Irakilaistaustaiselle miehelle yli 9 vuoden tuomio keittiöveitsellä tehdystä taposta

Oulun käräjäoikeus tuomitsi Irakissa vuonna 1988 syntyneen oululaismiehen Esho Yoaarish Zayyan 9 vuoden ja 6 kuukauden vankeuteen taposta ja huumausainerikoksesta.

Syyttäjän mukaan mies tappoi viime joulukuussa vuonna 1981 syntyneen oululaismiehen lyömällä tätä taskustaan ottamalla keittiöveitsellä useita kertoja. Lyönnit suuntautuivat pään ja kaulan alueelle sekä muualle ylävartaloon. Teon jälkeen Zayya poistui paikalta ja heitti veitsen roskiin.

Syyttäjän mukaan tapahtumasarja sai alkunsa, kun uhri soitti syytetylle pyytäen tätä tulemaan Oulun Hiirosen kaupunginosassa sijaitsevalle autojen kääntöpaikalle puolen yön aikaan. Paikalla oli lisäksi ollut myös kaksi naista, joista toinen oli uhrin tyttöystävä.

Syyttäjän mukaan syytetty oli aiemmin päivällä myynyt 2 grammaa amfetamiinia uhrin tyttöystävälle. Miesten välille tuli riitaa, joka eskaloitui fyysiseksi. Miehet olivat ensin ratkoneet välejään nyrkein, kunnes syytetty oli ottanut taskustaan keittiöveitsen.

Uhri väisti ensimmäiset iskut, muttei päässyt pakoon. Zayya ei päästänyt uhria pakenemaan vaan piti tätä syyttäjän mukaan vaatteista kiinni jatkaen lyöntejään. Viimeinen iskuista oli kohdistunut uhrin kurkkuun, kun miehet olivat maanneet maassa.

Syytetyn mukaan teko ei ollut tahallinen, joten hän kiisti oikeudessa tapposyytteen. Oikeus kuitenkin tuomitsi miehen eilen antamassaan tuomiossa 9 vuodeksi ja 6 kuukaudeksi vankeuteen. Tuomitun menneisyyteen kuuluu jo tuomioita kahdesta törkeästä ryöstöstä, kiristyksestä ja ampuma-aserikoksesta.

Zayya määrättiin maksamaan korvauksia uhrin alaikäiselle pojalle, pojan äidille ja uhrin isälle yhteensä yli 20 000 euron verran. Oikeudenkäynti- ja hautauskuluja hänen korvattavakseen tuli yli 9000 euroa.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen, sillä tuomittu on ilmoittanut valittavansa tuomiosta.

Lähde: IL

One thought on “Irakilaistaustaiselle miehelle yli 9 vuoden tuomio keittiöveitsellä tehdystä taposta

  • 27.4.2017 at 19:11
    Permalink

    Opettiko finskeille jotain. Näiden kanssa on paras varustautua aina pahimpaan. Tämäkin varmaan isisin asialla, ei vaan uutisoida, eikös ne oo kaikki, kun alkaa teräs toimia.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.