Suomen EU-ministerivaliokunta kannattaa Puolan vastaisia toimia EU:ssa

EU-ministerivaliokunta käsitteli kokouksessaan keskiviikkona 20. kesäkuuta oikeusvaltioperiaatetta useista näkökulmista sekä monivuotista rahoituskehystä koskevia neuvotteluja unionin yhteisen maatalouspolitiikan uudistamisen näkökulmasta. Kokouksessa käsitellyt asiat liittyvät vahvasti Puolan tilanteeseen, jossa EU:n jäsenvaltiot ovat vuorotellen syyttäneet sitä oikeusvaltioperiaatteen vajavaisesta noudattamisesta.

EU-ministerivaliokunta linjasi, että Puolan oikeusvaltiotilannetta koskien Suomi tukee neuvoston etenemistä EU-sopimuksen 7 artiklan mukaiseen Puolan kuulemiseen. Kyseistä artiklaa ei olla aiemmin käytetty EU-jäsenmaata vastaan. Neuvoston käsittelyssä olevan komission päätösehdotuksen mukaan on selvä vaara, että Puola loukkaa vakavasti oikeusvaltioperiaatetta. Puolaa on tarkoitus kuulla yleisten asioiden neuvostossa 26. kesäkuuta. Suomi arvioi jatkomenettelyn kuulemisen pohjalta.

EU-ministerivaliokunta käsitteli myös EU:n kehittämistoimia oikeusvaltioperiaatteen noudattamisen vahvistamiseksi. Lisäksi ministerivaliokunta linjasi, että Suomi suhtautuu myönteisesti ehdotukseen unionin talousarvion suojaamisesta tilanteissa, joissa jäsenvaltio noudattaa puutteellisesti oikeusvaltioperiaatetta. Ajatuksena on, että uuden menettelyn turvin EU-rahoitus voitaisiin tällaisissa tilanteissa keskeyttää tai sitä voitaisiin vähentää tai lykätä.

Lähde: Valtioneuvoston kanslia

24 thoughts on “Suomen EU-ministerivaliokunta kannattaa Puolan vastaisia toimia EU:ssa

 • 20.6.2018 at 14:28
  Permalink

  Suomi perää oikeusvaltioperiaatetta! HAH!

  Reply
  • 20.6.2018 at 15:13
   Permalink

   Suomesta varsinaiset fariseukset puolustamassa OIKEUSVALTIOTA!
   Pikku esimerkki suomalaisesta ”oikeusvaltiosta”:

   ”Koiviston konklaavi – SSP-sopimus ja muut salatut sopimukset

   Sopimuksella pankeille annettiin vapaat kädet poistaa yrityksiä markkinoilta ja sekä realisoida yritysten vakuudet. Lisäksi pankit saivat laittaa saatavansa valtion avoimeen pankkitukipiikkiin.

   Pankit poistivat markkinoilta 48 000 elinkelpoista yritystä ja aiheuttivat 500 000 ihmisen työttömyyden ja 280 000 henkilön ylivelkaantumisen. Kaikki eivät tätä kärsimystä kestäneet sillä 11 500 ihmistä teki itsemurhan.

   SSP-sopimuksessa Esko Ahon hallitus ja neljän pankin vastuulliset henkilöt sopivat toimialarationalisoinnista eli ylikapasiteetin poistosta. Pankeille annettiin lupa poistaa yrityksiä markkinoilta ja realisoida poistettavien yritysten omaisuus ja vakuudet. Lisäksi pankit saivat laittaa saatavansa hallituksen avoimeen pankkitukipiikkiin.
   Sen jälkeen saatavat myytiin ulkomaille ja ulkomainen perintätoimisto peri saatavia jo kolmanteen kertaan velallisilta täydestä arvosta heidän kuolemaansa asti ja vielä senkin jälkeen kuolinpesältä.
   Vakaan markan politiikka johti Suomen taloudelliseen katastrofiin…”

   http://kalajokinen.blogspot.com/2017/06/koiviston-konklaavi-ssp-sopimus-ja-muut.html

   Kauppat.toht. Heikki Urmas on eräässä kirjassaan sanonut, että hän sai asioista perillä olevalta taholta tietää, että M.Koivisto järjesti vahvan markan politiikallaan tarkoituksellisesti laman saadakseen demareille poliittista etua syyttämällä lamasta porvareita. Tosin lamasta tuli kuitenkin suunniteltua pahempi.

