Yhdysvallat lähtee YK:n ihmisoikeusneuvostosta vahvaa kritiikkiä tarjoten

Yhdysvallat on ilmoittanut irtautuvansa YK:n ihmisoikeusneuvostosta. Lähtö on otettu valtiotasolla vastaan murheellisin mielin, mutta esimerkiksi Iso-Britannian ulkoministeri Boris Johnson tunnustaa, ettei neuvostoon valetuista virheistä ole päästy eroon.

2006 perustettu ihmisoikeusneuvosto sai toimia ensimmäiset vuotensa ilman Yhdysvaltoja sillä maan silloinen presidentti George W. Bush ei tahtonut liittää Yhdysvaltoja sen velvoitteiden ja sopimusten alaiseksi. Bushin seuraaja Barack Obama sen sijaan liitti maan osaksi neuvostoa.

Suurimmaksi ja lopulta Yhdysvaltojen eroamiseen johtaneeksi ongelmaksi tilanteessa näyttäisi muodostuneen Israel-kysymys. Yhdysvallat on tunnetusti Israelin puolella melkeinpä tilanteessa kuin tilanteessa ja neuvosto on tehnyt yli 70 Israelin vastaista päätöstä olemassaolonsa aikana. Yhdysvallat syyttääkin neuvostoa Israelin vastaisesta puolueellisuudesta.

Yhdysvallat on kuvannut neuvostoa ”poliittisen puolueellisuuden mätä-altaaksi” ja kritisoinut ihmisoikeusneuvostoa muutenkin kovalla kädellä. Maan YK-lähettiläs Nikki Haleyn mukaan ihmisoikeusneuvosto ”ei ole nimensä arvoinen” ja kuvaili sitä ”ihmisoikeuksien väärinkäyttäjien suojelijaksi”. Haley kertoo ettei päätöstä tehty kevyin perustein:

– Teimme kyseisen päätöksen, koska sitoutumisemme ei anna periksi niin paljon, että kuuluisimme tekopyhään ja omaa etuaan ajavaan järjestöön, joka tekee pilkkaa ihmisoikeuksista.”

Kuitenkaan maan jälleen liittymistä neuvostoon ei suljeta ulos.

Iso-Britannian ulkoministeri Boris Johnson pahoittelee Yhdysvaltojen poistumista, mutta tunnustaa, että neuvostossa on ongelmansa:

– Emme ole piilotelleet sitä tosiasiaa, että Iso-Britannia tahtoo nähdä uudistuksia neuvostossa, mutta me olemme sitoutuneet vahvistamaan neuvostoa sisältä päin.

Lähde: Telegraph

 

13 thoughts on “Yhdysvallat lähtee YK:n ihmisoikeusneuvostosta vahvaa kritiikkiä tarjoten

 • 20.6.2018 at 09:52
  Permalink

  Hyvä päätös.
  Koko ihmisoikeusneuvosto on kaksinaamainen roistosakki.

  Reply
  • 20.6.2018 at 11:48
   Permalink

   Tuo ”ihmisoikeusneuvosto” koostuu valtaosin maista, joilla itsellään ihmisoikeudet ovat miten sattuu. Sitten ne istuvat tuolla arvostellen toisia omien poliittisten himojensa mukaan, eikä sillä ole mitään tekemistä ihmisoikeuksien kanssa.

   Etenkään islamilaisilla mailla ei pitäisi mitään asiaa tuohon kerhoon. Hehän eivät tunnusta YK:n ihmisoikeussopimuksia, vaan ovat tehneet oman islamilaisen ihmisoikeusjulistuksensa. Eikä niissä maissa ole hajuakaan ihmisoikeuksista.

   Islamilaisille maille tuo on pelkkä poliittinen väline vallan merkeissä ja maailman islamisoimiseksi.

   Reply
 • 20.6.2018 at 10:21
  Permalink

  Eihän semmosta ihmisoikeus neuvostoa kannata kannata rahoittaa joka vääristää jatkuvasti totuutta.

