Edullisemmat taksikyydit tulevat – FixuTaxi hakee yli 200 kuljettajaa

Taksi- ja kuljetuspalveluistaan tunnettu Kovanen lanseeraa uuden FixuTaxin, joka tuo asiakkaille toivotut halvemmat hinnat. Samalla Kovanen käynnistää taksialan suurimman yrittäjähaun.

Yli puolet suomalaisista yksityisistä taksinkäyttäjistä on niin sanottua hintatietoisten joukkoa, joiden matkustushalukkuutta lisäisi etenkin taksin selkeät ja edullisemmat hinnat, selviää taksi- ja kuljetuspalveluistaan tunnetun Kovasen teettämästä tutkimuksesta.* Asiakkaalle tärkeintä on sujuva kyyti, helppo ja ripeä tilaus sekä järkevä hinta turvallisuudesta tinkimättä.

Kovanen vastaa nyt kysyntään tuomalla Suomeen uudenlaisen ja edullisemman taksipalvelun, FixuTaxin. FixuTaxi aloittaa toimintansa pääkaupunkiseudulla täydellä teholla, kun taksialaa säätelevä lakimuutos tulee voimaan Suomessa kesällä. Tavoitteena on laajentua myös muihin Suomen suuriin kaupunkeihin ensi vuoden aikana.

”Alan suuri muutos tuo varmasti lisää taksinkäyttäjiä etenkin, kun tuomme edullisemman vaihtoehdon markkinoille. Laatutietoisille asiakkaille Kovanen ylivoimaisella palvelullaan ja Mercedez Benz -kalustollaan on luottokumppani jatkossakin, mutta haluamme palvella myös suurta hintatietoisten joukkoa laajentamalla palveluamme hyvästä asiakaspalvelusta tinkimättä. Jatkossa esimerkiksi Helsingin kantakaupungissa taksimatkasta selviää noin kympillä. Tarkoitus on, että taksista tulee arkipäiväisempi tapa liikkua”, sanoo Cabonline Finlandin ja Kovasen toimitusjohtaja Topi Simola.

FixuTaxin kiinteä hinnoittelu helpottaa asiakasta matkojen suunnittelussa, sillä hinta on aina tiedossa etukäteen. Palvelusta on riisuttu kaikki ylimääräinen, mutta kuljettajien ammattitaidosta ei jousteta. Kovanen kouluttaa jatkossakin sekä kuljettajat että tulevat yrittäjät itse.

FixuTaxit ovat seitsemän paikkaisia Toyotan Prius hybridejä, joissa käytetään Nesteen korkealaatuisia polttoaineita. Kyytiin mahtuu tarvittaessa jopa kuusi asiakasta, mikä tekee matkasta paitsi edullisemman myös ympäristöystävällisemmän. Myös Veho ja Mercedes jatkavat Kovasen yhteistyökumppaneina, ja myös kaikki Kovasen autot tankkaavat jatkossa Nesteen polttoainetta.

Haussa 100 yrittäjää ja yli 200 kuljettajaa

Kasvun mahdollistamiseksi Kovanen palkkaa tänä vuonna satoja uusia kuljettajia. Kovanen tarjoaa myös sadalle halukkaalle uudenlaisen ja helpon tavan ajaa taksia yrittäjänä, ja taksiyrittäjiksi ryhtyvät voivat myös palkata itse kuljettajia. Yrittäjiä haetaan sekä Kovaselle että uudelle FixuTaxille.

”Meillä on pitkä ja erittäin laaja kokemus vastaavan kaltaisesta taksiyrittäjyydestä muissa Pohjoismaissa, joissa yrittäjiä on noin 3500 – aina yhden kuljettajan yrittäjistä jopa sadan kuljettajan kokonaisuuksiin. Me mahdollistamme yrittäjälle työkalut autoista vakuutuksiin, renkaisiin ja hyviin asiakkaisiin olipa kyse julkishallinnon sopimuksista tai normaalista taksikeikasta. Asiakaspalvelun on syytä olla verissä, sillä palvelun laatu on meille ykkösasia kaikkialla”, painottaa FixuTaxin toimitusjohtaja Pekka Lounio.

