Kiinniotettu kuoli Hämeenlinnan poliisivankilassa- Poliisin ja vartijoiden toimintaa tutkitaan

Perjantaina 18.5.2018 aamulla Hämeenlinnan poliisivankilassa pidätettyjen säilytystilasta löytyi menehtyneenä siellä kiinniotettuna ollut mieshenkilö, kertoo Hämeen poliisi tiedotteessaan jonka se julkaisi vasta noin vuorokauden tapahtuman havaitsemisen jälkeen.

Tapauksen tutkinta on siirretty poliisihallituksen ohjeen mukaisesti Länsi-Uudenmaan poliisille. Syyttäjä arvioi myöhemmin ovatko poliisit ja vartijat menetelleet asiassa ohjeiden mukaisesti.

Lähde: Poliisi

23 thoughts on “Kiinniotettu kuoli Hämeenlinnan poliisivankilassa- Poliisin ja vartijoiden toimintaa tutkitaan

 • 19.5.2018 at 11:05
  Permalink

  No mitäs tosta, jos kyseessä suomalainen rikollinen, mut annas olla, jos olis matu.

  Kyllä alkais hirvee itkeminen ihmisoikeuksista sun muusta roskasta ja varmaan Amnesty int. aivopierisi myös.

  Reply
  • 19.5.2018 at 13:08
   Permalink

   Tuo on ruma totuus.
   Nykyään kantasuomalainen on aina uhka ja rasite jota ei ole saatu VIELÄ todistettua rikolliseksi, matu on rikkaus, voimavara ja auttava käsi jonka motiivien epäileminen on rasismia…

   Reply
  • 21.5.2018 at 21:10
   Permalink

   Oletko varma vai pelkästään luulet että kyseessä oli suomalainen rikollinen?

   Reply
   • 24.5.2018 at 08:58
    Permalink

    Suomalainen ja kantasuomailainen. Kaksi eri asiaa.

    Reply
    • 28.5.2018 at 10:58
     Permalink

     Suomalainen ja kantasuomalainen. Useimmiten ihan sama asia!

     Reply
 • 19.5.2018 at 14:12
  Permalink

  Näitä putkakuolemia tapahtuu tuhka tiheään. Ei voi välttyä ajatuksesta että tahallaan tapetaan. Kyllä ihmisen mahdollinen sairaala hoitoa vaativa tila pitää havaita ennen selliin telkeämistä ja jos ei itse osaa arvioida niin sitä suuremmalla syyllä ihminen olisi vietävä sairaalaan.
  Olisiko sisäministeriöstä tullut käsky passiiviseen tappamiseen?

  Reply
  • 19.5.2018 at 15:24
   Permalink

   Tällaisten estämiseen pitäisi olla laki tai säädös, jonka mukaan poliisivankilan johto olisi henkilökohtaisessa vastuussa kuolemantuottamuksesta. Kun Suomi monikulttuuristuu, niin kuolemaan johtavat kaltoinkohtelut voivat yleistyä.

   Poliisin uusrekrytoinneissa älykkyys tulisi mitata. Minimitason tulisi olla ÄO 110. Psykologisin testein tulisi varmistaa, ettei rekrytoitavalla tai jo virassaan olevalla poliisilla ole psykopaattisia piirteitä.

   Poliisin toimintaympäristö muuttuu. Pelkkä sokea tottelevaisuus ei riitä poliisin tehtävässä.

   Reply
   • 19.5.2018 at 18:52
    Permalink

    Olet asian ytimessä.
    Vielä yksi asia näissä putkakuolemissa herättää ihmetystä. Putkakuolemia tutkii aina poliisi. Vaikkakin toisen poliisilaitoksen poliisi, mutta poliisi kuitenkin. Onko ainoatakaan poliisia tuomittu koskaan putkakuolemasta?
    Poliisit suojelevat toisiaan. Piiri pieni pyörii. Tarvittaisiin joku poliisin ulkopuolinen viranomainen tutkimaan putkakuolemia. Mieluummin ulkomainen taho, koska oikeusministeriön alaiset demla paskat ovat samaa sakkia korruptoituneen poliisin kanssa.

    Reply
  • 21.5.2018 at 21:30
   Permalink

   Ketään ei viranomaisten toimesta tapeta putkaan tahallaan, vaikka Röhkäle niin kuvitteleekin! Jokaisesta putkakuolemasta tehdään sen verran tarkat tutkimukset että kukaan putkavahti ei halua joutua missään tapauksessa niihin!

   Reply
   • 29.5.2018 at 14:26
    Permalink

    ”Ketään ei viranomaisten toimesta tapeta putkaan tahallaan”

    Jos on noin sokea luottamus järjestelmään joka tiedetään läpeensä mädäksi, ei voi uskottavasti olla vastarinnan puolella.

    ”Ketään ei viranomaisten toimesta tapeta putkaan tahallaan”

    Onko sinulla 100% varma tieto asiasta? Ei varmasti ole. Ei voi olla. Lähdet siitä olettamuksesta että asia on kuten sinä ajattelet sen olevan, ei kuten se todellisuudessa saattaa olla.

    Reply
 • 19.5.2018 at 17:01
  Permalink

  3-D printatut aseet ovat tulleet jäädäkseen. Ei sarjanumeroita. Ei tietoa alkuperästä.

  Viranomaiset paskovat housuihinsa.

