät on käytetty loppuun kuin poltettu savuke. Liiskataan heidät kantapään alle katukiveykseen vielä pyörättäen varmaksi vakuudeksi ettei kipinääkään jää edes jäljelle todisteeksi siitä kunniattomasta työstä, jota tuo petturi poliitikko on tehnyt itse saatanalle.
  Mutta kuten wanha suomalainen sananlasku tietää sen oivasti kertoa: ”Ahneella on paskainen loppu!!!”

  Reply
  • 6.8.2018 at 14:57
   Permalink

   Suomea johtavat sionisti-globalisteja ja näiden luomusta EU-diktatuuria kumartavat, sielunsa pirulle myyneet maanpetturit.

   Reply
 • 6.8.2018 at 10:42
  Permalink

  Surkeaa toimitusta!

  Pistäkää nyt brkl nämä muualta kaivetut ja muiden tekemät tekstit selvästi eroon omistanne. Edes lainausmerkkien sisään. Ne OVAT kaksi eri asiaa, lainaus ja lainatun (mahdollinen) arviointi. Lukiessa on hyvin ikävää huomata 1. tai 2. kappaleen kohdalla ettei tämä nyt kyllä ole toimittajan kynästä.

  Pohtia myös voi, mikä arvo on tällaisella »uutisella». Ministeriön sivustolta kopioitu teksti. Mikä on NS-kontribuutio — otsikko? :b

  Reply
  • 6.8.2018 at 17:41
   Permalink

   Ainahan uutisen mikä on täällä voi lukea sieltä virallisesta paikkaa mikä on kerta ilmoitettu, tässä tapauksessa: ”Ulkoministeriö” .. vai onko sieltäkin liian vaikea lukea uutisia?

   Reply
  • 7.8.2018 at 11:04
   Permalink

   Pahoittelemme sitä, että olet pahoittanut mielesi tästä. Toki kyseisen uutisen voi käydä lukemassa ilman NS:n kontribuutiotakin esimerkiksi ulkoministeriön sivuilta, aivan kuten poliisitiedotteetkin voi lukea poliisin sivulta, tosin ilman mahdollista lisäinformaatiota tai muuta vastaavaa. Ministeriöt ja valtion virastot ylipäätään tarjoavat uutissisältöä käytännössä ilmaiseksi, joten nekin uutiset saa sieltä täysin suodattamattomana ja ylipäätään kaikkine oheislässytyksineen. Myöskin ulkomaan uutisia voi käydä lukemassa Independentistä, Expressistä, Expressenistä, CNN:ltä, NBC:ltä, Fria Tideristä, The Guardianista, Sputnikista, RT:stä tai vaikka Huffington Postista, mikäli Nykysuomen toimitus ei ole tarpeeksi asiallinen tai laadukas. Myöskin kansainväliset uutistoimistot, kuten AFP, AP ja Reuters tarjoavat varsin pitkiä ja seikkaperäisiä artikkeleita luettavaksi täysin ilmaiseksi, kaikkine olennaisuuksineen ja epäolennaisuuksineen. Kirjoitusvirheineen ja muineen. Sitten tietenkin kannattaa seurata twitteriä, facebookia, youtubea ja VK:ta, jotta saa ihmisten kommentit ja politiikan silmäätekevien lausahdukset luettua.

   Mikä on tällaisen uutisen arvo, kysyt toki oikeutetusti… Arvo on se, että se löytyy yhdestä paikasta ja toisinaan myöskin oheen löydetyn lisätiedon muodossa. Tässä tapauksessa sellaista ei ollut tarjota, sillä kyseessä ei ollut kovinkaan merkittävä uutinen, vaan kuriositeetti ulkoministeriön toiminnasta.

   Kiitos palautteestanne ja toivottavasti löydätte tulevaisuudessa mielekkäämpää sisältöä julkaisusta.

   T: Nimim. ”Surkea toimittaja”

   Reply
 • 6.8.2018 at 11:14
  Permalink

  Valhe leviää maailmalle valemedioden toimesta takinkääntäjä Soini etunenässä. Saiko Soini uudet ohjeet jesuiittajärjestöltä uhkausten kera, nehän ajaa globlismia ja yleisuskontoa jota johtaisi Paavi? Hillotolppa ei riitä selitykseksi Soinin toiminnalle. Varokaa.

  Reply
 • 6.8.2018 at 12:33
  Permalink

  Suomea tehdään tunnetuksi ja Suomea valmistellaan massiivisiin matusiirtoihin. Kansalta ei lupaa kysytä. Peli menee vielä kovaksi näissä sisäisissä siiroissa. Kovapalkkaisia palkkivirkoja luvattu ”vastalahjaksi”kuten mister käteiselle aikanaan kun törsäsi veronmaksajien rahoja helvetinmoisia summia mm. kreikkaan.

  Reply
 • 7.8.2018 at 12:10
  Permalink

  Timo voisi myydä persettään, mutta ei taitaisi käydä kaupaksi edes tuolla.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.