PS:n Kankaanniemi Eduskunnassa: ”Euro kaatuu seuraavaan taantumaan… Suomen tulee varautua”

Perussuomalaisten kansanedustaja Toimi Kankaanniemi tylytti eilisessä eduskunnan täysistunnossa sekä edellisiä hallituksia, että salissa istuvia EU- ja euro-mielisiä kolleegoitaan. Asiasta kirjoitti Suomen uutiset.
Toimi Kankaanniemi

-”Euron luominen ja varsinkin Suomen liittäminen siihen oli suuri virhe. Siitä kantaa vastuun Lipposen ensimmäinen hallitus ja erityisesti sosialidemokraatit ja kokoomus… Kun vuonna 2003 Vanhasen ensimmäisen hallituksen aloittaessa kotitalouksien velkaantumisaste oli 73 %, se nyt on lähellä 130 %. Siis 15 vuodessa kasvanut liki kaksinkertaiseksi ja kasvaa yhä! Kotitalouksien suurin velkataakka on luonnollisesti nuorilla perheillä, joilla on sekä asuntolainaa että opinto- ja kulutusluottoja. Uutena ilmiönä ovat taloyhtiöiden lainat, joiden aiheuttama riski on kasvanut jo erittäin vaaralliseksi.”

-”Onko Suomen hallitus todella valmis viemään meidät yhteisvastuuseen tässä tilanteessa, jossa euro nyt on? Tätä perussuomalaiset ei kannata. Löytyykö tästä salista joku, joka on valmis ottamaan yhä suuremmat vastuut muun muassa italialaisten veloista? Ovatko sosialidemokraatit, jotka ajoivat Suomen 20 vuotta sitten euroon?”

EKP:n rooli nousi myös esiin ”Jos Draghi ei meidän piikkiimme olisi tuota lupausta antanut, euro olisi jäänyt historiaan jo viisi vuotta sitten.”

Kankaanniemi nosti esiin näkemyksensä Euroopan Keskuspankin roolista, jonka mukaan pankin johtajan tyhjien lupausten johdosta, kaatui eurokriisi EU-maiden kansalaisten maksettavaksi. Erityisesti osansa sai ns. ”kriisimaat”, kuten Kreikka ja Italia.

-””EKP käyttää kaikki keinonsa euron pelastamiseksi”, lupasi Euroopan Keskuspankin pääjohtaja Mario Draghi 26.7.2012… Jos Draghi ei meidän piikkiimme olisi tuota lupausta antanut, euro olisi jäänyt historiaan jo viisi vuotta sitten. EKP:n piikki on auki yhä. Jos hän ei olisi lupausta antanut, EKP:lla ei olisi nyt noin 2 300 miljardin euron vastuita roskalainoista eikä Suomen Pankilla olisi noin 56 miljardin euron vastuuta tuosta määrästä. Suomella menisi paremmin kuin on mennyt viime vuosina.

Kankaanniemen mukaan Draghin lupaus on pitänyt euron keinotekoisesti elossa, muttei korjannut sitä.

-”Päinvastoin. Niin sanotuissa kriisimaissa velkaantuminen on jatkunut, rakenneuudistuksia ei ole tehty ja korruptio jatkuu. Vastuita vain on siirtynyt EKP:n kautta asiansa hoitaneiden euromaiden veronmaksajille, myös suomalaisille.”

Kankaanniemi näkee, että Suomen tulisi viipymättä valmistella suunnitelma euron hajoamisen varalle välttääksemme 90-luvun laman tilanteen, jossa mm. kotitaloudet ylivelkaantuivat ja ylipäätään koko valtion talous pääsi kuraantumaan pahan kerran.

-”Olemme tilanteessa, jossa joudumme toteamaan rehellisesti, että euro ei kestä seuraavaa kriisiä, joka tulee asiantuntijoidenkin mukaan ennen vuotta 2024. Italian tilanteen huomioon ottaen kriisi on jo päällä. Euro kaatuu seuraavaan taantumaan, johon ajaudutaan arvioiden mukaan parissa vuoden sisällä.”