Suomen suurimpien kaupunkien (Helsinki, Espoo, Vantaa, Turku, Tampere ja Oulu) taksimarkkinoiden arvo on noin 390 miljoonaa euroa. Tästä pääkaupunkiseudun osuus on jopa yli 70 prosenttia. Kovasen kyselytutkimuksen perusteella yleisimmin taksia käytetään ravintolareissuihin tai matkoihin lentokentälle tai rautatieasemalle.

Kovanen järjestää sunnuntaina 28.1. mittavan taksitapahtuman, Tolpalla tavataanHelsingin jäähallissa. Tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki halukkaat ja etenkin taksiyrittäjyydestä kiinnostuneet. Iltapäivän aikana kuullaan Kovasen ja FixuTaxin yrittäjämalleista, tutustutaan ajoneuvokalustoon sekä huollatetaan autoja. Mukana menossa myös muun muassa HIFK:n liigapelaajia ja Toyotan rallisimulaattori. Lisätietoja Kovasen nettisivuilta www.kovanen.com .

*Kyselytutkimuksen otanta oli noin 1000 18-65-vuotiasta suomalaista, jotka käyttävät taksia ainakin kerran vuodessa. Maantieteellisesti osallistujat olivat pääkaupunkiseudulta, Turusta, Tampereelta ja Oulusta.

Lähde: kovanen.com

4 thoughts on “Edullisemmat taksikyydit tulevat – FixuTaxi hakee yli 200 kuljettajaa

 • 24.1.2018 at 14:02
  Permalink

  Saattaa ehkä toimia Helsingin keskustassa.
  Vaan jos autoja tulee pilvin pimein ei.
  Sekaisin menee muutenkin ala. Palkat jo nyt surkeat, mitä sitten kun tulee lisää jakajia samalle kakulle.

  Reply
 • 24.1.2018 at 15:07
  Permalink

  Toivottavasti ymmärtävät ”halpuudestaan” huolimatta panostaa laatuun. Eli kantasuomalaisiin kuskeihin, jotka ovat se paras kilpailuvaltti varsin ajatellen naisasiakkaita viikonlopun pikkutunneilla. Luonnollisesti, vaikka suomalaisistakin on kyse,se ei vapauta taustojen tarkasta selvittelystä ja työhaastatteluiden syväluotaavasta tavasta, jolla seulotaan kaikkein ammattitaitoisimmat taksinkuljettajat ja työhön koulutus on laadukasta. Eritoten psykologisen taidon ihmisten käsittelyssä, joka koskee varsinkin hankalia useinmiten päihtyneitä asiakkaita, jotka käyvät kenen tahansa hermolle ja selväpäisille kusipäille, joita myös meihin ihmisiin mahtuu aivan kiitettävästi.

  Reply
 • 24.1.2018 at 15:16
  Permalink

  Tässä näyttää olevan tilaustyönä tehty sauma muslimistartupeille.
  Kotoutunut kielteisen turvapaikkapäätöksen saanut partalapsi ryhtyy taxlim-yrittäjäksi ja hankkii ihan varmasti oikean ajokortin hankkineen pikkuserkun bagdadista, afganistanista tai syyriasta kuskiksi.
  Perheet tietysti perässä tai ainakin serkun 40 lasta suomalaisen lapsilisän ym. piiriin…

  Me tienataan tällä, ei ole uhkaa tai rasitetta mikä voisi mennä pieleen?

  Reply
 • 24.1.2018 at 23:08
  Permalink

  Nykyään saa rekan halvemmalla kilometritaksalla kuin taksin. Siksi kilpailu tervetullutta. Jos lähtömaksu poistetaan ja kilometreistä maksetaan vaikka kaksinkertaisesti km-korvaukseen nähden, se on OK. Silloin minäkin otan taksin alleni, ennenkuin ajan omalla autolla.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.