Poliisi evakuoinut asukkaita maastopalon tieltä Pyhärannassa – Osa viranomaisten käskyistä huolimatta palannut

Poliisi on evakuoinut Pyhärannan maastopalon alueelta tähän mennessä noin 50 ihmistä. Evakuoiduista on pidetty kirjaa ja heihin ollaan oltu yhteydessä vielä jälkikäteen. Poliisi kertoo osan evakuoiduista ihmisistä päässeen välttämättömistä syistä käymään pelastustoimen johdon luvalla ja poliisin saattamana kotonaan, mutta huomauttaa, että kiinteistöille voi palata vasta pelastustöitä johtavan viranomaisen näin ilmoitettua.

Poliisin tietoon on tullut, että evakuoituja henkilöitä on kuitenkin palannut oleskelemaan kiinteistölleen, ilmeisesti omin päin, huhujen, tai sosiaalisessa mediassa liikkuneiden virheellisten tietojen perusteella. Evakuointi perustuu käskyyn, joka perustuu pelastustoimen johdon poliisin kanssa tekemään riskiarvioon.

Evakuoinnit on tehty paloalueen läheltä. Sammutustöihin tarvittava raskas liikenne, vesihuolto ja matalalta tapahtuva lentosammutustoiminta kulkevat evakuoitujen kiinteistöjen alueilla, joten alueella oleskelu ei siksikään ole turvallista. Poliisi korostaa, että kaiken toiminnan tarkoituksena on turvata ensisijaisesti ihmisten turvallisuus.

Lähde: Poliisi

 

6 thoughts on “Poliisi evakuoinut asukkaita maastopalon tieltä Pyhärannassa – Osa viranomaisten käskyistä huolimatta palannut

 • 20.7.2018 at 17:19
  Permalink

  No jos tönö ei ole vaarassa ja sähköt sekä vedet tulee niin miksei menisi putsailemaan ja tuulettelemaan paikkoja. Varsinkin palomiehet luulevat usein olevansa jumalasta seuraavia, ylöspäin. Ja ne tuhoaa kaiken tieltään, sellaisenkin jonka voisi säilyttää. Ehkä asukkaat kokivat olonsa turvalliseksi jos jo kerran palanut maasto ei enää savua.

  Reply
 • 20.7.2018 at 18:26
  Permalink

  No kukapa enää nykyään poliisin puhetta uskoo kun tuo jumalan asemassa ollut viranomainen valehtelee asiat päälaelleen siinä missä valtamedia.
  Ilmeisesti kyseessä oli nyt ”isänmaallinen” ja ”rasistienen maastopalo”.
  Jos kyseessä olisi ollut ”kuopiolaismiehen” sytyttämä maastopalo. Silloin ei tietenkään olisi ollut mitään syytä huoleen, vaikka maitoparta siitä olisi kärähtänyt tai peräti torppa jos toinenkin.

  Reply
  • 20.7.2018 at 22:52
   Permalink

   Totta. Kun politisoitunut poliisi on luopunut puolueettomuudestaan ja sen myötä uskottavuudestaan, niin suotta ovat ihmettelevinään sitä että auktoriteetti häviää. Mutta sehän on poliisiin soluttautuneiden viherkommunistien tarkoituskin, luotettaviksi koettujen valtarakennelmien rappioittaminen ja kaaoksen luominen.

   Nyt ja viimeistään nyt tarvittaisiin suursiivous.

   Reply
 • 20.7.2018 at 18:40
  Permalink

  Ehkä kaikki sammutustavat eivät välttämättä ole terveydelle hyväksi. Voi olla, että luvatta palannut ihminen siis aiheuttaa haittaa sammutustöille.

  Reply
 • 20.7.2018 at 21:16
  Permalink

  Tähän maastopaloon liittyy taas yksi valeuutinen; valtalehdissä on kerrottu onnettomuudesta jossa säiliöauto Y13 romuttui. Tämän väitetään tapahtuneen niin että matkalla tankkauspaikalta palopaikalle kuljettaja väisti peuraa ja ajoi ojaan. Kyseisillä reiteillä pystyy ajamaan korkeintaan 20 km/h, eikä auto voi mennä uutiskuvien mukaiseen kuntoon. Tosiasiassa säiliöauton kuljettaja oli useita tunteja aikaisemmin ilmoittanut ettei väsymykseltään pysty enää ajamaan. Hän ei kuitenkaan saanut vapautusta, vaan joutui ajamaan vielä pitkään. Lähdettyään kotimatkalle kuljettaja nukahti rattiin ja auto kaatui kulkusuunnassaan vasemmalle puolelle noin kahdeksankympin nopeudessa romuttuen täysin. Valehtelun syytä voi kysellä lehtien toimituksesta tai pelastuslaitokselta. Mä kysyin jo…

  Reply
  • 22.7.2018 at 06:27
   Permalink

   Sipilä ja orpo eivät lupaa apuja koska rahat menvät mm. matujen elättämiseen.Prioriteetit, prioriteetit ovat suomen kestävyysvajeen pelastus sanoo tehokasikko kuin yhdestä suusta.

   Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.