   Reply
 • 20.6.2018 at 16:21
  Permalink

  Miten Suomen edustajat kehtaavat, kun omassa maassa alkaa olemaan poliittisia vankeja ja sananvapautta rajoitetaan poliittisen poliisin avulla. Surullista, kun vetävät näin Suomen päälle Jumalan tuomiota mielistelemällä tuota kansillisvaltioita tuhoavaa saatanallista järjestelmää. Meillä on Kekkosen jälkeen ollut liuta kelvottomia maanpetturijohtajia voi voi Suomi parkaa, tästä tulee vielä todella kova hinta maksettavaksi.Kansan olisi pian aika kokoontua seurakuntiin huutamaan Kaikkivaltiasta apuun, ennenkuin on liian myöhäistä. Mikä ylimielisyys ja piittaamattomuus omasta kansasta! Hämmästyttävää.

  Reply
 • 20.6.2018 at 17:03
  Permalink

  Järkyttävää, että Suomi tekee tuollaista. Tosin kai se on jo selvää, että Suomi noudattaa enenevässä määrin islamilaista oikeusvaltiokäsitetta kun taas Puola on vielä länsimaisen sivistyksen puolella.

  Reply
 • 20.6.2018 at 17:39
  Permalink

  Mistä näille sais edes opposition?

  Reply
 • 20.6.2018 at 17:53
  Permalink

  ”Pikku” esimerkkinä Suomen ”perustuslain” 118 § …

  Kansalaisten kokemat ihmisoikeusloukkaukset … syyteoikeutta ei kuitenkaan ole mikäli syyte perustuslain mukaan on käsiteltävä Valtakunnanoikeudessa. ( julkinen lakitietokanta Finnlex )

  Suomi on myös lahjonut Kansainvälisen rikostuomioistuimen toimivallattomaksi PL 118 §:n mukaisissa asioissa . ( He 55/2007 ja 2008 allekirjoitettu ”sopimus” Suomi MAKSAA ja pitää Ruanda-oikeudenkäynnin ja Kansainvälinen rikostuomioistuin tulee toimivallattomaksi Suomea koskevissa ”yksittäistapauksissa”. )

  Kansainvälinen laki: mikäli jonkun maan laki / oikeusjärjestelmä on toimivallaton saa Kansainvälinen rikostuomioistuin toimivallan.

  PL 118 § tekee nipun tällaisia tapauksia mm. Koiviston konklaavi .

  Suomen virkamihete on oikeita pukkeja kaalimaan vartijoina .

  archive.is/kimmoleaks.fi ( ottakaa talteen ennen nettisensuurin iskemistä)

  Reply
 • 20.6.2018 at 18:40
  Permalink

  POXIT POXIT POXIT POXIT POXIT ja prtään HUXIT, TSEXIT, SLOXIT jne. jne.
  Komissio vetäköön ittensä pöntöstä alas!

  Reply
 • 20.6.2018 at 18:43
  Permalink

  Alas EU-mafian tyrannia ja diktatuuri!

  Reply
 • 20.6.2018 at 18:50
  Permalink

  Iskevät kätensä paskaan ja syvälle jos luulevat Itä-Euroopan maiden luopuvan itsenäisyydestään kun se vasta saatiin takaisin. Nyt hallitusta ohjaa virkamiehet, jotka ovat kokoomus-kepu opistosta. Orpon konklaavi vie ja lehmänkauppoja käydään.Kokoomus sai AY-liikkeen polvilleen ja vain lopullinen isku odottaa.Nakki Lindström on ollut hyvä apu, kun tuntee AY-liikkeen tavat. Palkkana hyvä lopuuelämän virka ja muhkea eläke.. Kepu saa…..

  Reply
 • 20.6.2018 at 19:04
  Permalink

  Näin Suomi hankkii itselleen lisää vihollisia… Eikö riittänyt se, että suhteet Venäjään ovat EUn myötävaikutuksella jäätyneet?

  Reply
 • 20.6.2018 at 19:14
  Permalink

  Tämähän on oikeasti vain ja ainoastaan populismia. Mitä tapahtuu jos Eu katkaisee rahoituksen esim.kaikilta niiltä mailta mitkä ei hyväksy taakanjakoa. Nämä maathan eroaa Eu:sta koska jos siitä on ainoastaan kuluja eikä mitään hyötyä, niin kuka sellaisessa diilissä pysyy. Eu tietää itsekin tuon ja siksi ovat täysin hampaattomia näitä maita vastaan. Toisekseen näitä vastustajia liittovaltio ajattelua kohtaan tulee koko ajan lisää. Wise maat 4 kpl ,itävalta ja viimeksi italia laittoi stopin Eu:n sanelupolitiikalle. Joku Britannia tais päättää häippästä jo.Taitaa joutua kohta Eu ottamaan lusikan käteen ja alkaa muuttamaan asennettaan mikäli meinaa pitää jäsenensä. Ruotsissa kuuluu ajatuksia Eu erosta ja monissa maissa pelätään puhua saati antaa kansan äänestää pysymisestä Eu:n kelkassa.

