Hallitus lupailee miljardien SoTe-säästöjä- Harkimo: ”Ei Eduskunta ole semmoisia laskelmia saannu.”

Juha Sipilän hallitus on joutunut useaan otteeseen rukkaamaan maakuntauudistuksen ohessa toteutettavaa SoTe-uudistusta, milloin perustuslaillisista, milloin muista syistä. Oppositiopuolueet sekä hallitusrintamasta ”karanneet” ovat kilvan lytänneet hallituksen esityksiä sekä lupauksia miljardiluokan säästöistä. 

Hallituksen rivit ovat rakoilleet SoTe-uudistuksen kohdalla niin pahasti, että jopa ”varma enemmistö” on vaarassa asiasta kesän mittaan äänestettäessä. Kokoomuksesta eronnut ja oman ”Liike nyt”- liikkeensä perustanut Hjallis Harkimo on viimeksi tänään kummastellut hallituksen lupauksia twitter-päivityksessään:

Uusisuomi kertoi artikkelissaan SDP:n Timo Harakan kuvailleen tilannetta hieman Harkimoa jyrkemmin:

-”Kevään aikana on vahvistunut, että edessä on katastrofaalinen taloudellinen riski.”

Mikäli Harkimon väitteet siitä, ettei eduskunta ole saanut laskelmia hallituksen faktoina esittämistä säästöistä, voi edessä olla jopa entistä suurempia hankaluuksia SoTe:sta äänestettäessä. Hallitusta on syytetty myöskin siitä, että se yrittää pusertaa SoTe-uudistuksen hoputtaen läpi Sosiaali- ja Terveysvaliokunnasta, jonka valmisteltavaksi kyseinen asia kuuluu.

Perussuomalaisten Toimi Kankaanniemi huomautti asiasta viimeksi tänään, kun hän totesi: ”Aikataulu ei saa olla se, joka määrää.”

Lähde: Twitter, US, KSML, Eduskunta

13 thoughts on “Hallitus lupailee miljardien SoTe-säästöjä- Harkimo: ”Ei Eduskunta ole semmoisia laskelmia saannu.”

 • 18.5.2018 at 19:20
  Permalink

  Ketkähän tätä himmeliä kiirehtii?
  Todennäköisesti he jotka tienaavat tällä!
  Hallitseeko maatamme joku eliitin salaseura?

  Reply
  • 18.5.2018 at 21:07
   Permalink

   PettUri Urpolle on varmasti luvattu yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista sen mukaan kuinka suuren osan Suomen terveydenhuollosta hän onnisuu kaappaamaan suurille veroparatiisiyrityksille, aidon oligarkkien soveltaman venäläisen varastamismallin mukaisesti.

   Reply
  • 19.5.2018 at 07:35
   Permalink

   Tätä kiirehtii orpoa ja sipilää lähellä oleva hämärä bisnespiiri joka haluaa jo malttamattomasti miljardi apajille ja joille nämä veljet ovat ministeripestistään velkaa, ja velkahan on maksettava tai…..

   Reply
 • 18.5.2018 at 19:34
  Permalink

  Hienoa! Tämä hyvä media jatkaa ja uusia juttuja nähtävillä! kaiken Lisäksi hyvin valikitua!!

  Reply
 • 18.5.2018 at 21:17
  Permalink

  On härskiä että porvariallianssi laittaa korkean virkamiehensä Hetemäen valehtelemaan ja vielä asian vierestä. Kokoomus ja kepu tekevät sellaista koplauspolitiikkaa joka alkaa täyttää petoksen tunnusmerkistön. Veronmaksajat tulevat maksamaan nämä eturyhmäpeijaiset.

  Reply
 • 18.5.2018 at 21:38
  Permalink

  Eduskunnassa esitetään taas teatteria. Hallitus esittää pahiksen rooliaan ja oppositio ja muutama yksittäinen poliitikko hyviksen roolia. Kaikki pelaavat kuitenkin omiin ja toistensa pusseihin. Sidosryhmien etuja valvotaan ankarasti.
  Globalistirosvoporukka pelailee taustalla ja kerää koko potin. Esim. Mehiläinen vaihtaa juuri omistajia: ulkomaalainen rahasto yhtiö, kotimaisia vakuutusyhtiöitä ja Mehiläisen johtoa.
  Vapaamuurari looshien pimennoissa on jo päätetty kuka saa ja minkä verran SOTE-kusetuksessa ja kansa kärsii kaiken.

