Itäkeskuksen uimahalli: Turvallisuuskoulutusta väkivaltaisten maahanmuuttajien kohtaamiseen.

Suomen uimahallit ja julkiset uimarannat eivät ole enää pitkään olleet vesilintukotoja”, vaan henkilökunnan kohtaamat tilanteet ovat muuttuneet ratkaisevasti: Ennen pahin mahdollisuus oli tilanne, jossa tarvitaan elvytystaitoja asiakkaan sairaskohtauksen tms. takia, nyt joudutaan varautumaan ”kulttuurien kohtamiseen”, mihin saattaa liittyä myös väkivalta. Vartijan hälytystehtäviä Itäkeskuksen uimahallissa sattuu joka toinen viikko, ja kahnauksia päivittäin.

Liikuntavirasto varautuu uskonnon ja saunakulttuurin kohtaamiseen aloittamalla eräiden uimahallien henkilöstön turvallisuuskoulutuksen tammikuussa 2017. Helsingin Uutiset kirjoittaa:

Itäkeskuksessa henkilökunta on aikaisemminkin saanut vastaavanlaista koulutusta, mutta sitä ei ole kohdennettu näin selkeästi maahanmuuttajataustaisten asiakkaiden kohtaamiseen. Välikohtauksia on syntynyt hallissa sekä henkilökunnan kanssa että asiakkaiden välillä.

– Se on huutamista ja epäasiallista käytöstä. Isoimmat kahnaukset asiakkaiden välillä syntyy, jos joku menee uimapuvussa saunaan tai ei käy suihkussa. Tilanteissa suomalainen saunakulttuuri kohtaa usein uskonnon, Raatikainen tiivistää.

Asiasta kertoi Helsingin Uutiset 05.12.2016.

Suomalaisten *kotouttaminen* vieraiden tavoille on haasteellista, jos vieraat läpsivät pyllylle tai käyvät päälle kun on huomautettu sopimattomasta käytöksestä. Merkillepantavaa on myös, että maahanmuuttajien mainitseminen selväkielisesti on nykyisin mahdollista myös mediassa. di-gold

 

One thought on “Itäkeskuksen uimahalli: Turvallisuuskoulutusta väkivaltaisten maahanmuuttajien kohtaamiseen.

  • 6.12.2016 at 14:06
    Permalink

    Suomalais päättäjät ovat myyneet arvot, identiteettejä sekä turvallisuuden tyhmä monikulturismin ja väkisin…!!

    Herätys Suomi!!!

    Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.