Pahoinpitelystä epäilty Forssan kaupunginjohtaja virkavapaalle

Forssan Lehti Kertoi tapahtumista seuraavasti:

Forssan kaupunginjohtaja Jari Kesäniemeä epäillään pahoinpitelystä paikallisen yökerhon terassilla. Forssan poliisin tutkinta asiasta ei ole vielä valmistunut, eikä kaikkia asianosaisia vielä ole kuultu.  Tästä syystä poliisi ei tiedota tapauksesta toistaiseksi enempää.

 Forssan kaupunginhallitus kokoontui perjantaina asian tiimoilta. Hallituksen jäsenille kerrottiin  rikosepäilystä, ja kokouksessa pohdittiin, miten asian kanssa edetään.

Jari Kesäniemi pyysi perjantaina kaupungilta toistaiseksi palkatonta virkavapautta ja kaupunginhallitus myönsi sitä hänelle.
Kesäniemen virkavapauden aikana kaupunginjohtajan sijaisena toimii talousjohtaja Leena Järvenpää.

 

Forssan lehti haastatteli väistyvää Kaupunginhallituksen puheenjohtajaa

Väistyvän kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mika Penttilä huomauttaa, että koska tapahtumien kulku on vielä huhupuheiden varassa, asian suhteen ja myös päätöksenteossa täytyy noudattaa varovaisuutta.

– Kaupunginhallitus tuomitsee kaiken fyysisen koskemattomuuden loukkaamisen, Penttilä sanoi kokouksen jälkeen.

– Pitää odottaa, että poliisi tiedottaa asiasta lisää. Henki oli kuitenkin hallituksessa sellainen, että palkaton virkavapaa myönnetään, jos fyysinen kontakti on tapahtunut.

 

Jos poliisi toteaa tutkinnassaan rikoksen tapahtuneen, perustetaan todennäköisesti tilapäinen toimikunta käsittelemään asiaa. Kaupunginhallitus ei kuullut Kesäniemeä perjantaina, vaan kuuleminen olisi toimikunnan tehtävä.

Kesäniemi aloitti Forssan kaupunginjohtajana maaliskuussa, ja hänellä on puolen vuoden koeaika virassaan.

– Asiassa odotetaan nyt poliisin tiedottamista. Jos tulisi syyttämättäjättämispäätös, se tietysti muuttaisi asian, Penttilä sanoi.

 

Tapaus on luonnollisesti jälleen isku Forssan kaupungin maineelle.

– Totta kai tämä on jälleen valtava imagotappio kaupungille. Julkisuus tällaisen tapauksen ympärillä on tietysti hyvin negatiivista, oli tilanne mikä hyvänsä, Penttilä sanoi.

Kesäniemi itse on tapauksesta surullinen.

– Olen todella pahoillani tästä kaupungille koituneesta negatiivisesta julkisuudesta. Tällaista ei todellakaan ollut tarkoitus tulla Forssalle aiheuttamaan. Olen pyytänyt kaikilta asianosaisilta anteeksi, tämä on todella valitettavaa, Kesäniemi sanoi.

Artikkeli kuva on kuvituskuva

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.