  Reply
  • 20.6.2018 at 19:24
   Permalink

   Merkel puhui tekopyhän näköisenä uutisissa siitä, että maahanmuutto on ongelma, johon täytyy löytää ratkaisu.

   Ihmettelen, kuinka tuo kehtaa? Eikös hän itse ollut pääpiruna järjestämässä tätä ongelmaa?

   Joten on hyvä nyt vaan, ja keksii myös ratkaisun.

   Ehkäpä tämä ongelma onkin se heinänkorsi, joka katkaisee EUn selän? Siinä tapauksessa voi sanoa, että asiasta löytyy jotain hyvääkin – tosin liian korkealla hinnalla.

   EUn on palattava takaisin kauppaliitoksi, niinkuin oli alkujaan tarkoituskin.

   Reply
 • 20.6.2018 at 20:10
  Permalink

  Ei kiva. Vahnaa ystävää ja sukulaiskansaa kohdella nyt noin.

  Reply
 • 20.6.2018 at 21:05
  Permalink

  Onko kyseessä joukko natseja jotka Johtajan käskystä Ribbentrop II -sopimuksen mukaan suunnittelevat Puolan jakoa ja miehitystä?
  Olen shokissa tai pöyristynyt!

  Reply
 • 20.6.2018 at 22:57
  Permalink

  Munaton ministerivaliokuntamme eu-päätöksenteon ytimessä. Häpeän tämmösiä munapäitä.

  Reply
 • 20.6.2018 at 23:05
  Permalink

  Toden totta, fariseukset ojentamassa puolalaisia:

  Jotta kansa ei huomaisi, minne ollaan menossa, niin EU-diktatuurista rakennetaan täydellistä poliisivaltiota pienten askelten taktiikalla:

  ”EU-parlamentin asettama ryhmä äänesti uudet Artikla 11 ja 13 -nettivalvontasäädökset voimaan!
  Netti muuttuu kriitikoiden mielestä uusien säädösten myötä täysin. Vapaan informaation jakamisen sijaan siitä tulee käyttäjien automatisoitu vakoilemis-alusta…”

  Koko artikkeli: https://mvlehti.net/2018/06/20/eu-parlamentin-asettama-ryhma-aanesti-uudet-artikla-11-ja-13-nettivalvontasaadokset-voimaan/

  Reply
 • 21.6.2018 at 03:44
  Permalink

  Irtisanoudun Puolan painostuksesta ja samantien KAIKESTA EU-ELIITIN PERSEENNUOLLENNASTA. Kait ne EUnukkien käskyt voisi välittää ilman näitä ompelukerhojakin missä pellet nyökyttelee hyväksyvästi joka helvetin idealle mitä EUnukit sattuvat milloinkin keksimään. Eiköhän nyt vaan reilusti tunnusteta ettei suomella ole pienintäkään mahdollisuutta vaikuttaa yhtään mihinkään mitä EU-mafia päättää toteuttaa. Lopetetaan ainakin se helvetin raivostuttava ”Suomi on päättävissä pöydissä” hokeminen ja muu jonninjoutava jargoni. Kukaan ei enää jaksa kuunnella kun aikuiset ihmiset valehtelee päivästä toiseen -nostakaa kokouspalkkiot ja pitäkää turpanne kiinni .

  -Kiitos-

  Reply
 • 21.6.2018 at 04:57
  Permalink

  Uutisessa olisi ollut järkeä jos olisi mainittu ketkä muodostavat kyseisen valiokunnan.
  https://valtioneuvosto.fi/sipilan-hallitus/ministerivaliokunnat

  Kokoonpano
  Pääministeri Juha Sipilä, puheenjohtaja
  Ulkoministeri Timo Soini
  Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolainen
  Puolustusministeri Jussi Niinistö
  Valtiovarainministeri Petteri Orpo
  Elinkeinoministeri Mika Lintilä
  Asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen

  Reply
  • 23.6.2018 at 09:29
   Permalink

   Eli kokoon on parsittu kaikki mulkut mitä Suomi päällään kantaa.

