EU:n ilmastopaketin toimeenpano ja Pariisin sopimuksen tilanne ympäristöministerikokouksen keskustelunaiheina

EU:n ympäristöministerit kokoontuvat Luxemburgiin maanantaina 19.6. Ministerit keskustelevat kahdesta päästökaupan ulkopuolista alaa koskevasta lainsäädäntöehdotuksesta: vuoden 2030 ilmastotavoitteiden taakanjaosta jäsenvaltioiden kesken sekä metsä- ja maankäyttösektorin roolista ilmastokehyksessä. Lisäksi aihelistalla on Pariisin sopimuksen ajankohtainen tilanne ja erityisesti Yhdysvaltain vetäytyminen sopimuksesta. Suomea kokouksessa edustaa asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen.

Ministeri Tiilikainen painottaa, että Pariisin sopimukseen sitoutuneiden maiden on nyt tiivistettävä yhteistyötään ja EU:n vahvistettava ilmastojohtajuuttaan.

”Tämän vuoksi on tärkeää, että EU etenee myös omaa ilmastopakettia koskevissa neuvotteluissaan mahdollisimman nopeasti ja löytyisi sopu, jonka avulla EU voi panna ripeästi toimeen Pariisin sopimuksen mukaiset sitoumuksemme”, Tiilikainen sanoo.

Kokouksessa on myös määrä hyväksyä päätelmät komission toimintasuunnitelmasta luontoa, ihmistä ja taloutta varten. Suomi pitää toimintasuunnitelmaa tasapainoisena kokonaisuutena.

Lähde: Ympäristöministeriö

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.