Ruotsi: röyhkeää suomenkielisten lasten syrjintää

Ruotsissa opettajat kieltävät suomen kielen puhumisen välitunneilla, suomen kieltä puhuvia pakotetaan puhumaan ruotsia opettajanhuoneessa, jopa opettajia kielletään puhumasta suomea keskenään.

Suomenkielisten ja suomen kielen syrjintä on kiihtynyt Ruotsissa viime vuosina. Kehitystä parempaan suuntaan jatkui vuoteen 2015 saakka vuodesta 2000, jolloin suomi lopulta sai vähemmistökielen aseman Ruotsissa.Suomen kielen aktivistit, kuten Uppsalan yliopiston dosentti Satu Gröndahl, ovat pöyristyneitä syrjinnästä.

Asiasta kertoi Yleisradio: Kieliaktivistit pöyristyneitä Ruotsissa: Opettaja kieltää puhumasta suomea välitunnilla – ”Ei omaa kieltä pitäisi joutua pyytämään anteeksi”

5 thoughts on “Ruotsi: röyhkeää suomenkielisten lasten syrjintää

 • 24.6.2017 at 16:43
  Permalink

  AKS ajoi jo 1920-luvulla suomenkielisten sorrettujen oikeuksia Torniossa. Edelleen Ruotsi orjuutta Suomea. Eli suomalaiset ovat ongelma kansankodille, mutta muslimit eivät!

  Reply
 • 24.6.2017 at 20:09
  Permalink

  Itse asuin siellä(Stokis) yli 36v.-Ei mitään propleemeja-Ei lapsilla kouluissa eikä niiden Suomalaisfrendeillä-Puhuivat kouluissa VAPAASTI Suomea-Samoin lapsen lapset-Huddinge keskusta alueena-On monia hyviä ystäviä/ystävättätriä Tornion suunilta-Ei vät ole KOSKAAn kokeneet näitä Teidän esittämiä asiota.Ruotsissa on KYMMENIÄ vanhainkoteja joissa on KAIKKI Suomalaisia.Tai on Suomalais-Ruotsalais yhteisiä-Osa henkilökuntaa Suomalaisia.Eikä ongelmia.Nynäshamnin Rosengård-8 Suomalaista loput Sveduja.” Suomalais hoitajaa.Ei ongelmia.Eräs heistä on vaimoni-Töissä noin 15v.Ei ongelmia.Häntä ovat Svedut OPETTANEET kielessä ja soputumisessa-Hyvin menee.

  Reply
 • 24.6.2017 at 20:15
  Permalink

  Tässä sen nähdään. Me olemme vain työvoimaa eli hallintoalamaisia Ruotsin diktaattorille. Samalla kun ruotsalaiset firmat rahastavat meitä (nordea, skanska, ncc, telia, if, …) niin meitä sorretaan naapurimaassa ja pdetään alempiarvoisina kuin matuja.

  Onneksi en ole ostanut mitään ruotsalaisilta sitten 1995. Enkä taida ostaakkaan. Ainoa on että pitäisi muuttaa Vattenfallin alueelta pois. Silloin ei tarvisi maksaa sähkön siirrostakaan ruåtsalaisille. Muuten on hanuri kunnossa.

  Reply
 • 24.6.2017 at 21:28
  Permalink

  Samaa kyykyttämistä myös Suomessa. Landbon koulussa Helsingissä ent. Sipoo eri välituntiajat ja alueet, koska ruotsinkieliset luokat eivät halua kuulla sanaakaan suomea.Rehtorin mukaan suomen kieli on uhka suomenruotsalaisille lapsille Suomessa!

  Reply
 • 24.6.2017 at 21:48
  Permalink

  Puoltomiehiä on ainakin viralliselta tasolta turha etsiä. Nämä suomalaiset Kallen perseen nuolijat ja hurrien rasisti professorin kunniamerkit rintaan saaneet suomalaiset hännystelijät perseilevät Ruotsin suuntaan eli tekevät sitä mitä nuo kunniattomat paskiaiset ovat aina osanneet.
  Hurreilta keililait kumoon ja ns. ”vähemmistöoikeudet”. Kuulukoon lahden takaa sitten mitä hyvänsä, sillä kalifaatiksihan tuo kohta valtiomuotonsa vaihtaa ja muslimit suolestavat svenssonit viimeistä hopealusikkaa myöten.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.