   Reply
 • 21.6.2018 at 05:54
  Permalink

  Millä tavalla Puola on noudattanut vajavaisesti oikeusvaltioperiaatetta? Sen sijaan Suomen Ministerivaliokunta kannattaa autoritäärisiä keinoja niin sisä-kuin ulkopolitiikassa. Sipilän ainoa metodi on ollut pakko sitä, pakko tätä ja rangaistuksen uhkaan perustuva politiikka kantasuomalaisia kohtaan. Sekö on ministerivaliokunan mielestä oikeusvaltioperiaatetta kunnioittavaa politiikkaa?

  Reply
 • 21.6.2018 at 06:28
  Permalink

  Suomessa soten avoimuus poistettiin hallituspuolueiden äänin valiokunnassa; kansa siis ei saa tietää mitä

  äänestämämme ”päättäjät” puuhailevat selkiemme takana !

  archive.is/kimmoleaks.fi …. asioita ei saada rikostutkintaan; mutta niitä esilletuova toimittaja (MV ) pidetään telkien takana.

  Suomi on jo saanut EIT;ssä ( suuren jaoston päätös tapaus Liisa Mariapori) tuomion; että sananvapausasioissa ei saa tuomita vankeusrangaistusta !

  Tuolloin valtio maksoi Mariaporille 60 000 euron korvaukset … kuinka suuret Ilja tulee sieltä saamaan ?

  Tässä Valtakunnansyyttäjänvirastoon tiedonanto; rikotte koko ajan lakia, kun ette aloita 9.12. 2005 jättämäni syyteilmoituksen rikostutkintaa. ( Pl 118 §:n mukainen tapaus ).

  Kun PL 118 § astui voimaan vasta 2011 !

  Alkuperäinen rikosilmoitus Suomen hallituksen jäsenten lainsäädännöllisistä ihmisoikeusloukkauksista ja virkamiesten virkarikoksista jätetty Porin poliisille jo 8.9. 2005 ….

  Pl 118 § siis on valtiopetos näidenkin rikosten tutkinnan estämiseksi.

  archive.is/kimmoleaks,fi

  Reply
 • 21.6.2018 at 12:52
  Permalink

  EU:n suunta on kohti täydellistä diktatuuria ja poliisivaltiota:

  ”EU-meppi Julia Reda vaatii EU:n nettivakoilulain pikaista uudelleen arviointia

  EU-parlamentin asettama ryhmä on äänestänyt lain puolesta tänään. Tämä tarkoittaa, että se on jo vaikea perua.
  EU on ottanut ison askeleen kohti totaalista mielipidevainoa ja nettisisällön kontrollointia äänestämällä artikkeli 13 -säädösten puolesta Parlamentin asettaman ryhmän toimesta. Vain harvoin peruuntuu mikään lakialoite, joka on edennyt näin pitkälle. ACTA-säädös oli yksi tällainen, mikä saatiin pysäytettyä. Seuraavaksi Artikla 13 -asia menee ennakkoäänestykseen parlamentissa ja lopullinen äänestys asiasta olisi ensi keväänä.

  Vain 25 henkilön ryhmä on siis pääsetty ”edustamaan” koko EU:n 500 000 000 kansalaista näin tärkeässä asiassa. Artikla 13 sai 15 puolustavaa ääntä ja 10 äänesti vastaan. Artikla 11 ”linkitysverosta” meni niukasti läpi tämän vaiheen; 13 puolesta ja 12 vastaan.

  Tietoisku: George Soros on Wikipedia-paljastuksen mukaan kirjoittanut, että nationalistien viestit pitää saada estettyä, mutta ”meidän viestit” pitää päästä läpi.

  Piraattipuolueen meppi Julia Reda vaatii kuitenkin näiden lakiehdotusten äänestämistä kumoon jo ensi kuussa. Julia Reda kertoo:

  Tämä säädös tulee tuhoamaan Internetin. Ihmisillä tulee olemaan vaikeuksia pelkästään uutisten kertomisessa toisilleen. En voi hyväksyä sitä, että ihmisiltä evätään normaali vuorovaikutus, jotta mediajätit voivat monopolisoida sisällöntarjonnan itselleen. Tulen haastamaan tämän päivän tuloksen ja vaadin että Euroopan Parlamentti äänestää asiasta jo ensi kuussa.

  Julia Reda kertoo lisää videollaan:…”

  https://mvlehti.net/2018/06/21/eu-meppi-julia-reda-vaatii-eun-nettivakoilulain-pikaista-uudelleen-arviointia/

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.