Poliisi loukkaantui vankikarkurin kiinnioton yhteydessä Karkkilassa – Lisätietoja tapauksesta julki

Helsingin poliisin väkivaltarikostutkinnalla on tutkittavana tapaus, jossa kaksi poliisia loukkaantui ottaessaan kiinni avovankilasta luvatta lähtenyttä 27-vuotiasta miestä.

Tapahtumat saivat alkunsa, kun poliisipartio oli tarkastamassa Karkkilassa, Santasalonkadulla huoltoaseman pihalla torstaina 27.7.2017 klo 5 aikaan miehen henkilöllisyyttä, jonka epäiltiin paria päivää aiemmin poistuneen luvatta avovankilasta.

– Asian selvittämisen yhteydessä mies oli yllättäen lähtenyt voimakkaasti kaasuttamalla peruuttamaan autoaan, jolloin kuljettajan puoleinen avoinna oleva etuovi oli osunut vieressä olleeseen poliisiin. Poliisi jäi avoimen etuoven ja pakettiautomallisen poliisiauton väliin. Poliisipartion toinen poliisi oli tämän jälkeen saanut käskyttämällä pakenevan miehen ulos autosta ja hänet otettiin kiinni, kertoo tapauksen tutkinnanjohtaja Teemu Kruskopf Helsingin poliisilaitokselta.

Molemmat poliisit loukkaantuivat tapahtuman yhteydessä, pakenevan miehen kiinni ottanut poliisi lievemmin. Heidän vammojaan hoidettiin sairaalassa, josta molemmat ovat jo päässeet pois. Vammat eivät ole olleet hengenvaarallisia.

– Tapahtumaa tutkitaan muun muassa virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena sekä vangin karkaamisena. Epäilty 27-vuotias mies on pidätetty ja hänen vangitsemisesityksestä tehdään päätös viikonlopun aikana, Kruskopf jatkaa.

Asian esitutkinta ja tekniset tutkimukset jatkuvat.

Lähde: Poliisi

 

2 thoughts on “Poliisi loukkaantui vankikarkurin kiinnioton yhteydessä Karkkilassa – Lisätietoja tapauksesta julki

 • 28.7.2017 at 12:58
  Permalink

  Voin olla vanhanaikainen tai ahdasmielinen mutta minusta avovankiloita ei pitäisi olla lainkaan. Ja osastoilla vankien pitäisi olla omissa kopeissaan, ovet suljettuina. Erisstyksen tapaan. Silloin eivät huumeet leviäisi vankiloissa niin tehokkaasti ja ”kuritushuone” olisi nimensä mukainen. Myös vanhanajan ”vesi ja leipa” pitäisi olla vaihtehtona lyhentää vankeusaikaansa. Ja se mikä pitäisi poistaa ehdottomasti on ”paljousalennus” tuomiota mitattaessa. Jokaisesta rikoksesta oma rangaistus ja kaikki yhteenlaskettuna.

  Toisaalta, vankeinhoidon voisi ulkoistaa vaikkapa Venäjälle. En usko että sen jälkeen olisi rikoksenuusijoita. Jos sielä vuodenkin selviää hengissä niin varmasti tulee takaisin muuttuneena henkilönä. Eikä ihan äkkiä halua takaisin. Muistelen että Venäjällä noin 15 000 vankia anoo vuosittain elinkautisen muuttamista kuolemantuomioksi. Se jo kertoo paljon siitä millaiset olot ovat Venäjällä.

  Reply
 • 28.7.2017 at 13:44
  Permalink

  Muistelet väärin, Venäjällä kaikki kuolemantuomiot muutettiin 24v vankeudeksi. Se on kova paikka, vankilasta riippuen se on sama kuin hitaasti tappamalla.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.