Jihadisteilla taas syytä juhlaan?

Eilen illalla ja viime yönä menehtyi 22 brittiläistä teini-ikäistä ja heidän vanhempiaan, kun itsemurhapommittaja iski konsertista poistuvaan yleisöön Manchesterissa. ”Yksittäistapaus” on sanonta jota käytetään, mutta tämä alkaa näyttää joltain muulta, paljon pahemmalta.

Manchesterissa poliisi on juuri  (23.05., ip.) tyhjentänyt  Arndale Shopping centre -ostoskeskusta asiakkaista, laukauksia väitetään kuullun. Eiliseen Manchester Arenan terroritekoon liittyen on pidätetty 23-vuotias mies. Ja jihadistien kannattajat riemuitsevat somessa eilisestä iskusta:

Twisted ISIS supporters ’celebrate the Manchester Arena terror attack on social media’

Arndalessa poliisi on mahdollisesti ottanut kiinni mieshenkilön, silminnäkijät muistavat kuulleensa joko laukauksia tai räjähdyksen. Tiedot ovat toistaiseksi vahvistamattomia. Terroriteon jälkijuhlinta sosiaalisessa mediassa on sensijaan tapahtunut tosiasia. Vastaavaa on havaittu aiempienkin terroritekojen yhteydessä, joskaan siihen ei ole haluttu mediassa kiinnittää huomiota.

Mistä johtuu Eurooppaan asettuneiden maahanmuuttajien herkkyys ymmärtää terroritekoihin syyllistyneitä, piilottaa heitä asuinkortteleissaan, kuten Pariisin ja Brysselin iskujen jälkeen, tai osoittaa jopa näkyviä riemun-ilmaisuja jo ennenkuin veret on pesty kaduilta?

Eurooppa on ottanut heidät turvaan kotimaidensa sekavista oloista, usein kyselemättä tarkemmin kertomusten uskottavuutta. Nyt ne olot, joita tänne paetaan, ovat täällä.

Berliinin jouluisen terroriteon ja Tukholman rekka-iskun välillä on muutakin yhteistä, kuin tekoväline: Molemmissa tapauksissa joukkomurha on aiheuttanut tyytyväisyyden ilmaisuja Euroopan kaupunkien muslimiyhteisöissä, -kuten myös eilinen Manchesterin joukkomurha. Tämä on ikävä ilmiö, mutta sen toteaminen on realismia.

Otsikkokuvan ruotsalaisten kuolemista iloitseva ja itkevää toimittajaa pilkkaava pikkupoika on haaste pohjoismaiselle maahanmuuttopolitiikalle ja avoimelle yhteiskunnalle. Kun Ruotsissa, ja Suomessakin, on hyvin lukuisa kehitysmaataustaisten maahanmuuttajien väestönosa, meillä on käsillä kysymyksiä, joihin on vastattava.

http://www.express.co.uk/news/uk/808133/Manchester-Arndale-Centre-evacuated-Arena-terror-attack-bombing-explosion


VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.