Puola pysyy tiukkana EU:n painostuksen edessä – ”Puolan hallitus ja presidentti vain lunastavat vaalilupauksiaan äänestäjille”

EU ahdistaa Puolaa tämän pakolaislinjauksista ja päätöksestä antaa poliitikoille vallan päättää oikeuslaitoksen tuomarinimityksistä. Puola ei esimerkiksi hyväksy pakolaisten siirtoja maasta toiseen. Puolan presidentti Andrzej Dudalta kysyttiin tänään, miksi maan on vaikea noudattaa EU:n arvoja.

-”Miksi eurooppalaisten instituutioiden ja erityisesti Euroopan komission on niin vaikea hyväksyä tosiasiaa, että vuoden 2015 demokraattisissa vaaleissa Puolassa valtaan valittiin hallitus ja presidentti, jotka nyt tekevät uudistuksiä Puolassa? Puolan hallitus ja presidentti vain lunastavat vaalilupauksiaan äänestäjille. Jos vaalikampanjan aikana annettujen lupausten lunastaminen ei ole demokraattista, niin mikä sitten?”

Presidentin mukaan esimerkiksi tuomareiden nimitykset ovat maan sisäinen, oma asia ja hän vaatiikin tasapuolisuutta EU:n kohtelussa jäsenmaitaan kohtaan.

-”Haluaisin nähdä kaikkien EU-maiden joutuvan samanlaisen arvioinnin kohteeksi kuin Puola.”

Presidentti ei näe EU:n esittämää huolta maan sananvapauden, kansalaisvapauksien tai median toiminnan vapauden kohdalla, siitäkään huolimatta että takajaloilleen Euroopan Unionin muassa kansalaisliikkeen. Unioni on uhannut Puolaa sanktioilla, kuten sen äänioikeuden viemistä ministerineuvostojen istunnoissa.

Lähde: YLE

2 thoughts on “Puola pysyy tiukkana EU:n painostuksen edessä – ”Puolan hallitus ja presidentti vain lunastavat vaalilupauksiaan äänestäjille”

 • 25.10.2017 at 05:42
  Permalink

  Tuotahan ei EU mafia ymmärrä, koska EU:n suurin päämäärä on liittovaltio ja kansallisten rajojen poistaminen, myös kansallismielisyys on myrkkyä näille Bilderberg porukoille . Hienoa että Euroopassa on näitä oman kansallisen identiteetin omaavia valtioita jotka eivät ole myyneet itsenäisyyttään pankkimafioille ja monikansallisille verenimijöille.

  Reply
 • 25.10.2017 at 08:14
  Permalink

  Ryhdikästä ja asiallusta toimintaa.
  Nyt tietysti kaivetaan kortit esiin, populismikortti ja rasismikortti.
  Unionin diktaattorit pitäisi saada kuriin ja eliitin rikollinen toiminta kansallisvaltioiden tuhoamiseksi loppumaan. Puola, Unkari, Tsekki ja Slovakia ovat oikealla tiellä, koskahan muut maat heräävät?

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.