Lähde: Suomen uutiset

9 thoughts on “PS:n Kankaanniemi Eduskunnassa: ”Euro kaatuu seuraavaan taantumaan… Suomen tulee varautua”

 • 31.5.2018 at 12:33
  Permalink

  Onks tää se ”Nussittuna nukkuisit paremmin” ja ”Jos ydinvoimala päätös on myönteinen, minä eroan hallituksesta” Kankaanniemi?

  Aihe on kyllä ajankohtainen mutta perusteiltaan väärä. Nimittäin meillä on EU:n pankkien globaali yhteenliittymä. Keneltä on mennyt ohi? Tammikuussa EU-alueen pankeista tuli yksi iso pankki. Ja se pankki takaa kaikkien pankkien lainat/katteettomat lainat. Eli, kun joku pankki joutuu pulaan niin summa otetaan kaikilta muilta pankeilta tasapuolisesti. Siis, napsaistaan kuluttajien tileiltä.

  Nyt eivät pankit enää voi mennä konkurssiin mutta tallettajien maksut nousevat. Ja EU:n oikeus yllätysveroon, joka on 15%, on mukava lisä säästäjille. Eli, EU:lla on oikeus napsaista jokaiselta yksityistililtä 15% omiin menoihinsa aina kun tarvitsee. Ja pankkikriiseissa yleensä tarvitsee.

  EU-vero on tuon napauksen nimi. Eikös ole mukavaa kun ollaan EU:ssa ja kansa haluaa siinä pysyä? Se kuitenkin kaikkein eniten ihmetyttää että eläkeläiset, nuo suuret ikäpolvet, ne puolustavat EU:ta kynsin hampain. Ja samaan aikaan kitisevät ”..kuinka pienestä eläkkeestä otetaan yli 30% veroa..” Ei ole ahneudella rajoja. Kuinka moni palkansaaja on sellainen jonka veroprosentti on yli 30%. Ko. kitisijä on tehnyt elämäntyösnä valtion palveluksessa siivoajana. Samoin kuin luotsi, joka kitisi 60% verosta eläkettään kohtaan.

  Reply
 • 31.5.2018 at 12:49
  Permalink

  -”Onko Suomen hallitus todella valmis viemään meidät yhteisvastuuseen tässä tilanteessa, jossa euro nyt on?
  On Suomen hallitus on valmis upottamaan suomen kansan ihan mihin vain, myymään valtion omaisuuden, maat ja metsät, velkaannuttamaan ihmiset ja antamaan suuryhtiöille vapaat kädet luoda kartellit ihmisten perustarpeista ja lopulta hävittämään suomalaiset loputtomalla maahanmuutolla.
  peruuttamattomin muutos on tämä vieraiden rotujen tuonti koko eurooppaan, sitä ei voi enää korjata kun se pääsee tarpeeksi pitkälle,
  suurin osa suomalaisita poliitikoista ovat täysin läpimätiä jotka pettävät oman rotunsa ja kansansa silmääkään räpäyttämättä, voi kai siellä muutama tietämätön olla joka uskoo voivansa muuttaa asioita.
  katsokaa mitä ympärillänne tapahtuu vierasrotuiset muukalaiset tulevat koko eurooppaan tekemään rikoksia ja täällä säädetään vihapuhelakeja ettemme voi näistä asioista julkisesti puhua.
  ainut paikka näille kansanpetturipoliitikoille on valtakunnan oikeus ja jos oikeus tapahtuu ….

  https://www.google.com/search?q=world+iq&client=firefox-b&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjel9Om1a_bAhVDOJoKHR3kDJgQ_AUICigB&biw=1920&bih=943#imgrc=kCR1T9EF2VfsOM:

  Reply
 • 31.5.2018 at 14:50
  Permalink

  Jo n. 30 vuoden ajan suomalaiset ovat kerta toisensa jälkeen valinneet etupäässä korruptoituja maanpettureita ja muita rikollisia johtajikseen.