  Reply
 • 20.6.2018 at 10:23
  Permalink

  Toisaalta erinomainen asia. Nyt Amerikan yhdysvaltojen arvovalta putosi sieltä pois. Eikä sillä näinollen ole mandaattia toimia koko maailman äänitorvena. Mutta toisaalta, nyt ei Amerikan yhdysvaltojen tarvitse totella sen käskyjä. Ja esim. Euroopan yhdysvallat saattavat yllättyä miten amerikkalaiset alkavat käyttäytyä täälä.

  Tämän järjestön voisi lopettaa kuten Unicefin, YK:n,SPR:n, Amnestyn ja Unesconkin. Nekin ovat vain rikollisten suojatyöpaikkoja ja/tai rahankeräysautomaatteja.

  Reply
 • 20.6.2018 at 10:30
  Permalink

  Mahtavaa, upeaa! Trump on alkanut lunastaa vaalilupauksiaan, kun Venäjä-kytkös-tutkintojen aiheuttama paine on nyt hellittämässä. Suomen politiikan puupäät itkee, kun näkevät poliitikon, joka 1) tekee, mitä lupaa 2) tekee järkevää politiikkaa 3) laittaa kotimaansa edun kaiken edelle 4) ei kumartele kansainvälisiä pellekerhoja, eikä yritä niitä liehittelemällä saada arvovaltaa itselleen.

  Reply
 • 20.6.2018 at 10:41
  Permalink

  Yksi syy oli kuitenkin se, että jopa tämän neuvoston Israel-kritiikki oli Trumpille liikaa. Ei ole myöskään juhlimista siinä, että Trump hautoo Iranin vastaista sotaa

  Reply
 • 20.6.2018 at 11:49
  Permalink

  Hyvä juttu. Eroon pedofiili- ja lusiferinpalvojajoukosta. Ihmisoikeuksia on liikaa ja ihmisvastuita aivan liian vähän. Pitäis perustaa ihmisvastuujärjestöjä. Islamin kuolemankulttia pitää vida arvostella ja vastustaa kaikin voimin.

  Reply
 • 20.6.2018 at 12:16
  Permalink

  Juttua muokattu: Korjattu tieto, että Karvonen olisi joutunut hankkimaan kommentin vuoksi turvajärjestelmän. Kyse oli siitä, että hän joutui jatkamaan sen pitämistä.

  Karvosen sitaattia lisätty ja osuutta täydennetty.

  ei jumalauta
  ehkä te olete härkösen kanssa taas vetänyt ennen oikeuden istuntoja Lsd tä kun
  NÄITÄ VAHIKOJA ELI VALE INFORMATIOTA SYNTYY KUIN VARKAIN ENSIMÄISESSÄ VERSIOSSA

  Reply
 • 20.6.2018 at 12:36
  Permalink

  On ilmiselvää, että koko komission tarkoitus oli peitellä jäsenmaiden ihmisoikeusloukkauksia syyttelemällä muita kaikenlaisilla keksityillä rikkeillä. Parempi olisi kaataa koko YK, koska se pääasiallinen tehtävä vaikuttaa olevan sharian läpi tunkeminen.

  Reply
 • 20.6.2018 at 12:48
  Permalink

  minulle tämä kertoo sen kuinka suomen kartelli mediat suojelevat toisiaan valhtelemalla
  asioiden faktoista ensin
  ja vasta kun on pakko he kertovat totuuden
  sama kaava on esim jessika aron huumeiden käytöstä se pimitetiin kunesses joku toi sen julki
  ja se on sitten joku rikos eli faktan tuominen asiasta julkisuuteen kunnian loukaus
  outoa edeleen kun valtamedia kaivaa muista leipänsä pitimiksi kaiken kuran mitä löytävät hreistä
  mutta kun he sen tekevät kuukausi palkaansa vasten elantonaan se onkin ihan hyväksytävää toimintaa
  eikä nillä valtamedian tuhoamilla ihmisillä ole minkäänlaista yksityisyyden suojaa sen jälkeen
  ja valtamedian toimitajien mielestä ei pidä ollakaan

  ainostaan kun valtamedian toimitajia arvostelaan he uhriutuvat jonain martyyreinä
  ja itkevät sanan vapautensa estämisestä
  vaikka oikeasti tässämassa keneläkään muilla ei ole sanan vapautta
  suoltaa niin paljon paskaa silmille kuin heillä ilman mitään vastuta siitä

