Brasilian rekkakuskien lakko lamautti koko valtion

Brasiliassa rekkakuskit ovat ryhtyneet viime viikolla lakkoon, eivätkä siten ole kuljettaneet mitään tarpeita mihinkään tai kenellekään. Tämä näkyy muun muassa huoltoasemilla tyhjinä bensapumppuina sekä kaupoissa tyhjyyttään kumisevina ruokahyllyinä. Lakon päättämisestä on ammattiliiton mukaan päästy sopuun, mutta tieto ei ole joko saavuttanut tai tyydyttänyt kaikkia kuljettajia.

Lakko johtuu mm. dieselin voimakkaasta hinnan noususta viime kuukausina sekä alan ”villistä” hinnoittelusta. Valtio tai mikään muukaan taho ei ole määritellyt alarajaa kuljetuksien hinnoille. Käytännössä koko valtio on pysähtynyt lakon vuoksi.

Presidentti Temer tarjosi rekkakuskeille väliaikaista, noin kymmenen prosentin pudotusta dieselin hintaan ja onluvannut ottaa kuljetuksien minimihinnoittelun työn alle. Itsenäisten rekkakuskien liitto ”Abcam” edustaa omien sanojensa mukaan noin 600 000 kuskia ja liitto on tiedottanut hyväksyneensä presidentin tarjouksen. Kuitenkaan vielä maanantaina ei ollut nähtävissä merkittävää muutosta ja protestit jatkuvat yhä.

Presidentti Temer kertoi allekirjoittaneensa sopimuksen jossa valtio antaa kuskeille näiden pyytämät helpotukset, kuten esimerkiksi lopulta 12 prosenttiin kivunneen dieselin hinnan pudotuksen 60 päivän ajaksi. Valtio maksaa tuolta ajalta dieselin vähittäismyyntihinnan, sekä kuskien maksaman hinnan erotuksen. Kaiken kaikkiaan presidentin lupaukset maksavat Brasilialle noin 9,5 miljardia realia, eli noin 2,5 miljardia dollaria.

Lähde: ABC, reuters

5 thoughts on “Brasilian rekkakuskien lakko lamautti koko valtion

 • 29.5.2018 at 12:29
  Permalink

  ”valtio antaa kuskeille näiden pyytämät helpotukset, kuten esimerkiksi lopulta 12 prosenttiin kivunneen dieselin hinnan pudotuksen 60 päivän ajaksi.”

  Kylläpä diesel maksaa monta prosenttia.

  Reply
 • 29.5.2018 at 12:36
  Permalink

  Koskahan Suomen kuljetusyrittäjät pääsisivät samaan? Dieselin hinta on kivunnut 30c hyvin lyhyessä ajassa ja bensiini 40c, eikä kukaan puhu yhtään mitään. Onko kaikilla niin paljon velkaa ettei kukaan uskalla sanoa mitään?

  Tekisi Suomellekkin hyvä olla hetki ilman tarvikkeita. Ehkä sen jälkeen kansa osaisi varautua tulevaan eikä vain eläisi päivästä toiseen oman navan ympärillä. Suomea kun viedään kohti sotaa niin että raikaa. Eli puute ja nälkä on tuleva vieraamme. Siksi soisi suomalaisten vähän varautuvan tulevaan. Mutta eihän sitä näin kesällä… kun on juhannuskin tulossa…

  Reply
  • 29.5.2018 at 13:20
   Permalink

   Niinpä ja syksystä kevääseen täyttää jääkiekko pään… Ei voi ku nauraa näille apinoille. Kädestä suuhun mennään ja kaikki pielesssä oleva elämässä muiden syytä…

   Reply
   • 29.5.2018 at 22:08
    Permalink

    Jos olet todella Somali, niin eihän sinulla tälläisiä ongelmia olekaan, koska omistat Kela-Cardin, taikaseinän, koskemattomuuden lain edessä, Demlan suojeluksen, poliisien antamat takeet siitä, ettet koskaan tule syytetyksi mistään rikoksesta. Ja kun niitä teet, poliisi salaa etnisyytesi ja kaataa syyn kanta-suomalaisen elättäjäsi niskaan. Lisäksi kaikki ovet avautuvat Suomessa taikasanalla: ”Rasisti”, rasismi” ja ”natsi”. Tuossa vain muutamia mainitakseni. Jos haluat saada edes fingerborillisen tuntumaa ”apinoiden” – joka olet muuten sinä itse – huolille. Mene töihin ja tee ne kunnolla ilman, että olet perse pystyssä joka toinen minuutti.
    Sen jälkeen minä voin huolehtia marinasi syyllistämisestä kun elämä on niin kovaa. Mutta tuohan on pelkästään akateeminen ja täysin teoreettinen ”elämäntilanne”, koska lehmätkin lentävät ennemmin kuin sinä teet mitään hyödyllistä, jolla vastikkeellisesti (palkka) elätät itsesi ja kymmenen lihavaa akkaasi sekä n. 30 kännykkävarasta.

    Reply
 • 29.5.2018 at 22:12
  Permalink

  Suomi ja Saksa voisi lähettää loputtomasti muslimiterroristeja kuskeiksi Brasiliaan. Kun sitten nämä chaföörit ajavat ihmisjoukkoon huutaen ”Allahu Akbaria” ja jos heidät elävänä kiinni saadaan niin suolestus tapahtuu heti paikanpäällä ilman, että nk. ”kylmäketju” katkeaa.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.