Vastarintaliikkeen kieltäminen etenee.

Poliisihallitus on päättänyt nostaa kanteen ’Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen’ lakkauttamiseksi.

12.05

Poliisihallitus on syyskuusta alkaen selvittänyt mahdollista kanteen nostamista Suomen vastarintaliikkeen (nyttemmin Pohjoismainen Vastarintaliike) lakkauttamiseksi. Tehdyn selvityksen ja oikeudellisen arvioinnin perusteella Poliisihallitus on päättänyt, että se tulee nostamaan kanteen Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen lakkauttamiseksi.

– Katsomme Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen toiminnan olevan olennaisesti vastoin lakia ja hyviä tapoja, joten kanteen nostaminen ja asian saattaminen tuomioistuimen arvioitavaksi toiminnan lakkauttamista varten on perusteltua, poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen sanoo.

Yhdistyslain mukaan yhdistyksen tarkoitus ei saa olla lain tai hyvien tapojen vastainen. Säännös saa merkitystä myös siinä tapauksessa, ettei yhteenliittymää ole rekisteröity yhdistykseksi, mutta se toimii yhdistyksen tavoin aatteellisin tavoittein ja vakiintunein toimintamuodoin. Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen katsotaan olevan edellä mainittu aatteellisesti toimiva rekisteröimätön yhdistys.

Yhdistyksiä velvoittavia säännöksiä ei voida kiertää jättämällä yhdistys rekisteröimättä, eikä yhdistykseksi tulkittava yhteenliittymä voi saada keinotekoisesti suojaa yhdistymisvapauden kautta, jos se tosiasiallisesti toimii olennaisesti lain ja hyvien tapojen vastaisesti.

– Väkivaltaisten ja avoimen rasististen järjestöjen toiminnalle ei pidä antaa sijaa suomalaisessa yhteiskunnassa, Seppo Kolehmainen korostaa.

Kanne tullaan jättämään tuomioistuimelle vuoden 2017 alkupuolella.

http://www.poliisi.fi/uutiskaruselli/1/0/poliisihallitus_on_paattanyt_nostaa_kanteen_pohjoismaisen_vastarintaliikkeen_lakkauttamiseksi_54798

Vastarintaliikeen lakkauttamiseen on kuluvan syksyn aikana kohdistunut laajaa kiinnostusta. Kuva Helsingin Senaatintorilta, mielenilmauksesta johon osallistui mmm. johtavia suomalaisia poliitikkoja. Banderollin kuvassa nyrkki kohdistuu ’Vastarintaliikkeen’ symboliin, mutta on siellä muutakin?

4 thoughts on “Vastarintaliikkeen kieltäminen etenee.

 • 22.12.2016 at 15:59
  Permalink

  Näille seitsemännen vuosisadan sisäsiittoisille sivistymättömille lukutaidottomille barbaari vuohennu$$ijoille ei ole tilaa Euroopassa.

  Reply
 • 22.12.2016 at 17:24
  Permalink

  Sepon ideat alkavat kummasti muistuttaa ihan oikeaa natsismia! Mitä helvettiä Suomessa tapahtuu? Pahimmat sortajat ja kansallismielisten vastustajat löytyvät omasta keskuudestamme.

  Reply
 • 22.12.2016 at 19:01
  Permalink

  Samalla tavalla täytyisi poliisihallituksen nostaa myös kanne anarkisteja vastaan. He, jos ketkä, ovat avoimesti vallankumouksellisia, koska eivät hyväksy demokraattisesti valittua hallintoa.

  Reply
 • 26.12.2016 at 06:04
  Permalink

  Kai islam kielletään myös? Sehän on väkivaltainen kultti, joka tähtää yhteiskuntajärjestyksen kaatamiseen.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.