Berner rakennuttaa 7 kerrostaloa ranta-alueelle – Asukkaat raivoissaan

Espoon kaupunkisuunnittelulautakunta päätti keskiviikkona äänin 8–5, että pientalovaltaiselle merenranta-alueelle Espoon Laurinlahteen nousee asuinkerrostaloja.

Asemakaavamuutos mahdollistaa yhteensä seitsemän kerrostalon rakentamisen. Rakennettavan alueen omistaa Interior Invest, joka on viestintäministeri Anne Bernerin (kesk.) perheyhtiö.

Aiemmin Krattivuoren ja meren väliin suunniteltiin tiivistä rivitaloaluetta. Kokoomus olisi halunnut mahdollistaa alueelle vain pientalorakentamisen, mutta jäi lautakunnassa vähemmistöön.

Alueen asukkaat ovat rajusti vastustaneet kerrostalojen rakentamista pientaloalueen keskelle meren tuntumaan. Monet laurinlahden asukkaista kertovat muuttaneensa alueelle, koska arvostavat sen luontoa ja pientalovaltaisuutta. Kerrostalojen pelätään myös laskevan läheisten pientalojen arvoa.

”Asemakaavan mukainen rakentaminen sopii hyvin, mutta sitä en ymmärrä, että ministeri ajaa tässä asiassa omaa agendaansa”, kommentoi alueen asukas Petri Pekkala Länsiväylä-lehdelle.

Toinen alueella asuva Ann-Mari Sahenkari kertoo olevansa kerrostalohankkeen takia ”tosi raivoissaan”. ”Olemme muuttaneet Laurinlahteen siksi, ettei täällä ole kerrostaloja. Muuten olisimme menneet Kivenlahteen”, Sahenkari kertoo.

Myös Laurinlahden yhdyskunta on kerrostalorakentamista vastaan. Yhdyskunta edustaa noin 135 laurinlahtelaista taloyhtiötä ja 800 asuntoa.

”Meillä ei ole mitään kaavamuutosta hakeneita henkilöitä vastaan. Ihan sama, kuka hankkeen takana olisi. Vastustamme vain hankkeen kerrostalomaisuutta”, kommentoi Laurinlahden yhdyskunnan puheenjohtaja Ari Silfverberg Länsiväylälle.

Jotkut asukkaista ihmettelevät Espoon kaupungin kaavoituspolitiikkaa. ”On erikoista, että kun muut maanomistajat ovat joutuneet rakentamaan talonsa vallitsevan kaavan mukaisesti, niin yhdelle espoolaiselle sallitaan merkittävä poikkeus”, eräs nimettömänä esiintynyt asukas kummeksuu.

Uudet asuinkerrostalot tulevat nousemaan noin kilometrin päähän Espoonlahden tulevasta metroasemasta. Asuntoja taloihin tulee yhteensä 188 kappaletta.

Lähde: Länsiväylä 1, 2

25 thoughts on “Berner rakennuttaa 7 kerrostaloa ranta-alueelle – Asukkaat raivoissaan

 • 27.4.2017 at 17:58
  Permalink

  Berner tappaa talossa ja tienpäällä…

  Reply
  • 27.4.2017 at 21:00
   Permalink

   Berner näyttää tyhmyytensä ja ahneutensa sekä kaivaa verta nenästään!!!

   Reply
 • 27.4.2017 at 18:45
  Permalink

  Häikäilemätön akka sukuineen!

  Reply
 • 27.4.2017 at 18:51
  Permalink

  Sinäkin saatanan liskonainen tulet kaatamaan metsää ja pilaamaan kaunista asuinaluetta ylihinnoitetuilla kerrostaloilla, joihin tavan kansalla ei ole asiaa.

  Reply
 • 27.4.2017 at 19:38
  Permalink

  Osuva kuva. ! ’Joka kiveä vierittää jää itse sen alle’ .

  Reply
 • 27.4.2017 at 20:11
  Permalink

  Aluen asukkaiden olisi luullut oleva kiinnostuneempia siitä mitä omassa asuinalueessa tapahtuu. Esim. lukemalla kuulutukset joka aamu paikallisesta lehdestä.