  Reply
 • 18.5.2018 at 22:42
  Permalink

  Itseasiassa mehiläisen tapauksessa suomalaisomistus kasvaa..ja kuka pöhkö möisi kannattavaa sijoitusta..
  Aivan selväähän on että jos ei mitään tehdä sote menovat kasvavat jatkuvasti..paljonko..sen aika näyttäisi..miljardeja kuitenkin.
  Asiaahan käytännössä aika mahdoton laskea mutta varmaa on että soten myötä kustannukset pienenee

  Reply
  • 22.5.2018 at 07:15
   Permalink

   Niin, ensin kerätään lisäarvoa ja SITTEN myydään ulkomaille. Ja jokainenhan tietää, minkä vuoksi sotemenot kasvavat…

   Reply
   • 22.5.2018 at 17:47
    Permalink

    Mehiläinen oli jo ennen kauppaa ulkomaisessa omistuksessa, yli 80 %. Terveystalo on myös enimmäkseen ulkomaisten omistama.

    Reply
 • 19.5.2018 at 07:59
  Permalink

  Jos Kerran ovat NIIIIIN varmoja säästöistä ym eduista:Voisivatkos nää HALLITUSPUOLUEET VANNOA:Jos ei onnistu niin puolueet lopettavat toimintansa….

  Reply
 • 23.5.2018 at 10:53
  Permalink

  Toi säästö voidaan saavuuttaa vaan sillä, että suomalaiset jätetään hoitamatta ja matut hoidetaan.

  Tähän tää on jokatapauksessa menossa.

  Reply
 • 23.5.2018 at 16:58
  Permalink

  PettUri Urpo ja Orwell-Sipilä ajavat Suomen terveydenhuollon ulkoistamista suurille veroparatiisi-yrityksille kuin käärmettä pyssyyn valinnanvapaus-verukkeella – aitoa oligarkkien soveltamaa venäläistä varastamismallia noudattaen:

  ”SAK:n Ilkka Kaukoranta – Sotelaskelma sutta, entä muut?
  Joutuuko Valtionvarainministeriö arvovaltakriisiin sote-uudistukseen liittyvien jatkuvien epävarmuustekijöiden myötä?

  Ilkka Kaukoranta moittii twiitissään Valtiovarainministeriötä agendan mukaisesta todistusaineiston valmistamisesta (#PolicyBasedEvidenceMaking).

  Tähän mennessä vaikuttaa siltä, että ainoat varmat hyötyjät sote-uudistuksessa tulevat olemaan monopoli-aseman potilaiden hoidon suhteen saavat suuryhtiöt. Nyt valittu malli tarkoittaa, että suuryhtiöt saavat rahoitusta potilaiden hoitoon potilaiden määrän perusteella.

  Vaikka sudet ovatkin suojelun kohteina Suomen luonnossa, pitäisi yhä useamman mielestä tällaista sote-sutta varoa päästämästä valloilleen. Videolla, jonka linkki tässä, on koottu sote-kiistan kysymysmerkkejä kuvakollaasiin…”

  https://mvlehti.net/2018/05/22/sakn-ilkka-kaukoranta-sotelaskelma-sutta-enta-muut/

  Reply
 • 26.5.2018 at 22:10
  Permalink

  Sipilä maantierosvoineen eli kunnioitettavasti ilmaistuna hallitus vetelee kuin kaneja hatusta kaikenlaisia lukuja, arvopohjia, hallitusohjelman onnistumisia ja muita rippivalheita. Ei siinä mitään eduskuntaa tarvita, puhumattakaan Suomen kansasta sillä kaikki löytyy ”omasta päästä” erään monikulttia rikkautena pitävän lommoposken sanoin sanottuna. Niin ja voihan siihen vielä itkeä tirauttaakin päälle. Ehdottomasti, sillä muistaakseni siitä on kulunut ainakin lähes yli 40-vuotta kun mies -oletettu saa ja PITÄÄ itkeä.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.