Terho myönsi urheilijaeläkkeen viidelle hakeneelle- Henkilötietolaki estää nimien julkaisun

Urheiluministeri Sampo Terho on myöntänyt urheilijaeläkkeen viidelle urheilijalle. Valtion ylimääräinen urheilijaeläke voidaan myöntää urheilijalle tunnustukseksi Olympiakisoissa saadusta kultamitalista. Erityisestä syystä eläke voidaan myöntää myös merkittävästä kansainvälisestä urheilu-urasta. Urheilijaeläkettä haki määräaikaan mennessä 30 henkilöä.

Eläkettä myönnettäessä otetaan urheilusaavutusten lisäksi huomioon hakijan sosiaalinen asema ja verotettavat tulot. Täysi eläke on 1339,57 euroa kuukaudessa ja osaeläke puolet siitä. Eläkkeestä maksetaan veroa ja eläkkeet maksetaan Veikkauksen tuotosta.

Ministeri Sampo Terho asetti viime viikolla työryhmän uudistamaan urheiljaeläkejärjestelmää. – Nimittämäni työryhmän tehtävä on selvittää etenkin vaihtoehtoja yhä useamman olympiavoittajan ja merkittävän kansainvälisen uran tehneen urheilijan saamiseksi urheilijaeläkkeen piiriin, kertoo urheiluministeri Terho.

Henkilötietolain perusteella eläkkeen saajien nimiä ei julkaista internetissä ilman erillistä lupaa.

Lähde: Opetus- ja kulttuuriministeriö

5 thoughts on “Terho myönsi urheilijaeläkkeen viidelle hakeneelle- Henkilötietolaki estää nimien julkaisun

 • 29.5.2018 at 12:32
  Permalink

  Mikäs aivopieru tämä nyt on. Henkilätietolaki ei estä nimien julkaisua. Henkilötietolaki ei koske valtion toimia yksityisten suhteen. Suomalainen lainsäädäntö ajaa tässä tapauksessa henkilöteitolain yli koska valtion toiminnan pitää olla läpinäkyvää.

  Henkilötietolakia rikottaisiin vain siinä tapauksessa jos nimen lisäksi julkaistaisiin sotu sekä osoite. Ja silloin rikokseen syyllistysivät vain ne tahot jotka säilyttäisivät ko. tiedot omassa rekisterissää, vaikka heillä ei ole liiketoimita tai muita vastaavia toimia ko. henkilöiden kanssa, jotka Suomen esim. kirjanpitolaki määrää talletettavaksi. Tai esim. yhdistysrekisterilaki.

  Melkoisia aivopieruja heti alkuun valtiohallinnon taholta. Ei taaskaan ole puhtaat jauhot pussissa. Ettei vain olisi doping-käryjä mukana. Kuitunen?

  Reply
 • 29.5.2018 at 18:02
  Permalink

  Tyhmää, sillä eläkkeen myöntäminen kertoo aivan samoin kuin kunniamitallinkin siitä, että sen saanut henkilö on saavuttanut aktiiviurallaan jotain sellaista, joka noteerataan palkinto -eläkkeellä.
  Mutta tuon kanssa voi kaiketi elää kunhan antaa uteliaisuudelleen periksi. Mutta kuten kaikkien lakien soveltaminen EU-Suomessa on kiinni politiikasta, eikä lain kirjaimesta ja etnisestä taustasta voinee kuvitella ettei nyt kait joku somali -”jalkapalloilija” saanut palkkaa siitä, että on vetelehtinyt täällä kokonaiset 30-vuotta. Itse en luota mihinkään nyk. Suomessa eli nk. ”esivallan” tekemiin tekoihin ja päätöksiin, sillä nuo kaikki ovat monikulttuurisuuspolitiikan ja kylmän alastoman rahan sanelemia päätöksiä eli tuoretta paskaa lahjapaperiin käärittynä. Kiittääkin pitää muistaa ja kuten tunnettua se ”Ajatus on tärkein”, joka johtaakin verenpainelääkkeiden liikakäyttöön.

  Reply
 • 29.5.2018 at 19:56
  Permalink

  Päivän trivia:
  Mitkä ovat Sampo terhon viiden lapsen nimet?

  Reply
 • 30.5.2018 at 05:02
  Permalink

  Tepi Länsivuori on yksi ja ihan ansaittu, mies on jo 70-vuotias. Muut osaeläkkeen saivat Risto Björlin, Marjatta Kajosmaa, Pauli Siitonen ja Tuomo Ylipulli.

  Reply
  • 31.5.2018 at 00:11
   Permalink

   Oikeille henkilöille menivät. Varmasti eläkkeen ulkopuolelle jäi niitäkin, jotka olisivat sen myös sen teoillaan ja saavutuksilla ansainneet.
   Mahtaa Marjatta Kajosmaa olla jo aika vanha kun sitä olen minäkin. Pauli Siitonen kuulemma on tunnettu luontokuvaaja aktiiviuransa jälkeen.

   Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.