  ja vaikka heihin kohdistettu arvostelu

  on lievää jolla ei edes tienaa

  mitä he itse harjoitavat ammatikseen dollareista lööppi huorina
  eli noita vainojajina witch hunter

  jka vielä kuinka he pimitävät valehtelevat jättävät kertomatta asioista vääristelevät haastateltavien sanomisia
  irroitavat tiettyjä kohtia niista

  leikamalla pois asian ytimen
  propagandistisesti esim ylen uutisissa

  joka muutaa koko uutisen luonteeen päinvastaiseksi mikä on totuus
  eli rikolinen on syytön

  ja syytön on rikolinen

  kun vähän kikailaan erinlaisilla sana valinoilla

  ja leikataan haastatu videoista pätkiä pois

  ja näytetään hetkiä siitä jotka sopivat omaan
  vasuri akendan propagandaan

  huhtasaari sanoi kohdassa 1min 30 sec jotain joka kuulostaa oikein *leikattuna uutisiin* esitetynä rasismilta

  seuraava lause ei ole rasismia
  joka selitää sen ensimäisen lausauduksen tarkoituksen joka torpaisi huhtasaaren rasistisuuden

  mutta se leikataan pois että saadaan leivotua huhtasaaresta islam foobikko ja rasisti
  suomen koko mafia median toimija karteleissa keskitynessä mediassa ja media taloissa
  joita halitsevat kuten suomen syytäjä viran haltioita

  viher vasemmison liberaali snow flake pellet
  ihmiset jotka elävät itselensä ja muille valhtelelulla

  joidenka realielämän käsitykset on aivopesty pois
  jossain Tatja Halosen SDP hallinoimassa kommunisti vihreässä yliopistossa

  Reply
 • 21.6.2018 at 06:22
  Permalink

  YK on täysin turha järjestö joka imee tolkuttomasti rahaa saamatta mitään aikaiseksi. YK:n ihmisoikeus neuvostossa euroopan maat ovat vähemmistössä. Muslimimaita on pilvin pimein. Muslimimaat eivät edes allekirjoittaneet YKn ihmisoikeusjulistusta, vaan tekivät oman Kairon julistuksen. Luulisi kaikkien demokraattisten maiden hälytyskellojen soivan?
  YK:n ihmisoikeusneuvoto päätti 2008 että sharialain vastaista kritiikkiä ei käsitellä ja hyväksyi 2009 päätöksen jonka mukaan julkinen uskonnon halventaminen on ihmisoikeusrikkomus. Tietysti käytännössä kaikkia muita uskontoja saa halventaa paitsi islamia, kuten olemme nähneet kaikissa länsimaissa. Myös Suomessa. Sanan- ja mielipiteenvapaus on kuollut ja YK on siihen syypää.

  Reply
 • 21.6.2018 at 14:41
  Permalink

  Ehdottomasti oikea päätös!
  Yhdysvaltain pitäisi erota myös koko kommunistisesta ja valkoista etnistä ryhmää vihaavasta rasistisesta järjestöstä kokonaan. Sillä suurimpana rahoittajana kautta historian se ajaisi tuon ”mätä pesäkkeen” ”pullasorsan” konkurssiin, joka on tunnettu tehottumuudestaan, korruptiostaan, suojatyöpaikoistaan, korkeasta palkkauksestaan, ylisuuresta henkilöstömäärästään ja kommareita täynnä olevana länsimaiden rapauttajina ja vihaajina, jotka pyrkivät tuhoamaan lännen raunioiksi instituutiona, joka loppujenlopuksi kannattelee koko sivistynyttä maailmaan ja vieläpä koko mustaa Afrikkaa ja Lähi-idän muslimivaltioita, jotka eivät osaa kertakaikkiaan mitään muuta kuin nussia yötä päivää ja ”täyttää maan”.
  New Yorkin YK-päämajan vuokrasopimuksen irtisanominen ja koko paskaröörin karkottaminen Yhdysvalloista olisi ainoa oikeat teko Yhdysvalloilta ja sen parhaiten osaa presidentti Donald Trump, sillä hänellä ja yhdysvaltalaisilla ei ole mitään hävittävää ja korkein kynnys tuossa teossa on ainoastaan henkinen.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.