  ”The EU has BRIBED 28 Prime Ministers with £10 million per treaty to sign away their nations and their freedom. Ordinary Ministers get less. Its much cheaper than building weapons and going to war, as Adolf Hitler did.”
  ”Expose the EU dictatorship and its police state”,https://eutruth.org.uk/

  ”The EU is corrupt and cannot account for 95% of its expenditure (yes, ninety five % lost)
  The EU has over 200,000 offshore bank accounts from which it pays BRIBES.”
  ”Fifty reasons to leave the EU”,http://www.eutruth.org.uk/50reasonseu.html

  Reply
 • 31.5.2018 at 15:06
  Permalink

  ”Vastamedia-julkaisu haastaa eliitin valheet
  Pohjoinen Perinne ry julkaisi 12-sivuisen Vastamedia-nimisen julkaisun, jota tullaan jakamaan vapaaehtoisvoimin eri puolilla Suomea.

  21.03.2016 09:41, 10252 lukukertaa

  Vastamedia sisältää kolme Magneettimediassa aiemmin julkaistua artikkelia, jotka käsittelevät Euroopan siirtolaiskriisiä, valtamedian korruptiota ja kansallisomaisuuden ryöstöä, kirjoittaa Vastamedia tänään.

  Kätevästi tiiviissä koossa kulkeva Vastamedia on napakka tietopaketti aiheista, jotka itsenäiset suomalaismediat ovat nostaneet viime kuukausina esille ja jotka valtamedia on pyrkinyt epätoivoisesti sensuroimaan…”

  Koko artikkeli: https://mvlehti.net/2016/03/21/vastamedia-julkaisu-haastaa-eliitin-valheet/

  Reply
 • 31.5.2018 at 16:56
  Permalink

  Suomen ”perustuslakikin” on valtiopetoksella muutettu… PL 118 § ..Kansalaisten kokemat ihmisoikeusloukkaukset … syyteoikeutta ei kuitenkaan ole … archive.is/kimmoleaks.fi

  Reply
 • 31.5.2018 at 20:33
  Permalink

  Euro kaatuu vasta sitten kun viimeinenkin EU-kansalainen on tapettu ”yhteisellä verotuksella” ja ”yhteisellä keskuspankilla”-
  Brysselin ”pyöreän huoneen” älykääpiöt eivät tunne kipua vaan ne woodoo -nuken asemassa olevat eurooppalaiset valkoisen rodun jämät, joita nyt ylipäätänsä on enää jäljellä sillä monikulttuurin ruttoon kuolevat ovat yhteneväisesti verrattavissa mustaan ruttoon ja isorokkoon, jotka riehuivat Euroopassa aikoina, jolloin ei vielä tunnettu ”korrektia” kielenkäyttöä, vaan miekka ja peitsi olivat erimielisyyksien sovittelijoina aina niin keskenään sotaisten eurooppalaisten kansojen keskuudessa.

  Reply
 • 31.5.2018 at 23:00
  Permalink

  Kannattaa myös varautua siihen että ennen kaatumista EU kuppaa Suomea niin paljon kuin kerkiää.

  Reply
 • 1.6.2018 at 01:48
  Permalink

  Nytkö vasta Kankaanniemi älysi mitä on tekeillä.

  Reply
 • 2.6.2018 at 00:28
  Permalink

  Niinpä…
  Euro taitaa olla hieman heikossa hapessa kaikenkaikkiaan… EU:n jäsenvaltiot ja etenkin eurossa olevat valtiot ovat ottaneet (suurin osa) liikaa velkaa… aivan liikaa…
  Niin paljon, että velkojen maksaminen tuottaa joko hyvinvointiyhteiskuntien palveluiden rajua karsimista, kohtuuttomia veronkiristyksiä tai lisävelanottoa. No, helpointa on ottaa lisää velkaa, niin kauan kuin sitä saa… verothan alkaa olemaan ”tapissa” ja palveluiden karsiminen aiheuttaa syvää tyytymättömyyttä ja äänestäjäkunnan rajua vähenemistä…

  Tervetuloa keskelle valtioiden velkakriisiä! Tarjolla on vain eläkkeiden ja muiden etuuksien leikkauksia seuraavat 10-20 vuotta. Tie on pitkä ja kivinen, ainoana lohtuna on kommunismin lopullinen kuolema!

  Eli, joo kyllä, Euron tie loppuu seuraavaan lamaan. Ainoa arvoitus on: kaatuuko Euro laman seurauksena vai tuleeko lama Euron kaatumisen seurauksena???

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.