EU-komissio haluaa euron käyttöön kaikissa EU-maissa

Frankfurter Allgemeine -lehden tietojen mukaan komission jäsenet uskovat euroalueen olevan vahvempi ja demokraattisempi, jos siihen kuuluvat kaikki EU-maat.

EU-komissio haluaa kaikkien EU-maiden ottavan euron käyttöön vuoteen 2025 mennessä. Näin kertoo saksalainen Frankfurter Allgemeine -lehti, joka on saanut haltuunsa asiaa koskevia asiakirjoja.

Komissio pitää euroalueen tulevaisuutta koskevan kokouksen Strassbourgissa ensi viikolla.

Lehden mukaan komissaarit Vladis Dombrovskis ja Pierre Moscovici ovat valmistelleet kokousta viime viikolla ja tavanneet sen tiimoilta viime viikolla EU-parlamentaarikkoja.

Frankfurter Allgemeinen tietojen mukaan komission jäsenet uskovat euroalueen olevan vahvempi ja demokraattisempi, jos siihen kuuluvat kaikki EU-maat. Euroaluetta valvoisi EU-parlamentti.

Lisäksi komissio vaatii perustettavaksi rahastoja, joista voitaisiin tukea julkisia hankintoja voisi lama-aikoina. Lisäksi on vaadittu perustettavaksi euroalueen yhtenäinen johto, jota muun muassa Ranskan uusi presidentti Emmanuel Macron on peräänkuuluttanut.

Lähteet: Yle, HS

One thought on “EU-komissio haluaa euron käyttöön kaikissa EU-maissa

  • 23.5.2017 at 18:06
    Permalink

    Se aiheuttaisi vain suurta taloudellista menetystä niille maille joilla nyt on oma valuutta. Mutta Suomi, EU:n mallilaa, joka ainoana pohjoismaista käyttää euroa, on tietysti täysillä mukana. Onhan ”ihkuu” olla osana maksajista.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.