  Mutta kun ei lue eikä vaikuta asiaan riittävän ajoissa (oma napa on maailman keskipiste) niin sitten tapahtuu tällaista. Turha on Berneriä syyttää. Hän on tehnyt kaiken lain mukaan. Jo kaavoitusvaiheessa olisi pitänyt alueen asukkaiden olla hereillä. Ja aloittaa vastustussota.

  Kaikella on oma aikansa. Myös vastustuksella. Nyt ei oel jäljellä kuin mielipiaha ja asunnon myynti.

  Reply
  • 27.4.2017 at 20:37
   Permalink

   Totta, ja alueen asukkaat? Ko. tontti on ollut Bernerin perheellä alueluovotuksista lähtien, kymmeniä vuosia ennen mitään naapureita. Silloin maa ei kelvannut kenellekään, nyt sille ei saisi rakentaa?

   Reply
 • 27.4.2017 at 20:22
  Permalink

  Voittepa vaan kuvitella ketä tulee sinne asumaan! Noista tulee vuokra-asuntoja, joissa Espoo vuokranantajana. Saadaan sijoitettua kuntakiintiötä. Onneksi olkoon Espoo ja lähialueen talonomistajat.
  Bernerin pisnes kun pyörii matujen ympärillä

  Reply
  • 27.4.2017 at 20:56
   Permalink

   Totta, ja alueen asukkaat? Tulevat Bernerin perheen rahanhimosta kärsimään.

   Reply
 • 27.4.2017 at 21:45
  Permalink

  tosta vitun läpeensä häikäilemättömän ahneesta emakosta pitäis piestä paskat pihalle rautakangella

  Reply
 • 28.4.2017 at 00:39
  Permalink

  Tavallaan v…..aa mutta toisaaltaihmiset maksaneet jo vuosikymmeniä ylihintaa ”merinäköalasta” ja siten pilanneet lapsuuteni Espoon , joten suo siellä ja vetelä täällä . Ja muistakaa edelleen äänestää perinteisiä puolueita ja katsella Ylen uutisia .

  Reply
 • 28.4.2017 at 02:42
  Permalink

  Tappamallahan tosta pääsis, vaan ei taida yhdelläkään olla munaa siihen…. Hyvä se on netissä uhota….

  Reply
 • 28.4.2017 at 13:00
  Permalink

  Miten niin Suomessa korruptiota? Normaaliasukkaat eivät saa päättää väriä, jolla talonsa ja sen puitteet maalaavat, mutta Berner saa pyytämällä asemakaavaan muutoksen, jolla sallitaan kerrostalorakentaminen?

  Reply
 • 28.4.2017 at 17:37
  Permalink

  Mielenkiintoista nähdä kauanko hyväuskoisilla suomalaisilla menee oivaltaa että ovat valtaan äänestäneet häikäilemättömän porukan joka elää täysin omissa maailmoissaan ja tekee lähes mitä huvittaa. Tässäkin tapauksessa tuo laurinlahtelainen ”raivoissaan” oleva porukka on niin mitään sanomattoman kokoinen että käytännössä heitä ei edes ole olemassa.

  Reply
 • 28.4.2017 at 18:15
  Permalink

  toivotaan että turvapaikanhakijat olisivat ensisijaisia asukkaita..

  Reply
 • 29.4.2017 at 11:11
  Permalink

  Kirottu hevosennaama. Järjen juoksukin kuin hevosella. Ajatukset ja teot laukkaa valtoimenaan kuin varsat kevät laitumella.

  Reply
 • 30.4.2017 at 12:12
  Permalink

  tuo akka on sairas paska. päässä viiraa niin että humina käy. kyllä pitäs nössösuomen ottaa ja työntää roskikseen koko emakko.

  Reply
 • 1.5.2017 at 14:23
  Permalink

  Se kotka on Sippilän lempikanttura. Sippilä siunaa kaiken mitä se tekee.

  Reply
  • 12.9.2021 at 19:36
   Permalink

   Joo, ei tuo ole kemikaali-Bernerien sukua, vaikka sama sukunimi onkin.

   Reply
 • 2.5.2017 at 09:19
  Permalink

  Kyllä minä niin mieleni pahoitin….

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.