RT: Valtamedia vaikenee – Ukrainassa pidettiin suurin fasistien marssi sitten toisen maailmansodan

Venäläinen RT kertoo että toissa viikonloppuna 14.10.2017, Kiovassa Ukrainassa pidettiin suuriin fasistien marssi sitten toisen maailmansodan. Kyseessä oli jopa 20 000 ihmistä jotka marssivat Ukrainan kapinallisarmeijan (UPA) 75 vuotismuistopäivän kunniaksi. Ukrainan presidentti Petro Poroshenko muistutti kansalaisiaan aiemmin samana päivänä siitä, kuinka UPA tulee pysymään innoittajana ja esimerkkinä tulevaisuudelle. UPA kävi sissisotaa muunmuassa Natsi-Saksaa, Neuvostoliittoa, Tšekkoslovakiaa ja sekä Puolan virallista, että kapinallisarmeijaa vastaan. Myöhemmin toiminnassaan UPA teki myöskin syvää yhteistyötä kolmannen valtakunnan kanssa mm. kommunismin hävittämiseksi Ukrainan alueelta.

Tapahtumassa avoimesti viljellyt käsitervehdykset ja osallistujien käyttämät iskulauseet antoivat selkeän kuvan siitä, millaisesta tapahtumasta on kysymys, mutta kuitenkaan läntinen media ei tiettävästi ole kirjoittanut aiheesta riviäkään ennen Nykysuomea. Syytä tähän voidaan vain arvailla ja kysymyksiä herää lisääkin. Miksi muunmuassa Yhdysvaltalaisten senaattorien John McCainin ja Chris Murphyn kanssa yhteistyötä tehnyt Oleg Tyahnybok oli yksi mielenosoituksen järjestäjiä ja johtajia? Tyahnybok on muunmuassa vaatinut, että Ukrainan kansalaisten passeihin merkittäisiin tiedot näiden etnisestä taustasta.

Russia Today syyttää länsimediaa puolueellisesta uutisoinnista. Aiemmin lokakuussa media teki valtavan numeron Navalnyin järjestämästä mielenosoituksesta Putinia vastaan, johon osallistui RT:n tietojen mukaan noin 700 ihmistä, mutta jätti uutisoimatta Ukrainan jopa uusnatsistisena pidetystä mielenosoituksesta/muistomarssista, johon osallistui noin 20 000 ihmistä.

Lähde: RT

2 thoughts on “RT: Valtamedia vaikenee – Ukrainassa pidettiin suurin fasistien marssi sitten toisen maailmansodan

 • 25.10.2017 at 15:25
  Permalink

  Suomen propagandamedia vihaa RT:n uutisia sillä suorat lähetykset ja objektiivinen kerronta hankaloittaa suomalaisen lammaslauman aivopesua. Kuka olisi uskonut että tämäkin päivä koittaa? -pysyäkseen perillä mitä euroopassa tapahtuu pitää seurata VENÄLÄISTÄ uutiskanavaa!

  -Näin siis euroopan unionissa armon vuonna 2017 -kaikki perustuu kusetukseen.

  Reply
 • 25.10.2017 at 19:33
  Permalink

  Kusetusta on Putinin ja Lännen mädättäjien RT myös. Ja mitä vikaa on fasistimarssissa ja miksi Lännen median tulisi tätä paheksua? Ja ennen kaikkea: Miksi tämä lehti nipottaa fasisteja vastaan ja Putinin suulla ja vaatii tuomiota fasisteille?

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.