  Reply
  • 23.5.2018 at 07:15
   Permalink

   Toistaiseksi 3-D printatut tuliaseet hajoavat käteen… toki useita aseen osia voidaan 3-D printata siten että ne ovat jopa aseen käyttäjällekin turvallisia, mutta vielä ei ole onnistuttu printtaamaan koko asetta.

   Reply
   • 24.5.2018 at 04:54
    Permalink

    Vain ajan kysymys.

    Ja laatu paranee nopeasti. Näitä printtereitä on kohta nurkat täynnä – ja rynkkyjä.

    Tämä on viranomaisten painajainen.

    Reply
    • 24.5.2018 at 18:22
     Permalink

     Todellinen ”uhka” on 3-D skannereiden hyödyntäminen CNC työstökoneiden ohjauksesta aseenosien valmistukseen.

     Sellaisia 3-D prittereitä ja varsinkaan ”asekelpoista printattavaa materiaalia” ei tule olemaan pitkään aikaan joka olisi riittävän edullista ”jokapojan asetehtailuun”… jos halutaan tehokkaita, toimivia, luotettavia ja käyttäjäturvallisia aseita!

     Reply
     • 25.5.2018 at 06:19
      Permalink

      Kuulostat aika pessimistiseltä.

      Netti on jo pullollaan videoita siitä miten 3-D printattuja aseita puskee ulos koko ajan enemmän. Jo lähitulevaisuudessa laatu tulee paranemaan merkittävästi. Ja se on riittävän hyvää materiaalia monelle.

      Täytyy muistaa että nuo aseet on itsetehtyjä kotipajoissa. Siihen nähden varsin hyvää jälkeä jo nyt.

      3-D printatut aseet ovat uhka vallanpitäjille koska niitä ei rekisteröidä eikä kukaan lopulta tiedä kuinka paljon aseita valmistetaan.

      Tämä avaa uuden mahdollisuuden irtautua virallisesta komentovallasta ja hankkia aseita ja ammuksia vapaasti.

     • 27.5.2018 at 11:51
      Permalink

      CFF: ”Kuulostat aika pessimistiseltä”

      Emppu Vuori: Olen enemminkin realisti kuin epärealistisia räiskintäpelejä pelaava bitti uskovainen nörtti!

      Toisin kuin nörttien kuvitelmissa ja räiskintä peleissä, joissa aseita vain ilmestyy niin, todellisessa elämässä ei täydellisiä ampuma aseita, ruutia ja panoksen nalleja 3-D printtailla… joitain vähemmin kriittisiä osia tosin kyllä!

 • 21.5.2018 at 22:40
  Permalink

  Kuolihan putkaan tässä muutama vuosi sitten mieleltään järkkynyt henkilö joka ei totellut poliisin ”käskytystä” ja ammuttiin sähkölamauttimella useita kertoja. Valvontakameran nauhoite oli tietysti mennyt sattumalta huonoksi ja sitä ei voitu käyttää tutkinnassa apuna.

  Varsin kummastutti silloinkin miten poliisin ”oli pakko” sähkölamauttimella ammuskella valmiiksi putkassa olevaa mielenterveyspotilasta ? Eikö olisi voinut odottaa että hän rauhoittuu. Outoa toimintaa, ja kuten aina kun poliisi tekee jotain epäilyttävää niin kamera on ”epäkunnossa” tai ”nauhoite korruptoitunut”

  Mikko Niskasaarihan näistä poliisin touhuista kirjoittaa ansiokkaasti, kannattaa tutustua. http://www.mikkoniskasaari.fi/

  Reply
 • 26.5.2018 at 22:03
  Permalink

  Jos oli suomalainen makkaransyöjä ja tyypillinen ”rintavaon” esittelijä. Ei ole syytä toimenpiteitä suorittaa. Niin, no. Poishan tuo on siivottava, että saadaan ehta vainaa tilalle.

  Reply
 • 29.5.2018 at 13:59
  Permalink

  Kommentti Emppu Vuorelle:

  Miten räiskintäpelit liittyvät tähän asiaan?

  Ei niitä kaikkia osia tarvitse edes valmistaa 3-D menetelmällä. Ne saadaan hankittua kyllä toisella tavalla.

  Ei 3-D printatut aseet tai aseen osat välitä meidän kommenteista. Se kehitys vyöryy eteenpäin kovalla vauhdilla meistä riippumatta. Eikä mene kauan enää kun käytännössä lähes koko ase on printattu.

  Reply
 • 29.5.2018 at 14:11
  Permalink

  Onnistuu aseen valmistaminen ilman 3-D printtaustakin.

  Esim. haulikon voi valmistaa suht helposti kutakuinkin tavallisista metalliosista.

  Reply
  • 30.5.2018 at 00:41
   Permalink

   Mutta jotta et väärin ymmärtäisi CFF niin lähempänä ei ole sama kuin lähellä, vaan tässä tapauksessa se tarkoittaa että olet vielä v****n kaukana todellisesta maailmasta noiden käyttäjileen vaarallisten viritelmiesi ja harhakuvitelmiesi kanssa….

   Reply
 • 30.5.2018 at 00:34
  Permalink

  No nyt CFF on jo lähempänä mutta vain lähempänä todellista maailmaa!
  CFF: ”””Onnistuu aseen valmistaminen ilman 3-D printtaustakin. Esim. haulikon voi valmistaa suht helposti kutakuinkin tavallisista metalliosista.”””

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.